|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 6 [7] 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Облекување на бебе во лето
3.5.2012 15:48:55   
Calypso
Ееее... и ние сме во куќа, затоа си викам супер ни е... кога бевме на гости кај золва ми, тие во стан живеат, толку им беше жешко во спалната што малиов спиеше само по боди со кратки ракави, откриен. И пак се потеше, вода бараше да пие, што не ми се случило до сега. Одвај дочекавме да се прибереме, златна куќа кој ти ја дава user posted image
Сега се мислам како ќе биде, ако се преселиме во друга земја во која е мноогу потопло отколку овде... и тоа преку цела годинаuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 151
3.5.2012 15:50:27   
Ikana
Златна клима Калипсо, пак се враќаме на почетокотuser posted image

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 152
3.5.2012 23:10:20   
Andriance
Definitivno idelana temperatura za bebe e pomegju 20-22...nemora ni pedijatar da ni kaze,...dovolen e Google

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 153
18.6.2012 11:40:14   
Hunny
Како ги облекувате user posted image за спиење? Моето има 2 месеци и спие по боди на прерамки и долни пижамки, а некогаш само по боди. Ако и облечам бенкичка по долги плаче. Ја покривам со пелена, ама веднаш се открива, па ми е страв дека рачињата и се голи.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 154
18.6.2012 12:13:04   
Ljubovce
Samo po bodi so rakavcinja,go pokrivam so pelena ama za 5 min ja mava,i taka najgolem del od nokta e nepokrien samo po bodi.

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 155
18.6.2012 13:30:17   
penelopa
user posted image спие само по боди со ракавчиња покриен со тенка фротирка или чаршавче ама тоа за кратко. По дома сме само по боди за надвор му облекувам и кратки памучни панталони некогаш маичка зависи чорапчиња и летни сандалчиња. Упс капче обавезноuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 156
18.6.2012 13:41:19   
Emanuelapp
За спиење син ми го облекувам во боди на прерамки и летни пижами со кратки ракави. Го покривам со ќебенце не од друго од што морам затоа што го обожава и со него спие како јагне макар што му е жешко ама незнам како да го одвикнам.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 157
18.6.2012 14:20:15   
Felly RR
Ова со кебенцето, и кај нас е исто. ДУри не го гушне не заспива. Откако ќе заспие јас и го тргам. А инаку е облечена, само по пижами, без маиче. Или пак горе боди по кратки, со долни пижами.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 158
18.6.2012 14:24:33   
Emanuelapp
Имам пробано да му го тргнам ама во текот на ноќта проверува дали ќебенцето му е тука и со устето го гали па продолжува да спие.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 159
18.6.2012 14:32:39   
AnnaMolly RR
За спиење го облекувам во боди без ракави, а долу кратки пижами. За во градинка му облекувам маичка и шорцеви, а боди не му облекувам. А дома кога сме си е исклучиво само по боди зашто е пекол невиден, а тој е склетчија и се поти како некој маж.

За во градинка ми е страв да го облекувам по боди или по маички без ракави зашто мислам дека сигурно клима им пуштаат и ми е страв да не му студиuser posted image

Live and let live

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 160
29.6.2012 13:47:14   
macka26mummy
zdravo.jas na rosana i oblekuvam bodi so kratki rakavcinja i onie pantoloncinja so se so zatvoreni stapalca,i ne ja pokrivam so nisto,zesko i e,a baba i i dedo i se hermeticki zatvoraat se po red doma.po priroda jas sum zimorliva,no rosana mi e rodena sega na 02.06,i mnogu i e zesko,nejke tolku zatvoreno,ispocrka detevo.spieme vo soba kade prozorecot e zatvoren navecer,a ako e otvoren ja pokrivam so tenko kebence.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 161
18.6.2013 11:43:50   
marija/
Мамички ај ве молам за совет , како ги облековте денеска вашите бебиња, моето денеска е облечено само во боди на кртаки ракавчиња и раце и нозе и се голи, а на боди со долги ракавчиња ми плаче ај ве молам за одговор дали сум во право што ја соблеков user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот macka26mummy)
Непосредна врска до пораките: 162
18.6.2013 11:47:58   
Bethany
marija/ па жешко е надвор, преку 30 степени, супер е така:) И самата ти кажува дека и е жешко по долги :))
Обично викаат спрема себе да се ориентираш, мене тоа не ми е баш јасно, бидејќи мене ми е многу поладно од на него што му е. Млада врела крв е тоа. user posted image
Јас се мислам преку ноќ што да му облечам, се со долги ракави му облекував, па и го покријам со танко ќебенце, тој се буди, е ноќва го облеков во краток ракав боди и шорц и пак го покривав , тој се откриваше , ама супер спиеше цела ноќ.

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 163
18.6.2013 11:49:11   
marija/
Фала многу за брзиот одговор Bethany многу се израдував што ја соблеков user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 164
18.6.2013 11:49:58   
mommy_angels RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: marija/

Мамички ај ве молам за совет , како ги облековте денеска вашите бебиња, моето денеска е облечено само во боди на кртаки ракавчиња и раце и нозе и се голи, а на боди со долги ракавчиња ми плаче ај ве молам за одговор дали сум во право што ја соблеков user posted image user posted image user posted image

мами ич да не му ја мислиш,надвор е пекол , а богами и внатре ако е без клима,незнам колкаво ти е бебето,ама моето е родено април и лани цело лето си порасна во боди

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 165
18.6.2013 11:55:32   
Annet
ama kako sto ni e nas zesko niv pozesko im e,slobodno na bodi na ramki:))))) em bebe da uziva em majka.za prvoto taka e,za vtorite ke si znaeme:)))))

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 166
18.6.2013 12:00:31   
Mihaela 2010
Jas na kerka mi cesto i oblekuvav corapcinja normalno epten koga bese pekol i gi soblekuvav,no toa mi ostana od sovetite na nasiot pedijatar ako si e po kratki sekogas na nodjinjata da ima corapcinja

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 167
18.6.2013 12:09:26   
mommy_angels RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Jas na kerka mi cesto i oblekuvav corapcinja normalno epten koga bese pekol i gi soblekuvav,no toa mi ostana od sovetite na nasiot pedijatar ako si e po kratki sekogas na nodjinjata da ima corapcinja

е да user posted image чорапчиња обавезно

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 168
18.6.2013 12:35:08   
Bethany
ако е ептен мало бебе и јас би му облекла тенки чорапчиња. На нив ножиња секогаш им се ладни, е сега ако сте надвор без.

А моево веќе не е бебе, ама јас се уште се прашувам што и како да го облечам, дали треба повеќе или помалку user posted image Посебно со овие промените на времето, се се двоумев добро ли е облечен.
А инаку, може побргу да настине од што е премногу облечено па се испоти, неголи од што има помалку гардероба.

< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 18.6.2013 12:37:19 >

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 169
18.6.2013 12:39:43   
marija/
Мамички бебето се роди на 3 април и има 2 ипол месеци и кога ја соблеков се израдува многу и ќе и облечам чорапчиња кога ќе се разбуди и климата ми е страв да ја вклучам оти е малечка и сега конечно заспа кога ја соблеков. Поздрав мамички user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 170
18.6.2013 12:41:59   
vezilka RR
Јас пак имам проблем со чорапите. Никола не сака да ги соблече, дури и на пеколов. Нема шанси бос да седи, ако згазне бос, се ежи, бог да чува ко на шилци да го тераме да гази. Или во сандалче бос, леле мори мајко, не сака и не сака. Исто беше и лани лето. Успеавме да го убедиме да ги соблече чорапите на крај на август, хи, хи.а

Непосредна врска до пораките: 171
18.6.2013 14:26:01   
sandriana RR
Е ние не сакаме чорапи - ни на топло, ни на ладно - "бошо" (боса) сакало детето user posted image
А за ноќе и јас се чудам да почнам да ја оставам по куси ракави - од кога се стопли, не спие ич убаво, а носи тенки пижамки со долги ракави и ногавички (од причина што е постојано откриена).

***I'd rather be honest than impresive***

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 172
18.6.2013 14:38:27   
elenak
Ние од вчера веќе сме и на куси панталончиња по цел ден, кај нас е ептен пекол. И за спиење синоќа и облеков едноделни пижамки со кратки и горе и доле, ја покрив со скроз тенко чаршавче и пак се открива и поти. Епа решив да ја оставам веќе, не ја покривам, па и јас спијам откриена и тамам ми е.
А чорапи веќе некое време не носиме, и по дома боса оди.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 173
18.6.2013 14:50:16   
Gwendolin
Не знам поголем склетчија од мојава цуца. Чорапите ги вади експресно, облечена е само по едно ко боди со кратки ногавици и без ракави и пак се поти. И кога беше бебувче од 1 месец беше жешко, ја облекував само по боди со кратки ракавчиња и чорапчиња (се дур не дојде свеки и ја наоблече, па се исфрла цела). И за мало бебе од неколку дена ми викаше педијатарот да не ја облекувам многу, за дома и се доволни боди и чорапчиња, греота е да се прегрева.

Само Вселената и човечката глупост се бескрајни. Всушност, за Вселената и не сум толку сигурен. - Ајнштајн

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 174
19.6.2013 11:40:22   
marija/
Мамички вчера ја соблеков на боди на кратки ракавчиња и чорапчиња ама сабајлево ми кашлаше многу еве сега е мирна не кашла, сега ја облеков на боди со долги ракавчиња ама танко е, мала е 2ипол месеца е

(Одговор на членот Gwendolin)
Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 6 [7] 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 6 [7] 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?