|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
21.6.2012 14:57:42   
Нивеа
Јас утре одам на фоликулометрија и ова ми е трета терапија со Кломифен,(трет месец) и после докторот спомна инсеминација.може ли некој да ми каже каква е процедурата и дали е болна? user posted image поздравче

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1951
21.6.2012 19:38:51   
suzeto
voopsto ne e bolna postapkata ........direkno vo matka ja vbrizguvaat spermata ........prethodno prerabotena .lezis okolu20-30 min i toa e sve........pozdrav i ti posakuvam uspeh

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1952
22.6.2012 8:01:51   
Нивеа
fala ti suzeto, nekako mi e strav od natamosnite postapki...kojznae sto ke mi kaze denes doktorot user posted image pozdrav se citkame

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1953
22.6.2012 8:50:55   
dzvezda
Zdravo na site.Jas sum nova tuka i ete kako i site vas so ista misla i cel:)veke pola godina probuvame ama nisto,mozda i ne e kojznae kolku vreme ama ete na mislam sum zosto uste ne biva,od pred eden mesec doktorot mi dade da pijam klomifen i imav samo eden folikul,sega treba da cekam do 1.07 dali ke dobijam ama kako i minatite meseci mene pocnuvaat gradite da me bolat kako da ke dobijam menstroacija i nekako mi se unisti nadezta deka sum bremena:(,Neznam veke dali da pocnam da napravam test za proodnost na jajcevodite 

Непосредна врска до пораките: 1954
22.6.2012 14:38:45   
Нивеа
21mm folikul na levata strana, endometrium 8.8 i povekje ne se zamaram, imam izmesani cuvstva i deneska celo vreme mi se mota vo glava deka moze poarno e i da ne ostanam user posted image ... tolku mnogu sakav user posted image ama nekako deneska ne sakam, normalno li e toa da mi se slucuva, normalno li e da imam vakvi cuvstva?

(Одговор на членот dzvezda)
Непосредна врска до пораките: 1955
22.6.2012 14:51:53   
Sajna
leleleeee niveaaa zasto taka bas sega imas odlicni parametri ajde malce pozitivno, ke bide kog togas ne s e otkazuvaj

Непосредна врска до пораките: 1956
22.6.2012 17:26:24   
Нивеа
ako se odlicni zosto sekoj mesec nema rezultat veke dve godini...sekoj mesec e taka duri nekogas imav i po povekje folikuli i toa bez klomifen, a sega so klomifen samo po eden vo ovie tri meseci, deneska sum zanikade, moze utre poarno ke mi bide

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1957
22.6.2012 22:16:21   
Melanija RR
Ајде Нивеа па ти секогаш си позитивна user posted image user posted image user posted image
А за чуството ако ми веруваш не дека несакам туку некако сум на моменти ептен опуштена но сватив дека тоа е до некаде помирување и затоа и сум многу добро,реално гледам на се и сум многу цврста.Нека не те вознемирува тоа,барем не овие два дена user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1958
5.7.2012 11:28:59   
cacisk
Jas vcera bev na folikulometrija i na 11 den nemav nitu eden folekul user posted image a piev klomifen po 2 na den, sabajle i navecer. I doktorot se cudese kako e mozno toa. Rece mozno e deka ovoj mesec prolaktinot mi e visok 54 ama ne e bas siguren. Dali na nekoja od vas se ima sluceno posle klomifen da nema voopsto folikuli?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1959
11.7.2012 19:55:00   
LUBA
Zdravo na site jas porano pisuvav na temata vestacko oplodivanje bidejki imam praveno ivf,a denes pravev insiminacija i sega se prefrlam tuka :-)
Sakam da ve prasam po dve nedeli treba da napravam test za da vidam dali sme uspeale kakov test treba preku krv li posto slusnav trebalo rezultat od test za fondot ako podnesuvam od 4insiminacii za ivf,tocno li e toa vi ima li pobarano fondot rezultat od krv za neuzspesna insiminacija ili samo dokumentite od napravena gi podnesuvas.

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1960
11.7.2012 20:02:45   
liljak
jas kolku sto imam slusnato ne ti treba test od fondot , samo dokument deka se napraveni 4 inseminaci ili 6 ( ne se sekavam kolku trebase)...inace mila ne ti treba tebe sega preku fondot za inv zatoa sto ovoj pat ke uspees vo sigurni race si ....ti drzam sreka.....

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 1961
11.7.2012 20:27:59   
LUBA

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

jas kolku sto imam slusnato ne ti treba test od fondot , samo dokument deka se napraveni 4 inseminaci ili 6 ( ne se sekavam kolku trebase)...inace mila ne ti treba tebe sega preku fondot za inv zatoa sto ovoj pat ke uspees vo sigurni race si ....ti drzam sreka.....

Daj Boze mila da se raduvame i uspeeme site

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1962
11.7.2012 21:46:31   
kapina
devojki vcera jas go zemav otpusnoto pismo od inseminacijata sto ja pravev  na 23 maj i na otpusnoto pismo doktorot napisal preporaka za ivf i imase i pecat staveno tamu od sefot na oddelenieto za sterilitet i od direktorot na gak na toa otpusno pismo i od dr trajkovski e sega sakam da ve prasam koi i koi dokumenti treba da gi spremam za ivf preku fondot bidejki se znae oti moite inseminaciinema da bidat uspesni i da napravam  uste 2 inseminaacii nema sansi da bidat uspesni 

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 1963
11.7.2012 23:56:30   
Emilij@
капина мила сите информации за потребна документација за ивф преку Фонд можеш да ги најдеш на страната на фондот еве ЛИНК
инаку и јас правев инсеминација кај Трајковски на 28 јуни, се уште чекам да не добијам, утре ми е 15 ти ден од инсеминација, па ке правам тест, иако уште по обработката, бидејки имавме 3 мил/мл ни рекоа да не се надеваме премногу. ова ми е втора инсеминација, првата ја правев во Систина кај Поповиќ, по обработка имавме 4 мил/мл, секако не успешна. поднесовме документи за ивф преку фондот, не вратија да направиме уште две инсеминации. се надевам дека и кај мене на отпусното писмо ќе има препорака за ивф да не правам инсеминации напразно. мој совет - сите испитувања да си ги направите со плаво картонче, да не фрлате пари за џабе. ти посакувам што побрзо да си го добиете ваучерот и да продолжите со битката, а на сите останати што побрзо очекуваните user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 12.7.2012 1:07:48 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1964
12.7.2012 0:07:30   
kapina
kaj mene desnata strana nee proodnai folikulite ne se oformuvat kako sto treba so mm e se vo red 

(Одговор на членот Emilij@)
Непосредна врска до пораките: 1965
12.7.2012 1:09:57   
Melanija RR
Незнам дали ќе има препораката за ифв кај комисијата во ФЗО.И кај мене и двете страни не се во ред и прашав преку луѓе во Фондот и тоа е тоа мора 4 инсеминации,иако шансите се минимални.
Во ГАК ми рекоа нетреба резултат од бета за ифв преку фонд.
Ти посакувам user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1966
12.7.2012 6:28:50   
kapina
jas ne barav ni preporaki ni nisto od doktorot on sam ja dade taa preporaka

Непосредна врска до пораките: 1967
12.7.2012 15:29:42   
Melanija RR
Тогаш оди во фондот и прашај за џабе да не собираш документи да им истече валидноста

Непосредна врска до пораките: 1968
12.7.2012 21:30:12   
kapina
cekam da ostanam na odmor tie denovi pa ke odam ke gi istrckam tie raboti

Непосредна врска до пораките: 1969
13.7.2012 11:13:18   
LUBA
Zdravo devojki jas koga pravev insiminacija zaboraviv da go prasam dr kolku isfiltrirani mil/ml se potrebni,sakam da znam za da vidam dali seuste ni e slaba spermata ili se podobrila?Inaku sega po insiminacijata se osekam dosta opustena si se relaksiram citam knigi,odam na teatar i uopste ne gi brojam denovite kako po ivf,ne znam zosto ama tokas mi bese prv pat i sekoj den lezejki psihicki mi bese se potezok.

Непосредна врска до пораките: 1970
15.7.2012 22:50:09   
Sajna
Jas utre odam na pregled 4 den od ciklus da mi dadat nesto za stimulacija pa najverojatno ke se pravi 3 inseminacija pustete mi sreka

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 1971
16.7.2012 0:52:09   
Melanija RR
Сајна ти пушртам среќа и трета среќа user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1972
16.7.2012 13:10:56   
Нивеа
sajna so srekjicka na inseminacijata, pa da vrodi so plod user posted image

Непосредна врска до пораките: 1973
16.7.2012 23:14:56   
Elence3
Здраво драги рр-ки,

би сакала да ве прашам дали некоја од вас има правено инсеминации во Св. Лазар кај др. Никола Дамчевски, дали имате некоја информација да споделите, некое ваше искуство. Сега треба да правам инсеминација па се мислам што да правам и каде да правам. Дали е добар докторов, дали имате слушнато нешто за него?

Ви благодарам однапред.

Непосредна врска до пораките: 1974
16.7.2012 23:37:47   
Melanija RR
Еленче мои блиски имаат добро искуство со др.Дамчевски но друга рр-ка пак им пишувано дека има лошо искуство.Сигурно самата ќе ти пише.
Каде би сакала да правиш приватно или државно?

(Одговор на членот Elence3)
Непосредна врска до пораките: 1975
Страница:   <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?