|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост
21.5.2012 16:21:55   
suzeto
se zaboraviv da go prasam dr.na koj den sega da odam ..ke ve molam da mi kazite na koj den se ispituvaat hormonite na 3 pa posle na koj......utre mi e 5 dendan slucajno go propustam.fala vi...

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 276
21.5.2012 16:36:32   
bella80
Na 3 pa na 14 pa na 21d.c.Kako izlegoja rezultatite od 3den?Pozz

< Поракaта ја уредил bella80 -- 21.5.2012 16:37:53 >

Непосредна врска до пораките: 277
21.5.2012 17:26:02   
suzeto
fala duso....rezultatite ke gi zemam utre bideki nemav upat nebese tuka sestrata za da mi dade upat pa doktorot otide da im kaze deka utre ke odnesam upat .....pa stom odnesam upat ke mi gi dadat

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 278
22.5.2012 14:27:19   
suzeto
gi zedov rezultatite .......dr.mi rece deka se dobri na granica bile
FSH=4,55
LH=4,46
PROLAKTIN=28,45
ESTRADIOL=68,07

Непосредна врска до пораките: 279
23.5.2012 10:52:17   
bella80
Suze pisi gi referentnite vrednosti i edinicite u koi e mereno...

Непосредна врска до пораките: 280
23.5.2012 13:39:07   
suzeto
evo odma
FSH=4,55 mUI/ml
LH=4,46 mUI/ml
PROLAKTIN=28,45 ng/ml
ESTRADIOL=68,07 pg/ml

Непосредна врска до пораките: 281
24.5.2012 3:51:35   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto

evo odma
FSH=4,55 mUI/ml
LH=4,46 mUI/ml
PROLAKTIN=28,45 ng/ml
ESTRADIOL=68,07 pg/ml

Suse jas ne sum nekoj expert ama mislam deka prolaktinot ti e pokacen,do 20 e vo referentni vrednosti a spored nekoi mislenja i 20ng/ml znae da bide problem za kvalitetna ovulacija,FSH I LH se idealni ama i estradiolot e malku pokacen.Konsultiraj se i so drug doktor...Pozzzz

Непосредна врска до пораките: 282
25.5.2012 15:19:24   
princeza123
Draga Bebe i jas go imam istiot problem bev na hormonalno ispituvanje mi dadoa ksenikal tableti da pijam no nisto i od niv jas veke eno detence imam no otkako se porodiv so nego mi se poremetija hormonite i ne mi doaga redovno eve veke dve godini se obiduvame da ostanam bremena i pak nisto no so bozja volja sigurna sum deka site sto imame problemi so zabremenuvanjeto ke se resat problemite .Samo otpusti se i misli pozitivno pozzzz!!!!

Непосредна врска до пораките: 283
26.5.2012 20:51:54   
suzeto

ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto

evo odma
FSH=4,55 mUI/ml
LH=4,46 mUI/ml
PROLAKTIN=28,45 ng/ml
ESTRADIOL=68,07 pg/ml

Suse jas ne sum nekoj expert ama mislam deka prolaktinot ti e pokacen,do 20 e vo referentni vrednosti a spored nekoi mislenja i 20ng/ml znae da bide problem za kvalitetna ovulacija,FSH I LH se idealni ama i estradiolot e malku pokacen.Konsultiraj se i so drug doktor...Pozzzz

ke gi nosam kaj Dimitrov site rezultati stom ke odam

Непосредна врска до пораките: 284
4.6.2012 23:52:17   
suzeto
dr.dimitrov rece deka se ok...no malku mi e cudno me prasa dali sum piela nekoi lekarstva no ok se rece .........jas se zaboraviv deka piev za uvoto me bolese,neznam dali toa nesto pokazuva.....vo cetvrtok treba na 21 den da mi zemat krv pa ke vidime kako ke bidat i tie....i so site rezultati ke pojdam kaj maticnata.......

Непосредна врска до пораките: 285
4.6.2012 23:54:04   
suzeto
20ng/ml znae da bide problem za kvalitetna ovulacija

inace ovulacija na 15-16 den mi e

Непосредна врска до пораките: 286
15.6.2012 17:26:10   
sencence
Девојки и јас сум нова на форумов па решив да ве прашам гледам и мојте се слични проблеми.Имам Хипотиреоза и на последната лабар. проверка излезе многу висок пролактин ве молм за помош.Ми беше покачен и ТСХ и шекерот на горна граница и во паника сум.Читам дека може да имам и аденом од висок пролактин.Има ли некој многу висок пролактин и кажете некој добар ендокринолог.Поззз

Непосредна врска до пораките: 287
15.6.2012 20:22:41   
kapina
jas odam kaj iskra bitoska na klinikata za endokrinologijka i kaj nea se zakazuva telefonskiot broj ke ti go pratam po privatna poraka 

(Одговор на членот sencence)
Непосредна врска до пораките: 288
16.6.2012 8:14:17   
sencence
Благодарам за препораката и те замолувам да ми казес дали ти правеа магнетна резонанса на хипофизата .Јас сум испаницена до сега 4 год имам Хипотиреоза и немам проблеми со такви отскокнуванја на хормоните .Ке ти писам во приватна порака кои ми се вредностите хаос.Колку време се цека од заказуванјето?

Непосредна врска до пораките: 289
30.6.2012 7:35:03   
heidi
Здраво девојќи...
Потребна ми е ваша помош, доколку би знаеле, да ми одговорите на следново прашање...
Веќе четври месец се обидувам да забременам, и се надевам дека овој месец тоа конечно ќе биде успешно
-Сакам да прашам, до предходниот циклус бев на терапија со Асентра (антидепресив), пред 20тина дена ги прекинав скроз затоа што мислев дека забременив...од тогаш не ги пијам.
Денес прочитав некаде дека Асентрата може да биде голем проблем во зачнувањето бидејќи го покачувала пролактинот
Знае ли некој нешто за ова, и колку време ќе ми биде потребно да се стабилизирам по нивното прекинување?
Фала многу

(Одговор на членот sencence)
Непосредна врска до пораките: 290
30.6.2012 8:06:11   
Pepelaska *
Добредојде на РР прво , да ти посакам убава дружба и што побрзо да си видиш user posted image .
Мислам дека е најдобро да прашаш доктор, сепак најубаво ќе ти објасни.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот heidi)
Непосредна врска до пораките: 291
30.6.2012 8:13:57   
Maca25
Хајди добредојде најпрво на РР.
Најлесно ќе дознаеш ако си провериш (преку крв) хормони. Земи си упат од матичен гинеколог, нека ти каже на кој ден од циклус да направиш и оди на испитување. И така најубаво ќе видиш до кај си.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 292
26.7.2012 13:14:14   
Anonimen
Dali moze hormoni da se ispituvaat na 2 den? Mene vo Sabota mi e 3 den a drzavna ne ispituvaat hormoni vo sabota i nedela, a privatno 600 den e eden hormon.user posted image Dali bi bile isti vrednostite ako gi ispitam na 2 den?
Pozdrav

(Одговор на членот Maca25)
  Непосредна врска до пораките: 293
26.7.2012 18:23:38   
Melanija RR
Анонимен порано на државна работеа и сабота ај убаво распрашај се ,не сум сигурна баш за на 2 ден повеќе на 4ти ден ама па ти е недела user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 294
26.7.2012 19:11:05   
Нивеа
anonimen ако ти помогнам барем малку, јас чекам да ми дојде па да испитам хормони и докторот рече најубаво или 2 ден или 3 ден од менструација...

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 295
28.7.2012 19:46:26   
cacisk
Konecno gi zedov rezultatite od hormonskiot status, i ne mozev da poveruvam prolaktinot prosliot mesec mi bese 54, a sega 3.1. Duri ispod normala user posted image Se nadevam ovoj mesec klomifenot ce dejstvuva pozitivno, i ce si vidime user posted image

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 296
28.7.2012 21:44:32   
Bogdancanka
cacikd mila ajde stiskame palci nabrzo da se izraduvas nauser posted image crtki

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 297
2.8.2012 0:13:49   
kapina
jas posledniot pat koga ispituvav hormoni samo dheata mi bese niska za decimala endokrinologot mi rece oti ne e nisto toa no nene mi stana cudno ne mi dade ni lekovi ni nisto ako ima nekoj da mi kaze nesto vo vrska so toa  so niska dhea 

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 298
16.8.2012 23:07:43   
Gabriela V
Bi sakala da prasam nesto. Imam hormonalen disbalans i policisticni jajnici, cistite gi iscistiv so kapkite femisan a no hormonite seuste ne se sredeni i jas ne dobivam redovno. Samo neznam kako da go protolkuvam toa sto jas imam simptomi na dobivanje , gradite mi otekuvaat, glavobolki imam i se kako za dobivanje ama mi kasni. Posto mi se smaci ovaa situacija a i vo bliska idnina planiram bebe sakav da prasam dokolu nekoj znae, dali ako pijam primolut nor sega za da dobijam i posle ispitam na 3 den hormoni kje imaat vlijanie lekovite i dali nekoj pravel taka hormoni, zaso nemozam vekje da cekam mi se smaci vaka na slepo da si izmisluvam simptomi. Inaku na ginekolog mi rece deka iako ne dobivam redovno da ne se plasam tuku samo da ispitam proodnost na kanali a za drugoto posle ke se dogovorime. Ve molam ako znaete da mi kazete.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 299
16.8.2012 23:54:14   
kapina
ne pij nisto nemoras da cekas ciklusot da ti dojde pa da ispituvas hormoni jas sega ispituvav hormoni na 10 den od ciklusot 

(Одговор на членот Gabriela V)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.