|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Беби рецепти
26.8.2012 13:30:48   
miana
a tie ne vazat kako uzinka??? Jas ovosen jogurt i davam za uzina..mislev nesto kako obrok za vecera ii dorucek
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

miana mozes poding ovosen jogurt,mislam od 8 mozes,ima na humana;-))) pozdravce

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 676
26.8.2012 15:49:56   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Mamicki daj kazete nekoj recept /predlog sto da i davam na kerkami za dorucek i vecera..veke od ovosni kasiki i se smaci..Jade frutolino,cokolino,kiselo mleko so leb,palenta i biskviti so ovosje ,ama se toa i e zdosadeno..Ima polni 8 meseci,daj predlozete sto da i davam za jadenje,pa i za rucecive...Tnx

Миана, штом јаде лепче можеш да и дадеш намачкано лепче со крем сирење, жолчка и јогурт. Одличен појадок. Можеш овесни снегулки со кисело млеко, пробај и со оризови снегулки во јогурт или млеко. Батали ги тие Лино, мино. Се тоа можеш домашно да и направиш.
Во посебен пост ќе ти напишам неколку рецепти.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 26.8.2012 15:56:23 >

Live and let live

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 677
26.8.2012 15:53:06   
AnnaMolly RR
Еве рецепт јас што го правев.

Домашно фрутолино

Земи едно јаболко, излупи го, исечкај го на неколку поголеми парчиња и свари го во вода. Откако убаво ќе омекне испасирај го грубо, врати го во тенџерче само јаболкото, без вода, додај 150-200 мл млеко (ако имате воведено кравјо) и мешај додека не зоврие. Тоа ќе се згусне, а ако не е доволно густо издроби една-две бисквити, овесни снегулки или оризови и имаш појадок за милина.

Ако не пиете кравјо, кога убаво ќе се свари јаболкото додај му адаптирано млеко и само измешај ја смесата да стане хомогена (по потреба пак може бисквита да додадеш).

Истиот рецепт може и со банана да се прави. Во тој случај бананата се пасира, се грее млеко и се попарува бананата. Се меша и по потреба се додаваат бисквити и слично.

Домашно чоколино

Наједноставно на свет - гриз + чоколадо.

Ич не ги сакам тие Лино производи, се што нудат може дома да се направи и е многу, многу, многу поквалитетно, поздраво и повкусно.

Live and let live

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 678
26.8.2012 23:07:11   
Andriance
И јас веќе речиси и да не купувам ноќни каши..домче со Ад млекце се мф мф...еве што вкусно јадеме деновиве..

гриз сварен со вода, па додано малку АД млеко...чоколино и банана...маф за 5 мин едно 220 гр

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 679
3.9.2012 10:01:50   
Mrs.Tinka
Jas vcera i napraviv eden obrok sto epten mi go bendisa bebko :))
Svariv melen oriz so voda. Dodeka vese toplo dodadov 2-3 plazma viskvitki od malite. Potoa dodadov adaptirano mleko, pasirana banana i kafeav seker. Maf za 2 min. :)

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 680
3.9.2012 14:20:12   
fanicka
Mamicki, jas sakam da ve prasam dali moze da se podgotvat kasicki ili sokcinja vo pogolema kolicina, pa potoa da se zamrznat i da mu se davaat na bebeto, zatoa sto sezonskoto ovosje pominuva, a jas sakam da mu prigotvuvam se od domasno proizvodstvo , od nas ovostarnik i bavca. Dali e preporaclivo toa ili pak da se svarat vo teglinja ovie kasicki. Mojot sin ima 6,5 meseci.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 681
3.9.2012 15:14:26   
elenak
Еве го нашиот ручек за денеска - Домашно болоњезе
Еден домат, малку кромид, лукче и еден мал морков сето тоа сварено и испасирано. Додов телешко мевце претходно сварено и изблендирано со сопствената вода и ете го сосотuser posted image Сега ќе сварам 10-12 шпагети ќе ги изгмечам со вилушка и ќе ги ставам во сосот.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 682
3.9.2012 15:28:20   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: fanicka

Mamicki, jas sakam da ve prasam dali moze da se podgotvat kasicki ili sokcinja vo pogolema kolicina, pa potoa da se zamrznat i da mu se davaat na bebeto, zatoa sto sezonskoto ovosje pominuva, a jas sakam da mu prigotvuvam se od domasno proizvodstvo , od nas ovostarnik i bavca. Dali e preporaclivo toa ili pak da se svarat vo teglinja ovie kasicki. Mojot sin ima 6,5 meseci.

Fanicka, ако имате домашни овошја и зеленчуци, слободно можеш да направиш сокови и компоти од овошјето, исто и да си замрзнеш зеленчук во фрижидер за да имаш за зимата. Од кајсии, праски, сливи, круши и слично можеш да направиш сокови или компоти со максимум една лажица шеќер (не знам како оди процесот, немам искуство баш). Можеш да замрзнеш цели домати и пиперки, грашок, боранија, бамји, карфиол, брокула, моркови и да вадиш по потреба, или пак од доматите да направиш сос, салца или слично.
Има многу начини да се приготви зимница од која ќе може да јаде и мало бебе.

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Еден домат, малку кромид, лукче и еден мал морков сето тоа сварено и испасирано. Додов телешко мевце претходно сварено и изблендирано со сопствената вода и ете го сосотuser posted image Сега ќе сварам 10-12 шпагети ќе ги изгмечам со вилушка и ќе ги ставам во сосот.

Моја препорака: шпагетите или макароните вари ги со сосот заедно, ама мора да ти е поводлест, да испари водата. Верувај, многу повкусни се такаuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 683
3.9.2012 16:50:38   
Kockicka

Elena a kakvi spageti i davas na J

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 684
3.9.2012 23:14:46   
pucilda
nie vo petok pravime 7 meseci,pa sakam da ve prasam od kolku na vasite bebinja pocnavte da im davate spageti,normalno bez jajca...

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 685
3.9.2012 23:54:01   
pucilda
uste nesto---dali so 7 meseci ste davale ovesni pahuljici i so sto ste gi pravele

(Одговор на членот pucilda)
Непосредна врска до пораките: 686
4.9.2012 8:42:06   
belabela
Jas spageti seuste ne sum dala imame 10 meseci a ovesni snegulki dadov nekade od 7 meseci potopeni vo jogurt da postojat barem 1 cas moeto bebe gi saka epten.

Непосредна врска до пораките: 687
4.9.2012 8:48:07   
AnnaMolly RR
pucilda слободно давај му тестенини. Само не би препорачала шпагети туку тарана. Имаш од Сентела мнооооогу ситна тарана без јајца, ептен е вкусна. А исто така има и едни макарони минијатурни како ѕвездички. Не дека се различни од шпагетите, ама овие се поситни и без проблем ќе си ги јаде. Комбинирај ги со сиренце или павлака.

Live and let live

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 688
4.9.2012 10:04:06   
elenak

Elena a kakvi spageti i davas na J

Ние користиме шпагети од ЛИДЛ па и за неа од тие. Без јајца се.

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 689
4.9.2012 10:27:34   
elenak
Jas spageti seuste ne sum dala imame 10 meseci a ovesni snegulki dadov nekade od 7 meseci potopeni vo jogurt da postojat barem 1 cas moeto bebe gi saka epten.

belabela зошто дури 1 час за овесни снегулки Ние ги јадеме после 10 мин и немаме никаков проблем супер омекнуваат.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 690
4.9.2012 10:55:09   
pucilda
od koj ovesni snegulki kupuvas za bebeto i kolku mu davas kolicinski,dali gi blendas

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 691
4.9.2012 10:58:26   
belabela
Gi koristam ovesnite snegulki od kam market i nekogas i nekoi drugi ama moe mislenje e deka treba barem 30 min da otstojat jas i za sebe gi ostavam poubavi se pomeki povkusni.

Vo edna solja za kafe jogurt stavam 2 kafeni lazicki i celo si go jade

< Поракaта ја уредил belabela -- 4.9.2012 10:59:17 >

Непосредна врска до пораките: 692
6.9.2012 21:54:16   
pucilda
vo sto ja stavate kockata za supa,dali varite vo nea zelencuk,za kasicki i od koga pocnavte,nie imame 7meseci i sakam vo selencukot da stavam kocka ama neznam dali e rano

Непосредна врска до пораките: 693
7.9.2012 12:10:35   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: pucilda

vo sto ja stavate kockata za supa,dali varite vo nea zelencuk,za kasicki i od koga pocnavte,nie imame 7meseci i sakam vo selencukot da stavam kocka ama neznam dali e rano

Jas ne bi ni pomislila da stavam, pa toa e sama sol, cista hemija, kocki za supa i supi od kesica.
Samo svari zelencuk i mozes koga go izblendiras malku puter ili maslinovo maslo i tolku. Ne treba sol na tako malo bebe.

Непосредна врска до пораките: 694
7.9.2012 14:12:36   
pucilda

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Jas ne bi ni pomislila da stavam, pa toa e sama sol, cista hemija, kocki za supa i supi od kesica.
Samo svari zelencuk i mozes koga go izblendiras malku puter ili maslinovo maslo i tolku. Ne treba sol na tako malo bebe.

citav tuka na forumov deka polno upotrebuvaat kocki za supa pa si rekov da prasam nekoj so pogolemo iskustvo,i ja se mislev dali da upotrebam,---thanks

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 695
7.9.2012 15:12:50   
belabela
Nikako kocka za supa jas ne bi dala na dete ni gotova supa ni kocka nema nisto hranlivo vo toa

< Поракaта ја уредил belabela -- 7.9.2012 15:16:26 >

Непосредна врска до пораките: 696
8.9.2012 22:34:52   
pucilda
da ve prasam mamicki--koga ke napravite zelencukova kasa ako ne vi ja dojade malotodali ja frlate ili ja ostavate vo frizider za naredniot den?

Непосредна врска до пораките: 697
9.9.2012 9:31:24   
mama natasa
mojot pedijatar mi rece vo zelencukovite kasicki da stavam voda od teleska koska koja predhodno ja svariv.inaku imame pet i pol meseci i seuste ne jademe meso .no so vodata od tel koska kasickite se super:))

Непосредна врска до пораките: 698
9.9.2012 10:42:52   
kikicka
Јас ставам коцка ама ако претходно не сум ставила зачини.
Инаку со коцка почнав некаде 11 месеци кога бешеuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

citav tuka na forumov deka polno upotrebuvaat kocki za supa pa si rekov da prasam nekoj so pogolemo iskustvo,i ja se mislev dali da upotrebam,---thanks

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 699
10.9.2012 0:18:55   
cece81
Itno ve molam mamicki kazete koj biskviti da gi kupam za bebusot za edna nedela paravime 7 meseci dosega nemame probano kravjo mmleko a pred nedela probavme gluten , so keksolinoto .pozdrav !

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali vi se dopaga imeto ILARIJA
sweety***

dali vi se dopaga imeto Ilarija

da mnogu (7%)

da (7%)

i taka i taka (5%)

ne (80%)

Број на сите гласови: 41

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!