Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 2.7.2012 1:26:41
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Darky
elenak vo plazmata ima med, a gledam mnogumina davaat, jas enas dadov i vise ne, koristam bebski biskvidi, bugarski edni so vitamini!
Во плазмата има тооолку многу малку мед и истиот е преработен 100 пати...така да нема никаков проблем да дадеме...секако изборот е личен....скоро сите каши кои се мешавини од овошје, како и сокови имаат портокал...па што треба да не даваме..?? јас цитрусно овошје нема да дадам до 1 година, ама свежо или производ само од него..додека во каши каде е преаботено и ви незначителен процент немам проблем
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 2.7.2012 1:56:38
Darky
Andriance znam deka e preraboteno i deka ne e problem ako se dade, ama se isplasiv mnogu kooga procitav negde, i dodeka imam drug izbor ne davam plazma. A portokal patronaznata mi rece smeam, i veke dva dena mu cedam sokce od portokal, sega sum zbuneta celata. A poradi alergii ne se dava citrusno? Deka med ne se dava radi botulizam, spora sto se naogja vo medot go predizvikuva toa.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 2.7.2012 10:57:24
Andriance
Andriance znam deka e preraboteno i deka ne e problem ako se dade, ama se isplasiv mnogu kooga procitav negde, i dodeka imam drug izbor ne davam plazma. A portokal patronaznata mi rece smeam, i veke dva dena mu cedam sokce od portokal, sega sum zbuneta celata. A poradi alergii ne se dava citrusno? Deka med ne se dava radi botulizam, spora sto se naogja vo medot go predizvikuva toa.
Да да, медот не се дава заради тоа што може да закачи бактерија ботулизам..ја така прочитав ама ова е веќе преработено..
инаку сите цитрусни овошја се високо алергени, затоа и не се даваат бар до пред годинка
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 2.7.2012 11:15:45
Andriance
Ние вчера
8h доење 10h банана и корнфлекс 12h малку лепче 13h малку доење 15h јаболко морков и ориз 18h малку доење 20h плазма и млечен десерт од боровинка 21h млечна каша од бискивити
цел ден пиеше 200мл сок разреден со вода и 100мл чај
9,5 месеци
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 2.7.2012 13:31:10
*Elena*
Ајде и ние да пишеме нешто тука вчерашно мени:
8h млеко од мама 100 мл 10h 1 банана и две мали праски изблендани, околу 100гр 11:30h млеко од мама 150мл 13:30h овошен јогурт со остатокот од кашичката од сабајле, околу 100 гр 15h млеко од мама 120мл 17h домашна кашичка од морков, компир, тиквица и пилешко бело месо, околу 150 гр 20h овошен јогурт Хумана 22h млеко од мама пред спиење 200мл
цел ден пиеше 100мл сок мултивитамин од ХИПП, 150мл чај и многуууу вода, преку 200 мл
6 месеци и 22 дена, или 7 месеци без една недела
Инаку мелена плазма и јас му додавам понекогаш во кашичките, во неа има и соја во мали количини како што видов, а и сојата треба да е алерген.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 2.7.2012 13:55:04
Calypso
Ова е точно, ама фабрички преработен и прочистен мед ставаат во плазмата, и тоа минимални количини, сигурно не содржи спори од clostridium botulinum. Јас повеќе би се плашела од алергија, иако можноста е минимална.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.7.2012 0:33:41
Andriance
Ние денес:
8h доење 11h пола каша од јаболко и корнфлекс ( тато вика многу направил па доста било и пола што изел) 13h малку банана и остатокот од кашата 15h каша од тиквица брокула пашканат и жолчка 17h доење 19h неколку мали кајсии 20h 1 плазма 21h млечна каша од снегулки од просо и какао 2 малeчки плазми да грицка 22h доење за добра ноќ
цел ден пиел 100мл сок разреден со вода и толку...денес чај нејќеше
9м17 дена
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.7.2012 13:36:25
*Elena*
вчерашно мени:
8h млеко од мама 100 мл 10h 4 кајсии изблендирани со малку јаболко, изеде околу 100гр 11:30h млеко од мама 150мл 13:30h овошен јогурт со остатокот од кашичката од сабајле, околу 100 гр 15h млеко од мама 150мл 17h кашичка од млад мешан зеленчук Хипп со малку жолчка, околу 90 гр 20h 50мл млеко со плазма, нејкеше да ја јаде па му додадов јаболко во неа, изеде околу 80гр. 22:30h млеко од мама пред спиење 180мл
цел ден пиеше 100мл сок од праска и јаболка на ХИПП, 200 мл чај и многу вода
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 5.7.2012 14:31:16
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: MarilynMonroe
Елена, како знаеш колку мл цица од тебе? :) Или измолзено даваш?
I jas istovo se prasuvam..I ne samo Elena tuku gledam site pisuvaat taka...Kako ,merite??? Nie denes pievme mleko vo 07 h Pa doruckuvavme vo 10 h - Edna krusa golema so plazma keks Pa vo 13 pievme ad mleko ( najmnogu 120 ml - sekogas ) \ Vo 15 i 30 ke rucame - kompir,morkov,brokula i malce pilesko mevce Vo 18 i 30 ke pieme AD mleko pak 120 ml pa vo 20h ke vecerame gotova kasicka Hipp za dobra nok so ovosje i griz. potoa okolu 21 i 30 ke pieme malce mleko ( kolku da zaspie - 60 ml ) Vo meguvreme ke pieme sokce od Hipp - sliva,dva pati po 50-60ml sok.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 5.7.2012 14:42:43
belabela
Naset_o denesno meni
7:00 Doenje 8:00 Sveza praska 9:00 Banana so edna plazma i sok od edna praska okolu 120 gr 11:00 Jogurt so ovesni snegulki 150 gr 15:30 Boranija,tikvicka, morkovce,paskanat malku,kromitce edna troska i piperce i telesko mevce okolu 250 gr 19:00 Uzinka lubenica i ke izgricka edna plazma 21:00 Mlecna kasa Hipp okolu 120 gr
Voda okolu 150 gr i sok od sliva 170 gr
Vozrast 8 meseci
< Поракaта ја уредил belabela -- 5.7.2012 14:44:14 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 5.7.2012 21:11:03
Darky
Deneska jadevme:
Kruska golema so 3 lazici melen keks lino Kompir so blitva, brokulla, kiselo mleko i puter navecer planoram mlecna od HIPP so 3 slivi, deka deneska ne sme se ipraznile :)
I se razbira doenje pred i posle sekoj obrok i plus rano nautro i pred spienje i voda.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 6.7.2012 12:06:52
Mrs.Tinka
inaku denesnoto meni e slednovo: Aptamil 2 180ml peceno jabolce so banana, sekerce i Aptamil zelencuk(kompir, morkov, brokula) so telesko mlecna kasicka so zitarici Nestle Aptamil 2 180ml