|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
13.8.2012 11:29:37   
dusa moja
Istava objava ja staviv kaj vestacko oploduvanje posto do sega pisuvav tamo inace ova mi e vtoro in vitro kaj prvoto prokrvarev  ama pomalce papokasno povise ispitav togas bhcg bese 4 ama sega razultatov me zbuni se vaqam od pamet dodeka cekam 12 saat sesto mi pominuva niz glava

(Одговор на членот dusa moja)
Непосредна врска до пораките: 1276
13.8.2012 14:25:03   
arh_diz
Dusa moja ne se javuvaj na telefon odi direktno na lekar neka ti dadat nekoja terrapija stom imas tolku krv.Nemoj da panicis poveke miruvaj stanuvaj samo po potreba

Биди тоа што си

(Одговор на членот dusa moja)
Непосредна врска до пораките: 1277
13.8.2012 18:34:18   
dusa moja
arh mila malku se smiriv i krvarenjeto prestana ne razbrav zosto tolku krvarev noceska sega nema  krv bhcg 898,8 jas si mislev 0 nisto otislo.vo sistina se javiv mi rekoa da si prodolzam so terapijata evitol2x1,estrofem od 1 mg2x2,aspirin1na den,i folan 1na den i navecer 1 krinone vaginalen gel8% .im kazav deka staviv utrogestan 200 vaginalno  na svoja raka mi rece moze da 3x1 od 200 da gi pijam ne vaginalno posto krvaram sega krvarenjeto se smiri pu pu da cuknam vo drvo i vo sreda na kontrola vo sistina taka i imav zakazano  predhodno ako se vlosi sostojbata i porano.zdravje do sreda samo vo krevet i do vece a da odam ovde kaj nas vo tetovo kaj mojata maticna taa nema vrska od nisto samo pari da ti zeme.ce ve molam malku za terapijava sto ja zemam da mi kazete da ne e nesto od nea krvarenjeto vo sekoj slucaj vi blagodaram

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1278
13.8.2012 19:24:14   
almaskopje
ve molam da mi kazete ako nekoj znae.dali e stetno za plodot da se pravi ultrazvuk vo 5-ta nedela...

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1279
14.8.2012 0:50:25   
almaskopje

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

trudnici kako se custvuvate vo 11 ta nedela???

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1280
14.8.2012 22:30:00   
marinicka

Zdravoo dragi ringerajki jas sum nova clenka i idna mamicka .. Se nadevam ke imame golemaa druzba i pozitivna energija a i toa e celtaa :) Inaku sum 5 nedela i pred nekoj den mi bese potvrdena bremenosta . Vo koja nedela go vidovte embrionceto . Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1281
16.8.2012 10:45:10   
Crcufce
Здраво на сите идни мамички...
Ние сме 12 та недела, бевме на скрининг и го видовме бебушот, мал, сладок, со рачето на глава... Иако е многу рано, и не ни помислив дека ќе ни го кажат плодот, но изгледа така беше наместено, и докторката ни кажа дека ќе си имаме синче user posted image А јас од самиот почеток знаев дека е машко... Сакав само да ја споделам оваа радост со вас, да ви посакам на сите лесна бременост и уште полесен пораѓај. Да се радуваме и уживаме во најубавиот период во нашиот живот.

П.С. Ние се селиме во „Второ тромесечје“... user posted image

(Одговор на членот marinicka)
Непосредна врска до пораките: 1282
22.8.2012 21:47:54   
katalina1
Zdravo ringerajki eve i jas vi se priklucuvam vo grupava. Znaci vaka,poslednata menst.ja dobiv na 4 juli,otkako mi docnese nedela den,zedov test i toj pokaza ubavo izrazeni user posted image pocekav da pomine vikendot i na 13 avg pojdov na ginekolog. Na obicnoto eho ne mozese nisto da vidi,pa me prati da mi proverat preku urina hcg.otkako rezultatot bese pozitiven,me gledase na vaginalno eho i mi pokaza edna tockicka sitna.Rece deka embrionot e star 17-18 dena. Mi dade tifol i utrogestan vaginalno (imav prethodno misssed). Mi zakaza kontrola za 3 nedeli i togas ke vidime kako se razviva plodot i dali ima srceva reakcija. Sega malce me buni ova smetanjeto na GN, neli se smetaaat sopred poslednata menst. Ako e taka treba da sum 7 nedela veke,a ne 5 user posted image Pozdrav do site user posted image imajte lesna bremenost!

(Одговор на членот Crcufce)
Непосредна врска до пораките: 1283
23.8.2012 15:35:14   
JanaMarija
Katalina 1 eve ti edno linkce kaj sto mozes spored posledna menstruacija da vidis koga ti e termin za poragaj- so toa dolu ti pisuva kolku nedeli si veke bremena- se nadevam pomognav

Zabraneto e da se objavuvaat nadvoresni linkovi javno na forumov

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 23.8.2012 16:18:19 >

Go sakam zivotot

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 1284
26.8.2012 14:29:20   
Ani22
Zdravo na site,jas sum nova na forumov zatoa sto sum za prvpat bremena posle mnogu maki,Mnogu se ubavi i poucni izlaganjata na sekoj clen pa zatoa mislam deka ke kontaktirame i ke se druzime.Jas inaku sum vo 9ta nedela sega zasega bez problemi osven toa sto mnogu povrakam drugo e ok.Na ginekolog prvpat bev vo 8ma nedela i se pomina vo najdobar red.Stravot kaj mene seuste go ima zatoa sto predhodno sum so eden spontan, dve neuspesni inseminacii i operacija na kanali,a ova sega ni e dar od BOGA,prirodno zacnuvanje.Mnogu sme srekni i se molime se da bide vo red da se usrekime i nie posle tolku nesrekni momenti.Pozdrav do site i se kuckame tuka za sekoja promena.

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1285
5.9.2012 14:52:22   
manila
Zdravo na site! Jas porakava ja pisav na forumot za ispituvanja, ama eve i ovde :), za sekoj slucaj. Jas sum 12-ta nedela i pravev skrining za Down koj bese vo red, no ginekologot mi preporaca pa napravam i PRISCA test na Ginekologija vo Skopje. E sega me interesira dali nekoja od vas znae dali se na GAK se odi so zakazuvanje, koe vreme da odam, ima li mnogu guzva ako ne se zkazuva i kolku cini testot. Fala

(Одговор на членот Ani22)
Непосредна врска до пораките: 1286
10.9.2012 13:00:19   
ss87
Zdravo katalina1 a i na site ringerajki :) jas sum ist slucaj kako tvojot samo malku pokasno.. mojata posledna menstruacija bese na 29 juli po 5 dena od kasnenje na menzis napraviv dva teska kade sto vtorata crtka bese pobleda otidov na ginekolog no doktorkata nemozese da vidi nnisto na eho nitu so vaginalna sonda pa mi rece da napravam beta hcg kade mi potvrdija bremenost no mnogu rana... mi rece doktorkata da se strpam da odam za eden mesec na kontrola zatoa sto e mnogu rano seuste a ako ne se strpam dotolku da odam za dve nedeli vo megu vreme mi prepisa pregnazon i vaginaleti utrobestan .. jas ne se strpiv od pusta radoznalost a i deka nisto na eho ne vidome si rekov jas ne sum trudna ili nesto ne e vo red pa vo rok od edna nedela otidov kaj drug doktor kade me vide na eho na obicnoto imase placnta mi rece deka e vo pravilna forma i golemina i smestena tocno kaj sto treba no ne vide plod e na vaginalnoto eho se vide nesto no vika go gledam kako senka i kako sto go gledam vakae pravilno postaveno mi vika dojdi za edna nedela se ke ti kazam no ne toa e premnogu zracenje ke mi dojdi za dve nedeli 3 pati... mi rece deka ima dve moznosti ili plodot prestanal da se razviva kako sto treba ili sum pokasno ostanata trudna no jas imam redovna menstruacija mada sto i ne e merilo nekako ovie nedeli kako stoo gi racunaat doktorite ne e pravilno zasto ne zatrudnuvame na prv den od menstruacija toa go smetaat za da imaat pretstava od prilika koga sme zacnale a koga tocno toa samo Gospod go znae.. e sega prema gestatcka nedela jas sum 6 edeli i 2 dena a prema mene 4 nedeli i dva dena... se tesam so toa deka doktorkata zaludno ne mi rekla da odam za eden mesec ili dve nedeli a jas otidov posle edna nedela itoa kaj drug doktor znaci prethodniot pat nemase nisto a sega ima znaci nesto raste vo moeto mese nesakam da mislam deka ke go zagubam ova bebence koe tolku mnogu go cekavme prvo ni rekoa da odime na in vitro potoa inseminacija i na kraj zacnav prirodno.. cudo se desi so mene pa taka i sega veruvam vo Boga deka nema nisto loso da se slusne so moeto malecko deka nareden pat ke mu go slusneme srcenceto...jas planiram da odam pocetok na oktomvri nekade a dotogas Gospod neka me docuva ako slucajno e ona losota na koe ne sakam ni da pomislam sigurno ke imam ili jaki bolki ili ke prokrvaram... se nadevam i se molam za najdobroto ve pozdravuvam site i ve molam neka mi pise nekoj ako imal vakvo slicno iskustvo.. ve sakam!

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 1287
16.9.2012 20:22:12   
macika11
KE VE MOLAM DA MI ODGOVORITE DALI VO POCETOKOT NA BREMENOSTA VE BOLESE STOMAKOT OTI MENE EVE NEDELA VEKE MNOGU ME BOLI KAKO ZA IDENJE IKAKO VO TOCKA I DALI E NORMALNO?
I DALI MOZE DASE IMA ODNOSI I VOKOJ PERIOD OD BREMENOSTA FALA

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1288
16.9.2012 23:12:25   
JanaMarija
Macika toa e vo red. Duri i cela bremenost ke te naboluva, ne mozda kako bolka ama neprijatno cuvstvo, zosto matkata prezivuva transformacija. Mene koga me bolese taka mislev ke dobivam zosto i bese period i ops bremena, posle nakaj 7-mi mesec pak boli zosto plodot raste naglo i ic da ne beris galje. A edna drugarka bidejki bese ups bebeto-neplanirano mislela ke dobiva i frknala 2 ketonali hahah pa ene go bebus ziv i zdrav.

Opusti se i uzivaj, doprva ke sledat promenite

Go sakam zivotot

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 1289
17.9.2012 12:06:06   
arh_diz
maicka konusltiraj se so ginekolog , dokolku mnogu te boli stomakot sekoj organizam e razlicen

Биди тоа што си

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1290
17.9.2012 13:35:46   
Ani22
zdravo,bi sakala da prasam dali nekoj pominal grip vo ovie nedeli i kako.Jas za zal fativ grip,mojot maticen mi kaza deka smeam da pijam ampicilin i sirup mukoplant,zosto mnogu kaslam a toa me zagrizuva zaradi naponot.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1291
17.9.2012 16:59:40   
ss87
dali mozebi nekoj ke odgovori na mojot post? odnapred blagodaram

(Одговор на членот Ani22)
Непосредна врска до пораките: 1292
17.9.2012 17:35:01   
Barbicki2

ИЗВОРНА ПОРАКА: ss87

dali mozebi nekoj ke odgovori na mojot post? odnapred blagodaram

dobro toj doktorot kako moze uste tolku rano vo 6 ta nedela da ti kaze plodot ne se razviva? pa uste ne se gleda,moze pokasno si ostanata bremena,mene vo 8ma nedela mi govidoja plodot i srceto duri togas se slusase,pred toa ne. neznam,pocekaj uste edna nedela i pak odi na genikolog,mislam nema gajle ehoto,ima trudnici sto sekoja nedela odat na eho kaj visoko rizicni bremenosti.

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1293
17.9.2012 22:28:05   
ss87
Barbicki2 pred se ti blagodaram za toa sto mi pisa i sto odvoi vreme malku za mene neznaes kolku mi treba uteha a ja baram i gledam ovde vo site vas, po moja pretpostavka jas sum zabremenila nekade vo plodni denovi nakaj 14 15 den ali kojznae ovde samo Bog znae i nikoj drug a doktorot nemozam da go svatam koga smeta deka ima uste vreme za cekanje za srceva reakcija zosto mi kazuva varijanta deka posoi moznost da prestanal plodot da se razviva znaci ne znaat sto zborat ovie doktorive zarem se veli taka pa psihata najveke moze da te unisti od sve! Da sum jas doktor bi rekla ima vreme rano ti e seuste dojdi po tolku i tolku vreme a ne bi mu ja polnela glavata na pacientkata so neznam ti kakvi pretpostavki jas ke pocekam kako i da e ke odam duri pocetok na oktomvri mesec pa sega sto e od Bog neka bide no nesto vnatre mi kazuva deka toa malo srcence cuka vo mene ....

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1294
17.9.2012 22:36:53   
Barbicki2
epa ete toa ti sto go mislis i jas ti go kazuvam,deka rano e,zosto pretezno prvo samo se gleda zadebelen zid vo 6ta nedela posle plod,a toj doktorot kakvo eho imase obicno ili 4d,zosto so 4d se gleda mn poubavo. I sega ako planiras vo oktomvri da odis,probaj da ne se nerviras i da ne mislis,zosto stresot e mn opasen,sigurno si bremena koga ti docni,i koga testovite ti se pozitivni,samo pozitivno mislenje i se ke bide vo red.

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1295
18.9.2012 0:03:01   
almaskopje
dobro se cuvstvuvam ama svekrvami nemozam da ja smislam,samo toa me maci,sto i da kaze me nervira hahahaha

Непосредна врска до пораките: 1296
18.9.2012 14:08:59   
Фиданче
ss87 , jas otidov prv pat mislam vo 5 ned, mi reche deka sum bremena ama za srceva reakcija posle 3 nedeli otidov da mi vidi. I da d-rite sekogas rachunaat 2 nedeli porano ama zatoa se 40 nedeli-skoro 10 meseci :) Na sledniot pregled se ke ti kazat ko sto treba ne se sekiraj. A i za ehoto, ne e toa stetno , ne e zrachenje, toa e zvuk, taka da nemas gajle i pochesto ako odis. Pozdrav i samo pozitivni misli :)

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1297
18.9.2012 17:41:43   
ss87
dragi moi vasite zborovi mi znacat premnogu!! sega koga gi citam mi olesnuva doktorot imase 2D staro eho bese a kaj prvata koga bev epten od prvite eha od najstarite, se nadevam deka se ke mi izleze na dobro tolku mnogu go cekavme ova bebe tolku mnogu se namacivme zamislete prvo ni rekoa da odime na in vitro potoa na inseminacija i na kraj jas zabremeniv po priroden pat cudo Bozjo! Sepak onie zborovi od doktorot me progonuvaat zarem morase so toa da mi ja napolni glavata daj boze se da e ok ke ve informiram obavezno... user posted image user posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1298
19.9.2012 13:43:48   
macika11
R-ki pomagajte jas sum vo 5ta needela i od vcera zabelezav rozeva sluz ime bolese stomako sabaljeto pak istoto i sega pak imie premnogu srav nz so da pravam, bev na lekar ama nz dali znaj mnogu mi rece nisto srasno imi dade utrogestan 200 dali da odam na drug lekar ili dali e normalno ve molam sto pobrzo dami odgovorite fala

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1299
19.9.2012 13:50:17   
Barbicki2
macika mislam kaj poveketo trudnici ima krvarenje,ama ti poarno lezi i primaj utrogestan,i jas imav poveke vreme rozevo pa kafeno. a se e vo red so plodot tuka e?kakvo eho imase doktorot,dobar doktor e?

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 1300
Страница:   <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Koe ime za mojata kerkicka?
Silna 21

Koe ime za mojata kerkicka???

Ema (41%)

Lara (38%)

Lea (21%)

Број на сите гласови: 331

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!