|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
4.9.2012 9:59:02   
LUBA
I jas vo juli pravev inseminacija kaj drTase i po 15dena se javiv da go kazam neuspesniot rezultat i mi rekoa deka vednas ne moze pravo druga nego ako sakam pak inseminacija da pocekam eden mesec i sega koga dobiv se javiv i so dr se dogovorivme bidejki vo nasiot slucaj e slab spermogramot da ne probuvam pak so insiminacija nego se dogovorivme da pocnam so apcinja i postapka za ivf i ete sega gi pijam i na 6 ke odam kaj dr i ke mi dade sema da prodolzam so inekcii.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2001
4.9.2012 10:10:16   
liljak
zdr rr...mojata situacija bese sledna 22mm folikul, endometrium 10, se nadevam na pozitiven rezultat.....sakam da prasam kolku da lezam, sestrata mi rece vcera koga begav sega lezi doma ama ne mi kaza kolku...vcera cel den lezev, denes sto da pravam????

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2002
4.9.2012 10:57:12   
Melanija RR
Liljak najnormalno prodolzi so obvrski,samo standard nisto tesko da krevas

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 2003
4.9.2012 20:39:34   
liljak
edna rabota ne mi e jasna dali sega da imam odnosi.dali sega da se obiduvam i na prirodno.kolku vreme e ziva spermata od inseminacijata.

Непосредна врска до пораките: 2004
4.9.2012 22:57:35   
Melanija RR
Исто ти е како да сте имале однос, добро при инсеминација е прочистена ,но тоа е тоа.Може да продолжите user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2005
5.9.2012 9:38:30   
LUBA
Pozelno e i ubavo da imate odnosi prviot i vtoriot den od insiminacija taka ni kaza na nas Dr Tase za pogolema moznost.

Непосредна врска до пораките: 2006
5.9.2012 12:27:59   
liljak
nisto ne mi rece doktorot, zatoa prasav .......lele ,jas imav posle 40 sati odnos pak, racunav i kolku sto znam 72 casa e ziva spermata od inseminacijata,( ili gresam ) doktorot mi rece ova e gotovo 22mm e , mora odma da napravime inseminacija...do kolku rastat folikulite...pozzzz

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 2007
5.9.2012 14:57:53   
energy
zdravo devojki,

I jas sum na inseminacija.. Potocno, utre ke ja pravam, a vcera primiv injekcija za prskanje na folikulite. Imam 3-4 vodecki folikuli bidejki imav burna reakcija na Clomifenot no ne znam dali da se nadevam bidejki od drugata strana imame mnogu slab spermogram, nizok procent na normalni spermici a tie sto se normalni se spori user posted image . Inaku inekcijata ja primiv koga folikulite mi stignaa do 22mm. Od edna strana potajno se nadevam a od druga strana znam deka sansite se mali za user posted image

Непосредна врска до пораките: 2008
6.9.2012 0:44:36   
Melanija RR
Еден совет од мене
На фоликул од 17мм до 22 мм се става прегнил,следниот ден повторно на ехо да се види состојбата ако е пред прскање истиот ден прават инсеминација,не третиот ден.Тоа веќе се 48 саати.Затоа пред инсеминација да барате да ве видат на ехо.

Лилјак официјално е 72 часа,но и тоа е индивидуално.Се над 23-24мм е моцност за циста која ќе прсне при добивање.Прими ли прегнил?

(Одговор на членот energy)
Непосредна врска до пораките: 2009
6.9.2012 7:55:28   
energy
Melanija RR ти благодарам за одговорот. Јас денес треба да правам инсеминација после 36h од добивањето на инјекцијата. Синока, по налог на докторот имавме односи со ММ а денеска ќе одам на инсем. Искрено, не се надевам многу читајќи разни статии на таа тема, но ќе видиме user posted image . Па и тие 10-15 % успешност на инсем. се од некои рнгерајки нели ? Може го зголемиме процентот ..user posted image

Непосредна врска до пораките: 2010
6.9.2012 10:44:25   
liljak
jas nisto ne prmiv, otidov na pregled na 15 den i mi vika ova e gotovo 22mm so 10 mm endometrium, odlicno e , sakas inseminacija ili na prirodno , posto imas ostanato na prirodno da ne pravime inseminacija, no jas sakav za pogolemi sansi, i mi vika ostajte materijal i po 2 sati vratetese, da ja napravime.....prv pat da mi e 22mm obicno mi se 18mm i togas mi pravea inseminacija, inace ovulacijata mi e sekogas pokasno 17 , 18 den i najcesto na desniot jajnik samo imam , a sega na 15 den na lev jajnik......pozdravce

zaboraviv da napisam i na desniot jajnik imav folikul, najverojatno pomal , mozebi i zato ne primiv pregnil, za toj pokasno da pukni....pojma nemam...pozzz

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.9.2012 14:40:03 >

Непосредна врска до пораките: 2011
11.9.2012 15:14:02   
energy
Decki, dali ima nekoe posebno cuvstvo posle napravena inseminacija sto ukazuva na toa dali e uspesno ili ne. Jas otkako napraviv inseminacija minatata nedela, celo vreme imam nekoi grcevi vo dolniot del. Moze i da e od nesto drugo, ama ete pusta zelba pa si pomisuvas moze nesto toa znaci user posted image

Непосредна врска до пораките: 2012
12.9.2012 23:52:09   
Melanija RR
Знаци на бременост се исти и за нормално забременување,инсеминација и ифв,разлика нема,тоа е тоа.
Energy издржи имаш уште една недела user posted image

Непосредна врска до пораките: 2013
13.9.2012 10:36:50   
energy
Ma znam deka se isti, ama ete pusta nadez.. koga celo vreme si go preslusuvas sopstvenoto telo i ako ima makar nekoja mala najmala promena si vikas "lele da ne e toa, da ne sum bremena ", ma znaes kako e, a ako dobies svakas deka se bilo samo laga user posted image . Ne samo za ovoj slucaj, zboruvam za meseci i meseci nanazad pominati nadevajki se deka ete bas ovoj mesec nema da dobijam. za zal toa seuste se nema sluceno user posted image , no ne gubam nadez i ne se otkazuvam. Fala vi mnogu na site, zlatni ste.. super e sto ima coveka barem kade da se iskaze za svojata maka. <3

Непосредна врска до пораките: 2014
13.9.2012 14:03:34   
Melanija RR
Имаш позитивен ник продолжи да бидеш таква и небарај симптоми.Знам времето минува но еден ден се ќе биде во ред user posted image

Непосредна врска до пораките: 2015
18.9.2012 10:39:20   
liljak
eve me i mene so solzi vo ociteuser posted image user posted image user posted image ......povtorno nisto , na 14 , 15 i 16 den mi lineese samo po edna kapka kafeava , i samo sto se izraduvav vcera vecerta ko reka mi probi , neznam so se slucuva, zosto ne mi faka, sekogas koga mi idi menstruacija gradite uzasno me bolata no ovoj pat ic ne me bolea a mi dojde, stvarno se zacudiv i se iznenadiv, celo vreme bev sigurna deka sum bremena, no sto e toa e , sega doktorot mi rece eden mesec pauza pa povtorno da odam, neznam do koga i dusa i noze se mi e skinato , nemozam da izdrzam, teska e ova borba, ostanav po bolnici , veke site me naucija i me zalat, toa sto go nejkev toa me prati vo zivotot......pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2016
18.9.2012 12:55:18   
Melanija RR
Лилјак знаеме дека е тешко но што ни останува друго освен да истраеме ,тоа што не знаат по болници е и предност но дека не сожалуват не.Немој да гледаш така ,не дека им е сеедно но далеку дека има потреба па и да не сожалуват.
Сите повремено сме скршени но направи месец два пауза.Немој секој месец да се форсираш
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2017
18.9.2012 13:08:57   
liljak
ve molam rr toj sto odi kaj doktor tase da mi pisi sto pravi sleden cekor doktorot po neuspesna inseminacija , se slusnav so doktorot mi rece eden mesec pauza pa da se vidime povtorno, kazete mi ke ima li nadez za da prevzemi nesto ili ke se otkazi, lele glavata mi cadi , doktorot e petka no se plasam , sto ke bide ponatamu .....pozzz

Непосредна врска до пораките: 2018
18.9.2012 14:17:16   
energy
ljiljak, znam deka zvuci kako "veke slusnato po sto pati" ama nemoj da gubis nadez. Jas minatiot mesec pravev isto taka inseminacija i cekam rezultati za koj den. Mojot doktor (odam vo Sistina) rece ako nisto ne bide od inseminacijata, sledniot mesec odime na IVF pa cekam da vidam sto ke bidne, dali ke dobijam denovive i ako dobijam odma pocnuvam postapka za IVF (ako moze vednas, a se nadevam deka moze). Prasanje i do drugite ringerajki , dali posle inseminacija moze vednas da se pocne postapkata za IVF (prviot mesec kontracepcija, pa sledniot stimulacija) ili se ceka i kolku se ceka? <3<3<3

Непосредна врска до пораките: 2019
18.9.2012 17:08:04   
liljak
energy ....moj sovet e da pocekas eden mesec, jas taka koga odev vo sv lazar me trupaja so terapii sekoj mesec, mi velese doktorot deka nemalo vrska , nemas pretstava do koj stepen stignav , ostaj toa sto sekoj mesec bev pod stres za neuspehot , tuku se naprajv i kako balon, ...fala mu na gospod sega pocnav kaj doktor tase i veruvaj si ima nekoj princip na rabota, mi rece ne moze odma sega da pocnuvame so terapija sepak e organizam, sledniot mesec startuvame .....taka da moj sovet ti e i da ti reci doktorot mozi odma , pocekaj eden mesec, oti sepak ne e isto na mesec so terapi i na mesec bez terapija.....eve jas se sovzemam po malku i se pomirvam so sudbinata , ne se otkazvam prodolzuvam ponata mu so novi sili i uspesi , pozdravce

Непосредна врска до пораките: 2020
18.9.2012 23:20:55   
Melanija RR
Liljak докторот сигурно веќе ти ја знае историјата и на инсеминацијата ти дал тоа што треба.Може некое друго апче но тоа е тоа,ништо друго неможе да направи.
И да после инсеминација се прави преку еден циклус.
Мислам дека некогаш коментираме за докторите но што може да ни смени ако сите или барем повеќето испитувања се направени.Тоа е тоа,може апче да смени, може да се user posted image но нема да се задржи плодот ,но докторот што може?Ништо ако таа е дадената терапија, ни тие не се семоќни.
Нас ние тешко но и тие некогаш неможе да знаат .да се објасни зошто е вака или онака.

Непосредна врска до пораките: 2021
24.9.2012 12:45:12   
Melanija RR
Официјално еден фоликул на 12 ден со 19на 19мм,ендометриум 11мм,примен Прегнил т.е.Хориомон па здравје утре 3та инсеминација
user posted image

Непосредна врска до пораките: 2022
24.9.2012 13:18:49   
Нивеа
MelanijaRR so srekja neka ti e..daj boze uspesno da bide da ne izraduvas pozzz user posted image

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 2023
24.9.2012 13:43:34   
Barbicki2
Melanija ti posakuvam sreka,daj boze se da izlese kako treba i da si vidis 2 crticki!

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 2024
27.9.2012 12:20:26   
Melanija RR
Бидна во вторникот инсеминација и вчера си бев на свадба и си се изнаиграв user posted image
Трета среќа ама само 3 милиони user posted image ако сака да биде ќе биде ,тоа е user posted image

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 2025
Страница:   <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?