Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување III дел 26.5.2012 13:23:36
liljak
padme ...5 nedela ja racunas od menstruacijata ili od transferot???mene me bolea gradite odma po transferot isto taka i jajnicite ...dali i tebe pocnaja da te bolat po transferot...pozzzz
RE: Вештачко оплодување III дел 27.5.2012 12:23:27
liljak
pomagajte rr...odkoga go pocnav vaginalniot gel da go stavam sekoe utro kako brasno mi izlegvase na toaletnata , a eve sega dva dena stavam pak navecer vaginalen gel i koga odam vo wc ne mi izlegva kako brasno tuku isto takvo kakvo sto e koga ke go stavam....sto se slucuva...dali e mozno da se sluci nesto od kanestenot, posto eve se mackam nekolku dena posto imam cesanje...pozzz
RE: Вештачко оплодување III дел 27.5.2012 14:40:26
Melanija RR
Не би требало да е ништо секоја вагиналета по ставањето се исфрла дел во кој облик мислам сеисто.Лилјак ако толку мисиш дека е важно најдобро прашај лекар
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 27.5.2012 14:52:43
nadbet
Padme, vo cetvrtok ke odam na pregled za srceva reakcija! I seuste go pijam Decortino, po 2.5 mg na den. Ti koga si na pregled za srceva reakcija? So sreka a site!
RE: Вештачко оплодување III дел 27.5.2012 20:55:04
kotina
zdravo na site:) jas sum nova na forumot i sakam so vas da ja spodelam mojata maka . vo momentov pravam 4-to ivf, prvoto mi bese neuspesno, vtoroto ivf ostanav bremena i bebeto go zagubiv vo 5-ti mesec:( no drug pat za toa , eve sega 4-ti pat, deneska bev na eho i fol. neso sporo napreduvaat , utre pak ke odam , utre mi e 13-den od ciklusot i nikogas do sega ne mi traela tolku dolgo stimulacijata, pocna strav da mi e , dali nekoj od vas imal vakvo iskustvo, , primav po 5 gonali , pa 6 merionali , denes 3 gonali i 3 merionali 1 cetrotide u stomak , se lekuvam vo sistina kaj dr. Mitko Ivanovski . ete tolku za mene zza pocetok se nadevam so tek na vrema ke se zapoznaeme poveke:)
RE: Вештачко оплодување III дел 27.5.2012 23:29:43
chery33
zdravo na site:) jas sum nova na forumot i sakam so vas da ja spodelam mojata maka . vo momentov pravam 4-to ivf, prvoto mi bese neuspesno, vtoroto ivf ostanav bremena i bebeto go zagubiv vo 5-ti mesec:( no drug pat za toa , eve sega 4-ti pat, deneska bev na eho i fol. neso sporo napreduvaat , utre pak ke odam , utre mi e 13-den od ciklusot i nikogas do sega ne mi traela tolku dolgo stimulacijata, pocna strav da mi e , dali nekoj od vas imal vakvo iskustvo, , primav po 5 gonali , pa 6 merionali , denes 3 gonali i 3 merionali 1 cetrotide u stomak , se lekuvam vo sistina kaj dr. Mitko Ivanovski . ete tolku za mene zza pocetok se nadevam so tek na vrema ke se zapoznaeme poveke:)
kotina dobre dojde ...smirise polako sve ke si bide so smireno mnogu sama ke si pomognes ti posakuvm da si uspees ovoj pat kaj ivanovski site 4 pati ivf pravis?
RE: Вештачко оплодување III дел 28.5.2012 14:41:45
mesecina83
zdravo dragi rr deneska sum od srekna najsrekna konecno ja simnav sedimentacijata so pominati 2,5 meseci na ospen apcinja i sega e superrrrr 5/10 znaci mozam da pravam HSG jupiiii i da si dojde mazot mi od stranstvo na pocetokot na avgust da napravi sida test i test za hepatit b i c i moze da podnosam dokumendite za invitro i posle da pravam vo septemvri vestacko oploduvanje mi padna najgolemata griza od raminjata ajde ovaaa godina neka e plodna i samo da ima
RE: Вештачко оплодување III дел 28.5.2012 17:27:16
liljak
mesecina ajde se da bidi kako so treba, site da se izraduvame ovaa godina , da ne cekame poveke, ovaa godina neka bidi godina za pametenje za site nas , da ima poveke ...pozzz
Blagodaram gina:) denes primiv stop inekcija vo 22:00, punkcija vo sreda vo 08:30. pa ke vidime sto ke napravam . sega ke mi rabotat PICSI- metoda , INAKU DO SEA 3-pati mi pravea ICSI. imam i nekoi ne sozreani folekuli i Dr. rece i tie ke gi dozreat vo inkubator. taka da do sega ide se dobro pa ke vidime pozz....
RE: Вештачко оплодување III дел 29.5.2012 10:29:03
padme
So sreka Kotina gospod neka e so tebe ti ja pustame cela pozitivna energija, Liljak ne se zamarj tolku mnogu mene gelot mi istekuva kako kafeava smesa ne e bel tuku kako brasnastno kafeav pa lazarevski mi rece deka e OK deka ne e nisto strasno deka se isfrla toa sto ne treba, inaku jas sum 5-ta nedela od transferot ne od posleden ciklus, na ivf ne se racuna posleden ciklus toa e za prirodna bremenost na ivf se racuna od transferot, znaci nedaj boze samo ako vidis crvena krv moze da bide opasno se drugo kafeavo dali tecel obicno gelot ili ne toa ne e nisto strasno,Nadbet jas sum drugata nedela na srceva reakcija neznam tocno koj den cekam od sistina da mi javat. Pozdravche ni kako si pominala
RE: Вештачко оплодување III дел 29.5.2012 12:18:47
Nasha29
Dragi idni mamicki, jas pocnav so kontracepcija i so gospod napred ke pravam inf naredniot mesec. Se nadevam deka na site ke ni uspee da gi vidime nasite Liljak, draga, cekame da ne izraduvas pa kako i drugite rr da mi dades malku elan i na mene a i na Kotina Aj vie sto imate praveno in vitro, kazete mi od vase iskustvo kako se odnesuvate po transferot, onie dve nedeli koga cekate Strogo lezenje doma ili moze i da se izleze do nekade, nekoja prosetka vo priroda... od toa najmnogu mi e strav, deka ke treba da se zatvoram i da cekam, mislam deka ke poludam Sto jadete, sto piete?
RE: Вештачко оплодување III дел 29.5.2012 18:08:19
@bebe
Deneska gi zemav poslednite rezultati, samo uste utre sabajle da napravam krvna slika i vednas istiot den (utre) gi podnesuvam vo fondot, site ispituvanja bea vo red, samo me zagrizuvaat 4 inseminaciite deka ne mi se napraveni pauzi megu niv, tuku vo 4 ciklusi po red, gi pravev vo Remedika, a i ne pravev test preku krv zad sekoja neuspesna inseminacija, si proveruvav so test za bremenost i vednas dobivav, no ke vidime sto ke kazat od fondot, se nadevam na POZITIVEN ODGOVOR, so sreka na site za bilo koj potek za edno
RE: Вештачко оплодување III дел 29.5.2012 19:00:16
Nasha29
@bebe se nadevam deka ke ti odgovorat pozitivno, pa sto ima vrska sto iseminaciite se edna po druga, vazno se neuspesni Stiskam palci da bide pozitiven odgovor i posle op, uste edna ringerajka
RE: Вештачко оплодување III дел 29.5.2012 19:56:02
liljak
nataca 29 ...jas lezev samo 4 dena bez nikakvo stanuvanje, a potoa lezev i eve sega lezam ama potstanvam, ne striktno lezenje, izlegov na prosetka samo vcera vecerta i taka so bavno odenje ne da brzam, kolku da se razduvam malku ....za jadenje nisto posebno , samo gledaj zapek da ne te vati, jas sekoj vtor den supa :)))) posto imama problem so zapek, no fala mu na gospod uspeav da ne fatam zapek.....pozdravce
RE: Вештачко оплодување III дел 29.5.2012 22:35:38
Melanija RR
@bebe правилото да има 1 месец пауза меѓу неуспешни инсеминации е од лани од септември ,незнам кога си ги правела,а за тест преку крв по инсеминациите не се потребни зошто нема поврзаност ако биле позитивни нема да одиш на ифв ова е прашано и е 100 % така. Во фондот ќе ти кажат за паузите дали е проблем,се надевам нема да бидат и наскоро ќе се радуваш.Со среќа
kotina подршка и од мене
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Haha Liljace, dusicka si , bravo stiskam palci za tebe i za site drugarki ovde sto si ja delime makata, samo nie si znaeme kolku e ova silno cuvstvo i intimno i kolku sme site isplaseni. Ve guskam site so Gospod napred da si gi docekame site nasite [sm=rozacrtici.gif
RE: Вештачко оплодување III дел 30.5.2012 11:51:20
dafne1
zdravo na site eve me i mene jas prvoto ifv go pravev vo remedika neusopesno sega sum vo sistina no gledam deka tamu rabotat po druga sema mi rekoa da otidam na 10 den od jasminot zosto tolku rano dali od togas ke pocnat so ineciite vo raka potkoznite kakva e procedurata