|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
11.9.2012 12:50:42   
Ane50
Mene ova mi e prva bremenost i sum tocno 4 meseca valda 17 nedeli zosto uste ne osekam kako kloca doktorot mi rece deka pokasno ke go osetam vo 20-21 nedela dali nekoj od vas pokasno go osetila bebeto ?

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 2176
11.9.2012 13:48:47   
padme
New york da navistina mozebi sme se videle ama ne sme se poznale haha, bev i jas i mene mi olesna da ti kazam pravo inaku i moeto bebe bese tesko 420 gr. haha ne normalno jas i ti se isto se dvizime cela bev vo grc dodeka ne pomina vcerasniot pregled ama za sreka se bese vo red, samo deneska nekako imam bolki vo besikata neznam zosto nekako kako da me stega? Inaku vcera ne mozese slika da mi napravi od bebusot mnogu bese nemirna celo vreme mrdase i begase odvaj edna slika ni napravi i toa so pola lice haha

Непосредна врска до пораките: 2177
11.9.2012 14:48:57   
JanaMarija
Jas go osetiv bebco prv pat vo 17 nedela, i mozev da go osetam samo koga lezam i sum smirena, a za 1-2 nedeli i koga sedam pa posle veke 5 mesec i koga stojam ama slabo.

A prethodno kako steganje na muskulite i bockanje nekoe, toa sto e najnormalno steganje na matkata bidejki se dvizi i raste

Go sakam zivotot

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 2178
11.9.2012 16:38:18   
Фиданче
Jas prvpat go osetiv vo 16ned ama samo ednas :) Posle 18 nedela pochnav da go chustvuvam koga lezev smirena navecer, a od 20pa do sega, 23 sega sum , koga sedam, koga stojam, na gosti :) mnogu mrda Duri edna vecer me razbudi od spienje :) Inaku imam drugarka 20 nedela e i uste ne o osetila . Individualno e toa. Vikaat zenskite porano mrdale :) a mene zensko mi rekoa. Nema mesto za panika :) Pozdrav do site!!!

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 2179
11.9.2012 16:56:36   
Ane50
Pa i jas ednas ili dva pati samo go imam oseteno i toa malce i sea ne mi e strav :( aj cim doktorot vika deka e rano deka moze da pocne da se oseka duri i posle 20ta nedela deka ne e nisto strasno jas masko nosam na eho koga go gledame mnogu e nemiren samo mrda se vrti ne mozese da go slika,za 3 nedeli i jas treba da odam na 4d i mnogu se plasam daj boze da bide se vo red vaka doktorot rece deka imam perfektna bremenost deka se si e ok i normalno kako sto treba pa so gospod napred :)

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 2180
11.9.2012 17:56:13   
new york
Ane50 ne se sekiraj rano ti e da go osetis..tamu negde koga ke si polna 19, 20 nedela ke go osekas. sega ne se sekiraj za toa, uzivaj si. padme srcka bas mi e milo sto e se ok, a nemirkata bila vozbudena zaedno so mama moze user posted image user posted image jas imam slikicki od moeto, ko vonzemajce e user posted image ti kaza li nesto drugo Gordana, kolku vreme ti traese skriningot? jas mislam mojov edno 15 min. mu gledase prvo mozok, pa oci usi, nos, pa srce, pa vnatresni organi i na kraj ja naterav prstite da mu gi broi, a i rbetot nesto mu go gledase. rece ok e se, ako sakas site im preporacuvam rutinski da napravat kontrola na srce kaj nekoi dr. dimeski vo sistina i tolku. jas ja prasav deka imam iscedok celo vreme i mi rece da si stavam eden sprej oktenisept, dva pati nedelno do kraj na bremenost. i mn sum zadovolna sto mi go dade i lazarevski mi go davase toj. deka ne e steten a e prevencija protiv infekcii.nego kazete imal li nekoj zapek, care nekoe? se napregate li nekogas za vo wc i dali e stetno toa za bebco user posted image

(Одговор на членот Ane50)
Непосредна врска до пораките: 2181
11.9.2012 18:38:39   
padme
New york pregledot ni bil potpolno ist nisto nema razlika od mojot do tvojot se isto ni pregleduvala, i mene mi go predlozi za srceto istiot dr. i mi rece toa e po zelba nema nisto dokolku sakas, ama jas nema da odam, soprugot nesto se neckase da odime ama jas smetam deka nema potreba, samo mene na kraj mi rece od vreme na vreme da pijam uvin caj , inaku sekoja trudnica ima problem so zapek, jas eden den mozam da otidam eden den ne, ama mi pomagaat slivi i mnogu voda, ili pak kompot od slivi nekako si naogjam care, inace i jas imam maka eden den mozam dva nemozam da odam. Mislam deka toa napreganjeto nema nekoja steta na bebeto edinstveno sto moze e hemoroidi da dobieme barem od sto citam po sajtovive.

Непосредна врска до пораките: 2182
11.9.2012 18:53:50   
new york
ok znaci i tvojot pregled isto. za besikava sto te stiska, moze da e od matkava sto pritiska. pij si caj, jas sekoj den pijam od brusnica i plus jadam brusnica, cisto za preventiva. za zapekov ke probam sega ova kompotov so slivi, pa da vidime. pozdrav i se citame

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 2183
12.9.2012 0:51:53   
Фиданче
I mene mi rekoa da odam na kontrola za srceto vo GAK i slednata nedela ke otidam. Ama znam poveke zeni sto ne otisle zosto ne e zadolzitelno taka da ne e stasno da ne se otide ! :) Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2184
12.9.2012 13:34:14   
Zoja
Jas bev na skrining vo Petrova vo REMEDIKA i ne mi kaza da odam i za srceto na bebeto..
porano so inki slushale samo dali chuka srceto ednash u bremenost i tolku ni eha ni meha ni 100 pregledi shto ni se nametnati denes za zimanje kesh user posted image
Znachi uzivajte i shto porelaksirano gledajte da vi pomine bremenosta
Pozdravche

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 2185
12.9.2012 13:50:11   
Kori
Taka e Zoja se soglasuvam, jas bev kaj Adamova vo Remedika i bas obrna vnimanie na srceto, i ne mi kaza nisto za druga kontrola. A sega sto e, i porano ne e isto. Sega mnogu pocesto se javuvaat srcevite mani, pa ako ti preporacaat da odis na pregled, narocito vo GAK kaj sto ne plakas kojznae kolku, jas bi otisla cisto da mi e mirna sovesta. Ama sekoj ima pravo na izbor.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 2186
12.9.2012 14:09:53   
Ane50
Jas denes bev na pregled za denes mi bese zakazano se si bese ok i mu kazav na doktorot deka ne pravev prisca test zatoa sto mi rece on deka spored dolzinata se si e vo red on rece da tocno e toa no da ne te grize sovesta za posigurna da bides poubavo e da si napravis i sea ne znam dali e kasno 16 nedela sum ko sto mi kaza dali smeam sega prisca test da pravam sakam utre da odam daj boze rezultatite dobri da izlezat pa veke da mi olesnii i da uzivam vo bremenosta a ne da se opteretuvam so gluposti da si uzivam so moeto since denes i prstinjata mi gi pokaza na racete i zeludnikot mu go vidov sonce na mama..:) drzete mi sreka utre ako vadam krv znaci za 3 dena ke mi bidat gotovi rezultatite se plasam

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 2187
12.9.2012 14:09:53   
Фиданче
Bate, jas duri minatava nedela doznav za d-rkite vo Sistina. Prijatelkata moja bila kaj Adamova i prezadovolna e od nea, a bila i kaj druga ama neznam dali bese Matevska ili Timcheva .... :p aj pak ke prasam pa ke ti kazam . Ona vo sekoj sluchaj e prezadovolna od d-rkite a imase i normalen , i carski zaradi papochnata vrca sto mu bese na vtoroto zamotana i malku podranet poragjaj so tretoto. Ke ja prasam uste ednas za vtorata d-rka pa pak ke ti pisam . Pozdrav :)

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 2188
12.9.2012 14:10:45   
nadbet
Jas denes bev na toj pregled kaj Dr. Dimeski za srceto i iskreno mislam deka i nemashe bash potreba da se odi. 2500den e i se gledaat predkomori, komori, protok na krv vo aorta i belodrobna arterija, se meri pritisok i broj na otkucai vo minuta. Toj mi rece vo 28gn povtorno na kontrola ama nema da odam. Mislam deka se e za pari i deka i ne daj boze da mi kazat deka postoi moznost za srceva anomalija sekako deka ne bi abortirala.
Ete moi rrki, Ve user posted image

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 2189
12.9.2012 14:22:02   
Ane50
a i zaboraviv da kazam mi kaza deka edna nedela e ponapredno zaso taka vo red li e toa normalno e ili ??

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 2190
12.9.2012 14:48:07   
Ane50
Jas sum mnogu dosadna ama se nesto zaboravam da pisam od vozbuda :) dali na 4d vo 20ta nedela ke se vidi dali bebeto ima daunov sindrom?da ne pravam sega prisca test posto i ne se tocni voopsto samo moze ke me razocaraat pa da cekam do 4d i tamu sigurno se se gleda pa ako se vidi nesto i mi kazat da pravam takov test togas ke pravam sto vikate vie :)

Непосредна врска до пораките: 2191
12.9.2012 15:21:10   
majka na tri deca
Ane50 duso ne se trevozi tolku, ne se sekavam kaj koj dr. si bila na skrining ama stom ne si napravila PRISCA od 12- 14 nedeka sega nemoj ni da pravis, a i da si pravela togas isto fajde toa nedava tocni rezultati .Najtocni rezultati dava Amniocintezata ama toa kazuva doktor ako ima potreba da se pravi ako nesto e somnitelno.Taka da uzivaj vo bremenosta i ne se panici , a toa sto ti rekle deka edna nedela e ponapredno ne e za zagrizuvanje oni nemozat 100% da dadat bilo kakva vrednost na plodot.Na edna moja bliska pred dve ipol godini i vikaa vo 9 mesec nema da bide golemko bebeto pa se rodi 3700 i 54 sm. kurle golemkouser posted image .Uzivaj i ne misli mnogu , so sreka , so lesno.user posted image

Непосредна врска до пораките: 2192
12.9.2012 15:27:54   
Ane50
Ama jas ne bev pravev skrining zaso nikoj ne mi rece takvo nesto samo na eho me gledaat a i drugiot doktor kaj sto odam i malce na 4d go vide posto ima on i 4d nikoj ne mi rekol da pravam skrining samo si vadev brisevi pap test pravev i mokraca toa se mi izleze vo red pa ajde ke ostavam na gospod kako sto e gospod nikoj ne e ova se site testovi za pari go pravat bozja volja si e toa

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 2193
12.9.2012 19:51:23   
oliva
moze li nekoj da mi kaze na koj broj da zakazam vo drzavna za skrining fala

Непосредна врска до пораките: 2194
13.9.2012 9:00:14   
Ane50
A kade e toA GAK?I ima li tamu 4d i kolku se plaka ili vo drzavna koja e najdobra doktorka da zakazam kaj nejze za 20ta nedela za 4d

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 2195
13.9.2012 9:17:55   
meU87
ГАК е Гинеколошко Акушерска Клиника, тоа е во Државна болница. Значи ГАК = Државна.
Кога ќе се јавиш за скрининг, они ќе ти закажат , мислам дека нема закажување кај некој посебно, освен ако немаш некој проблем, па да го кажеш и они да ти дадат број од специјалист за тој проблем.
Ти кога ќе се јавиш, ќе те прашаат која недела си , па они сами ќе ти одредат кога да одиш, но јави се со време, зошто се чекало и по 2-3недели.

Непосредна врска до пораките: 2196
13.9.2012 10:42:33   
**nana**
Mili moi koleski trudnicki.Vtora mi e bremenost.Vo prvata iako imav 31 god odev samo na na kontroli kaj maticniot i vo 23 ned. vo sistina na 4d. Pravev pocesti ispituvanja na krv bidejci pred bremenosta bev slabokrvna pa morase da se kontrolira zelezoto .Piev mamavit od 5 mesec do kraj i mesec dena po poraduvanjeto.rodiv since 53sm. 4550 grama( mil na mama)Bez nikakvi drugi ispituvanja.
Sega imam 34 i sum 25 ned.Osven redovni kontroli kaj maticniot pravev brisevi...Toj samiot mi velese deka nema potreba od priski i dodatni ispituvanja i deka e ok ama jas sepak sakav nekoj podetalen pregled .Vcera bev vo Gak na 4d scrining.Fala Bogu se e vo red .Ce si cekame dudicka-devojka.Sepak nie sme vo drugostanje user posted image pa sekogas nesto se somnevame i mislite ni odat na site straniuser posted image .
Vi posakuvam na site opustenost i ubava bremenost pa ce se druzime uste
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87

ГАК е Гинеколошко Акушерска Клиника, тоа е во Државна болница. Значи ГАК = Државна.
Кога ќе се јавиш за скрининг, они ќе ти закажат , мислам дека нема закажување кај некој посебно, освен ако немаш некој проблем, па да го кажеш и они да ти дадат број од специјалист за тој проблем.
Ти кога ќе се јавиш, ќе те прашаат која недела си , па они сами ќе ти одредат кога да одиш, но јави се со време, зошто се чекало и по 2-3недели.

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 2197
13.9.2012 12:09:35   
manila
PRISCA testot se pravi najdocna 3-4 dena posle ehoto za Down-ov synd. a najdobro e istiot den. Jas ne znaev, pa planirav dve nedeli po ehoto da odam na GAK, bidejki ne sum od Skopje. Srekja koga se javiv da prasam dali se zakazuva mi kazaa vednas da odam bidejki veke ehoto nema da mi vazi, ke treba novo da pravam.

(Одговор на членот **nana**)
Непосредна врска до пораките: 2198
13.9.2012 13:13:03   
temjana
ехехехј еве и јас да се јавам ептен сум на крај што ќе рече чекам секој момент да се случиuser posted image На цтг одам на секои 2 дена, контракции си имам се почести ама не можам да ги мерам ме замара тоаuser posted image Инаку вчера вечерта ми пиша докторот што сакам да ме породува и ми вика дојди во недела да те породамuser posted image Царр многу се шлакнати ова докториве ама ајде може и ќе почека госпоѓицата моја до неделаuser posted image Мешлаци ви посакувам се најубаво и само позитивната мисла и став нека ве води, јаки сме ние жените а бременоста е природна работа не е болест, затоа само лабаво и насмевка на лиценцата убавиuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот manila)
Непосредна врска до пораките: 2199
13.9.2012 13:22:18   
Beatris
Темјанке, дали од хормоните дали од контракциите, ама не да си ја утнала темава user posted image user posted image user posted image

Битно ти си се пријави па што ти е гајле user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 2200
Страница:   <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?