|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
24.10.2012 21:37:00   
Melanija RR
Нивеа со лесно утре сигурно се ќе биде во ред user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1451
24.10.2012 21:40:24   
@bebe
Nivea, so sreka i so lesno utre, devojki dali suprefaktot se dava za odmaranje na jajnicite pred vistinskata hormonska terapija pred ivf, prasuvam bidejki na pocetokot na mesecot piev apcinja klomifen (ne znaev deka ke se spremam za ivf), dali ke mi precat na stimulacijata ili nema voopsto vrska, suprefaktot go pocnuvam narednata nedela, pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1452
24.10.2012 23:31:19   
gina
firenca didi dobredojde ti posakuvam mnogu sreka i 5 ivf da ti bide uspesno da si gi vidisuser posted image i jas mila sega pak ce odam zavrsiv vo septemvri dekemvri pocnivam so bockanjeuser posted image

nivea mila ti drzam sreka punkkcijata da bide uspesna so mnogu jk user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1453
24.10.2012 23:41:16   
skopjance
Nivea so sreka user posted image user posted image user posted image utre na punkcijata i da imas mnogu JK i site da ti se oplodat
pa zaedno za 2 nedeli da si gi vidime user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1454
25.10.2012 23:16:29   
kapina
na mene mi stigna resenieto od fondot za ivf mi baraat da napravam uste dve inseminacii pa potoa pak ke go razgledale slucajot jas veke imam edna inseminascija praveno kaj dr trajkovski i edna kaj dr jadranka georgievska no taaa sto ja pravev kaj dr jadranka pred dve godini go imam izgubeno otpusnotopismo i ne pustiv nikakov dokaz za taa inseminacija pred komisijata e sega neznam dali ke mi izdadat novo otpusno pismo da go prilozam kako dokaz oti imam dve inseminacii ne edna napraveno

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1455
25.10.2012 23:21:03   
Melanija RR
Kapina мора да го имаат отпусното барај си го.А нели со препорака на доктор за ифв одеше не ти ги земаа во предвид тие документи???

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1456
25.10.2012 23:25:44   
kapina
abe odev ama toa e sega pak ke odam kaj trajkovski samo cekam da mi dojde ciklusot na 6 noemvri ke odam na kontrola za prolaktinot na endokrinologija i ke mu se javam i na trajkovski da se dogovorime za inseminacija pa mozda kako gospod nikoj ne e ke uspeeme so inseminacija

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1457
25.10.2012 23:26:30   
Nate76
Znaci od fondot so tie proceduri nivni aman veke samo maltretiranje moralo inseminacii , kaj nas vo nesreka sreka kako da kazam bidejki e maski faktor na sterilitet pa ne ni baraa inseminacii, a mene i navistina ne mi e jasno od tolku citanje po internet razgovori so luge koi ja imaat nasava maka seuste ne sum sretnala nekoja so uspesna inseminacija ne znam dali vie znaete za pozitiven ishod na inseminacija kaj nekoja pacietnka?? Kolkav procent na uspesnost imaat??

Непосредна врска до пораките: 1458
25.10.2012 23:30:01   
Nate76
Kapina daj boze da uspeete so inseminacija vi ja posakuvam seta sreka na ovoj svet user posted image

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1459
25.10.2012 23:31:24   
Melanija RR
Така е Нате,еве јас со проширени и стеснати канали,антитела,без овулација... и не ни мислам да поднесам преку фонд зошто од такт ќе ме извадат,затоа и правам инсеминации.
Конечно ми остана уште една инсеминација.А за успешност се знае,ама ете некогаш и среќа треба.А да ова ни е малтретирање и психички и посебно физички и не станува зборuser posted image

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1460
25.10.2012 23:43:15   
kapina
e sega ne mi e jasno vika da se napravat dve inseminacii so rastojanie od najmalku dva ciklusa dali se misle na dva menstrualni ciklusi ili kako ode toa inaku nate i kaj nas e maski faktor i kaj mene da ne se povtoruvam hypotireoza imam jas i na desnata strana athezii na jajnikot

Непосредна врска до пораките: 1461
26.10.2012 9:22:30   
Melanija RR
Kapina на два циклуса, т.е. пример ноември па јануари

Непосредна врска до пораките: 1462
26.10.2012 23:31:23   
foksi
zdravo jas sum nova na forumot.
se spremam za moeto vtoro vestacko oploduvanje pa bi sakala so vas da gi spodelam svoite iskustva.
sakam da odam kaj Slobodan Lazarevski vo sistina pa dali nekoj ima iskustvo so doktorot,

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1463
26.10.2012 23:52:13   
Melanija RR
foksi добре дојде на РР user posted image
Ти посакувам успешно второ ИФВuser posted image

(Одговор на членот foksi)
Непосредна врска до пораките: 1464
27.10.2012 8:05:35   
@bebe
Nekoj dali znae dali se naplaka stavanje na inekcii vo remedika za ivf postapka i kolku cini taa usuga, za da znam dali da si pocnam vo blizina nekade vo nekoja labaratorija, prasuvam za da ne odam tolku daleku sekoj den?

Foksi, ti posakuvam prijatna druzba, konkretno za prasanjeto bas majka mi ima prasano medicinska sestra od sistina(taa e kerka na koleska na majka mi) voopsto za doktorite za ivf, rekla deka site se odlicni doktori vo sistina, uspesni vo taa oblast, samo bidi pozitivna i sledi gi upatstvata od doktorot zatoa sto tvojata pobeda e i negova pobeda, eve i po forumive kako sto gledam sarenoliko e, site doktori imaat uspesno invitro kaj nekoj od svoite pacienti, ama vikaat deka se e toa individualno kaj sekoja pacientka, deka sekoj slucaj e slucaj za sebe

< Поракaта ја уредил @bebe -- 27.10.2012 8:22:15 >

Непосредна врска до пораките: 1465
27.10.2012 10:37:20   
ecivi
devojki da prasam nesto vcera mi bese deveti den od ET imav malku bolki denes mi e deseti den koga stanav nemav nisto sega imam malku rozevo ama zaedno so crinone gelot sto go stavam e izmesano malku se poznava nekoj da mi kaze nesto...

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1466
27.10.2012 12:17:18   
babyhope
ecivi мислам дека тоа е добар знак. Од она што го имам прочитано баш тука на РР-ја розеникаво значи вгнездување на ембиончето така што немаш место за паника во моментот. Само опуштено и да си ги видиш user posted image user posted image за неколку дена. Се надевам дека и други девојки ќе споделат за слично искуство.user posted image user posted image
@bebe мила а зашто да одиш да ти ги ставаат инекциите во ординација? јас се плашев на почетокот ама сега ми е рутина, воопшто не боли и е многу едноставно. За мене ќе беше баш малтретирање и голема обврска ако мораше ова да го правам во ординација. Ако те интересира уште нешто за ова, прашај и ти посакувам многу user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ecivi)
Непосредна врска до пораките: 1467
27.10.2012 12:31:19   
skopjance
Foksi dobredojde i so sreka so tvoeto 2 ivf.
Ti pozeluvam se najdobro i slednata godina da si imas edno user posted image
Ecivi ne se nerviraj sum slusala dekae normalno da imas po nekoja kapka rozeva krv toa bilo od implatacijata loso e koga e crvena.
Cekame slednata nedela da ne izraduvas so user posted image user posted image
Eve i jas sega lezam doma i se dosaduvam denes mi e 2den od FET i se nadevamdeka barem edno od tie tri eskimcinja ke ostena
@bebe jas suprefaktot si go stavav sama a fostimonot i merionalot odev na maticen tamu sestrata mi gi stavase.Jas si nosev igli i spric i ne mi naplakase a vo nedela odev na dezuren
ednas bev i vo remedika bese praznik gi zamoliv i sestrat mi stavi inekcija i ne mi naplati iako ivf pravev vo sistina

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 27.10.2012 14:35:19 >

Непосредна врска до пораките: 1468
27.10.2012 13:27:07   
ecivi
ova moevo ne e nekolku kapki tuku samo so gelot sto izleva i sega nemam nisto gradite mi se podueni i imam nekakov razbrkan vkus vo ustata inaku drugo nisto ne osekam...poz.do site i daj boze da gi vidam user posted image crti...

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1469
27.10.2012 18:10:22   
*devojce*
Zdravo na site.Stotuku se zacleniv na forumov se nadevam ke si razmenuvame iskustva :).Momentalno sum na 6ti den posle ET.Denes pocusvuvav bolki na ratko kako pred menzis.Dali e to normalno dali i na drug se sluculo ili?Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1470
27.10.2012 19:08:07   
firenca didi
nivea so sreka daj bozeuser posted image i normalnouser posted image gina fala mnogu i so sreka i na tebe ....foksi jas sega 4 inf mi e kaj LAZAREVSKI premnogu sum zadovolna od nego do sega,,ne razmisluvaj samo ako mozes da vlezes kaj nego i so sreka...bebe jas se bockam vo sistina i uslugata samo za bockanje plativ 3000 ..ne mi e jasno zosto sega ve teraat da pravite tolku inseminacii koga ima problem koga jas odev od fondot nemase tolku zaebancii kako sega nigde ne nosev dokumenti se si vrsese doktorot prvoto inf od fondot go imav jas..no za zal neuspesno.jas se nadevam nakaj sreda deka ke mi e punkcija ovoj pat okrkav mnogu inekcii za razlika od prethodnite ama ke se isplatiuser posted image pozdrav devojki

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1471
27.10.2012 19:57:03   
gina
foksi i devojce dobrodojdovte vi posakuvam sreka i sto pobrzo da si docekateuser posted image

Nivea kako si dokade si kolku se oplodija dali ti napravija transfer srekno milauser posted image

(Одговор на членот firenca didi)
Непосредна врска до пораките: 1472
27.10.2012 19:59:06   
milasteve
user posted image od vecerva pocnuvam so superfact yupiiiiii,hehe presrekna sum so sreka na siteeeee ,odam sega da se bocnam i pisuvajte novosti ama ubavi user posted image user posted image

(Одговор на членот firenca didi)
Непосредна врска до пораките: 1473
27.10.2012 20:27:26   
Нивеа
денес убав ден св.Петка ме штитеше и денес ми беше ЕТ и многу сум среќнаuser posted image user posted image
еве си лежкарам, убаво поминав, Др е задоволен, но сега е најтешкиот дел...
сум натрупала еден куп книги,еден куп филмови хихихихих
поздрав и ве гушкам сите,па да си дочекаме позитивен тест user posted image
нека ни е за многу години празникот!!!

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1474
27.10.2012 20:55:19   
babyhope
Нивеа user posted image user posted image само опуштено и ќе биде...
milasteve и тебе ти посакувам многу среќа и овој пат да си ги видиш user posted image user posted image
Девојки јас да ве прашам дали некоја има користено Cetrotide?Мене сега ми ги дадоа за да не дојде до прерана овулација но самите по себе се многу скапи- една е 50 еур user posted image тоа искрено не го очекував и финансиски не сум спремна. Вас ви даваа ли вакво нешто или некоја замена која не е толку скапа?

Непосредна врска до пораките: 1475
Страница:   <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Бањање на детето
vesna_kr

Колку често го бањате Вашето дете?

секој ден (72%)

секој втор ден (8%)

преку 2 дена (4%)

2 пати неделно (8%)

еднаш неделно (8%)

Број на сите гласови: 25

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!