|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
27.9.2012 12:27:58   
arh_diz
Ke bide sigurno Melanija srekno

Биди тоа што си

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2026
1.10.2012 23:35:44   
bella80
Melanija ti prativ PP.user posted image
Ти вратив П.С. од Меланија РРuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 1.10.2012 23:36:57 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2027
8.10.2012 17:06:05   
@bebe
Ve molam nekoj da mi kaze, sakam inseminacija da pravam na gak i me intereresira sto baraat od ispituvanja, ve molam za brz odgovor bidejki ocekuvam utre da dobijam za da imam vreme da reagiram, nesto poveke okolu ova?

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 2028
8.10.2012 17:57:20   
Melanija RR
Болнички упат за тебе и ако матичниот ти прати фоликули кога ќе бидат пораснати ќе ти даде запис,а за тм хив тест не постар од 6 месеци и толку.
Ако сакаш да те следат на ГАК јави се кога ќе добиеш,веројтно во амуланта ,незнам дали ќе одиш со стимулација.
Јас се правев преку матичниот ,и кога ќе дојде фоликулите околу 19или20мм примав прегнил,и утре дента рано на ГАК.
Ако ти треба уште нешто слободно пиши user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 2029
8.10.2012 18:52:28   
@bebe
Melanija, fala ti, sekogas mi se naogas za odgovori, golema sreka neka te prati ti posakuvam, vaka sega od fondot me vratija po 2 pat kako dopolnitelno treba da gi napravam, no veke imam napraveno 4 inseminacii vo remedika pred da gi dostavam vo fondot, normalno bea neuspesni, ke go prasam d-r trajkovski da i gi pravi bidejki mi pravese histero i laparoskopija minatiot mesec, od koga se prima terapijata i sto treba za mene ,a sto za soprugot dokumenti osven tie, a na klinika ne te pratat na eho pred inseminacija, me interesira i za pregnilot dali tie ja davaat, gledam deka e porazlivno od remedika

Непосредна врска до пораките: 2030
8.10.2012 20:13:04   
Melanija RR
На време сум онлаин user posted image
Ти посакувам и тебе во најскоро време user posted image

Прво зошто не ти ги признаваат 4те инсеминации,и колку уште ти бараат што е причината?
И мене ми правеше др.Трајковски но може денот кога ќе ти се погоди инсеминацијата да не е на работа или не е во можност,еве мене три пати неможе user posted image тоа е
Зависно од твојата историја може не треба стимулација ако имаш добра овулација,но за тоа со матичниот види.Јас почнував од 3 ден со кломифен.Други документи не ти требаат.Нормално поради себе да пап и брисевите ти се во ред но не ги бараат.
За пратење на фоликулите треба да прават на клиника,е сега може треба од тамошен доктор да ти ја води стимулацијата.Јас се правев кај матичната и по протокол си примав и прегнил и утредента со тие документи што ти ги пишав ,сабајле во 8 на 3кат.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2031
9.10.2012 13:43:40   
@bebe
fala Melanija

Непосредна врска до пораките: 2032
10.10.2012 19:40:29   
angelce83
Zdravo Ringerajkiuser posted image Eve vekje 1,5god kako se obiduvame za bebce i nisto, kazete mi dali da odam so inseminacii ili da pricekame uste malku, ocajno sakam bebceuser posted image ve molam za sovet..

Непосредна врска до пораките: 2033
10.10.2012 19:44:03   
Barbicki2
angelce a sto ti vika doktorot?

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 2034
10.10.2012 19:52:05   
angelce83
Maticniot mi vika da pricekame uste malku i da probame so stimulacija so klimofen,barem 3meseci a vo Sistina odam kaj dr.Ivanovski i on mi vika da probame vekje so inseminacija, zosto mazot mi ima teratozospermija, namalen broj na normalni spermatozoidi-i mi vika vo vasiot slucaj najibavo e inseminacija za da se izvrsi procistuvanje na spermata i sega neznam dali da cekam?????Ocajno, ocajno sakam vekje bebeuser posted image

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 2035
10.10.2012 20:10:53   
Barbicki2
oh lele angelce,ne se nerviraj. Probajte so inseminacija ako ne,uste malku vreme probuvajte prirodno,jadi zdravo pij si folna,imase i eden vitamin posebno za mazi so problemi so spermata,neznam koj bese,pomaga. Da vidam ke ti kazam.

vit c,selen,cink,vit e,vidi ima tema ovde na rr recept za zgolemuvanje na moznosta na zabremenuvanje,ima isto tema sterilitet kaj mazot,procitaj ima ubavi postovi napisani od nasi rrajki,sepak ke najdes nesto poucno. Ti posakivam sreka i da ti se ispolni najgolemata zelba.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 10.10.2012 23:28:42 >

Непосредна врска до пораките: 2036
10.10.2012 20:42:14   
angelce83
Barbicki2 fala ti mnogu..on pie vekje 8meseci Sexovit Forte tamu gi ima site vitamini i pravime kontrola na spermogramot ima podobruvanje, no uste ne bidnuva nistouser posted image

Непосредна врска до пораките: 2037
10.10.2012 21:10:39   
@bebe
Melanija, sakam da te prasam za pregnil inekcijata, dali treba da ja kupam, bidejki maticniot ginekolog mislam deka ja nema vo upotreba i go prasav za toa dali da bidam inducirana so klomifen mi rece kako sakam, se mislam dali da gi pijam apcinjata a denes veke mi e 1 den od ciklus, aj ke razmislam dali zadutre veke od 3 den da pocnam da gi pijam, dosega ovulacijata mi se pokaza kako dobra, imam folekuli duri po 23mm i endometrium od 10 sm, d-r od remedika mi rece deka klomifenot tocno e deka sozdava i razviva folekuli no i go slabee endometruimot(zidot na matkata), ova se podatoci od tamosnite ispituvanja.
Posle inseminacijata dali vednas ti davaat izverstaj ili nekakov zapis deka ti e izvrsena inseminacija, kolku cini inseminacijata, i dali posle ti davat terapija primer mene mi davaa utrogestan vaginalno za da se zadrzi plodot dokolku nastanala vo meguvreme bermenost, pozdrav

< Поракaта ја уредил @bebe -- 10.10.2012 21:13:24 >

Непосредна врска до пораките: 2038
10.10.2012 21:55:45   
Barbicki2

ИЗВОРНА ПОРАКА: angelce83

Barbicki2 fala ti mnogu..on pie vekje 8meseci Sexovit Forte tamu gi ima site vitamini i pravime kontrola na spermogramot ima podobruvanje, no uste ne bidnuva nistouser posted image

Ke bide,da ne se sekiras,gospod ke vi dade bebence.

Непосредна врска до пораките: 2039
10.10.2012 23:37:08   
Melanija RR
Бебе ако имаш 4-5 фоликули немораш кломифен ,ако не тогаш пиј го да точно дека го истенчува ендометриумот но јас од 8 до 14 ден пиев естрофем и супер ми беше ендометриумот,така да за тоа не се секирај има чаре.
Во однос на прегнилот види во околна блиска аптека кај твојот матичен дали ја има па кога че види на ехо ќе ја купиш и ќе ти ја стават.Инекцијата се чува на ладно ,затоа најдобро директно од аптека за да не ја носиш со себе може следниот ден ќе треба да ја примиш.
За отпусна листа на ГАК се зима за 4-5 дена и чини 1.700 ден.
На отпусната ќе ти стои утрогестан и таму некој витамини,но во момент докторот што прави не ми ни спомнуват туку од предходно од матичната си знам и си земам двапати по една од 16 ден.
user posted image

angelce83 ако одиш со кломифен мој совет ти е и да правиш инсеминација.Не бегајте од тоа многу едноставна постапка која трае 2-3 мин,немој негативно да гледаш на тоа и плус спермата се прочистува.
Од лично искуство не губи време во чекање ,ако треба кломифен и инсеминација.
И уште нешто пред да одиш со кломифен и инсеминација ако немаш ХСГ обавезно да си направиш.Со среќа

Непосредна врска до пораките: 2040
11.10.2012 12:35:00   
angelce83
Znam MelanijaRR i jas zatoa sakam da odam so inseminacija, zosto nesakam da gubam vreme povekje..a inaku pravev proodnost na kanali uste vo april i mislevme posle toa da ne bidne nesto ama eve uste nistouser posted image Kaj mene bese ok ne pokaza nisto, proodno mi bea kanalite, ispitav i mikrobioloski i pap test ok e se, sega za sega-imame problem so spermata na soprugot ona e slaba..e mene toa me plasiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2041
17.10.2012 9:14:18   
@bebe
Vcera bev kaj mojot maticen gineklog za pratenje na folekuli i mi rece deka inseminacija da pravam vo ponedelnik, kazete mi dali se zakazuva na klinika ili direkno da odam na 3 sprat kaj sestra Borka rano nautro, za kolku vreme se zavrsuva rabota, kakva e postapkata so cekanje dodeka go prerabotuvaat materijalot, ovaa ke mi bide 5 inseminacija, no ne sum pravela dosega na klinika, prasuvam za da se organiziram so vremeto, fala i pozdrav na site

Непосредна врска до пораките: 2042
17.10.2012 10:35:59   
Melanija RR
Бебе директно на 3кат незаборавај болнички упат и извештај за тебе,и ХИВ тест за тм не постар од 6 месеци.
Кога ќе завршите зависи од тоа колку дента ќе има за инсеминација.Јас последниов пат завршив т.е. излегов во 12:10 зошто бевме само ние.Во 8 биди горе зошто може ќе те пратат на ехо.

Докај 9 да оставите материјал па 2 часа се чека ,значи накај 11 ќе одите пак горе и ќе ви кажат кога да го земете материјалот.Значи прво горе никако прво материјалот.

Знаеш дека ти стојам на располагање user posted image

Непосредна врска до пораките: 2043
17.10.2012 11:53:40   
@bebe
Melanija RR, mojot ginekolog samo mi gi pisuva na livce promenite na folekulite, ama izgleda nema da mi dade slikicka od eho, nemaat takva opcija, dali e toa vo red, malku pozastaren tip na tehnologija, pa ke mu recam da stavi pecat i potpis na toa, za toa da bide validno na klinika, tebe izgleda izvestajot ti bil ispecaten so slika od eho, malku se mislam za ova da ne mi napravat precki na klinika

Непосредна врска до пораките: 2044
17.10.2012 12:05:31   
Melanija RR
Овој пат и јас бев слика нешто имале проблем и бев само со извештај,не обично ливче кажи му извештај тоа е мало правоаголнесто.
Ако тоа нема а сигурно има з,ошто несмее да нема, побарај му ако не па ливче со печат и потпис.
Внимавај како ќе ти бидат фоликулите.Мене ме чуди како од сега знае за во понеделник???
Колкави ти се сега фоликулите?

Непосредна врска до пораките: 2045
17.10.2012 12:19:39   
@bebe
Melanija RR, vaka 7 den od ciklus: endometruim 5 mm, lev jajnik 10.6 mm, desen jajnik 15.8 mm, imam i mnogu malecki folekulcinja sega za sega, no i tie ke porasnat ovie dva se vodecki lideri, haha, vo petok mi rece pak da odam, a vo ponedelnik ke mi bide 13 den, denot koga ke bide inseminacijata.

Непосредна врска до пораките: 2046
17.10.2012 21:51:55   
Melanija RR
Кога ќе одиш во петок прашај колку ти е ендометриумот ако ти е 9мм прашајго дали да земеш нешто демек незнаеш, ако не ти каже спомни му за естрофен, и прашај си за прегнил дали треба за прскање и дали овој големиов е пукнат.
Ова ти е мој совет ,па како мислиш така направи user posted image

Непосредна врска до пораките: 2047
20.10.2012 15:45:02   
belisimobela
Zdravo, ve molam da mi odgovori nekoja ako znae ili ima iskustvo..
pred 4 dena pravev inseminacija i me bolat janicite isto kako pred menstuacija.
pa me interesira dali e toa normalno ili ne.
gubam nadez deka mozebi ke bide uspesna inseminacijava.

Непосредна врска до пораките: 2048
20.10.2012 19:04:07   
marija30
belisimobela i mene isto me bolea i jajnicite i gradite.mojot d-r mi kaza deka toa sto bolat jajnicite i dobar znak ama sepak nisto i posle 2inseminacii.user posted image user posted image

(Одговор на членот belisimobela)
Непосредна врска до пораките: 2049
20.10.2012 20:00:48   
belisimobela
Fala za odgovorit barem ke mi pomini imislata a i jas istoto go ocekuvam :(

(Одговор на членот marija30)
Непосредна врска до пораките: 2050
Страница:   <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?