Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Проверка на проодност на каналите 13.7.2012 15:19:27
Moni23
Ne mi e, tek treba da dojde negde okolu 20ti.. Inace dobivme rezultati od spermogram i se e ok, znaci najverovatno ima problem kaj mene .. Imate pravo zenski ke si zavrsam jas se vo Skopje i posle pravec kaj dobar ginekolog..
RE: Проверка на проодност на каналите 7.8.2012 12:25:59
suzeto
dali moze da se proveri kanali stom se pie kontraceptivni????????????imam snimka od KT i dali nekoj znaete dali se gledaat kanalite kakvise ????????se plasam po 2 pat da proveruvam ...mnogu bese bolno prviot pat kaj mene ne traese samo nekolku sekundi nego i posle postapkata jas primav inekcija protiv bolki.......neznam sto da pravam dali da odam direkno na inseminacija ili da proveram kanali povtorno ili direkno laparaskopija i da ne se izlozuvam na troskovi bideki i tase mi rece deka sansite mi se nikakvi..............
RE: Проверка на проодност на каналите 7.8.2012 12:40:28
cacisk
Kontaceptivi moze da se pie. Jas koga napraviv hsg piev Jasmin. Samo da ne e visoka sedimentacijata, a iako ti e visoka moze nekoi antibiotci da ti dadat. Mene mi bese visoka sedimet i doktorot mi dade Vibramicin 2x2 3 dena i nemav nikakov problem.na hsg se gledaat proodnosta na kanalite i postavenosta na matkata, barem mene taka mi pisuvase na listot.
RE: Проверка на проодност на каналите 8.8.2012 10:22:25
Sajna
Suzeto ne se plasi mila i nemoj da se vozbuduvas bez potreba , ke si zemes eden den pred da pravis CITERAL 2x1 i ke odis drugiot den na proverka i edno pola saat pred intervencijata ke si se napies 1 diazapamce i eden ketonal i se ke pomine super jas pred toa povrakav site gi nervirav placev AMA za djabe NISTO ne e strasnooo !!!!! ke se smees koga ke stanes deka za gluposti panika si krevala
RE: Проверка на проодност на каналите 8.8.2012 19:57:21
suzeto
fala ti sanja za ubavite zborovi za utehata ...no jas sepak sum mnogu isplasena bideki po vtor pat ke odam pomalku e strasno koga ne znaes nisto..........da mi zavrsi ciklusot i ke odam da vidam sto ke storam .....
RE: Проверка на проодност на каналите 8.8.2012 22:31:06
angelce83
Suzeto izvini duso ne razbrav zosto pak kje praes proodnost na kanali ako vekje ednas si pravela??? I jas pravev eve pred nekolku meseci, boli no sepak kratko trae ic ne se sekiraj kje pomine za brzo, jas piev antibiotik posle toa mi dade doktorot vo slucaj da ne se napravi nekoja infekcija..
RE: Проверка на проодност на каналите 9.8.2012 0:31:28
Melanija RR
Сузето чекај малку пиши кога си правела ХСГ и кој бил резултатот,па после ќе пишам и мое мислење
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Проверка на проодност на каналите 10.8.2012 23:51:17
suzeto
proodnost na kanali pravev odamna pred mozda 10 god........togas rezultatot bese OK .....dr.Tase mi rece deka od cistite moze i kanalite da se zatnati..............no jas razbrav deka stom imas redoven ciklus ne moze da se zatnati......... dali nekoj so redoven ciklus imal zatnati kanali??????????? dali kanalite se gledaat na kompjuterska tomografija?????????
RE: Проверка на проодност на каналите 14.8.2012 19:10:17
Нивеа
i jas konecno se resiv za proverka na proodnost na kanali mislam deka denes koga zakazuvav i koga ja doznav celata procedura nekako me fati strav ama sto saka neka bide...jas da sum ziva i zdrava i da mi soopstat ubavi rezultati ne baram mnogu
RE: Проверка на проодност на каналите 14.8.2012 22:54:30
Melanija RR
Сузето редовниот циклус и проодноста на каналите немаат никаква поврзаност.Плус еве лично кај мене.За томографија незнам да ти кажам,најсигурно е со лапараскопија.Ситуацијата може да се смени и за 1 година.
Нивеа нема страв само за убави вести,ќе го издржиш и ова.Верувај ова е меѓу ,ако не и најважно испитување.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Проверка на проодност на каналите 15.8.2012 9:22:23
Sajna
Nivea ke vidis deka nisto ne e strasno koga i kade ke pravis??? Zemi si edno ketonalce i edno diazapamce od 2 mg pola saat pred intervencijata za da bidat muskulite opusteni i da imas podobri rezultati normalno
RE: Проверка на проодност на каналите 15.8.2012 13:50:50
Нивеа
sajna kaj dr.Organdziski vo Shtip ke proveruvam poblisku mi e, a i koga slusnav praele HSSG odma se odluciv da odam tamu. aj so lesno neka e...izgleda sega voj vtornik ce odam, a za opustanje tamu prvo stavale inekcija za da se opustat muskulite pa se pravi intervencijata,taka mi objasnija
RE: Проверка на проодност на каналите 13.9.2012 23:42:07
Clea
Zdravo ekipo, Nova sum na forumov, a i bas mi trebase vakvo nesto so nekoi da si gi spodelam makite. Vo brak sum 1 godina, i se obiduvame ama nikako . Dosega ne sum imala nikavi problemi, redovno sum posetuvala ginekolog, Pap testot e super, mikrobioloskite analizi super, spermogram odlicen itn. Pred nedela dena bev na pregled vo sistina i mi kazaa deka matkata mi e so uredna golemina i forma, ovariumi so uredna morfologija , pravilen endometrium, i bas tie denovi imase ovulacija. Ciklus imam najredoven, so traenje3-4 dena.E sega, na lekarskiot izvestaj i ona sto mi go kaza doktorot e deka kaj matkata imalo nekakva pregrada od 6 mm (subseptum 6mm), znaci pisuva Uterus subseptus- poznata anamneza. Dosega drugite dvajca ginekolozi kaj sto sum odela na pregled ova go nemaa videno. Doktorov vo Sistina mi rece deka pregradata mozel da ja otsrani za 5 min vaginalno, ama mi kaza deka mozebi ke nema potreba od toj zafat, i rece da gi proveram hormonite pa pak da se javam da napravime HSG. Mene iskreno mnogu me isplasi toa so pregradata, neznam sto da mislam, koj pat da go fatam.Dali nekoj imal slucno vakvo iskustvo? Ve pozdravuvam site!!! p.s. pa i son ne me faka duri od sto mislam...
RE: Проверка на проодност на каналите 13.9.2012 23:54:33
Melanija RR
Clea добре дојде Послушај го докторот и направи ХСГ на тоа ќе се види дали навистина има некоја преграда или не. Што друго е во ред сигурно ќе биде. Не се оптеретувај веднаш за отстранување, во кратко ако има потреба од операција верувај не е ништо страшно. Но засега немој да се полниш со многу информации туку фокусирј се на ХСГ-то. Ти посакувам се најдобро и те чекаме со убава вест од хсг
RE: Проверка на проодност на каналите 14.9.2012 0:04:06
Clea
Fala Melanija... Moram da go iscekam HSG-to nisto ne mozam do togas, osven da gi proveram hormonite.i sedimentacijata. Se trudam da se izrelaksiram, i taman mislam super mi e,, abe pusta psiha odma te napagja. Aj kako i da e, da mislime na ubavo..Ke ve izvestuvam za sekoj cekor...pozzz
RE: Проверка на проодност на каналите 14.9.2012 0:09:32
Melanija RR
Ако седиментацијата ти е во ред убаво е веќе следниот циклус доколку можеш да направиш ХСГ. И немој многу да ја пречитуваш темава ХСГ не е ништо страшно и трае неколку минути
RE: Проверка на проодност на каналите 14.9.2012 0:22:00
Clea
Nitu se plasam, nitu mi e strav od nekakva bolka,,,visoka mi e tolerancijata,,, samo se da bide ok... Ajde ubavo da spies, se pisime pak..moram da legnam ,,koj ke stanuva utre vo 7,,uffff
RE: Проверка на проодност на каналите 17.9.2012 22:55:02
Clea
Ligje aj dobrovecer... Ke me molam za sovet .Bas sega vo momentov dobiv a treba da proveram hormoni na 3ti den od ciklus. Dali denes (sto mi malku nelogicno) treba da go smetam za 1 den, ili utre pa da odam da proveram vo cetvrtok. I dali treda kompletna krvna slika ili samo nesto odredeno..Vi blagodaram odnapred..Bidete pozdraveni site!!!
RE: Проверка на проодност на каналите 17.9.2012 23:27:03
Melanija RR
clea ако е сеуште минимално не е целосно добивање тогаш брои од утре.Кога се испитуват хормони си пишува на упатот кои треба не е тоа крвна слика,а за седиментација за на ХСГ тогашможеи и целосна т.е. зошто да не и така ќе те боцкаат
RE: Проверка на проодност на каналите 18.9.2012 2:00:22
Clea
Zdravo Melanija, Moram od utre da g smetam denovite, zatoa sto vecerva e epten minimalno. Vo cetvrtok odam da proveram,, se nadevam se ke bide ok. Se pisime ...Te pozdravuvam
RE: Проверка на проодност на каналите 20.9.2012 19:10:37
Clea
Lugje zdravo,
jas denes gi zemav rezultatite oh hormonite, i kako sto gledam na ova listov (positno nemozese da bide) prolaktinot mi e povisok od normalnata referentna vrednost, drugote se ok .Dali imal nekoj vakvo slicno iskustvo,, zatoa sto jas stvarno neznam kakov i kolkav problem toa moze da bide?? Melanijaaaaa kaj siii!!!pozdrav do site
RE: Проверка на проодност на каналите 20.9.2012 19:24:32
cacisk
A kolku ti e povisok prolaktinot? Ako imas visok prolakin mislam deka toa moze da bide precka da nemas ovulacija, ako ne se lazam. Brzo se simnuva prolaktinot so Bromergon ili Dostinex zavisno sto ce ti dade ginekologot.
RE: Проверка на проодност на каналите 20.9.2012 19:32:12
Clea
mila cacisk pa ima nekoi referentbi vrednosti (1,9 d-25 ng/ml) a mene mi e 50, 2. Toj vo laboratorija me rece deka ne e mnogu za panika,, se sreduva... I sea da zakazuvam vo Sistina pa da go vidi doktorot, pa HSG da pravime. EEEjj ama sum ispanicena i nervozna ,,neznam kaj teram....Pozdrav
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.