Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.10.2012 21:52:36
Emilij@
tace 28 se broi od prviot den od poslednata menstruacija. i jas imav visoka bhcg a denes i na eho gi vidoa deka se dve. i nema sto da se sramis ke si prasas se sto te interesira. jas se nauciv od tuka, doktor stanav blagodarenie na poucnite postovi i spodelenite iskustva od nasite RR.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.10.2012 22:32:00
angelce83
Cestitki za nasite trudnici, uzivajte vo periodov koj ve ocekuva, sigurno e eden od najubavite pa daj boze Gospod da dade kaj site nas..Ajde ringerajki ve molam spodelete kazete se macevte mnogu vreme za bebce ili za kratko vreme ostanavte trudni? Nie eve vekje 1,5god i uste nisto
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.10.2012 8:10:57
Bogdancanka
angelce83 ne se sekiraj 1,5god ne e mnogu vreme za edno vredi da se borime samo pozitivno....sigurna sum deka site nie koj cekame crtki nabrzo ke gi docekame i ke zavrsi nasata maka...poz mila
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.10.2012 13:31:57
tace 28
site sto se trudat da ostanat bremeni neka idat na lekar da vidat dali ima nekoj problem i potoa da go baraat careto.Nie napravivme golema greska prvin 2 god.ostavavme na gospod pa potoa se otkazavme pa potoa idevme po babi i zabi pa duri koga pominaa 6 god. ni tekna da ideme na lekar i taka uspevme do sega a od sega ke vidime.EMILIJ@ imas li nekoi simtomi jas nemam nikakvi i da ti kazam si pusam znam deka treba odma da gi ostavam no voopsto ne mi smetaat daj kazete nekoj sovet sto da napravam ili nekoj znae necie iskustvo so ova?POZ ve sakam i guskam se nadevam ke pise uste nekoja ubava vest.:*:*
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.10.2012 15:23:14
bebence19
decki mislam deka nema bremenost zatoa sto imam bolka vo jajnicite i imam lacenje koe stanuva kako voda na momenti a na momenti e gusto, a nema misris ??????????? inaku nemam uste dobieno taka sto si zakazav za vo ponedelnik i mislam deka e nekoja infekcija, a bas sakam da e bremenost
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.10.2012 20:33:14
Melanija RR
bebence19 ништо не е сигурно во понеделник ќе знаеш за сигурно дај боже
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.10.2012 20:59:16
Barbicki2
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebence19
decki mislam deka nema bremenost zatoa sto imam bolka vo jajnicite i imam lacenje koe stanuva kako voda na momenti a na momenti e gusto, a nema misris ??????????? inaku nemam uste dobieno taka sto si zakazav za vo ponedelnik i mislam deka e nekoja infekcija, a bas sakam da e bremenost
takov iscedok se javuva vo pocetok na bremenost,a dr simptomi nemas?gradite,da odis vo vc po mala nuzda cesto?
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 1:18:22
Anne^
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Anne^ за фоликулите ,јајници те болат цело време или деновиве?Веројатно кога порасне и пукнале,штом си била пред 1 недела тие веќе се пукнати,за 2-3 дена била 18 значи веќе пукнале со среќа мила па да не израдуваш Ах бебенче не пукна пуштам среќа за до понеделник
Да, ме болеа јајниците али само овие денови, од понеделникот до вчера ме болеа, денес не осеќам никаква болка! ( до сега сум немала такви болки во јајниците, кога седнував дури и во матката осеќав болки ) навистина незнам на што да мислам, дали тие болки беа нормални или....?? Уфф...
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 14.10.2012 12:09:23 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 16:44:43
Melanija RR
Anne^ важно е што престанале, може од што имаше повеќе фоликули сега чекај си го твојот ден.Кога нетреба да добиеш? Сајна ќе се караме а тебе Бебенче те чекаме утре
Си се избришав од списокот не дека ми е смешно ама после 1 недела од инсеминација си го чуствувам телото и знам тоа е тоа. И третата инсеминација неуспешна,здравје на последнава ќе одиме по офанзивно како за последна среќа. Ако не среќата ќе си ја бараме догодина преку ИФВ. Девојки МОРА да издржиме
За тест чекаме:
bebence19 24 септември emaaaa 20 октомври nataly86 20 октомври **IRENA 21 октомври pozitive 22 октомври Anne^ 24 октомври sonce7 25 октомври bella80 4 ноември Нивеа 10 ноември
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 15.10.2012 12:09:26 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 20:13:33
tace 28
ecivi fala na cestitkite a EMILIJ@ na koj den ja proveri betahcg ikolkava ti bese te molam kazi mi jas utre pak ke idam da ja proveram nesto me boli stomakot po malku moze e mormalno no se plasam kazi mi te molam me interesira poz do site RR.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 21:14:49
Honey*
Здраво јас сум нова на форумот.....и ние се обидуваме да добие две цртички.... Малку сум во недоумница со ситуацијава,па би сакала ваше мислење пред претходно да се осигурам односно да добијам сигурен одговор од мојот гинеколог.... На 10 овој месец трбаше да добијам циклус,но јас имав само нежно розово баш на таа дата,тоа траеше само два дена,а третата имав само кафено.... Во мегувреме јадам многу малку а се чуствувам пренајадено и ми се гади....за крако време сум повторно на маса и сум гладна ,градите од вчера почнаа да ме болат...дали се тоа неколкуте знаци за можна бременост.....?????
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 21:29:19
Melanija RR
Honey* добре дојде Штом си немала вообичаен циклус туку розево и кафеаво има веројатност за бременост но гинеколог може да ти потврди а и утре еден тест преку крв. Искрено се надевам на кај тебе.Известите кога ќе знаеш
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 21:45:05
Sajna
eve i jas da vi pisam vo petokot napraviv test doma negativen bese :( i odozgora dobiv informacija deka edna drugarka ostanala bremena i mi padna taka bezveze, seuste nemam dobieno ama imam nekakov iscedok najverojatno cistata mi e pojavena pak pa zemav FAMISAN A da pijam a za test utre ke odam definitivno preku krv i na eho zakazav pa ke vi javam pozdrav i na site fala sto me mislite
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 21:47:08
Melanija RR
Sajna немора да значи дека е циста сочекај утре што ќе биде.Главата горе можеш ти
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 14.10.2012 22:44:42
Emilij@
ИЗВОРНА ПОРАКА: tace 28
ecivi fala na cestitkite a EMILIJ@ na koj den ja proveri betahcg ikolkava ti bese te molam kazi mi jas utre pak ke idam da ja proveram nesto me boli stomakot po malku moze e mormalno no se plasam kazi mi te molam me interesira poz do site RR.
tace28 bhcg proveriv na 11 den od ET i bese 279 i na 13 den i bese 600. i mene me bolese stomakot mnogu kako za dobivanje, duri i prokrvarev bas na denot koga bi trebalo da dobijam. i se uste me zaboluva stomakot, normalno e toa se siri matkata. macnini nekoi posebni nemam, samo kiselini imam od sekoe jadenje i gradite mi se poteceni i me bolat. inaku preventivno sum na boleduvanje uste eden mesec pa si miruvam po doma.pozdrav
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 15.10.2012 13:13:13
bebence19
doktorkata mi rece : nemas bremenost ama imas preubava matka so preubava sluznica i malku policisticni jajnici :( i mi vika moze si ostanala podocna trudna pa zatoa se uste ne se gleda no stom ti e negativen testot policisticni jajnici se ajde vika ke cekame da dobies ako ne dobies za edna nedela pak na pregled. Inaku ne sakam da ve zamaram ama jas imam mnogu kiselini povrakam i non stop sum vo wc i imam bolka vo jajnicite inace da mi rece deka nemam nitu edna cista :) pozdravce do sitee