|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Беби рецепти
29.3.2012 16:10:46   
kikicka
Па и јас така и давам мусака а и било сто со к.млеко освен рибаа
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Мамички, што ќе кажете за комбинацијата жолчка + кисело млеко + варен компир? Мене ми е слатко на вкус, а у бебушко го јаде.
Не сака пире да јаде ниту пак варено компирче со сиренце. Само вака маскирано го јаде компирот. И кога му правам мусака user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 476
29.3.2012 16:11:10   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

soor i brokula nemaat vrska user posted image

jas ne se razbiram prv pat slusnav go toa ime pedijatar mikaza ne izmisluvam nisto ako toj me lazel i jas lazam

Kakva brokula i davase kasicka ili sveza pa ti ja spremase

sveza  i poparena so vrela voda  i potoa i ja spremav so kompirce

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 477
29.3.2012 16:13:42   
arh_diz
Moze bioa prskana , probaj kupi i kasicka hipp

Биди тоа што си

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 478
29.3.2012 16:13:49   
mamicka77
mamicki sakav da prasam ovie kasite sto se frutolino    karmelino grazolino kolku vreme imaat rok otkako ke se otvorat ne mozam da peocitam ne pisuva na kutijata rok pisuva do 10mesec 2012  a nema kolku vreme da stoi otvoreno kako na ovosnite kasi i sokcinja so pisuva

Непосредна врска до пораките: 479
29.3.2012 16:18:47   
lilicka
RR sakam da i spremam riba a neznam kako so sto da i kombiniram i kakva riba???

Непосредна врска до пораките: 480
29.3.2012 16:20:31   
Beatris

mamicki sakav da prasam ovie kasite sto se frutolino    karmelino grazolino kolku vreme imaat rok otkako ke se otvorat ne mozam da peocitam ne pisuva na kutijata rok pisuva do 10mesec 2012  a nema kolku vreme da stoi otvoreno kako na ovosnite kasi i sokcinja so pisuva

На Нестле кашичките од тој тип пишува 3-4 недели, исто и на адаптираното млеко на пр., јас се водам по тоа и за овие другиве - Фрутолино, Чоколино и сл

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 481
29.3.2012 16:28:46   
kikicka
Јас и дадов ослич Бела риба обично,и со компир и морков ја спремам варено се и малку путерче. инако како за почеток стави мало парче.
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 482
29.3.2012 16:31:55   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Јас до сега сум правела лосос, ципура и ослич. Ја варам рибата со кромид и малку лукче посебно, посебно друг зеленчук (компир, морков, пашкенат, целер, кромид, малку патлиџан, и потоа ја блендирам рибата а зеленукот го пасирам па ги мешам заедно. Зеленчукот што се варел со рибата го фрлам, не го блендирам заедно со останатиот, тој ми е само колку да ја собере миризбата од рибата што се варела.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 483
29.3.2012 17:22:03   
Bethany

Bethany jas stavam dve lazici griz i okolu 200 grama mleko na vrv na lazicka seker mesam dodeka da se zgusne .Ne mu go davam so nisto taka mu go davam da go jade obicno za dorucek

Ама јас му немам давано кравјо, се уште сме на АД, може ли со вода да правам, па после само да додадам АД млеко?
И фала за одговорот user posted image

Непосредна врска до пораките: 484
29.3.2012 17:37:18   
bombica
Bethany јас неколку пати свариз гриз со вода , го сварив многу густ и ми прими само 30мл АД.Сега му купувам гризолино несакам детето да ми јаде гриз со вода.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 485
29.3.2012 18:23:15   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Bethany јас неколку пати свариз гриз со вода , го сварив многу густ и ми прими само 30мл АД.Сега му купувам гризолино несакам детето да ми јаде гриз со вода.

jas grizot go svariv so voda...i mu stavciv banana i go snema user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 486
29.3.2012 18:24:36   
Andriance

jas ne se razbiram prv pat slusnav go toa ime pedijatar mikaza ne izmisluvam nisto ako toj me lazel i jas lazam

samo poparena?? abe a da ja varis 7-8 min??

inaku ako se vodime po cokolinoto ( ne za bebe, jas jadam user posted image ) na nego pishuva da se iskoristi vo rok od 3 nedeli

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 487
29.3.2012 18:34:24   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

jas grizot go svariv so voda...i mu stavciv banana i go snema user posted image

Браво за А. само нека си лапка.
И јас му варам гриз со вода и му го мешам со овошје ама муабетот е гриз како млечна каша

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 488
29.3.2012 20:15:22   
Bethany
Ок. Ќе пробам и овака и онака, ќе земам еден гризолино како млечна каша, ама можам значи и така со вода па со овошје. Фала ви. user posted image

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 489
29.3.2012 20:24:55   
mamicka77

samo poparena?? abe a da ja varis 7-8 min??

inaku ako se vodime po cokolinoto ( ne za bebe, jas jadam user posted image ) na nego pishuva da se iskoristi vo rok od 3 nedeli

ne be andriance poparena i stavena vo frizider taka demek ne gubela vitamini a sekako varena pa ne 7  8  min duri i pola saat sum ja varela dodeka orizot ne se svare ili kompirot

Непосредна врска до пораките: 490
29.3.2012 20:27:13   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

На Нестле кашичките од тој тип пишува 3-4 недели, исто и на адаптираното млеко на пр., јас се водам по тоа и за овие другиве - Фрутолино, Чоколино и сл

epa jas go otvoriv na 4mart bas se sekavam na datoto bidejki bevme pazaruvavme na 3 koga mm zema plata i utre densta i go dadov moze uste malkuda stoe

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 491
4.4.2012 15:49:42   
light
zdao mamicki ve molam za sovet kaka da go spremam spanakot

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 492
4.4.2012 21:46:46   
Saska123
dali spanakot moze da se kombinira so majcinoto mleko bidejki seuste ne sum i dala k.mleko.Imame 5,5 meseci?

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 493
5.4.2012 8:32:38   
AnnaMolly RR
Вака јас правам спанаќ за Филип, има скоро 2 години.

Го мијам спанаќот и го сечкам грубо колку да не бидат цели листови. Во мало тавче (како за јајца пржење) пржам кромид на маслиново масло, го додавам оризот, го пропржувам малку и го додавам спанаќот и него го пржам. Потоа го полевам со вода, ставам вегета и малку црвен пипер и го оставам на рингла на двојка да си се вари.
Кога оризот ќе биде сварен, матам едно јајце и го додавам на спанаќот, промешувам и оставам уште 5-10 минути максимум да се зготви.
Веднаш го јадеме со кисело млеко исклучиво. А никогаш не ставам месо во спанаќот, само јајце.

Кога беше помал, пред да наполни година, му пржев кромид на путер или маслиново масло, го додавав оризот и спанаќот малку да се пропржат и ги полевав со вода. Зачинував само со малку вегета, без црвен пипер.
Така го оставав исто на рингла убаво да се свари оризот, а на страна варев јајце и после во чиничето му ставав спанаќ и жолчката, пасирав и ставав кисело млеко и се давеше во спанаќ.

Live and let live

(Одговор на членот Saska123)
Непосредна врска до пораките: 494
5.4.2012 12:51:11   
jana81
mamicki ajde ve molam mene da mi kazete kako da spremam blitva so oriz, ako e kako spanakot vo red, mu pravam spanak so oriz. Denes sakam da mu dadam blitva ama ne znam da ja spremam. A ustvari ne mora striktno samo so oriz, ete kako vie ja spremate na vasiteuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 495
5.4.2012 14:33:51   
AnnaMolly RR
Блитва само еднаш сум му спремила, буквално исто како спанаќот.

Live and let live

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 496
5.4.2012 15:14:23   
mamicka77
aj kazete mi dali moze mlada tikvica da mesam so pilesko

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 497
5.4.2012 15:27:57   
Andriance

Srce bee.ja mlada tikvica mesam so se user posted image a zasto mislis deka ne bi mozela???

Непосредна врска до пораките: 498
5.4.2012 15:29:10   
mamicka77

Srce bee.ja mlada tikvica mesam so se user posted image a zasto mislis deka ne bi mozela???

pa da si prasam sto e sigurno sigurno

Непосредна врска до пораките: 499
9.4.2012 17:19:23   
arh_diz
Mafini
2 jajca
150 grana kafeav seker
Malku pecivo
Vanila
120-150 grama brasno
300 grama Ricotta
(borovinki, kapini , malini, morkov) po vas izbor
Se pecat 20 minuti na 180 stepeni

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?