|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
4.9.2012 16:34:52   
new york
znaci i ti isto go osekas..moze pa normalno e taka..koga ti e prvo i cel si vo prasalnici. aj so lesno neka ni e na dvete, ni jas ne pravev nisto, samo eho pregledot vo 12 nedela, a preku krv ne.

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 2151
4.9.2012 17:00:18   
Ane50
Sandra milo mi e i za tebe jas mnogu se izraduvav sto mi kaza deka e masko jas i maz mi sakavme maz mi a i site cela familija sakaat masko haha..Mene mi kaza deka si ima 2 hemisveri li kako rece znaci deka si ima mozoce i malo mozoce i deka se si e ok :) ti koja nedela si sandra?mene ovaa mi e 16ta,pa od drugata nedela 17ta :) se nadevam se ke bide ok

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 2152
4.9.2012 17:44:42   
sandra_
Ане 50 , јас сум 17 недела и малку ми криво затоа што сакав девојче, некако помили ми се девојцињата ама што е тука е, само да се здраво па со Господ напред, можеби за некое време ќе велам дека е подобро машко што ама сега за сега некако сум збунета.гинек. ми закажа преглед за 20 недела и ми рече некои брисеви ќе зема и ќе гледа структура на органи, кај тебе како е ти спомна нешто док. за тоа или не.И мило ми е што ќе си имаме врсници бебиња и кога ти е термин за породување..

(Одговор на членот Ane50)
Непосредна врска до пораките: 2153
4.9.2012 19:20:21   
Ane50
sto i da e da e zdravo i zivo ne se sekiraj sepa ke tvoe cedo :) mene za brisevi nisto ne mi rece samo vo 20ta nedela za 4d da odam toa vo oktomvri negde se paga edvaj cekam da vidam dali ke bide se vo red i na 4d pa da mi olesni :) koga ti e termin tebe za poraganje moze isti termin imame pa mozew ke se sretneme ako ides vo drzavna :) denes cel den se smeam princot moj spiese so skrsteni noze gazda ke bide haha a istovreme me mavase boksovi so raceto haha :)

(Одговор на членот sandra_)
Непосредна врска до пораките: 2154
5.9.2012 8:31:20   
sandra_
Здраво Ане 50, мене терминот ми е 11.02.2013 и незнам од кој гради си, јас сум од Куманово и планирам тука да се породам и многу убаво што го чуствуваш бебето, кај мене сеуште ништо од тоа ама кај и да е ќе почне да игра од внатре..позз..

Непосредна врска до пораките: 2155
5.9.2012 8:39:32   
Ane50
Ne go custvuvam jas rano mi e na eho go gledav kako me mavase :) Ja sum od sk inace,pa mene mi e terminot 3.3.2013 a ti si 17ta nedela kako e mozno ti porano da se porodis aj doktorite si znaat :)

Непосредна врска до пораките: 2156
5.9.2012 11:24:22   
nadbet
Padme, znam deka vo Sistina e Gordana Petrovska, bev i kaj nea ednash. No slusnav za Gordana Petrova isto ginekolog od GAK pa se trudam da razberam kade raboti sega taa bidejki bila mnogu ok. Ako nekoj znae neka pishi. Znaci dev se so mala razlika vo prezimeto.
Inace konecno prv pat vo 20gn go pocustvuvav user posted image kako mrda.

Непосредна врска до пораките: 2157
5.9.2012 11:29:46   
Kori
Здраво и од мене, одамна не сум ви пишала јас сум сега 22 недела, вчера бев на скрининг кај Адамова во Ремедика, ке си имам уште една ќерка, овој пат сакав машко ама воопшто не ми е криво сто ќерка ми ќе си има сестра, и јас имам сестра и сме многу блиски.Првото бебе го почувствував околу 20 недела, а сега уште во 16, и мислам дека е така затоа што вториот пат знаеш што да очекуваш. И не се секирајте имате уште пола од бременоста да се галите со бебињата преку стомак.

Непосредна врска до пораките: 2158
5.9.2012 12:01:01   
sandra_
Да Кори така е има уште многу до крајот и ако сакаш да ми кажеш во 20 ндела кога се прави скринингот, дали ти земаа брисеви и поточно кои брисеви, дали се истите како во 12 недела.Многу мие чудно ова за брисевите затоа што јас имам лесна бременост сега за сега или т.н школска бременост и не сум имала проблеми, а пред правење брисеви ми треба време психички да се спремам затоа што не го сакам тоа воопшто ама што е тука, се правиме за нашите бебиња..
Ане 50, мене гин. ми пресметуваше термин врз основа на последен циклус и датум излегува 11.02 ама ми рече може и претходно да се породам заради тоа што бебето е напредно за една недела..позз..

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 2159
5.9.2012 12:07:41   
Kori
Скринингот треба да се направи меѓу 21 и 24гн, а брисеви сега никакви не ми зимаа, брисеви се зимаат во 12гн и ако е се во ред при крајот 8ми или9ти месец не сум сигурна. Ич не се секирај за тоа сите доктори некои свои правила си имаат, ако треба брисеви стисни заби и издрзи тоа ти е. Поззз и со среќа

Непосредна врска до пораките: 2160
5.9.2012 15:25:35   
Фиданче
Sandra_ Jas sum 22ned i pravev skrining vo Gak i ni matichniot , ni doktorkata tamu ne mi rekoa za brisevi.Jas znam pokasno deka se pravat, ama moze tvojot d-r taka si raboti :) Ke izdrzis ! Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2161
5.9.2012 15:32:00   
Фиданче
Kori i jas sum 22 ned i mene mi rekoa devojche :) ama mene mi e prvo. Da se zivi i zdravi ! Ama jas so rezerva go zimam ova zosto prv pat mi kazaa, bar uste ednas da mi potvrdat a i razbrav deka na maskite bas sega im se spustale testisite, pa sledniot pat da ne mi kazat masko! :) Mene terminot mi e 8 jan. a tebe? Moze imame ist termin :) Pozdrav !!!

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 2162
5.9.2012 16:50:21   
padme
Sandra jas sum 21n brisevi pravev vo 12-ta nedela i duri naredni mi rekoa na 35-ta nedela i toa ako se poragjas prirodno ako si so carski rez togas i tie ne treba da gi pravis e sega neznam sekoj dr. razlicno bara, inaku Fidance mene na 18-ta nedela mi kazaa deka e devojce i mene mi e prvo a jas cekam sega na 4d vo ponedelnik da mi potvrdat dali navistina devojce, inaku sakav da te prasam kakvi se sega uslovite vo GAK? Dali si zadovolna od tamu?

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 2163
6.9.2012 11:33:41   
Nade
Здраво мамички, јас само да ве поздравам, 26 недела сум вчера бев на контрола се е во ред , па сакав да ве поздравам пред да преминам во трето тромесечие, имајте лесна бременост уживајте секој ден и откривајте ги убавините на бременоста , па се читаме .ПОЗДРАВ!!!!

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

Непосредна врска до пораките: 2164
6.9.2012 12:31:14   
Kori
EEE super Fidance ist ni e terminot mojot e 7 januari, a za polot ako e na skrining videno(4d), e tocno zosto i prvoto mi go vidoa togas, tamu gledaat vnatresni organi, krvni sadovi a polpt e poednostaven. Doduse i ne retko gresat doktorite, ne se baba vandji hahhaha, sigurno e samo koga ke se rodat. Ajde terame zaedno ponatamu ke si se podrzuvame. Pozzz
user posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 2165
6.9.2012 13:51:37   
Ane50
Ja sum 16 nedela pa mi kaza deka e masko ne e 100%siguren ama mi pokaza edna mala tocka kaj so se gledase deka e masko pa ke vidime nie i si sakavme masko :) Ne mi e jasno mene mi e posleden ciklus 25 maj i kako mi e izracunato deka vo mart ke se porodam mart veke mi e 10ti mesec znaete li vie kako se racuna toa od posleden ciklus

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 2166
6.9.2012 14:09:54   
arh_diz
Ane50 klik TUKA imas kalendar

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 2167
6.9.2012 21:41:17   
Mia malecka
Ane 50, јас сум 15 недела, а последен мензис имав на 15 мај, овулација на 1 јуни, термин ми е 22 февруари. Како сто ми каза и др. така и на овој сајт исто ми израчуна: MODERATOR:Zabraneto e postavuvanje na nadvoresni linkovi ,vo PP moze da gi razmenuvate
Провери и ти.

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 7.9.2012 12:59:21 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2168
7.9.2012 1:57:36   
Фиданче
Padme Jas ubavo pominav vo GAK, po preporaka bev i mislam deka ubavo me gledase d-rkata, site organi gi vide i proveri , srceto ubavo go gledase, broese prstinja :) ...... mene toa mi bese najdolg pregeld na eho do sega. Apartot bese nov, chisto bese vo ordinacijata, jas ubavo pominav. Nemase mnogu guzva ama d-rite kasnea :) Ne sum chula mnogu da se zalat :) Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2169
7.9.2012 10:18:32   
Regina
Јас сум при крајот на 26 недела веќе влегувам во 27 па ќе се префрлам на другата тема. Но пред да се префрлам имам едно прашање,од синоќа некако тешко се чуствувам,осеќам некаква напнатост во долниот дел кај што се наоѓа мочниот меур и кај јајниците, по малку ме боли и половината не се некои јаки болки, но се јавува чуство на нелагодност,инаку и повраќам ама тоа не е ништо ново стандардно е за мене во текот на целава бременост.Некој со сличен проблем user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2170
7.9.2012 12:38:56   
Nade
Pozdrav Regina, znachi jas ti ti zaedno se selime na slednata tema :), normalno e toa shto go chustvuvash ama za da ti bide polesno najdobro da si razgovarash so ginikologot, se shto ti ne go chustvuvash za sekojdnevno ubavo e da go prashash , pomirna ke si bidesh, bidejki se e individualno, zavisi od chovek do chovek i od bremenost do bremenost

I dont have time to hate people who hate me because i am too busy loving people who love me :)

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 2171
7.9.2012 16:19:09   
Фиданче
Regina , Jas pochnav da chustvuvam napnatost kaj mochniot mur i nakaj preponi, ama jas prethodno ne zemav magnezium. 2 dena zemav i mi pomina napnatosta. Da ne ti e toa? A , i kaj mene pochna napnatosta koga se preodev peski :p Konsultiraj si se sepak so d-rot matichen. Pozdrav !

Непосредна врска до пораките: 2172
7.9.2012 16:24:09   
meU87
Јас осеќав некоја болка, додуша незнам како да ја дефнирам, како да ми се мочка, како мускули да ме болат, ама болеше доста, дури се случуваше после подолго седење да неможам да се исправам и да движам.
Мочкав често, понекогаш осеќав и мака при мочкање. На крај излезе инфекција, пиев и сега пијам антибиотик па ми помина. Ретко кој доктор може да обрне внимание, најчесто одговорот им е , “ништо не е, нормално е“... како да не знаеме што е нормално , а што не user posted image
Може и од самото ширење на матката да е, пробај одмарај кога ќе се умориш, не се преоптеретувај.

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 2173
7.9.2012 16:40:09   
Regina
Фала ви на одговорите форумџики, мене не ме држеше срце па бев до кај матичниот гинеколог да се консултирам, ме гледаше на ехо, фала богу со бебчето е се ок, додуша го осеќам јас мрдка. Ми рече како и вообчаено повеќе да одмарам, но работата е што не сум се ни преоптеретила деновиве ништо потешко не сум работела освен вообичаените дневни активности. За магнизиум пиев магнезиум, здравје од понеделник ќе направам анализа некоја инфекција да не се е закачила. Не се работи за некоја којзнае каква болка, повеќе е како напнатост во долниот дел на стомокат, но ме нервира, како ио да одмарам па ќе видеме како ќе биде.

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 2174
11.9.2012 11:08:45   
new york
kaj ste mi trudnicki..ne snemuva nesto user posted image jas vcera bev na skrining i se pomina ok. mislam mi olesna malku sega koga znam deka se si e na svoe mesto. bebco tezi 420 gr., sonce na majka. edinstven problem sto maka macam mi e tvrdata stolica, se probav i nejke i nejke..ne znam sto ke se pravi. a najveke mi e strav od naporot pri odenje vo wc. padme mila, kako si ti, bese li vcera na skrining? moze sme se videle ama ne sme se poznavale user posted image

Непосредна врска до пораките: 2175
Страница:   <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?