natus
|
Jas na temava sakam samo so pofalbi da go preporacam NAN-ot. Nie od prv den sme na nan1, jas imav malku mleko, do mesec ipol cicase, ama neznacitelno, toa bese onaka, ne obrok, sega sme 3 mesci, i veruvale ili ne, nie ni eden, ni eden edinstven den nemavme grcevi, i nema koj ne se cudi na toa. Jas pocnav od Nanot zatoa sto ne ni znaev sto i kakvi mleka se ima, toa mi kazaa deka i go dadoa vo bolnica i toa go kupiv. Na 2 nedeli kako sto mnogupati imav pisano zavrsivme vo bolnica so poteska bakterija, a i deteto mi imase namalena rodilna tezina, no ne od mlekoto, tuku ne sum mu davala dovolno, bidejki po saat cicase, jas mislev jade, a sum nemala dovolno i kvalitetno mleko. Vo bolnica na 15 dena nejzini si piese po 80ml na 3 casa, i tamu NAN, ama pocnaa site da mi sugeriraat za aptamilot, i jas odma se konsultirav so doktorkata, i mi rece bas vaka, za malku, za neznacitelno malku podobro mleko, da mu pravis problemi na deteto, da mu menuvas, NE, napreduva i go pie i super krvna slika. Taka i ostana,doma malku namalivme kolicinski i razlicno se odnesuva sekoj den, no od togas do sega jas nemam ama nikakov problem. Da, imase period mnogu povrakase, pa sega ima period koga place, piska i ne pie, i maka macime nekolku dena, eve ovoj period namali na 120, 150, a stigna do 180 pred 3 nedeli, no mene ni na pamet ne mi paga da go smenam, i mislam deka toa e greskata sto poveketo ja pravat. Ne se menuva mleko ako nekolku dena ima problem, toa moze da e sosema od drugi pricini, zestina, samoto dete, organizam e, ponervozno, raste, se menuva. Na nas site periodi ni pominaa, ama golem problem sme nemale. Eve sega i kaka zeleno, ama toa zatoa sto jade kolicinski pomalku, veruvam i deka e gladnicka i zatoa e, ama vremevo si se odrazuva i na niv ne samo na nas...ne znaci deka e od mlekoto. Mnogu razmisluvav da go zemam aptamilot, ama eve za do sega za NAN imam samo i samo pofalbi, se nadevam deka nema da prodolzi ova nejadenje, mislam jade, ama pomalku od pred 2-3 nedeli, da bidam prinudena da i menuvam, no moj sovet nemojte vednas da menuvate. I promenite se problem za bebe. Jas duri i za sramota, ne znaev deka 3 saati treba da ima pauza megu davanjeto mleko, pa i davav koga i da pobarase, na 30 min, na saat, na 2, sega vnimavam na toa, no ke povtoram, ni eden den, ni minuta nemase grcevi, si spie kako bajce, ne zaplakala nitu ednas, osven koga e gladna, i site se cudat kako na Ad nema grcevi. Mozebi e i do deteto , megutoa jas od mlekoto sum prezadovolna i toplo go preporacuvam za tie sto ne pocnale so drugo, i moj sovet da ne se menuva cesto, osven ako nedela dve, kontinuirano imate problem.
|