|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
5.6.2012 9:59:11   
ss87
Zdravo na site ..ne sum bas nova na forumov za mojot slucaj imam pisuvano na temata in vitro zatoa sto taka ni bese kazano deka treba na in vitro da odime zatoasto na mazotmi epten mu bese los spermogramot no sega mu sepodobri i ima dijagnoza astenoteratozoospermia... bev kaj Dr.Lazarevski vo Sisitina na pregled kaj mene e se ok samo imav problemi so visok prolaktin no se sredi,mensturacija redovna na 28 dena... sprema ovaa dijagnoza doktorot ni kaza da odime na inseminacija i so prerabotka na spermata ke se dobijat 10 000 000 zdravi spermatozoidi a za mene doktorot mi rece deka ke mi dade blaga stimulacija... e sega treba da pravam HCG i toa ke go pravam vo Sistina i epten sum isplasena... sega sto e toa e uteha osven ovde na forumov nemam druga osven mojata majka zosto nema luge sekoj se siti i ako mi veruvate okolinata me gusi pritisok nenormalen site vo stomakot me gledaat kako da nie ne sakame... ve pozdravuvam i daj kazete mi iskustvo so HSG :)

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1926
5.6.2012 11:40:11   
Sajna
ss87 imas poseben link kade sto razgovarame za HSG proodnost na kanali pozdrav ТУКА

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.6.2012 18:20:40 >

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1927
5.6.2012 11:43:32   
Sajna
Znaci 5000 edinici pregnil izleguvaat od organizmot 100% za 7-9 dena, 10000 edinici pregnil izleguvaat za 14-17 dena taka da se posle 17 den od STOP inekcijata e veke validen rezultat se nadevam Vi pomognav KAPINA ako nisto ne si primila mila togas raduvaj se uzivaj pa da castis mekici user posted image

Непосредна врска до пораките: 1928
5.6.2012 15:54:37   
kapina
nisto preku krvta pokaza negativen rezultat dusata me boli site okolu mene se bremeni jas ne 

Непосредна врска до пораките: 1929
5.6.2012 16:07:52   
vezilka RR
Ајде, ајде, нема разочарување. Ќе биде следниот месец, или тој по него, посекако ќе биде. Важно нема откажување..

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1930
5.6.2012 18:22:09   
Melanija RR
kapina баш негативен или има шанси?Колку е вредноста?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 1931
5.6.2012 21:41:01   
kapina
bas negativen sega mojot privaten ginekolog mi preporaca da gi spremam dokumentite za ivf preku fondot posto imam athezii na desnata strana od slepoto crevo od operacijata i taa strana ne e bas proodna kako sto treba 

Непосредна врска до пораките: 1932
5.6.2012 22:45:12   
Melanija RR
Капина каналот не ти е баш прооден,на тоа мислеше?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1933
5.6.2012 22:58:42   
Pepelaska *
Капина немој да се разочаруваш, ќе си го дочекаш и ти твоето сонце.Само смирено , полека слушај го гинекологот и ќе биде се.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 1934
6.6.2012 17:37:06   
kapina
da da desnata strana ne mi e bas proodna denes mi dojde ciklusot

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1935
7.6.2012 9:38:19   
Melanija RR
Капина незнам што е атезија,но ако машкиот фактор е ок,тогаш поради каналите немаш право на ИФВ преку фондот.Верувај знам дека е лудост но така е, ете така си правам инсеминации скоро на празно но правила си се правила.

Непосредна врска до пораките: 1936
7.6.2012 20:36:30   
kapina
ne jas ke napravam uste dve inseminacii ama dzabe nema sansi da bidat uspesni

Непосредна врска до пораките: 1937
8.6.2012 1:50:33   
Melanija RR
И јас имам уште 2 инсеминации исто на празно,но и малите шанси се шанси,зарем не е така? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1938
8.6.2012 22:04:22   
suzeto
mojata inseminacija ke se odlozi ......prvo ke pijam kontraceptivni 2 meseci pa potoa stimulacija so menogon .....ako pocnam sledniov ciklus mi doaga vo avgust no mozebi ke odime za italija no na kraj od mesecot ....... neznam dali da pocnam inace ciklusot mi bese na 18 za dva meseci ke mi dojde do kaj 10 ....... no so kontraceptivni ke bide poinaku neli????? i neznam dali e dobro avgust mesec gorestini i odma da patovam vo gorestini..............

Непосредна врска до пораките: 1939
14.6.2012 8:29:00   
Sajna
Devojki vcera se vrativ od HSG i 100% mi se proodni kanalite user posted image , muabetot mi e niedna da ne pravite inseminacii se dodeka ne si gi proverite kanalite zatoa sto se e zaludno ako postoi zapusuvanje na kanalite , ova vi go kazuvam za da si gi spasite makite i nervite so meseci i godini, na site vi posakuvam sto pobrzio user posted image user posted image

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1940
15.6.2012 2:11:46   
Gabriela V
Dragi moi zenicki ve pozdravuvam i vi posakuvam dobrovenajdov. Vaka da vi ja raskazam mojata zivotna istorija. Dobiv na 13 godini sekogas dobivav na vreme 1-2 dena razlika. Na 20 godini poradi stres na fakultet se zdobiv so policisticni jajnici i neredoven menzis. Piev sto vekje ne, kje se sredi malce ali ipak ne e toa toa.Pocnav da baram po net se i sesto. Cisti imav mnoooogu mali ali mnogu. Doznav za kapkite Femisan A i gi piev tri meseci.Na pregled na moe najgolemo iznenaduvanje doktorot kaza deka se se iscistilo nema niedna cista i iako neredovnata menstruacija seuste ne e povlecena jas ovoj mesec sum imala ovulacija i nemam problem za zatrudnuvanje.ALI JAS SUM PSIHA NEVIDENA. Pocnav da gi pijam Agnus viteks na sredina na ciklus i sakav da prasam dali ima vrska so gi pijam na sredina a ne da cekam da dobijam iako neznam koa kje se sluci toa.Sakam uste da kazam dek akoga i da mi kasnelo a mi kasnelo po eden mesec jas sekogas sum imala simptomi na dobivanje i doktorot vika deka jas vsushnost imam ovulacii samo treba da vidime koga se slucuvaat.Sega koa bev na lekar mi kaza deka endometriumot mie sekretoren i e 9 mm. Toa bilo ok! Sto mislite vie?I pokraj toa sto mi kaza deka se e ok nemozam da se smiram i da prestama da msialm deka nema da mozam da ostanam bremena!!!Ako imate nekoi prasanja za femisanot prasajte slobodno zasto stv pomagaat!Pozdrav najgolemuser posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1941
15.6.2012 8:48:46   
Sajna
Gabriela mila pa ti ako trgnuvas so mislata deka nema da zabremenis taka i ke bide user posted image cim e se vo red so tebe imas ovulaciija poise pisuvajte domasna i se ke bide , jas go imam istiot problem kako tebe so neredoven ciklus i PCOS pa ima detence ve sega se boram za uste edno ama ne se otkazuvam samp POZITIVNA misla i se ke bide , a kazi mi kapkive femisan A go sreduvaat ciklusot, pomagaat za ovulacija? denes mi e 9 den od ciklus smeam da pocnam da gi pijam???

(Одговор на членот Gabriela V)
Непосредна врска до пораките: 1942
15.6.2012 11:03:51   
Gabriela V
Znaci Sanje vikaat deka sreduvaat 100% kaj nekoi vednas a kaj nekoi podocna! Jas mozam da kazam deka mene i pokraj toa sto mi gi sredija cistite ciklusot seuste ne e doveden vo red, no zagarantirano sreduvaat!!Probaj nisto nemozes da izgubis. Pozdrav!Akazi mi za ovi agnus vitex da ne ima problem sto gi piev od sredina na ciklus? i da nema problem mozat femisan da se pijat od bilo koj den od ciklusot, jas koga pocnav da gi pijam oset_iv koga imam ovulacija. Probaj kje vidis deka se kje bide vo red!!!

< Поракaта ја уредил Gabriela V -- 15.6.2012 11:06:24 >

Непосредна врска до пораките: 1943
15.6.2012 13:47:11   
Melanija RR
Gabriela Vдобре дојде на РР user posted image
Последниве 3 поста се копирани ТУКА а за некој ден овие ќе бидат избришани бидејќи не се во соодветна тема.Фала на разбирањето user posted image

(Одговор на членот Gabriela V)
Непосредна врска до пораките: 1944
15.6.2012 21:49:06   
nataly86
Devojki eve me i mene....redovno ve cistam....ne sum ve zaboravila :) utre odam na 4 inseminacija se nadevam posledna... denes bev na dokor folikuli imam 4 po dva na jajnik... tri folikuli po 18mm eden 22mm i eden 14mm...endometrium 7.5 se nadevam deka d utre ke porasni uste malkuuser posted image ...dokotor mi rece deka matkata bila zavrtena....znae nekoj da mi kaze sto znaci toa?user posted image pozdravcce

Непосредна врска до пораките: 1945
15.6.2012 23:33:01   
Melanija RR
nataly86 големината на фоликулите се добри да не речам супер,а за ендометриумот ако треба ќе ти дадат утре.
Ти посакувам последна успешна инсеминација user posted image

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1946
16.6.2012 8:09:44   
Sajna
nataly i jas imam svrtena matka i doktorite segde kaj sto bev mi rekoa deka samo eden nacina na zabremenuvanje postoi a toj e koga ke zavrsite so kuceska poza pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1947
16.6.2012 20:57:55   
nataly86
Fala vi za sovetite i podrzkata...ete pomina denes i toa....dobro pomina se...bez nikakvi problemi okolu postapkata...spermogramot bese super...znaci vredela 5 dena apstinencija user posted image
Inaku izvestajot za inseminacijata ne i go dadoa bidejki ne im odnesov dokomunti t.e. novi pravila i vo privatnite bolnici...ne znaete kolku se iznervirav so toj biologot.. mi pobaraja da odnesam:
vencanica, pap ne postar od 1 godina, hormonalen status, brisevi, test za sida, hepatit b, krvna slika, hsg, spermogram, spermokultura, mislam deka toe bese se...me interesira dali ima nekoj slicno iskustvo?

Непосредна врска до пораките: 1948
17.6.2012 1:54:38   
Melanija RR
Во април на ГАК бараа само хив сида тест,пап и микробиолошки брисеви.Јас си носев и ХСГ ,спермокултура но не бараа ништо.Ако ова е ново правило нека име на чест и душа user posted image

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1949
17.6.2012 12:43:00   
nataly86
Za vo GAK znam deka od stalno gi barale tie raboti...no za privatnite??? ovaa mi e 4 inseminacija site gi pravev vo privatni bolnici no ova prv pat go slusam... Sega samo neka pominat ovie 2 nedeli i da gi vidam user posted image

Непосредна врска до пораките: 1950
Страница:   <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?