Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 18:34:51
Emilij@
ecivi pravi se samo nemoj da baras simptomi. i mene samo me bolea gradite i me bolese stomak, koga povekje koga pomalku. vekje sum 7 nedela i isto e ni S od simptom. se uste ti e rano mila, opusti se, samo pozitivni misli, citkaj si, gledaj filmcinja i gali si go meseto. ajde ti pustam srekicka da ne izraduvas so pozitiven test.
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 19:04:14
Нивеа
ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve
mili moi mene me maci nesto mozebi ke dobijam odgovor od vas.dr tase od plodnost mi kaza pred nekoj den deka prvoto in vitro mi bilo neuspesno zatoa sto dobiv jas hiperstimulacija,premnogu reagirav na terapijata.dali e mozno ako znae nekoja neka mi odgovori ,jas sepak se somnevam deka bese neuspesno od toa.ovoj pat ne pijam nikakvi tableti ni mikroginon ni klomifen ni nisto.od sabota pocnuvam so bockanje samo superfact 0.4 pa zdravje da dobijam menstr i na 3 den kaj dr tase pa ke vidime so ke bidi.
duso vo pravo e doktorot, hiperstimulacijata e strasna rabota...
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 19:09:03
minaj
Nadezda za in vitro postapkata dosega nemam napraveno nikakvi ispituvanja,ne sum pocnata seuste so bockanje,pijam mikroginon za da dobijam(oti imam PCOS i ne dobivam redovno) samo znam deka doktorot mi rece deka ke bide short protokol i toa ne znam so znaci ako znae nekoj neka mi objasni..... i da otidam kaj nego na 2 den od men... kapina jas dobiv odgovor od fondot za dve nedeli,ama mu se javiv po 10 tina dena otkako go pustiv,da prasam....
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 20:05:33
simona78
mili devojcinja, so sreka neka vi e na site sto ste pocnale so postapkata, jas duri gi kompletiram dokumentite pak ke vi dosagam so prasanja za doktorive..deneska se vidov do Hadzi Lega od remedika..i sega nekako toj mi e na um..nekoja da ima konkretno mislenje za nego, znam deka e ok kako doktor, no kolku cesto go biraat za invitro..toa bas ne sum informirana
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 20:51:01
skopjance
Jas za odgovor od fondot cekav eden mesec i mnogu zavisi od toa koga se sobiraat za sostanok. Deneska bev na eho endometriumot e super 10mm a isto taka i od doplerot d-r bese zadovolen. Prodolzuvam so terapijata i so kleksanot i od utrepocnuvam so utrogestan i so gospod napred vo petok transfer. Se nadevam deka 3 moi eskimcinja ke preziveat pa prvpat ke mi vratat 3 za poveke sansi.
RE: Вештачко оплодување III дел 22.10.2012 22:29:19
Nate76
Zenski kazete mi mene mi e tret den od stimulacija i od vecerva mi rekoa preventivno da gi zemam vaginaletite poliginax ima li nekoja iskustvo so niv, nikogas ne sum imala pozitiven rezultat na mikro brisevite no mi rekoa vo Sistina deka gi davaat preventivno , i uste nesto me stimuliraat so Fostimon 1,5 , da ne e mnogu mala dozava vas kolku vi davale, mene sestrata mi rece "dobri vi se jajnicite i zatoa ve stimuliraat so mnogu mala doza", pa starv mi e da ne nema dobri rezultati so mla stimulacija , nemam pojma kolku najcesto davaat Fostimon???? Jas imav edna teska hiperstimulacija i mu ja kazav istorijata na doktorot pa verojatno i zatoa e dozava, no me interesirase cisto so kolku ve stimuliraat vas koi ste bile stimulirani so Fostimon???
RE: Вештачко оплодување III дел 23.10.2012 8:51:55
@bebe
Simona 78, jas pravev inseminacii kaj hagi lega pred 2 godini, a eve sega ke odam na invitro naredniov mesec kaj nego, bas poradi vpecatokot sto mi go ostavi togas se resiv povtorno, minatata nedela koga otidov kaj nego, vednas me prepozna a tolku vreme pomina, tuka se iznenadiv, mislev deka treba da mu objasnuvam, vnimatelen e, dava golema nadez, sto i ga go prasas dava iscrpen odgovor, odnosot mu e profesionalen, jas sum zadovolna, inaku nemam licno iskustvo so drugive kliniki za doktorive za ivf, no velat deka site se dobri i site se trudat da uspee ivf. Go izbrav hagi lega zatoa sto veke bev pocnata kako negova pacientka i imam procitano deka pravi uspesni invitra i se nadevam mnogu, mnogu na uspeh, ete neznam ama mnogu mu veruvam, sega sum vo negovi race i na gospod, kade i da se resis neka se vrodi so plod, so sreka
RE: Вештачко оплодување III дел 23.10.2012 9:36:43
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: simona78
mili devojcinja, so sreka neka vi e na site sto ste pocnale so postapkata, jas duri gi kompletiram dokumentite pak ke vi dosagam so prasanja za doktorive..deneska se vidov do Hadzi Lega od remedika..i sega nekako toj mi e na um..nekoja da ima konkretno mislenje za nego, znam deka e ok kako doktor, no kolku cesto go biraat za invitro..toa bas ne sum informirana
Одличен доктор е, на колега мој сопругата и правеше ин витро, и остана бремена после 18 години борба со стерилитет. Сега имаат ќеркичка од 2 годинки благодарение на него
RE: Вештачко оплодување III дел 23.10.2012 12:07:26
Emilij@
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nate76
Zenski kazete mi mene mi e tret den od stimulacija i od vecerva mi rekoa preventivno da gi zemam vaginaletite poliginax ima li nekoja iskustvo so niv, nikogas ne sum imala pozitiven rezultat na mikro brisevite no mi rekoa vo Sistina deka gi davaat preventivno , i uste nesto me stimuliraat so Fostimon 1,5 , da ne e mnogu mala dozava vas kolku vi davale, mene sestrata mi rece "dobri vi se jajnicite i zatoa ve stimuliraat so mnogu mala doza", pa starv mi e da ne nema dobri rezultati so mla stimulacija , nemam pojma kolku najcesto davaat Fostimon???? Jas imav edna teska hiperstimulacija i mu ja kazav istorijata na doktorot pa verojatno i zatoa e dozava, no me interesirase cisto so kolku ve stimuliraat vas koi ste bile stimulirani so Fostimon???
nate i moite brisevi sekogas bile vo red i na mm isto i mene mi gi dadoa vaginaletite poliginax, a na mm citeral, isto vo sistina rekoa preventivno bilo. a za fostimon pocnav so 2 i taka terav do kraj, mi rekoa super mi bile jajnicite, nemalo potreba za pogolema doza. pozdrav mila i so lesno i sto povekje oplodeni jk
RE: Вештачко оплодување III дел 23.10.2012 12:17:24
lina123
simona 78 jas veke ben na konsultacii vo remedika kaj Dimitrov, i da kazam deka sum mnogu zadovolna nekako mi vlea mnogu nadez i pozitivni misli,se odluciv za nego poradi toa sto bev negova pacientka i predhodno, pa sega ostanuva da cekam da dojde 7 i da odam na pregled i da se pocne so terapija.... a na tebe kapina i na site sto si cetaat odgovor od fondot vi ja pustam seta sreka odgovorot da bide pozitiven, so gospod napred i so ubavi misli ke bide se jas veruvam deka ke uspeeme site, ne smeeme da se otkazeme na ovaj pat kolku i da e tezok...
RE: Вештачко оплодување III дел 23.10.2012 22:45:51
firenca didi
zdravo na site jas sum nova vo rr da vi posakam sreke na site jas inaku sum vo procedura na inf veke sum pri kraj ova mi e 5 po red od koe samo 4 inf bese uspesno no za kratko za 2 meseci mi vratija 3 jk od koj site se fatija i normalno nastanaa komplikacii krvarenje ,prebrzo napreduvanje na bebinjata i na kraj od 3 ostanav bez niedno no poslem 3 god pauza eve me pak na inf bez izgubena nades samo hrabrost i ako dade bog 5 so uspeh pozzz do site
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 0:02:00
Melanija RR
firenca didi добре дојде Секоја чест за твојата борбеност и издржливост искрено ти посакувам со ова ифв да заврши твојата борба и да уживате во вашето
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 0:24:01
kapina
koi se ispituvanja treba da se napravat za rak na matka imeno na mojata prva bratucetka koja ima samo 23 godini i otkrijale rak na matkata preku pap test denes mi kaza oti bil vo prv stadium rakot
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 1:39:36
bella80
Treba da se napravi tipizacija i biopsija na matkata,posle toa ke se znae tocnata dijagnoza.Mislam deka samo Papa testot ne e dovolen za tocna dijagnoza...
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 10:07:39
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina
koi se ispituvanja treba da se napravat za rak na matka imeno na mojata prva bratucetka koja ima samo 23 godini i otkrijale rak na matkata preku pap test denes mi kaza oti bil vo prv stadium rakot
Капина како што пиша Бела потребно е да се направи Конизација повеќе за тоа ТУКА
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 11:41:23
Bogdancanka
firenca didi dobredojde mila bravo za tvojata hrabrost, samo taka mila glavata gore so gospot napred ke bide se vo red...eve i jas se spremam za 5to invitro...daj boze site nie koj dolgo gi posakuvame crtki nabrzo da se raduvame na niv...
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 12:50:44
firenca didi
fala na site za podrskata se nadevam ovoj pat deka ke e so sreka na site a za onie sto se dvoumat neka odat samo napred tehnologijata e mnogu napredna i nema sto da izgubat samo mozat da dobijat pozdrav odam na bockanje
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 13:36:49
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа
може ли некој да ми каже колку треба естрадиолот да биде за да се има зрела јк
Estradiolot kolku e poviskok tolku e podobro,mene so 400 estradiol 2 dena pred punkcija doktorot mislese deka ke imam barem 3 j.k.,arno ama izgleda se oslobodile pred vreme i imav samo edna.Te molam ne se preokupiraj so cifri samo moli se
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 15:12:26
babyhope
Нивеа јас не умеам да ги копирам пораките изворно, но можам да ти посочам дека на сајтот на РР , во делот на пребарувањето можеш да впишаш естрадиол и ќе ти ги даде сите теми на форумот каде е зборувано за овој проблем. Јас баш доста читав за ова, многу ми е страв од хиперстимулацијата и последиците од тоа. Ти до кај си, ти ја закажаа ли пункцијата? Еве повторно за среќа!!!
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 21:06:00
babyhope
Ајде мила ти ја пуштам цела среќа на овој свет да биде со тебе во овие неколку дена, а богами и следните 14 . Само опуштено и ќе биде Ок. Немаше ли некои проблеми со стимулациите, колку дена примаше FSH?
RE: Вештачко оплодување III дел 24.10.2012 21:27:20
Нивеа
фала ти срце дај боже се да биде како што треба, сите само убави вести да слушаме да ти кажам искрено немав некој проблем освен тоа што ме подуа хормонскиве, не можам да се препознаам,ама ајде за арно да е..