|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
3.7.2012 23:57:47   
mmbucko
Eni, kako prvo, so sekoja cest na isklucocite, brisevite gi primaat i zasejuvaat krajno nemotivirani i isfrustrirani od platite i odnosot laboranti. Kako vtoro rezultatite gi citaat nezainteresirani doktori so limitirani znaenja. Vo mikrobiologijata kaj nas za zal strucnosta na mikrobiologot seushte ima najpresudno vlijanie vrz konecniot rezultat. Treto reagensite so koi rabotat gi dobivaat na tenderi kade pobeduvaat najevtinite a ne najkvalitetnite reagensi. I konecno pri golema frekfencija na analizi i golemi guzvi i malo nevnimanie moze da dovede do greshka. Ne ednash vo zivotot skapo sum platila na svoja koza ili koza na decata lekarska nestrucnost......A pazi kolku tolku od branshata sum......gi razbiram rabotite barem donekade......a da sum ekonomista ili pravnik leleeee????? A da nezboram kolku od plata sekoj mesec ni se odbiva za zdravstvo, mizerija.....

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 526
4.7.2012 16:42:31   
deluxe
Zravo mamicki!!!!! cestitki za tie sto veke si se olesnile i si se guskaat so user posted image user posted image dodeka pozz o ostanatite nie jadni koi se varime na ovaa zestina i go cekame denot D.Nie sme 33 nedela bevme na pregled pred 2 dena super sme,rastime teski sme uri 2kg.Kazete mi mamicki kolku tezea vasite bebuski vo ovaa nedela?? mislam eka imame dobra tezina??

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 527
4.7.2012 16:59:09   
mmbucko
Deluxe tuka nekade bevme i nie. Okolu 31 + 5 i znam bevme 1900 g. Basha toa i ne se najtocni brojki, do sekoja kilaza na ispisot od ehoto ima +/- vrednosti za mozna odstapka. Bravo za tvojot bebush :)))))

Jas sega odam na kontrola da vidime nie do kade sme. Nokeska me razbudija kontrakcii i ko ulava setav od 2-4,30. Posle se smirija i sum zaspala malku. I vo toa malku spienje sonuvav kako doma sum se porodila :)))))))))).

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 528
4.7.2012 17:02:22   
mama_sk
Секретот е најчесто проѕирен или жолтеникав а мирисот некако е киселкаст. Леле ама си објаснивме, да му се згади на човек user posted image Се туширам барем два пати дневно и веш менувам неколку пати во денот па не знам каков би бил секретот ако го има во поголема количина user posted image Се сомневаш на некоја инфекција конкретно?

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

Mama_sk neshto mi tekna, a kakva boja ti e sekretot. Da ne e zelenkast so miris da mi prostiah na riba?

Непосредна врска до пораките: 529
4.7.2012 17:04:37   
deluxe
Ajde so lesno mmbucko ,pobrzo da si se gusnete so bebusot,da ti zavrsat makite so kontrakciite,i jas gi macev dolgo vreme tie maki ,ama so Magnezium direkt 350 stanaa se poretki,ama kaj mene e rano a kaj tebe mozebi se tocni.kako i da e Good luck
user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 530
4.7.2012 17:42:08   
mmbucko
Mama_sk mi tekna za trichomonas. Koj isto cesto se javuva vo bremenost , pravi zafrkancii a ne se faka so mikrobioloshki brisevi i urinokultura zatoa shto e parazit a ne bakterija. Se dokazuva vo obicen sediment vo topla urina, znaci zemena na lice mesto vo laboratorija i se gleda pod mikroskop. Toa ne ti e skapa analiza mislam samo treba da im naglasish da ti proverat trichomonas i oni znaat shto treba.
Delux jas si kupiv karti za Duran Duran i toa vip pa bebco nesmee da iskaca do nedela sabajle. Poale koncertot dozvoleno mu e da iskaca :D

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 531
4.7.2012 17:53:14   
deluxe
posle duran duran preselete se na pivo fest ,pa posle neka iskaca hehehheheheheheh

Непосредна врска до пораките: 532
5.7.2012 13:23:23   
mama_sk
Колку често ика вашето бебче во стомакот? Моето сонце ика барем 3-4 пати во денот по 5-10 мин. Се прашувам дали е нормално тоа?! user posted image

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 533
5.7.2012 13:35:13   
Malecka23
Kaj e mene e isto takov sekretot proziren ili zoltenikav a najcesto e takov so takva mirizba mene mi e uste od pocetokot nemam nikakvi infekcii bakterii gabi paraziti ednostavno moja mikro flora taka reagira na bremenosta i toa bilo normalno,se dodeka e samo sekret bez peckanje cesanje i sl simptomi ne e strasno samo se premivam so kamilica i ednas mesecno po edna vaginaletka cisto radi prevencija i higiena.Taka da ne e strasno
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_sk

Секретот е најчесто проѕирен или жолтеникав а мирисот некако е киселкаст. Леле ама си објаснивме, да му се згади на човек user posted image Се туширам барем два пати дневно и веш менувам неколку пати во денот па не знам каков би бил секретот ако го има во поголема количина user posted image Се сомневаш на некоја инфекција конкретно?

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

Mama_sk neshto mi tekna, a kakva boja ti e sekretot. Da ne e zelenkast so miris da mi prostiah na riba?

Непосредна врска до пораките: 534
5.7.2012 14:43:17   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_sk

Колку често ика вашето бебче во стомакот? Моето сонце ика барем 3-4 пати во денот по 5-10 мин. Се прашувам дали е нормално тоа?! user posted image

мама_ск а како знаеш дека ика? Јас неможам ништо да осетам односно да препознаам, понекогаш дури и контракциите ме бунат се мислам дека е удирањеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 535
5.7.2012 14:49:11   
Dimana
Jas prviot pat koga ikase me isplasi duri taka vo intervali bese mislev kontrakcii deka se ,no se konsultirav so drugarki koi se porodile i togas razbrav deka bebeto ikalo ,sega mi se slucuva isto ama na nekolku dena ne sekoj den i mi rekoa limon da kasnam koga ika pa dali od toa pominuva ili psiha mi e nemam poim ,nisto strasno ne e ne se sekirajte.

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 536
5.7.2012 14:52:36   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Dimana

Jas prviot pat koga ikase me isplasi duri taka vo intervali bese mislev kontrakcii deka se ,no se konsultirav so drugarki koi se porodile i togas razbrav deka bebeto ikalo ,sega mi se slucuva isto ama na nekolku dena ne sekoj den i mi rekoa limon da kasnam koga ika pa dali od toa pominuva ili psiha mi e nemam poim ,nisto strasno ne e ne se sekirajte.

Не ти треба ни лимонот..тоа е толку природна работа...ниту бебе кога ќе ика не давајте лимон..прво прочитајте зашто бебето ика...ќе видите колку е тоа нормално

< Поракaта ја уредил Andriance -- 5.7.2012 14:53:25 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 537
5.7.2012 14:57:52   
Cipi Ripi
Кога бебето ќе ика, мајката ќе знае дека ика. Моето почнав да го осеќам дури во 34 недела како ика, и луѓе сега кога го гледам како ика се чудам колку е тоа исто како кога ми беше во стомак.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 538
5.7.2012 14:58:37   
amateuress
moeto user posted image ikase po nekolku pati dnevno i vo stomak i otkako izleze. imase denovi po 5-6 serii ikanje od po nekolku minuti si imase:)
inace ne se grizete, ima razlika megju ikanje, obicno e ritmicno i na edno mesto (kaj sto mi potskoknuva glavceto) udarite se all over, ama se lokalni (samo kaj sto kje udri), a kontrakcija koga kje imate kje vi se stvrdne cel stomak, od gore do dolu, ne samo na edno mesto.
jas bev Ms. Braxton-Hicks, po cel den imav kontrakcii od 32 nedela nataka, ponekogas duri i ritmicni, pa mislea deka pred vreme kje izleze, ama fala bogu si se dokvaci.

Непосредна врска до пораките: 539
5.7.2012 14:59:58   
Cipi Ripi
И во право е Андрианче, немојте лимони, глупости. Нека си ика, ништо не му е, си голтнало повеќе плодова вода, лакомчиња се.user posted image

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 540
5.7.2012 15:13:26   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi

И во право е Андрианче, немојте лимони, глупости. Нека си ика, ништо не му е, си голтнало повеќе плодова вода, лакомчиња се.user posted image

А од како ке излезе од кај мама...лакомо е за млекце, па испило повеќе, па бљуцнало и се надразнил...голтнал воздух...

еве стручно од РР само за да не се грижите и непотребно да давате лимони

Икањето не е ништо друго туку резултат на несакани контракции на дијафрагмата. Дијафрагмата е мускулна мембрана која ја раздвојува стомачната празнина од белите дробови и која им овозможува на истите да се наполнат со воздух. Со вдишувањето и издишувањето дијафрагмата се подигнува над долниот дел на градниот кош.
Кога ќе дојде до контракција на мускулот, тој се стиснува и се намалува. Ако мускулот на дијафрагмата непрестано контрахира, доаѓа до изненадно и брзо затворање на дишникот. Како што дишеме , воздухот поминува низ дишникот, заради што доаѓа до препознатливиот звук “ик, ик”.

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 541
5.7.2012 16:34:18   
eli07
Se slolzuvam deka ikanjeto e najprirodna rabota taka da ne si go optovaruvajte mozokot so toa.Moevo ika skoro sekoj den,Razlikata pomegju ikanjeto i dr. udari se vo toa sto e vo redovni intervali i e na edno mesto od stomakot.I sekako udarite se dosta ponezniuser posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 542
5.7.2012 17:45:30   
Gwendolin
Здраво мешенца што икаат user posted image user posted image user posted image . Ете и моето подрипнува понекогаш и претпоставував дека ика, сега сум сигурна дека ика, од кога прочитав дека не ми се случува само мене. Таман ќе си помислам дека со мене се случува нешто ненормално, па паники не знам што, ќе прочитам дека скоро кај сите тоа се случува и малку ајде се смирувам. Оф и јас се мачам со некакви исцедоци, де како водичка е, па бело некогаш, па некогаш немам, некогаш цел ден гаќи фрлам...кога ги вадам алиштата од машина мм се смее вика цела тераса е само шарени гаќи, ќе мислат луѓето дека ги продаваме user posted image . Не знам што е, ама ете наредната недела сум на преглед, па и брисеви ќе ми земаат и ај се надеваме дека ништо не е. Вчера си испаничив за ништо, си одев на најжешкото на работа и стигнувам и гледам нозете влажни од внатрешната страна на бутовите. Лелееее си викам, ами ако ми пукнал водењакот, а јас 34 недела, леле леле...одам во ВЦ, немам ништо. user posted image И добро што се сетив (инаку сум мноооогу расеана) дека не сум веќе слабичка, дека бутчињата станале дебелки и од одењето си се тријат едно во друго и од жешкото ми испотеле ...не знаев дали да плачам или да се смеам. user posted image Како и да е, ајде убав ден на сите user posted image и user posted image user posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 543
6.7.2012 9:25:50   
temjana
Ооо и јас го има истиот проблем со потењето и тоа онакви капки пот ми течат по нозете, прасенца тоа е ќе издржиме некако летовоuser posted image Инаку вчера го имавме првиот час за трудници во гак, и ок поминав. Фина беше многу сестрата што објаснуваше, иако за воља на вистината поголемиот дел од работите што ги кажа јас ги знаев па мм ме зезаше дека сум била поспремна од неаuser posted image Наредна недела ќе не шетаат во родилната сала и по собите иако успеав да ѕирнам во една од собите и можам отворено да кажам дека се исти како во приватните болници. Најдоброто нешто од часот беше тоа што на незнам на кој начин сестрата успеа да ме убеди дека навистина нема потреба од загриженост и дека таму се они да ни помогнат за било што, дека треба да бидеме спремни на болка но таа болка ќе го донесе најубавото нешто во нашите животиuser posted image Нормално сето тоа и јас го знаев но некако ете токму она успеа да ме убеди да почнам да верувам во тоа и да не се плашамuser posted image Искрено топло ви ги препорачувам овие часови, можеби нема да научите незнам што но мислам дека барем малку од малку ќе ви помогнат да го надминете стравот од болката и од непознатото

(Одговор на членот Gwendolin)
Непосредна врска до пораките: 544
6.7.2012 11:33:31   
taska
jas sakav da odam na tie casovi i 1oo pati se javiv na toj brojot sto mi go dadoa ama nikoj ne se javuvase , i 32 nedela koga bev se javi edna sestra mislam zore deka beshe i mi se isponasa mnogu ruzno demek sto mislam deka samo ja sum trudnica pa znaes li ti kolku ima se e pollno nemam mesto, sto ne si se javila porano da zakazes i kako me iznervira arogantna beshe epten i taka da ne uspeav da idam ....za zal , a bas sakavme da odime so maz mi i plus sum na 3 min od drzavna

Непосредна врска до пораките: 545
6.7.2012 11:42:09   
annabela
I jas od se srce na site trudnici vi preporacuvam da odite na tie casovi za psihofizicka priprema. Jas gi posetuvav vo Ohrid i celi pet meseci odev na vezbi za polesno poroduvanje i stvarno relativno lesno se porodiv. Kako sto kaza Temjana ne nauciv kojznae sto novo, ama pozitivnata atmosfera i podrskata koja ja davaat sestrite e od neprocenlivo znacenje. Tolku vlevaat pozitivna energija i tolku ubavo objasnuvaat deka e se toa (poragajot) rabota na prirodata sto jas so nasmevka i nitu malku strav si se spremiv od doma si se srediv i so pesna si otidov na poragaj. I uste nesto pametete gi vezbite za disenje i uste po vazno primenuvajte gi koga imate kontrakcii neverojatno e kolku pomagaat. Vi posakuvam na site lesni posledni denovi od bremenosta i uste polesen poragaj..........i cuvajte sila za posle sega samo uzivajteuser posted image user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana RR

Ооо и јас го има истиот проблем со потењето и тоа онакви капки пот ми течат по нозете, прасенца тоа е ќе издржиме некако летовоuser posted image Инаку вчера го имавме првиот час за трудници во гак, и ок поминав. Фина беше многу сестрата што објаснуваше, иако за воља на вистината поголемиот дел од работите што ги кажа јас ги знаев па мм ме зезаше дека сум била поспремна од неаuser posted image Наредна недела ќе не шетаат во родилната сала и по собите иако успеав да ѕирнам во една од собите и можам отворено да кажам дека се исти како во приватните болници. Најдоброто нешто од часот беше тоа што на незнам на кој начин сестрата успеа да ме убеди дека навистина нема потреба од загриженост и дека таму се они да ни помогнат за било што, дека треба да бидеме спремни на болка но таа болка ќе го донесе најубавото нешто во нашите животиuser posted image Нормално сето тоа и јас го знаев но некако ете токму она успеа да ме убеди да почнам да верувам во тоа и да не се плашамuser posted image Искрено топло ви ги препорачувам овие часови, можеби нема да научите незнам што но мислам дека барем малку од малку ќе ви помогнат да го надминете стравот од болката и од непознатото

Непосредна врска до пораките: 546
6.7.2012 12:39:29   
Malecka23
Mamicki samo da ve pozdravam i normalno da se pofalam,,Vcera bevme na skrining i si ja vidov mojata cucka sto ne saka da se slika i sum vo oblaciiii sega celo race skoro i izleze i si igravme i ne mozam da vi opisam kolku ubavo se custvuvavm dodeka ova vi go pisuvam klocka i solzi mi tecat ...lele mn sm se razligavila ama sto da pravam preplavena so emocii...user posted image user posted image do site imajte ubav den

(Одговор на членот annabela)
Непосредна врска до пораките: 547
6.7.2012 13:19:54   
mmbucko
Bravo za tvoeto sonce Malecka 23. Toa cuvstvo mi e epten poznato, iako sum vo godinkite i tretovo bebule mi e neplanirano, cela bremenost sum razligavena do nemajkade. Cela sum vo rozovi oblacinja i se smeshkam ko nezdrava i pokraj site maki vo bremenosta i obvrskite okolu drugive decinja.
Aj i jas da se pofalam......si zakazav pregled kaj dr Jane Stojkovski vo remedika (on ke bide tuka cel juli ) za ponedelnik za da se dogovorime okolu poroduvanjeto. Sinoka pak po 100-ti pat imav bolki i ja nacekav pogolemata kerkicka kako se moli pred edna ikona shto ja imame vo dnevnata brat i da se rodi vecerva oti ona nemozela veke da ceka da go gushne :)))))))) Normalno po nekoi 2-3h mi se smirija bolkitr i sabajlevo koga me vide doma beshe razocarana.......

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 548
6.7.2012 13:25:46   
Malecka23
leleee srceee ajde i stiskam palci da i se ostvari zelbata i da si go guska bratceto sto poskoro samo so lesno da e

Непосредна врска до пораките: 549
6.7.2012 13:39:39   
Dimana
Mmbucko mnogu ti se brza izgleda a jas sakam da usporam da se dosredime imas ti vreme do 28 da veslas uzivaj uste malku ,i taka za kukanje ke ni treba drustvo .

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Очила или леќи
Lacrymosa

За што би се одлучиле?

Очила (58%)

Леќи (42%)

Број на сите гласови: 88

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!