Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 18.10.2012 23:57:17
Melanija RR
emaaaa
За тест чекаме:
nataly86 20 октомври **IRENA 21 октомври pozitive 22 октомври Anne^ 24 октомври sonce7 25 октомври bella80 4 ноември Нивеа 10 ноември
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 19.10.2012 15:02:22
bebence19
Mi stignaa rezultatite od hormonite, uste gi nemam videno maz mi bese da gi zeme i mi vika site vo granicata na referentnite vrednosti mi bile osven PRL (imalo tuka uste nekoj plus teks ????????)mi bil za 1 pogolem odnosno gornata referentna vrednost e 24,3 a mojot e 25,5 mislam deka se raboti za prolaktinot ajde kazete mi ako nekoja ste zapoznaeni.??????
< Поракaта ја уредил bebence19 -- 19.10.2012 15:03:20 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 19.10.2012 15:54:37
Melanija RR
bebence19 веројатно е пролактинот и штом ти се го граница е ок,а за пролактинот ништо страшно што е 1 плус,секако оди и кај матичниот
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 19.10.2012 22:05:09
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Clea
I ovoj mesec go promasivme . Duri depresija mislam pocna da me treska od zemja...Pa sto e tocna bre,na 28 dena,,nikako da promasi .Jas samo da si spodelam makata...prostete mi..Ve guskam site!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: macika4
Clea ne se sekiraj i ja dobiv samo malku porano od tebe i ne se razocarav svativ deka nema da bide koga nie ke go ocekuvame i sega si imam edno moto i sekogas koga ke pomislam deka sum bremena si vikam koga ke saka toa samoto ke si dojde i samo dzabe ke se nerviram moze i do toa e problemot sto nie mnogu mislime na toa pozdrav
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 21.10.2012 19:39:35
kate..
zdrvo eve me mene pak pocnav pred dva dena so apcinjata primolut hor za da dobijam pa ke videme sto ke bide.treba 10 dena da gi pijam pa da pocekam da mi dojde pa da mi zavrsi i pak na lekar,i pak mi se pojavila vodena cista so prerada.aj pozdrav
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 21.10.2012 23:05:46
**IRENA
od mojata doticna seute ni traga ni glas ama imam pricina da e taka mesecov mi bese malku stresen pa moz i od toa ke me preskokne eden den simtomite so gi imam ako se narekuvaat simtomi osven tapi bolki kako za dobivajne, malku oteceni gradi i zapek drugo ama apsolutno nisto!!!da ne zaboravm i malku kiselina vo zeludnikot(bas sega imam me potceti da ve izvestam ) ajde ke vidime kako ke bide vecerva ili utresniot den ke ve izvestam ako ne dobijam do vtornik(a daj boze da ne dobijam)pravam test
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 9:41:26
Sajna
ajde irena cekame simtomive se nekako kako za mi licat ...jas napraviv vcera 3 testa site so edna crta ke se zapalam na plostad veke 4 nedela kako mi kasni
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 10:06:08
mila28
Sanja mene mi kasnese 2 nedeli i koga napraviv test bese negativen (ne ocekuvav deka sum bidejki ne rabotevme na bebe, toj mesec samo 2 pati imavme odnos i toa na datumot pred pocetok na ciklus)taka da cekav da dobijam....megutoa posle 3 nedeli kasnenje povtorno napraviv test i mi se pojavi bleda edvaj vidliva crtka nemi s everuvase i doma napraviv test preku krv za da se uveram. Taka da nikogas ne gubi nades mozebi i kaj tebe e istiot slucaj kako kaj mene, odnosno si otanala bremena pokasno so odlozena ovulacija pa zatoa treba vrema z ada s ezgolemi kolicestvoto na hormon vo krv i mokracai za da s edetektira na test. Srekno na site idni mamicki
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 10:58:38
bebence19
ajde irena cekame simtomive se nekako kako za mi licat ...jas napraviv vcera 3 testa site so edna crta ke se zapalam na plostad veke 4 nedela kako mi kasni
sajna duso i na mene mi se sluici istoto ako gi razgledas predhodnite moi postovi ke vidis mi kasnese 4 nedeli otidov na lekar mi vika nema nisto posle dva dena si dobiv si proveriv se i sega mi e mirna glavata ..........odi si na lekar
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 11:14:50
cacisk
ZZenski da ve prasam jas imav napraveno pred 4 dena (cetvrtok) test i imi izleze 2 crta ama epten bleda, pa vo sabota pak napraviv i pak mi izleze 2 crta isto bleda ama se poznavase. Dvata bea Be Safe. Trebase vcera da dobijam ne dobiv. Napraviv denes test Sure Check i negativen mi e a ciklus uste nemam. Sto moze da bide, a cisti nemam bidejki bev na exo prethodnata nedela. Ne znam sto da pravam
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 11:24:19
Barbicki2
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk
ZZenski da ve prasam jas imav napraveno pred 4 dena (cetvrtok) test i imi izleze 2 crta ama epten bleda, pa vo sabota pak napraviv i pak mi izleze 2 crta isto bleda ama se poznavase. Dvata bea Be Safe. Trebase vcera da dobijam ne dobiv. Napraviv denes test Sure Check i negativen mi e a ciklus uste nemam. Sto moze da bide, a cisti nemam bidejki bev na exo prethodnata nedela. Ne znam sto da pravam
da ne imas nesto primano sto dava lazni rezultati?
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 11:28:21
**IRENA
cacisk spored mene mislam deka si kako sto veli barbicki 2 vo slucaj ako nemas nesto primeno da dava lazni rezultati
inaku kaj mene seuste nisto simromi nikakvi ajt so Gospod napred neizvestnosta me ubiva ama si vetiv do utre ako ne dobijam ke pravam test denes ke se pomacam malce
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 11:42:22
cacisk
Samo klomifen imam pieno bez pregnyl sami mi puknaa folikulite. A i ne mi e prv par so klommifen veke 3 pat mi so pauzi drug pat koga sum pravela si mi izlagal negativen rezultat. A cekav da mi dojde zosto zakazav inseminacija, rekov da ve poslusam ednas da vidam kako ce bide. Se dogovorivme sto-kako so doktorot i cekame samo da dojde, a nea ja nema.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 12:02:59
**IRENA
mene mi stoi deka insiminacijata nema ni da se desi!mi mirisa na za klomifen nemozam nisto da ti kazam poradi toa sto nemam primeno nikogas do sega!ama stom ima bleda vtora linija ti si
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 12:43:46
Melanija RR
cacisk кломифенот не дава лажно позитивен ,со кломифен се има точна овулација од денот кога ти пукнале изброј само 15 дена и тоа е денот за недобивање.Ќе да си ама не се мачи оди да те боцнат Ирена издржи не прави тест Бебенце џабе тестови со тие пари 5 ќе направеше преку крв а одма ќе знаеш.Пуштам среќа
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.10.2012 16:49:41
angelce83
Ringerajki moi, mene mi e period sega da dobijam trebase vikendov no vcera mi se pojavi samo kafeavo malku, eve i denes taka malku kako tocka kafeavo...???? A i gi imam site simptomi za dobivanje, gradite me bolat, stomakot me sece a uste ne mi doaga..neznam dali da pravam test za bremenost ili da pricekam da vidam dali kje mi dojde denovive...sto vikate
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 23.10.2012 10:48:25
pozitive
ringerajki pravev test i si gi vidov crtki sega lezam i ne mi se veruva morav da ja spodelam vesta so vas i zamislete prv pat bev na spisokot za nedobivanje
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 23.10.2012 11:21:46
pozitive
abe jas samo eden den mi kasni i reokv so saka neka bidi ke napravam i se pojavi i toa ubavo vtorata crta ne e bleda ubava crvena boja ima fala irena ajde ako ne sakas odma napravi petok ili sabota daj boze stiskam palci da si gi vidis te guskam pozz