Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.7.2012 14:13:49
mmbucko
Neveruvam Dimana deka ke doveslam do 28. Vo sredata bev pak na kontrola bebushot e skroz spushten, grloto omeknato i skroz istenceno i otvorena 3 prsta (da im ja poljubam merkata, prsti beeeeeee). Do ponedelnikot bev so lezenje zatoa shto pocna da iskaca vo 32 nedela...... Mada koga i da e polesno mi e taka da mislam ne za drugo nego ako sea se porodam ima ushte shansi da se otide na odmor na kraj na avgust :D
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.7.2012 14:44:40
Dimana
Koga te citam tebe sto si pisuvas se e lesno ,duri i za odmor si razmisluvas bravo ah dali e do iskustvo ili od sekogas si vaka alal da ti e . Epa da ti kazam ti posakuvam sto pobrzo da bide za da uzivate na odmor posle .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.7.2012 15:06:58
eli07
Hehehe i jas kako tebe mmbucko se nadam deka ke bide pred 26-ti.Ali doktorov me razocara deneska na GTG mi vika sto ti E mori kaj se brzas...ti nemas ni k od kontrakcija taka da ke si pocekame uste malku izgleda a za odmor ne znam i jas sum stradna da otidam negde Avgust ama kako za prvo me faka panika
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.7.2012 20:03:44
mmbucko
Poznat mi e muabetov Eli07, mene neznam zosto ama CTG-to ne mi gi registrira kontrakciite ama ic. I pri dvete poroduvanja jas se vitkam i odam u bolnica. Normalno prvo odi CTG ramno ko pat za Novi Sad i doktorite sakaat da me vratat doma, kade majka kaj si trgnala ehehejjjj imash ti ushte vreme da cekash za poroduvanje. E tuka pocnuva ubeduvanje deka imam bolki i edvaj ke gi nateram da me pregledaat vaginalno. Vo prviot slucaj 5 prsti vo vtoriot 7 prsti otvorena i se porodiv za 2,5h od doagjanjeto vo bolnica. Taka daaaaaaa site karti ti se otvoreni........ :))) A za odmor ah, grev mi e za decava se varat vo sk a nemam so kogo da gi pratam barem do Ohrid. Aj ke odime zaedno so tebe za da ne se sekirash, ;))))))))
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.7.2012 23:42:12
eli07
Hahaha.... dogovoreno :) Samo da se olesnime pa posle za odmor ne e problem.A za kontrakciive da ti kazam iskreno osekam nekoi bolki ali ne znam dal se kontrakcii lazni ili sto se.Vo tekot na denot me zdoboluva po 100 pati i sekoj pat razlicno de dole vo matkata de nekoi grcevi de polovinata taka da vise ne se zamaram koga ke bide ke bide :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.7.2012 18:58:21
mmbucko
Epa narode jas go preziveav vcerashniot den :), Prvo gi odnesovme decata na bazen vo Katlanovo, i crknav po dupkite po patot. Mislam na sekoja dupka bepco ke ispadne. Mislam deka sleden pat dur ne se porodam ke go pratam mm so decata sam.I poshto toa mi beshe malku vecerta na Duran Duran. Za sekoj slucaj si ja castev doktorkata karta i si ja nosevme so nas :D. Drzam stomak, igram na muzika pazam nekoj da ne me cukne :))))))). Ama dedovcite bea exttra, super mokna zabava, vredeshe sekoj dinar i sekoja maka. Dodushe do 3h sabajle posle cekav da vidam dali ke se smirat kontrakciite ili pravec remedika. Sepak si ostanav doma. Utre sum na prv pregled vo remedika i da se dogovorime kako ke terame ponataka i do kaj sme. Edvaj cekam da dojde utre pregledot :))))))
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.7.2012 19:21:42
Mammi
Здраво мешлаци и од мене. Ваму уживав во крш и ладно временце, благодарение на кои ниту еден оток немам повеќе, ама не сонце не изненади и си бев на мал шопинг. Не знам зошто ама мене ми се чини дека мешко побавно расте или дека секој ден го гледам не забележувам многу многу? Буце си е така докторот рече, се си е нормално и фино само не знам како ќе издржам наредната недела за проверка за скирен шеќер оти 2 саати без мрдање и претање ќе треба да издржам во ординација Се мислам дали да го трмозам мажево рано на сабајле во 15 за 8 Вас кога ви правеа проверки за шеќер?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.7.2012 22:59:04
Veronika 78
mammi da si odis rano nasabajle,neznam dali nekoj ti spomnal deka 12h ne treba da jades nisto oti te bockaat pa ti davaat edna blaga voda t.e voda so seker da ja ispies pa posle saat vreme pak te bockaat i posle saat vreme tret pat te bockaat a za toa vreme mozes samo voda da pies nesmees da jades mrtva gladna bev dodeka pomina i poslednoto bockanje
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2012 9:22:27
Dimana
Dobro utro mesinja ,kako ste mi ke ima li iznenaduvanja ovaa nedela. Neznam za tie sto se porodile ako mozat da pisat da kazat ,denes majkami me glada i mi vika a ti brzo ke se porodis ustata pocnala da ti pomodruva,jas pred nekoj den se zaprimetiv ama ne obrnav vnimanie deka sum cela bumbar otecena i ustata mi i malku podotecena kako silikonska neznam moze se babini devetini ova ama ete spodelete iskustvo. Inaku utre odam na ctg prvpat pa ke vidime sto ke kaze dr edvaj cekam da vidam bebeto kako napreduva ama i mi fufka za poragaj
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2012 10:28:46
mmbucko
Ajde Dimana neka e so ubavo! I jas edvaj cekam :). Shto se odnesuva do poroduvanjeto so Gospod napred samo i se ke bide super. Pa milioni zeni se poragaat i se poragale odsekogash. Ne e lesno tocno, no koga bi trebala da se menuvam so maz za da nemoram da bidam bremena i da ne ragam nikogash ne bi se smenila. Nema poubavo cuvstvo od migovite koga vo tebe raste novo covece i koga se donesuva na svet ushte eden zivot. So vedra misla i se ke bide odlicno!!!!!!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2012 10:54:15
temjana
Добро утро и од мене мешлаци. И јас денес сум на контрола па можеби ќе се удоволи беблакот и конечно ќе ја решиме мистеријата околу полот Сабајле во 4 се разбудив бидејки поприлично ниско го носам абе мислев дека рачето или ноџето ќе му излезат, башка бешиката полна леелеллее едвај станав од кревет Таман тоа го решив почна да ика и така едно половина час си икаше, јас се расонив и у пм сега спијам на работа а во среда имам испит и демек треба да читам Ајде ќе ви пишам како сум поминала на лекар
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.7.2012 13:19:56
stela
Eve porakava da ja premestam tuka : Zdravo idni mamicki, zdravo trudnici vo treto tomesecje Nekoi izleguvaat od ovaa grupa, pa vleguvaat vo klubot na majki, nekoi teraat, se borat so neizvesnosta, tezinite, zestinite, treti pak im se priklucuvaat i so netrpenie cekaat da si gi zemat vo race svoite bebushi, i da gi rasteraat od glava site misli i grizi okolku toa, pa da se nasocat vo druga pravec - izrasnuvanje na svoeto malecko... I jas vi se pridruzuvam i sakam da ve pozdravam. So lesno na site koi se veke nakaj bolnica ili kaj da e ocekuvaat da se porodat. Drugite so pomalku maka da gi terame zesstinive i ovoj posleden period od rasnenjeto na nashite najmili vo nashite meshinja...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.7.2012 7:35:52
dzigimigi
Kako ste nekako ve nema od vcera da pisete iako jas slabo pisam ama ve citam celo vreme.Jas vlegov vo 37 nedela poslednive dve nedeli tesko gi pominuvam so nesonici bolki vo racete,a nokeska pak voopsto ne sum spiela dobiv bolki na levata strana napred nazad(bebceto mi lezi na levata strana ) auuu trista misli me pogodija lele da ne e sega momentot ,no sega se custvuvam dobro pa ke vidime kako bide vo tekot na denot ,iako mi e vtora bremenost zaboraviv kako bese so bolkite za prvoto sepak ajde so sreka na site ,jas edvaj cekam da se porodam ve
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.7.2012 12:01:43
mama_sk
Здраво како издржувате на жешково? Јас влегов во 33та недела и почнав да размислувам за доктор на ГАК кој би ме породил. Бидејќи сум со ниско поставена постелка ќе се пораѓам со царски рез, па ве молам да ми дадете предлог за искусен гинеколог на ГАК
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.7.2012 12:29:30
Malecka23
Zdravo trudnicki kako izdrzuvate na ova nenormalno toplo??jas se krijam nekako ama od otoci ne mozam da pobegnam.Za 2 dena vleguvam vo 34ta nedela i eve sea i kaj mene e nedoumicata za poraganje.Nokeswka imav jaki bolki levo dole i vo meseto i vo kicmata i mn se isplasiv mislev ke se poragam-a i pospana bev.nego me interesira dali ste imale custvo deka mn brzo ke se porodite??Jas sekoe sabajle stanuvam so toa custvo i legnuv am so toa a znam deka mi e rano nekako spontano se mi e ispereno ispeglano za bebus i za mene i se taka kao ke idam na poraganje...hormonive se cudna rab
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.7.2012 15:34:53
eli07
Eve me i mene posle nekolku dena....da ve pozdravam Malecka i jas non stop takvo custvo imav deka sekoj den ke bide ama kako pominuva vremevo taka si se opustiv (a eve veke za 2 dena vlagam vo 39 nedela).Ne mu ja misli mnogu koga ke saka ke si dojde Jas eve pocnav da se aktiviram na dr. raboti na pr. vo koja kafana mekici da se pravat (i pokraj toa sto jas nema da prisustvuvam na istite ). Denes sum konecno na CTG kaj doktorkata od GAK sto "treba" da me poragja ali naslusnav deka mnogu bilo strogo sega i ne mozelo vo bilo koe vreme da ti dojde dr. za poragjaj.Koi se vasite iskustva?Dali nekoj trudnica se ima porodeno so svoj doktor na GAK...pOZZ
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.7.2012 19:17:19
mmbucko
Eve me i mene , si bev na kontrola, e ok, grloto razmeknato i otvorenko malku, ama kako za tretorotka nishto posebno. Drasticen napredok CTG-to mi registrira pikovi, da nepoveruvash, taka da i niv gi imam ama shashavi nepovrzani. Ushte treba da se kanaliziraat i da stanat produktivni......ama koga?????
Jas vazno si kupiv fustan za na svadba vo nedela pa mani drugo nego i pristojo izgledam .
Nego denes bev na transfuzija za hemostaza i DD-meri. majko moja ama stvarno e strashno. Jas tamu porano rabotev 2god pa gi znam lugeto i relativno brgu zavrshiv ama srce mi se kineshe za trudnickite stho cekaa tamu vo cekalnata. Mislam aloooooo go slusham ministerot za zdravsto, necinele termometrite, nebilo zesko po cekalnite po klinikite. Pa jas lugu pomisliv mi puknal vodenjakot, osekam mi tece po nozete neshto i vikam toa e toa... no toa pot bila vo reka kako tece. Strashno.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.7.2012 9:40:24
Dimana
I jas vcera bev na Ctg i eho no za ctg nisto ne mi spomna dr samo mi rece tret stepen zrrelost na postelkata,mozam da se porodam vo bilo koe vreme bebeto e 3500 ,ama koga me vide potecena se podzamisli malku a denta pravev labaratorija nemozav da gi odnesam rezultatite no gi vidov denes i ima samo mali ostapki vo eritrociti i leukociti vo mokraca a proteinite mi se ok . Mm se uplasi zamislete koga rece dr sekoj moment deka mozam da se porodam ,ne bil uste spremen mi idese da go udram da go osakatam ,ne bilo dosredeno doma ,pa za mekici trebalo da se organizira a mene koj me vrti jas sto treba da ragam toa ne e nisto , Luta sum mu namesto jas da panicam treba nego da go tesam kaj go ima toa.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.7.2012 9:54:10
mmbucko
Me iznasmea Dimana :). I nie vcera broevme za mekici luge i kade kako da se organiziravme i dojdovme do zaklucok daka 2/3 od lugeto ni se po odmori. Jas sum utre pak na kontrola ama ne mi se veruva deka bebco ke iskaca pred 20. Neznam zosto ama takvo cuvstvo imam. Hahahahahah muzi panicari hahahahahaha. Pa ti i onaka ja imas najlesnata rabota, samo da go rodis hahahahahahah baska i doktori ke ti pomagaat a na mazite koj ke im pomaga?????
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.7.2012 10:38:52
Dimana
Daj boze raganjeto da mi bide najlesna rabota Mmbucko,iako mi fufka spremna sum na bolka toa e eden den ke stisnam zabi,a za mazive se se plasam deka on sam ke napravi nesto osven da se raspolozi i da nazdravuva se drugi ke trcaat za nego osven sto treba da gi pokani lugeto da dojdat e toa e najteskata rabota za nego ,doddusa i spisokot treba da go smisli da ne propusti nekoj ,a za toa moze i da nespie epten e na maka zagreota.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.7.2012 11:08:07
Mammi
Dimana,Mmbuck со среќа и со лес и на двете. Пуштете тоа мозокот а пасење, нека другите си се секираат за мекици,тортици што знам ти ја. И онака никој нема да и замери на тазе мама. Туку јас со мешко си играв вчера, мавни му јас, врати ми и си викам аха е сега што убаво ќе си спијам, а завршив со солзи дека не што бебуш лом ме напраи, туку дека не можев да си најдам позиција да спијам Никако не иде бре луѓе. Ако од сега е вака, не сакам да мислам за понатака.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.7.2012 11:10:17
mmbucko
Hahahahahahaha jas na mojot mu ostaviv i spisok so tel na koi treba da se javi i pak utnal nekoi prijateli. Doduse mojot bese na poraganje pa aj se namacil i papocna vrpca presece pa mu prostiv. A za poraganjeto ne se sekiraj, barem kolku mozes, samo Gospod golem so tebe i se ke pomine ko niz son. Kako mi lici pred mene ke zavrsis rabota taka daaa ke ti mesam mekici :)))))
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.7.2012 13:04:37
eli07
Ma kakvi mekici kakvi spisoci.....kaj ke se cepam u bolnica uste i na mekici i gosti da mu ja mislam.Ili mozebi kakvo vino najdobro bilo da se sluzi vo kafana ili kakvo sirenje da jadat so mekicite...HELOOOOOO ic ne me boli uvo so sakaat neka pravat Jas bi gi ukinala tie mekici skroz ali aj..... Inace vcera na CTG vidoa deka imam nekoja kontrakcija ali jas nisto ne osekam pravo da vi kazam i deka sum bila 1 prst otvorena.Lele maze se zapali skroz misli 1 prst gotovo ke se poragjam hahaha se iznasmeav na ceka muka