|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Проверка на проодност на каналите
1.4.2012 0:33:59   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: cvetce4

Sajna, vo vrska so HSG-to, sakam da go spodelam moeto iskustvo. Pred prvata bremenost pokraj site ispituvanja doktorkata mi rece da napravam i HSG. HSG-to go pravev kaj Tolovski. Postapkata ne e strasna ama ne e voopsto prijatna. Ti vbrizguvaat nekakva tecnost za da mozat da ja snimaat proodnosta na kanalite. Prvata snimka bese neuspesna pa vednas mi ja povtorija postapkata. I najverojatno bidejki se stegav, na snimkata ne mozese da se vidi najdobro proodnosta, pa mi rekoa deka treba da odam na laparoskopija. Bidejki taa postapka poinvazivna ne sakav da ja napravam i otidov na vtoro mislenje kaj druga doktorka i ona me predomisli. Mi kaza deka e se vo red so mene , deka snimkata ne e bas najdobra i deka za 4-5 meseci ke ostanam bremena. I taka i bese. Taka da bi ti sovetuvala da se konsultiras i so drug doktor. Pozdravce

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 526
2.4.2012 9:11:08   
Sajna
Fala Bogdanicka bas me utesi jas sega vo petok ke odam zakazano mi e PAP i mikrobiologija prvo toa se pravelo pa posle se zakazuvala za HCG ke vidime zdravje pozdrav

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 527
2.4.2012 9:16:22   
Melanija RR
Супер значи си почна со подготовки за ХСГ,ќе видиш ќе помине и се ќе биде во ред user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 528
12.4.2012 13:03:04   
Дечка
Jas na site sto ke pravat HSG bi im preporacala da pocnat da zemaat antibiotik 1 den pred intervencijata, bez ralika kade ke go pravat HSG-to. Inace davaat da se pie antibiotiok posle intervencijata - 3 dena. Voobicaeno se zama vibramicin ili citeral, ama prasaj te si.

Ova go kazuvam zatoa sto imav loso iskustvo. Pravev HSG na klinika. Imav smirena sedimentacija, cisti brisevi, ama mi vnesoa nekakva bakterija pri intervencijata. 2-3 saati posle intervencijata imav treska. Pa brzo na klinika, leukocitite bea epten visoki. 10 dena mi davaa dupli dozi antibiotici (vibramicin + amoksiklav). Uzas. Posle toa lekarite vikaa mozelo antibiotik i pred intervencija za poveke da se zastiti teloto. Duri i po privatni kliniki koga se konsultirav I mi rekoa deka cesto se slucuvala vakva "reakcija" na teloto.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 529
12.4.2012 20:43:34   
Melanija RR
Дечка за ваква случка како твојата не сум знаела но добро од тебе што го сподели искуство за сите останати форумџики кои планираат ХСГ.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Дечка)
Непосредна врска до пораките: 530
13.4.2012 0:01:18   
Дечка
Inace na klinika epten se pogrizija se da se sredi kako sto treba.
Ovaa "reakcija" moze da se sluci kako kombinacija megu bakterija i iritiranje na matkata od tecnosta. I jas ne gi sfativ do kraj zosto epten strucno mi objasnuvaa. Kako i da e ne e na odmet da se pocne so antibiotik eden den pred terapijata. I onaka mora da se zema antibiotik posle toa. I barajte intervencijata da vi ja napravi lekar. Mene mi ja pravese specijalizant za koj neznaev deka e specijalizant zosto i doktori pomladi od nego ima. Duri koga nastanaa problemi doznav. I neka toj lekar vo detali vi objasni sto da napravite pred toa, sto za vreme na intervencijata i sto da ocekuvate posle toa. Jas pojma nemav. Neznaev ni deka ke krvaram po malku, ama cel den.
Inace za site sto ke pravat, ic neka ne se plasat. Koga boli znaci deka tecnosta pominuva. Ako covek ne e opusten i da se proodni tubite od stegnatost moze da ne ja propustat tecnosta. Prasajte dali moze da zemete ketonal pred intervencijata. Tie sto zele ne gi bolelo. Jas nezemav zosto nesakav bez da mi kaze lekar.

< Поракaта ја уредил Дечка -- 13.4.2012 0:04:52 >

Непосредна врска до пораките: 531
7.5.2012 8:48:23   
Sajna
DECKA jas bi ti kazala slednovo, znaci kaj mene slucajot bese od sistina mi rekoa odma da pravam HSG a na PAP imav CIN1 a na mikrobiologija Eserihija koli, ama nekako me fati strav i ne otidov , slucajno dojdovme do Petanovski od REMEDIKA i covekot bese sokiran koga mu kazav deka ke odam na HSG so takvi rezultati i mi objasni deka so toj naod ako napravam HSG ke mi ja rasirat bakterijata po kanalite i ke bide mnoguu loso za mene i zatoa mi rece da pijam antibiotik pa da napravam bris ako e negativen moze da pravam HSG ako imam bilo sto na brisot HSG nikako !!! i eve sega se lecam pa se nadevam na kontrolen bris ke nema nisto za da go proveram i toa cudo pozz

(Одговор на членот Дечка)
Непосредна врска до пораките: 532
7.5.2012 9:23:54   
Melanija RR
Точно Сајна прво треба микробиолошки брисеви па ХСГ,се чудам во Систина толку не сериозни да се user posted image
Што средиш со бактеријата и со ХСГ ќе бидеш голем чекор напред user posted image

Непосредна врска до пораките: 533
16.5.2012 23:24:16   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelope

Helooooo pak za site rr, me interesira dali nekoja od vas posle pravenje na hsg ostanala bremena, zasto jas za 2 nedeli treba da pravam a posebno sto mi e strav od toa??

Непосредна врска до пораките: 534
17.5.2012 11:06:09   
Sajna
Ima i nekoja od vas otideno na pregledov so losi rezultati od mikrobiologija odnosno bakterija ???? jas gi cekam moite utre ili vo sabota mnogu mi e strav kakvi ke bidat ako ne se ok pak se ke mi se odolgovlekuva :(

Непосредна врска до пораките: 535
17.5.2012 18:45:28   
Melanija RR
Сајна од каде тоа зошто такви мисли.Сочекај ги резултатите немој вака предвреме,се ќе биде во ред user posted image

Непосредна врска до пораките: 536
18.5.2012 10:47:56   
Sajna
Eve rezultati mi se super osven na vaginalen bris povtorno pri aerobno kultiviranje pronajdena mi e escheria coli ke se tresnam od zemja a kolku antibiotik ispiv i octanisept prskav i pak isto user posted image sega neznam sto da pravam da se javam li kaj Tolovski ili dgabe da se javuvam ??

Непосредна врска до пораките: 537
18.5.2012 20:10:29   
Melanija RR
Сајна јави му се прашај сепак.Како при толку антибиотик,каде ти се правени и двата брисеви?

Непосредна врска до пораките: 538
18.5.2012 21:42:33   
Sajna
se javiv mila, mi rece vo ponedelnik prvo test za brremenost da napravam ako e negativen inekcii gentamicin 9 dena i vaginaleti ...nema HSG dur ne e cisto :(

Непосредна врска до пораките: 539
18.5.2012 23:07:56   
Melanija RR
Значи има чаре кое ќе помогне,вака е полесно кога знаеш.Не се секирај се е со причина

Непосредна врска до пораките: 540
21.5.2012 13:47:08   
mesecina83
zdr na site sakam da prasam i jas treba da pravam HSG no imam problem so sedimentacijata i sega sum pod terapija 20 dena za da se namali ,i sama da prasam kontaktirame so eden doktor koj e vo fondot za komisijata za invitroto pa mi preporaca deka mozam da napravam i 4D eho deka i tamu se gleda proodnost na kanalite i deka ne bila problem sedimentacijata pa da prasam vie mozemi ste po iskosni od mene jas do sega ne sum pravila HSG I 4D eho pa daj boze da bide se vo red i da si gi prisoberam dokumentite i da gi ispratam vo fondot i da cekam pozitiven odgovor i da imauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozdravi vi drzam na site sreka stom sme ja zapcnale ovaa misija da bide se vo red

Непосредна врска до пораките: 541
21.5.2012 15:27:06   
Sajna
Kako toa 4 D , samo so eho pregles mislis deka se gledaat kanalite... ako e taka odma odam :)))) aj pojasni ubavo

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 542
21.5.2012 16:14:07   
mesecina83
nisto veke neznae nikoj kako da ni objasni ni da ni posoci kade da odime vo fondot mi velat deka moze na 4D eho a denes se javiv kaj organdziski i mi kaze deka samo so HSG se gledalo proodnosta na kanalite i ke moram da mi dojde ciklusot i da pravam vo petok ke pravam analiza na sedimentacijata pa posle zdravje se da e vo red

Непосредна врска до пораките: 543
21.5.2012 16:41:35   
bella80
Moze li nekoj da mi kaze kolku kosta mikrobioloski kaj maticen so plavo kartonce?Mi kazaa deka se poskapeni,jas lani vo septemvri plativ 600 za 4 brisa kaj maticniot i samo 100 kaj sto gi dostaviv.Fala

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 544
21.5.2012 20:41:29   
Melanija RR
mesecina83 проодност на канали се гледа преку ХСГ ,за ифв во фондот бараат 4д ехо но и покрај тоа мора да имаш или ХСГ или лапараскопија.
Бела зависи од матичниот,мене мислам последно за земање брис за пап и микро ми зема 200ден и си ги однесов и таму си платив 200ден за микро.,а пап е бесплатно

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 545
23.5.2012 15:33:19   
penelope
ZDR RR NA SITE VE MOLAM AKO IMA NEKOJA DA MI KAZE DALI NAPRAVELA HSG SO VISOKA SEDIMENTACIJA, INACE ZNAM DEKA TREBA DA MI BISE 10/20 AMA MENE MI E 30/35 I DR, LOZANKOVSKI MI RECE DEKA MOZEBI OD ZABITE MI E VISOKA INACE PIEV CIPRINOL 2 KUTII I SAMO OD 40/60 MI OPADNA 30/35 ,, PLS DALI IMA NEKOJA NAPRAVENO HSG SO TKVA SEDIMENTACIJA 30/35. I AKO IMA NEKOJA KOJA PRVELA KAJ TOLOVSKI??

Непосредна врска до пораките: 546
23.5.2012 15:38:35   
vezilka RR
Јас кога правев HSG имав висока седиментација, меѓутоа знаев дека е од синусите. Седиментација се покачува од вируси и инфекции, воопшто, а за HSGто битно е да нема бактерии кои со прегледот би се иритирале или прошириле. Ако си сигурна дека седиментацијата не ти е од бактерии, односно имаш чисти брисеви, тогаш мислам дека можеш да правиш.

(Одговор на членот penelope)
Непосредна врска до пораките: 547
23.5.2012 21:00:04   
@bebe
Zdravo, jas vo 2010 godina pravev HSG na klinika, naodot pokaa deka tubite se proodni, se izleva tecnost vo niv, i deka se e uredno, no na snimkata na HSG SE PRIKAZUVA i oblikot na matkata, d-r veli deka ima pregrada i mozebi taa preci za zabremenuvanje, veke 6 godini sum vo brak i nema nikakov problem do sega so ostanatite redovni ispituvanja, oven ovaa pretpostavka, potoa otidov na 4D na drugo mesto kade sto me gledase poveke od 10 min i rece deka matkata e bez vidlivi anomalii i pregradi, nema nisto, ima li nekoj iskustvo, dali snimkata na 4D E POVEKE OD JASNA, izvinete na dolgiot post, velat deka oblikot na matkata e osnova za zadrzuvanje na plodot koga e vo razvoj, bidejki posledovatelno moze da dojde i do spontan na 2-3 mesec od beremenosta, VE MOLAM ZA ODGOVOR, bidejki se resiv da odam na IVF.

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 548
23.5.2012 21:04:24   
kapina
bebenajdobro e da si napraves histeroilaparoskopija za da se vide matkata

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 549
25.5.2012 18:58:50   
Melanija RR
Најсигурен и наточен начин за испитување на каналите и матката се добива со лапараскопија и хистероскопија,се друго може да е сомнеж.
Јас лично не би идела на ифв бев овие интервенции.
Инаку јас ги направив и двете.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.