Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 1.8.2016 17:02:22
kapina
I na mene ke mi bide 6 po red mr na hipofiza no prv pat ke ja pravam vo bitola i mam zakazano vo11 casot na9 avgust neznam samo kolku se pridrzuvaat prema terminite
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 18.9.2016 12:26:37
вераинадеж
Како е можно ФСХ од 3 ден да ми се намалил на 13 ден не знам,Треба уште од прогестерон резултатите да ги земам ама многу ми се чудни резултативе.Има ли некоја со слично искуство ?
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 22.9.2016 15:48:04
Kvisko
Вераинадеж по резултатите овој циклус ти е ановулаторен. Се случува неколку пати годишно секоја жена да има и такви циклуси. ПЦОС не е зашто за ПЦОС ЛХ е повисок од ФСХ на трет ден.
Веројатно би требало да повториш уште еден месец хормони за да се види дали пак ќе се добие иста слика или само вој циклус е ановулаторен.
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 23.9.2016 20:29:10
вераинадеж
Фала ви што ме поддржувате,чекам циклус па ќе одам на контрола.И јас сум на таа мисла да проверам уште еднаш пред да почнам да се дрогирам со хормони Да се нашалам малку.Ќе пишам што сум направила.Сепак,ќе си речам "ако" добијам,сакам да верувам во чуда
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 1.10.2016 9:33:37
вераинадеж
Здраво,реков дека ќе ви пишам и еве сум.Според докторкава,резултатите од хормоните се ОК,можеби сум овулирала 2-3 дена покасно па затоа биле такви,затоа што прогестеронот на 21 ден ми бил благо покачен значи има показател дека се случила овулација.На ГАК им ги покажав резултатите исто,при контрола после хистероскопија и ми предложија другава недела да направам 1ва инсеминација.Уште сум во преговори со ММ,јас сум за да правам.Во вторник сум кај матичната на фоликулометрија па ќе видиме..
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 10.11.2016 15:29:54
lara36
Zdravo zenski ke moze li da mi kazete dali e se vo red so rezultative od hormoni za moja drugarka se raboti FSH-7.7 LH-5.3 PROLACTIN- 20.7 ESTRADIOL- 34.2 praveni se na 3 den.fala vi mnogu
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 28.12.2016 17:24:15
вераинадеж
Многу сум среќна По година дена конечно добро ТСХ,1,88 .И другите хормони ми се во ред според гинекологот и ендокринологот.Се спремам за јануари да продолжам со инсеминациите и се надевам дека ќе има .Испитав и огтт со инсулин,пишував за тоа повеќе во темата Скриен шеќер и ми дадоа метформин.Ме интересира дали има несакани ефекти или потешкотии при терапијата.Има ли некој што пие и еутирокс и метформин и на што треба да внимавам,ако може некое искуство од вас
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 28.12.2016 21:49:22
scared RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: вераинадеж
Многу сум среќна По година дена конечно добро ТСХ,1,88 .И другите хормони ми се во ред според гинекологот и ендокринологот.Се спремам за јануари да продолжам со инсеминациите и се надевам дека ќе има .Испитав и огтт со инсулин,пишував за тоа повеќе во темата Скриен шеќер и ми дадоа метформин.Ме интересира дали има несакани ефекти или потешкотии при терапијата.Има ли некој што пие и еутирокс и метформин и на што треба да внимавам,ако може некое искуство од вас
јас пиев и пред и во бременоста и немав никакви тешкотии од нив :)
RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост 29.12.2016 16:03:01
вераинадеж
Јас повеќе мислев за ефектот на метформин на организмот,затоа што читав по форуми дека имаат луѓево разни тегоби како пролив,повраќање,паѓање на шеќерот,криза за благо,па како да ги избегнам тие работи.И дали ако не се јаде почесто и по малку,односно ако се прави поголема пауза меѓу оброците може да ми се лоши или нешто слично.