|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
15.10.2012 13:24:38   
Barbicki2
ajde bebence daj boze da e bremenost,znaci se e vo red,i matkata samo jajnicite,ama nemas gajle i za toa,i so policisticni se ostanuva bremena,ti posakuvam sreka!

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 2101
15.10.2012 14:05:48   
Melanija RR
bebence19 уште не е се готово ,има надеж издржи уште оваа недела user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 2102
15.10.2012 18:52:19   
pozitive
ajde ajde stegame palci user posted image cim ti se povraka i odis vo wc ima nesto nemozi toa taka bez pricina kiselini d imas bebence euser posted image user posted image user posted image

veruvaj i samo veruvaj vo cuda

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2103
15.10.2012 18:54:53   
pozitive
Најчести симптоми на бременоста
Автор: Редакција Рингераја | 14.3.2011

Некои жени едноставно “знаат” дека се бремени од самиот почеток на зачнување на детето. Меѓутоа на други им се потребни многубројни симптоми и позитивни тестови за потврдување на бременоста, за да бидат навистина сигурни во тоа.
Некои жени едноставно “знаат” дека се бремени од самиот почеток на зачнување на детето. Меѓутоа на други им се потребни многубројни симптоми и позитивни тестови за потврдување на бременоста, за да бидат навистина сигурни во тоа. Во текстот се наведени најчестите симптоми на бременоста, но сепак не заборавајте дека секоја жена е нешто посебно, па затоа може да се случи да ги имате сите овие симптоми или пак само некои од нив.
Чувствителни гради
Еден од првите симптоми на бременоста се токму осетливите, воспалени гради и брадавици, а причина за тоа е зголеменото ниво на хормони во организмот. Чувствителноста е слична како во периодот пред да добиете менструација. Ова непријатно чувство се намалува по третото тромесечје, бидејки телото се навикнува на хормонските промени. Исто така, многу често делот околу брадавиците се зголемува и потемнува и на тој начин при доењето бебето многу полесно ја пронаоѓа брадавицата.
Замор
Заморот е многу честа појава во првите 8-10 недели, а тоа е резултат на зголеменото ниво на прогестеронот и стресот кој го предизвикува бременоста. Во второто тромесечје ќе имате повеќе енергија, која сепак ќе ве напушти во третото тромесечје и повторно ќе чувствувате замор.
Слабо крварење
Кај некои жени 8-12 дена по забременувањето може да се јави слабо крварење. Исцедокот обично е незабележлив, со бледо розе боја, а не црвена како обично. Грчевите се исто така честа појава во раната бременост.
Гадење, повраќање
Поголемиот дел од жените, утринското гадење го чувствуваат еден месец по забременувањето, а помал дел ја имаат таа среќа воопшто да не го почувствуваат. Но, на некои жени желудникот им создава проблеми и многу порано. Меѓутоа, утринското гадење не е ограничено и тоа може да се појавува во текот на целиот ден, па и навечер. Гадењето обично поминува во почетокот на второто тромесечје или некој месец подоцна.
Зголемено чувство за мирис
Не е ништо необично мирисите кои пред бременоста ви биле омилени и пријатни, сега да ви предизвикуваат гадење и непријатност.
Губење на апетитот
И покрај тоа што е добро познато дека бремените жени имаат зголемен апетит, многу почесто се јавува и губење на апетитот. Со храната може да ви се случи исто како и со мирисите, па дури и со онаа која пред бременоста ви била омилена. Ова чувство може да биде привремено, но може да ве следи и за време на целата бременост.
Често мокрење
Кога менструацијата ви доцни недела до две, можно е да почнете почесто да мокрите. Причината за тоа е зголеменото количество на крв и други течности во телото, а како последица на тоа бубрезите преработуваат повеќе течности кои завршуваат во вашиот мочен меур. Со текот на бременоста ова чувство е поизразено, бидејќи плодот кој расте го притиска вашиот мочен меур.
Зголемена телесна (базална) температура
Доколку вашата базална температура остане зголемена и по завршувањето на менструацијата и не се намалува на нивото пред овулацијата, веројатноста дека сте бремена е многу голема. Значи, доколку ја следите својата базална температура и таа константно остане висока 18 дена, веројатно сте бремена.
Доцнење на менструацијата
Доколку имате редовна менструација, сигурно ќе направите тест за потврдување на бременоста и пред да се појават некои од овие симптоми. Но, доколку имате нередовна менструација, горенаведените симптоми многу брзо ќе го привлечат вашето внимание.
Тест за потврдување на бременоста
Тестовите кои се прават од урината, можат да бидат точни помеѓу 10 до 14 дена по оплодувањето, но не заборавајте дека и тие тестови не се 100 % сигурни. Доколку кај вас постои чувство на сомневање во резултатот, повторете го тестот и во случај на позитивен резултат, договорете преглед кај својот гинеколог.
СРЕЌНО!!!

(Одговор на членот pozitive)
Непосредна врска до пораките: 2104
16.10.2012 19:52:29   
tace 28
DAJ BOZE uste nekoja da ni se pofali zenski glavata gore so silna VERBA vo sebe ke dojde toa sto e nase ne se zamoruvajte premnogu.user posted image user posted image user posted image Emilij@ jas vcera proveriv pak i mi bese negde poveke od 6000 a inace dobiv posleden pat na 09.09.i sega vrska nemam i jas seuste imam nekoi minimalni bolki i sega izgleda ke pocnat gadenjata denes mi bese se gadno a celo vreme gladna da vidis da ne veruvas.ZEmav i jas denes bolovanje za 15 dena da ne znaes nesto vo vrska so komisijava sto trba i kolku dava.VE SAKAM i vi pustam SREKA za sto i da vi e potrebna .POZ

Непосредна врска до пораките: 2105
16.10.2012 21:52:15   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Clea

I ovoj mesec go promasivmeuser posted image . Duri depresija mislam pocna da me treska od zemja...Pa sto e tocna bre,na 28 dena,,nikako da promasiuser posted image .Jas samo da si spodelam makata...prostete mi..Ve guskam site!!!

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот tace 28)
Непосредна врска до пораките: 2106
16.10.2012 21:52:50   
Melanija RR
Знаеш дека тука секогаш имаш подршка те user posted image

Непосредна врска до пораките: 2107
16.10.2012 22:38:45   
Emilij@

ИЗВОРНА ПОРАКА: tace 28

DAJ BOZE uste nekoja da ni se pofali zenski glavata gore so silna VERBA vo sebe ke dojde toa sto e nase ne se zamoruvajte premnogu.user posted image user posted image user posted image Emilij@ jas vcera proveriv pak i mi bese negde poveke od 6000 a inace dobiv posleden pat na 09.09.i sega vrska nemam i jas seuste imam nekoi minimalni bolki i sega izgleda ke pocnat gadenjata denes mi bese se gadno a celo vreme gladna da vidis da ne veruvas.ZEmav i jas denes bolovanje za 15 dena da ne znaes nesto vo vrska so komisijava sto trba i kolku dava.VE SAKAM i vi pustam SREKA za sto i da vi e potrebna .POZ

tace vo mojot slucaj e vaka: od prviot den na ET maticniot ginekolog mi otvori boleduvanje 15 dena. na 15tiot den so mislenje od maticniot so rezultati od krv i slikicka od eho otidov na komisija i mi go prodolzija boleduvanjeto za mesec dena, so toa sto mi rekoa deka nema da ima problem za prodolzuvanje ako e potrebno (ivf, bliznacka bremenost, krvarenje se toa go zemaat vo predvid). jas posleden pat dobiv na 07.09. znaci epten sme so terminite :)
pozdrav do site mamicki i mamicki vo obid. ve user posted image

Непосредна врска до пораките: 2108
17.10.2012 1:26:11   
zlatushka
zdravo na site....
nova sum na orumov i veke 7god cekam DVE CRTIII ama nemaa i nema.napraveni 4 inseminacii.od koj prvata uspesna ama za zal zavrsi so spontan...i dve IVF od koee eve denes i vtoroto zavrsuva so menzis...uzasno sum razocarana.Ve molam ako nekoja dushicka imala slicni maki aaa ostanala bremena kazete mi kakoo stoo da se pravi.CAEVII,BILKII bilo sto.pozzz...

(Одговор на членот Emilij@)
Непосредна врска до пораките: 2109
17.10.2012 10:29:03   
Melanija RR
zlatushka добре дојде на РР user posted image
Се надевам дека ние темите ќе најдеш совет плус кој може ќе ти помогне за user posted image .
Сподели го своето искуство кое сигурно ќе ни значи на сите.
Ти посакувам што поскоро user posted image

(Одговор на членот zlatushka)
Непосредна врска до пораките: 2110
17.10.2012 11:07:34   
bebence19
srcki moi i moite maki zavrsija barem za ovoj mesec deneska dobiv user posted image user posted image user posted image sega vo petok ke odam da si proveram hormoni..........ajde kazate mi mislenje sto moze da bilo ova???????od policisticnite jajnici, od toa sto mesec i pol sum po 12-14 casa na rabota ili????????????????

Непосредна врска до пораките: 2111
17.10.2012 11:29:14   
Melanija RR
Ах бебенце баш мислев ќе се израдуваш user posted image Зошто?Може моментално хормон,а може ништо.
Мене во август ми каснеше 8 дена ,баш 8 ден бев на ехо ми вика се е во ред ,земи примолунор за да добиеш а веќе дента чуствував нешто.И до вечерта добив.Како што ,некогаш нема објаснување.
Испитај си хормони не е на одмет

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 2112
17.10.2012 11:47:07   
Barbicki2
of lele bebence,mnogu mi e zal,moze i od stres na rabota,a moze i od policisticnite jajnici,pak i hormoni proveri si,i ginekologot ke ti kaze potocno. Ajde sega so novi sili,taman i hormoni ke si ispitas

Непосредна врска до пораките: 2113
17.10.2012 13:58:17   
tace 28
Emilij@ znaci sega koja nedela sum spored tebe?Jas da ti kazam mene nikoj ne mi rece za toa bolovanje i sega nemam imam od vcera sega mi se javi gazdaricata i se derese kako luda sto ke napravime ne znam .Dali mozat da me izbrkaat sto mislis ti?I sega mozes da ides pak na bolovanje neli imas 2user posted image user posted image srcinja .Neznam sto ke bide no yoa e toa ako ima nesto novo ke ti pisam.NE se razocaruvajte site sto sakateuser posted image samo GOSPOD e golem i koga misli meka e vreme togas ke bide do togas da ja cekame negovata NAREDBA!Ve sakam i mnogu ve guskam!user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2114
17.10.2012 14:52:51   
Barbicki2
tace spored datumot sto go kazuvas za posledna menstruacija,treba da si 6ta nedela. So lesno,ti posakuvam lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 2115
17.10.2012 15:32:06   
tace 28
Barbicki2 fala sto mi kaza ke vidime tuku sto se slucuva so tebe ne mozam da najdam ne pisuvas za sebe poz

Непосредна врска до пораките: 2116
17.10.2012 16:49:24   
Barbicki2
Jas imam 2 kerkicki 4 i 3 godini se,ama mnogu sakam deca,bebinja,i sigurno ponatamu uste edno sakam,zdravje. Na vas sto cekate bebinja vi posakuvam lesna bremenost,isto i tie sto cekaat 2 crti pobrzo da gi vidat. Ti nosis bliznacinja kolku sto razbrav?

Непосредна врска до пораките: 2117
17.10.2012 17:44:19   
tace 28
spored visinata na hcg taka mi rekoa na 24 ovoj mesec ke vidam .Da ti se zivi i zdravi pa ako sakas deca frli se na slucajot ili?

Непосредна врска до пораките: 2118
17.10.2012 17:51:20   
Barbicki2
fala,malce ponatamu :)) daj boze da ti se bliznacinja.

Непосредна врска до пораките: 2119
17.10.2012 21:56:52   
Sajna
jas ke se seknam uste nemam dobieno negativen testot user posted image pocnav FAMISAN A da pijam imate li nekoe pozitivno iskustvo so nego da me utesite?

Непосредна врска до пораките: 2120
17.10.2012 22:01:18   
pozitive
sanja kolku vreme ti kasni

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2121
18.10.2012 11:05:24   
Sajna
epa denes veke 2 nedeli celi user posted image sega bas zakazav za eho oficijalno ponedelnik 9 30 ama moze i porano ako im se oslobodelo ke mi se javele pa ke vidime

Непосредна врска до пораките: 2122
18.10.2012 14:19:26   
Melanija RR
Сајна Фемисан и во моментов земаш?Ако добро те разбрав,ај прекини ги ако е така до ехото

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2123
18.10.2012 18:04:48   
Anonimen
Devojki sakam da ve prasam nesto: Jas denes pravev test i izleze negativen. Posle nekolku saata onaka zirnav uste ednas na testot i vidov edvaj vidliva na svetlina 2 crvena crtka. Lentata od testot jas staviv na prozor i edvaj vrti ja gore-dole , levo-desno se zabelezuvase 2 crta. Dali na nekoj mu se pojavila tolku edvaj vidliva crta ili jas od pusta zelba za user posted image se mi se pricinuva? Treba vo Ponedalnik da dobijam i neznam sto da mislam, a ne sakam da pravam uste eden test.

Непосредна врска до пораките: 2124
18.10.2012 18:54:03   
**IRENA
kolku sto mene mi e poznato vtora bleda linija znaci bremenost ama na testovite pisuva mislam posle kolku vreme rezultato ne e validen!ovoj sto go koristev jas sure check pisuva deka posle 10 minuti dobieniot rezultat ne se vazi!a izgleda i ti ko mene si ista sorta psiha te mava i nemozes da izdrzis pa si napravila test!ne e loso uste edno testce ako nemozes da izdrzis na kaj nedela sabajle da napravis!ili pak ako mozes da pocekas vo ponedelnik ako ti docni vo vtornik da si napravis pak(moe mislejne)!! ti ja pustam cela srekauser posted image da si user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил **IRENA -- 18.10.2012 18:56:48 >

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2125
Страница:   <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?