|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Испитувања во бременоста
30.5.2012 15:20:45   
topce
ако мислите на 4Д се прави од 18 до 21 недела обично кажуваат 20 недела. на тоа се гледа павилната работа на срцето и ќе видат таму желудник, бубрези и слично.

(Одговор на членот simona23)
Непосредна врска до пораките: 776
30.5.2012 16:42:22   
Hunny
Ели мене брисевите ме чинеа околу 360 денари. Станува збор за два бриса.

Непосредна врска до пораките: 777
30.5.2012 16:43:17   
Hunny
Симона јас скрининг правев во 20 недела. Мислам дека беше од 20 до 22 недела.

Непосредна врска до пораките: 778
30.5.2012 16:44:43   
Hunny
Ете Топче ти одговорила поточно. Мене матичниот ми рече дека во 20 недела е најдобро.

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 779
30.5.2012 17:03:25   
lavche_oh
Epa vaka:jas vo 12 nedela pravev screening za daunov sindrom,i sekoj mesec imam eho pregled i analiza na krv i urina.Sega vo 28 nedela pravev brisevi i toa 4 brisevi bris vagina,brisc od cerviks,mikoplazma i klamidija ovie se zadolzitelni za zastita na bebeto od bilo kakvi infekcii,site brisevi me cinea 1100 den so sini kartoni,nekoi mi vikaat toa bilo premnogu no toa e kaj nas e tolku moze nekade e epoeftino:)kako i dae se isplatese i ne zalam negativni bea i se e vo red. Vo 27 nedela pravev test za gestaciski seker.Toa e toa mamicki bez griza bidete pozitivni i se ke bide vo red sovas i vaseto bebence ako redovno se pridrzuvate na se.Pozdravce i uzivajte vo bremenosta user posted image

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 780
30.5.2012 18:51:22   
pepuska
Сакам да ве прашам дали првите микробиолошките брисеви ги правевте околу 12 недела сите зашто сега ја водам бременоста приватно а таму никој ништо не ми спомна а од друга страна од раблта не ми даваат секој месец картони некој месец има некој не па да знам да си барам картони под итно . Инаку јас имам правено микробиолошки брисеви март месец кога сум остана трудна ама сум била 2-3 недели и бидејќи сеуште не беше завршен м,есецот дами касни не ни знаев дека сум останала трудна

(Одговор на членот lavche_oh)
Непосредна врска до пораките: 781
30.5.2012 19:28:03   
mama_sk
Redovnite 4 mikrobioloski brisevi sto se pravat okolu 12ta i 35ta nedela so sini kartoni na klinika cinat 590den a privatno vo avicena se 2500den

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 782
31.5.2012 0:22:16   
marijam
Jas navistina neznam kade od kade na vas vi zemaat po 1000 denari za brisevi ,jas gi napraviv kaj maticen so sino kartonce ,toj mi zema 100 denari za zemanjeto na brisevite i sama si gi odnesov na klinika kade plativ 25o denari za site 4 brisa .
ova go napraviv vo ponedelnikot .
Pozdrav do site zacudeni.

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 783
31.5.2012 0:25:28   
marijam
druski moi ...me interesira nesto..
Jas imeno napraviv krvna slika i urina a voedno i urinokultura istiot den .
Vo urinata imav bakterii i leukociti plus.
denes mi stignaa rezultatite od urinokultura nema bakterii
a IMA candida albicans
SE ZACUDIV
prv pat slusam da ima candida vo urinokultura,utre ke odam ama porucek na lekar ,a vo meguvreme ako nekoj znae sto e ova neka mi pise ve molam.
navistina se zacudiv,do sega ne sum cula vakvo nesto.

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 784
31.5.2012 1:03:31   
lavche_oh
da marijam ima vo mikrobioloskite brisevi i ispituvanje za candida taa nee voopsto opasna kako mikoplazma i klamidija no sepak mora ako se ima i taa da se izleci.Leukocitite pokaceni se najnormlano nesto na sekoja trudnica nisto strrasno.

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 785
31.5.2012 10:21:26   
cleo
Zdravo mesinja user posted image Bi sakala nekoj da mi kaze koga e najdobro da se napravat poslednite mikrobioloski brisevi pred poroduvanje? Jas denes vleguvam vo 31va nedela i neznam dali uste e rano ili veke treba da zakazuvam? Ve molam za sovet. Blagodaram is o srekja na site!

Непосредна врска до пораките: 786
1.6.2012 2:16:58   
lavche_oh
Cleo poslednite mikrobioloski brisevi se pravat 35 ili 37 nedela ginekologot mi kaza bas sega za toa:)znaci imas uste 3,4 nedeli vreme:)

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 787
1.6.2012 10:49:09   
Luci
Последните брисеви се прават во 35-та недела, 37-ма недела за некој може да е касно. Има голем број трудници што се пораѓаат уште штом влезат во 9-ти или пак 36-та недела. За резултатите се чека 2-3 дена, и ако ако има некоја инфекција се дава терапија па после пак се прават брисеви. Од таа причина се препорачува да бидат во 35-та недела

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 788
6.6.2012 8:16:17   
Biljarkata
segasni i idni mamicki, treba da napravam skrining za daunov sindrom, sto preporacucate remedika,sistina ili ordinacija ina-dali nekoj bil vo ordinacija ina-skopje i kako e zadovolen,kako stojat co ceni klinikite,kakvi ispituvanja opfaka skrining za daun? fala vi

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 789
9.6.2012 17:24:40   
pepuska
Бев во Ре медика и сум задоволна е сега не знам дали си во план да го правиш комплетниот скрининг зашто јас го правев само ехото 3000 ден само ехото ме чинеше дупло ако е цел скрининг со земање крв

(Одговор на членот Biljarkata)
Непосредна врска до пораките: 790
11.6.2012 11:13:56   
Gardenia
Женски абе да ве прашам нешто,незнам дали е за овде ама ако знае некој да ми каже колку пари е испитувањето за TORCH и дали може и со картонче со упат од матичен 

Непосредна врска до пораките: 791
14.6.2012 0:06:25   
pepuska
ТОRCH може мислам да се испита на микро со упат од матичен гинеколог и со плаво картонче не знам колку чини а приватно право пзу павлина и авицена тие што ги знам јас може има и други

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 792
16.6.2012 14:47:50   
eli07
Devojki edna informacijauser posted image jas sega vlagam 35 nedela i ke pravam krvna slika i mokraca....Dali treba da gi napravam do kraj (do 40 nedela)ako dogurame do togas.... uste ednas ovie ispituvanja ili nema potreba?? Vase iskustvo.....

Непосредна врска до пораките: 793
17.6.2012 22:41:37   
mmbucko
Eli07, ako e se ok, nema potreba da pravis poveke. Ke ti napravat krvna slika na denot na priem vo bolnica. Inaku isto sme, jas od utre vleguvam vo 35.

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 794
19.6.2012 12:51:13   
mamickab
Zdravo od mene, nova sum na forumov (a voedno i bremena 23 nedela), pa ima nekoi raboti za koi sakam da se konsultiram so poiskusni.
Vcera pravev 4D kaj mojot maticen ginekolog i mislam deka nisto posebno ne mi kaza - samo glavata, racete nozete se dobri, mi napravi nekolku slikicki i tolku. Kakvo e vaseto iskustvo, sto treba da se vidi na 4D (kolku sto znam treba da se vidat i vnatresnite organi na plodot)
Sakam da go zakazam istiot pregled i vo Sistina mozebi se postrucni tamu.
Pozdrav

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 795
19.6.2012 13:03:30   
mmbucko
Maamickab 4D ehoto e sminka za nas majkite najveke. Site detali na bebceto se gledaaat so dobro 3D eho. Doduse segasnive posalam eha imaat opcija 3D i 4D. Ako si zabelezala lekarite celo vreme te gledaat na crno bela 3D varijanta a 4D samo za slikicki. Inaku jas koga odam na pregled sekogas doktorkata mu gi proveruva site vnaresni organi, bubrezi srce crevata i tn.pokraj neli standardnite merki. Ednas bev i kaj Dimcev vo Sistina koj toplo go preporacuvam, me isprati mojot genikolog za sekoj slucaj da nvidime i drugo mislenje zatoa sto sum vo godinkite a resiv da nepravam amniocenteza. Ako se somnevas slobodno pobaraj za sekoj slucaj i vtoro mislenje.

(Одговор на членот mamickab)
Непосредна врска до пораките: 796
19.6.2012 13:05:07   
eni
Mamickab, od 19 do 24 nedela se pravi skeniranje na site organi. ne samo racinjata i nodzinjata, tuku i vnatresnite organi kako sto e srceto, mozoceto, bubrezite.
Najcesto trae okolu polovina cas. Ako mislis deka tvojot doktor ne bil temelen dovolno zakazi na drugo mesto.

(Одговор на членот mamickab)
Непосредна врска до пораките: 797
19.6.2012 13:39:44   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepuska

ТОRCH може мислам да се испита на микро со упат од матичен гинеколог и со плаво картонче не знам колку чини а приватно право пзу павлина и авицена тие што ги знам јас може има и други

Фала Пепушка сега видов,прашав во пзу павлина е најевтино и авицена не е скапо,ама во другите лелее каква огромна разлика

Непосредна врска до пораките: 798
20.6.2012 13:34:44   
analija
Ajde ke ve molam neka mi kazi nekoj dali ispita na klinika TORC i kolku paari e so katonce i dali e so zakazuvanje ,zs vo prilep samo na privatno go ima

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 799
20.6.2012 14:18:57   
JanaMarija
A sto e TORCH?????????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I dali ako gi odnesam brisevite istiot den na klinika koga se zemeni kaj maticniot, dali ke mi gi primat????
A rezultatite za kolku vreme stasuvaat????

Lele mesinja malku sum izgubena-help :)))

Go sakam zivotot

(Одговор на членот analija)
Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ime za moeto bebence
vanessa30

Bidejki uste ne go zanam polot, ama eve dve anketi so izbor na masko i zensko ime. Prvo zenski iminja

Simona (18%)

Sara (25%)

Viktorija (12%)

Violeta (2%)

Despina (9%)

Mihaela (34%)

Број на сите гласови: 160

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!