|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колкава е тежината на Вашето бебе?
20.10.2012 13:37:12   
deluxe
aman be devojko so se nerviras za bez potreba,aj toj doktorot neka kazi kako da mu "vovedis dieta" na user posted image malecko 3 meseci.gluposti!!!! ne se nerviraj bii srekna bidejki bebeto e zdravo i si napreduva toa e dobar znakuser posted image .I mene mi rekoa taka na prvata kontrola sin mi za 2 nedeli imase staveno 750gr,dr.mi vika neka place ostavi go davaj mu caj,ne treba olku da napreduva(ma nemoj@!!!) si vikam ovaa luda e,daj boze neka si napreuva toa e ubavo a za prooduvanje zavisi o bebeto ako e zilavo i cvrsto toa ne e problem .pozzzz i backi za BUCKO MAL user posted image user posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 976
20.10.2012 13:52:47   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07

Lele lugje pomagajte.Bevme na pregled vcera stignavme do 8 kg a imame samo tri meseciuser posted image user posted image Na pocetokot ne se zamarav mnogu i site mi velea normalno e neka si jade deteto neka si napreduva, ali sto e mnogu mnogu e.Duri i doktorot mi vika mora da se pripazi na kilazata oti ke ima ponataka problemi koga ke treba da prooduva itn....Sekoj mesec kacuvame mnogu.Prviot celi 1.800, vtoriot 1.500 i sega 1.100.Ne znam stvarno kako da mu namalam koga samo na majcino mleko e i ne cica kojznae kolku otprilika na 3 saati.Navecer cica po 2 pati.Do moeto mleko li e?? kazete sovet ne znam sto da pravam me faka panikauser posted image user posted image

Е да бе на диета треба да го ставиш која глупост.....мајка уживај тоа нека е живо и здраво ич не се секирај...башка муабет само цица ќе да е до твоето млекце-супер хранливоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 977
20.10.2012 15:41:09   
Hunny
На 6 месеци и една недела имаме 7590г. и 70 цм.

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 978
20.10.2012 15:49:40   
kikicka
можеш да му даваш чај еве пробај една недела преку едно цицање давај чај, па одеси го да видеш колку ставило бебето за недела
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Lele lugje pomagajte.Bevme na pregled vcera stignavme do 8 kg a imame samo tri meseciuser posted image user posted image Na pocetokot ne se zamarav mnogu i site mi velea normalno e neka si jade deteto neka si napreduva, ali sto e mnogu mnogu e.Duri i doktorot mi vika mora da se pripazi na kilazata oti ke ima ponataka problemi koga ke treba da prooduva itn....Sekoj mesec kacuvame mnogu.Prviot celi 1.800, vtoriot 1.500 i sega 1.100.Ne znam stvarno kako da mu namalam koga samo na majcino mleko e i ne cica kojznae kolku otprilika na 3 saati.Navecer cica po 2 pati.Do moeto mleko li e?? kazete sovet ne znam sto da pravam me faka panikauser posted image user posted image

Е да бе на диета треба да го ставиш која глупост.....мајка уживај тоа нека е живо и здраво ич не се секирај...башка муабет само цица ќе да е до твоето млекце-супер хранливоuser posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 979
20.10.2012 23:55:22   
Ring
na 7 meseci sme 8650 gr i 69 sm

za 3 meseci sme kacile 1700 gr. sto mislam deka e dosta dobro !

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 980
21.10.2012 12:32:34   
eni

Eli i jas go imam istiot problem. Na 2 meseci i 10 dena imavme 7 i 100. Site vikaat ubavo, neka si napreduva, ama mene nekako mi e strav da ne e mnogu. A i nekako potromavo mi e sega. A stvarno ne znam sto bi mozela da smenam. Ne moze da ne mu dadam da jade na bebence. Pa toj koga ke namisli da cica, ako odma ne dobie cice, cela zgrada vo vis ja kreva. Ke vidime maticnata na 3 meseci kontrola sto ke ni kaze. Toa sakav da ti kazam, deka ne si sama user posted image

Непосредна врска до пораките: 981
21.10.2012 19:40:09   
eli07
Eli i jas go imam istiot problem. Na 2 meseci i 10 dena imavme 7 i 100. Site vikaat ubavo, neka si napreduva, ama mene nekako mi e strav da ne e mnogu. A i nekako potromavo mi e sega. A stvarno ne znam sto bi mozela da smenam. Ne moze da ne mu dadam da jade na bebence. Pa toj koga ke namisli da cica, ako odma ne dobie cice, cela zgrada vo vis ja kreva. Ke vidime maticnata na 3 meseci kontrola sto ke ni kaze. Toa sakav da ti kazam, deka ne si sama user posted image

A jas milsev deka sum edinstvena so bebe-bucko user posted image user posted image Ne znam sto da kazam ali kako i da e nemozam da go ostavam da place za mleko 3 mesecno bebe.Sega za sega.Koga ke pocneme so dohrana ke mu ja mislam.Bas pisi na 3 meseci kakvi ke vi bidat rezultatite :)

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 982
21.10.2012 22:35:57   
meU87
Ние за 9дена сме поправени 300гр, сега тежиме 2850гр. user posted image

Непосредна врска до пораките: 983
24.10.2012 16:28:30   
raklav
nie imame 4m i 5 dena a tezime 7300 na 18.10 se merewvme adolgi okolu 63cm

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 984
24.10.2012 16:40:09   
kikicka
Машалаа голем дечко или девојка?user posted image
Инаку ние сме 12 кг и 87 см. 2 години.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hunny

На 6 месеци и една недела имаме 7590г. и 70 цм.

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 24.10.2012 16:41:44 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 985
24.10.2012 16:53:28   
princessa
N e teska okolu 10.5 kg ; visoka okolu 83cm i e godinka ipol

Непосредна врска до пораките: 986
24.10.2012 17:56:44   
Dimana
2 meseci i 24 dena 6200g dolgi 60sm pola od tezinava vo obrazi mu euser posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 987
24.10.2012 18:33:14   
SkCura77
Син ми нешто почна да стагнира со тежината, со месеци има 9,5 кг а должината нон стоп му се менува, сега е 78 см. Имаме скоро 15 месеци, ама никако онаа граница од 10 кг да ја надминеме. А и на лик е многу ослабен, исушен, јас си го викам џгољо мамин. user posted image

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 988
24.10.2012 19:34:46   
eli07
Mamicki sto imaat pogolemki bebusi daj spodelete iskustva kako rastea vo tezina vasite najmili.Jas veke imam pisuvano deka mojot M go rusi rekordot vo tezina pa me interesira kako posle 3 mesec rastat dali ima period na stagnacija (doktorot mi kaza deka zimno vreme poveke idele vo tezina a pomalku vo dolzinauser posted image user posted image )

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 989
24.10.2012 20:47:51   
kikicka
Не се нервирај,мојава до скоро беше одвај 11кг. Сега нешто се разјаде последниве месеци пред да наполни 2 години,па така дојдовме до 12кг.user posted image ...Давај му некој витамински сируп ке му се отвори апетитот.
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Син ми нешто почна да стагнира со тежината, со месеци има 9,5 кг а должината нон стоп му се менува, сега е 78 см. Имаме скоро 15 месеци, ама никако онаа граница од 10 кг да ја надминеме. А и на лик е многу ослабен, исушен, јас си го викам џгољо мамин. user posted image

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 990
24.10.2012 20:49:03   
kikicka
Ели07 на Рингераја имаш календар за развој кај бебињата. Провери пишува убаво!

Mamicki sto imaat pogolemki bebusi daj spodelete iskustva kako rastea vo tezina vasite najmili.Jas veke imam pisuvano deka mojot M go rusi rekordot vo tezina pa me interesira kako posle 3 mesec rastat dali ima period na stagnacija (doktorot mi kaza deka zimno vreme poveke idele vo tezina a pomalku vo dolzinauser posted image user posted image )

Непосредна врска до пораките: 991
24.10.2012 21:16:44   
Hunny
Машалаа голем дечко или девојка?user posted image
Инаку ние сме 12 кг и 87 см. 2 години.

Девојка еuser posted image мочла на мамаuser posted image
Инаку се изначудив со бебето на комшиите кое на 4,5 месеци има скоро 11 кг. и они се радуваат супер било, а јас искрено се загрижив.

Непосредна врска до пораките: 992
24.10.2012 21:42:30   
Alexia
Nie na 4 meseci imavme 9 200g , a na 3 meseci 8 400g. Koga sestrata go vagase user posted image doktorkata dojde da proveri dali e vo red vagata :))) do 4meseci bevme samo na cicanje no sega ne go zasituvacicanjeto i me davam po edna kasicka na den.

Непосредна врска до пораките: 993
24.10.2012 22:20:51   
elenak
[/quote]
Девојка еuser posted image мочла на мамаuser posted image
Инаку се изначудив со бебето на комшиите кое на 4,5 месеци има скоро 11 кг. и они се радуваат супер било, а јас искрено се загрижив.

[/quote]
Леле мори мајко, да им ја пуштам мојава скачка да ја здебелат малкуцка user posted image

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

Непосредна врска до пораките: 994
25.10.2012 9:23:40   
eli07

ИЗВОРНА ПОРАКА: Alexia

Nie na 4 meseci imavme 9 200g , a na 3 meseci 8 400g. Koga sestrata go vagase user posted image doktorkata dojde da proveri dali e vo red vagata :))) do 4meseci bevme samo na cicanje no sega ne go zasituvacicanjeto i me davam po edna kasicka na den.

Alexia kolku meseci imate sega? Kako ti kacuvase posle 4 mesec ? Nas doktorot koga ne merese me prasa dali sum jas majkata oti ne mozese da poveruva deka od skacka kako mene moze da izleze vakov bucko user posted image user posted image

(Одговор на членот Alexia)
Непосредна врска до пораките: 995
25.10.2012 10:31:56   
kikicka
Леле што зборувате мнг килогами се тоа за 4месеччно бебе!!
Сега ја гледам книшката на Л,и на 3месеци била 5 и нешто кг.

Се што е во нормала е океј. Не претерувајте со доење,ако ви е хранливо млекото многу и не треба да го нудуте бебето,на секој саат или кога и да заплаче со цицка да го смирувате. Бебе од 4 м со 9кг,мислам дека е премногу,не сум стручњак ама сепак има влијание и тежината ,кога подоцна, ке почне да ја совладува механиката на лазење и одење ке му биде тешко поради тежината.
Наместо цицка за смирување,нудете чај.

Не ме сваќате погрешно,не мислам ништо лошо со ова.

Непосредна врска до пораките: 996
25.10.2012 10:33:53   
Ikana
Jas slushnav deka i cuclata lazalka moze da pomogne vo kontroliranje na tezinata. Ne znam kolku e tocno, ne me fakjajte za zbor.

Непосредна врска до пораките: 997
25.10.2012 10:38:19   
Bethany
Да, се сложувам дека поголема тежина не е ич здрава. Посебно мускулите, недоразвиениот кичмениот столб итн. не можат да ја носат толкава тежина, доаѓа до поголемо оптеретување на истите, па и недај Боже до компликации.
Сепак , од друга страна, ако е бебето генетски покрупно тогаш во ред, вероватно и коските му се покрупни. Сакам да речам дека има разлика од гојазно и крупно бебе.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 998
25.10.2012 10:44:58   
kikicka
Да баш така Бетани,се слагам со тебе. Има разлика.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 999
25.10.2012 10:55:23   
rina13
nie na godina dena imavme 9300g.Na 19,5m imame 10 800.Neznam kolku se rodilo detenceto ama skoro 10kg na 4 meseci ne e toa mnoguuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1000
Страница:   <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?