Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Д: леб и јогурт У: овошје со житарици Р: риба ослиќ со ориз и зеленчук У: Нестле пудинг .... па јадеше од мусака додека ние јадевме В: чоколино
Денес:
Д: Нестле 8 житарки со мед У: Овошје со житарки Р: ќе има пилешки копан со зеленчук:компир, морков, брокула (како чорба направено) У: највероватно овошен јогурт В: тарана со сирење и кис. млеко
Јас сум ставала во палента, ама разматено и директ во палентата. Ако е веќе варено, потрошкасто и полепливо излегува
Фала
Е да уште едно прашање, не знаев каде да го поставам. Денес на син ми правев како чорба со пилешко и имам ставено компир. Е сега, јас имам слушнато дека не е убаво компирот да се подгрева и да се остава за следниот ден, па така и досега се што му правев, правев за едно јадење. Ама од ова чорба излезе повеќе , и за утре, и многу е убава му се бендиса на бебето, па прашувам да ли можам да му ја дадам и утре? Можеби малку глупаво прашање, ама ете нисам сигурна околу тоа.
< Поракaта ја уредил Bethany -- 5.11.2012 17:58:15 >
eve i nie da se vklucime na forumov, vekjue imame 1 godinka
denes: dorucek: cokolino so 200 ml mleko uzina: jabolko i kruska na blender rucek: telesko mevce so mnoguuuuu zelencuk ( od se po malku :) ) vecera: puding, domasno prigotven ( omilenoto jadenje na sin mi )
Pojadok: Nestle zitarki so med, pola banana i lazica semki (laneno, soncokretovo, tikva i susam) Uzina: malku jogurt i leb Rucak: corba so pilesko i knedli Uzina: Zivotinsko carstvo, pa nestle puding Vecera:Tarana so kiselo mleko
доење 1 лажичка мед па праска со 8 житарици пола животинско царство и кекс тел.мевце со карфиол морков и тиквица грицкање житарки малку калинка чоколино 210мл Ад
многѕ сок и чај
Ајде женски уште некоја недела и ќе ве дружиме на темава, кажете ми, јас немам навика на М да и давам сокови, само вода и АД млеко пие, и чај од нане, или камилица. Колку млечни оброци треба да има над годинка? Ние сега имаме 3 млека во денот, по 200 мл пие на еден оброк.
Sok od jabolka doma prigotven 150ml Karamelino so banana Jogurt so zitarki Telesko so raznoviden zelencuk nesto kako turli tava Zivotinsko carstvo Malku kalinka Nestle zitarki za vecera
Voda pieme okolu 200ml
12 meseci
Mlecni obroci nemame zasto mleko ne saka ni kravjo ni adaptirano so doenje zavrsivme na 11 meseci.
Ok znaci do sega sto procitav na temava bi trebalo nesto vaka da izgleda menito:
AD Mleko Tarana so sirence i jogurt ili palenta so sirence i jogurt ili cokolino ili ovosje so zitarki Nekoe pudingce ili ovosno jogurtce Meso so zelencuk ili riba so zelencuk Cokolino, frutolino ili Biskviti ili Nestle zitarki so mleko AD Mleko
I da pie domashen sok, caj i voda. Ova dobro izgleda?
< Поракaта ја уредил Ikana -- 17.11.2012 9:20:08 >
Cokolino, frutolino ili Biskviti ili Nestle zitarki so mleko Ова да биде вечера? Повеќе би било 2ра ужинка....Барем јас на Т (14 месеци) вечера и давам некој намаз млечен, или попара со јогурт, к.млеко, палента (сакам да кажам солено)...? Сепак нека кажат и др.мами, а ти си го познаваш најдобро детулето
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Ok znaci do sega sto procitav na temava bi trebalo nesto vaka da izgleda menito:
AD Mleko Tarana so sirence i jogurt ili palenta so sirence i jogurt ili cokolino ili ovosje so zitarki Nekoe pudingce ili ovosno jogurtce Meso so zelencuk ili riba so zelencuk Cokolino, frutolino ili Biskviti ili Nestle zitarki so mleko AD Mleko
I da pie domashen sok, caj i voda. Ova dobro izgleda?
Чекај сега ме збуни Нема ли да ти биде тешко да ми напишеш како одат по ред оброците? Кога е доручек, кога ужинка? Ги мешам бидејќи уште сме со млеко нели. Трите оброка што и ги давам и сега, тоа ќе останат главните оброци така? Збунка сум целата! Фала!
< Поракaта ја уредил Ikana -- 17.11.2012 10:38:07 >
Без збунки, на крај краева најдобро си го знаеш тајмингот на детулето... Не сум компетентна за АД млеко, пошто уште цицаме, па не знам колку би требало да пиете. А, за оброците- појадок- добар избор имаш напишано ужинка- овошје, овошно јогуртче, сокче, чајче (што милувате) ручек- како што си имаш напишано (кај нас е околу 12-13ч отприлика,како у градинка кога е) втора ужина - пудинг, овошје, или сл. (околу 16ч) вечера - нешто соленко, како што пишав погоре. А каде и колку АД млеко - пак ќе речам, веројатно другите се покомпетентни. Ние со Т сме ван категорија
Дали соленко, дали благо - пак е вечерата млечен оброк. Така јас и давав. М па не јадеше овошни јогурти/пудинзи и никогаш немавме таква ужинка. За ужинка свежо овошје или пак некогаш грицки/бисквити/чоколадо.
7 доење 9 лепче со намаз од јајце сиренце и абц со јогурт чаша ( до пред 1 недела доручекот задолжително ни беше овошје со житарки) 11 ужинка некое овошје ( киви банана или кекс) 13 30 ручек тел мевце до зеленчук ( некогаш чист зеленчук со јајце некогаѓ леќа гравче или риба) 17 - доење малку и уште една ужина..некое овошје пак или кашкавалче и лепче или онака јаде патлиџан 20 вечера ( чоколино млеко и бисквити зитарки на нестле палента тарана) 21 АД леко и у кревет
многуу сок вода и чај
појадок- 1 киви, 1 мандарина, неколку плазма бисквити ужина - ѓеврече (ова го јадеше надвор и фала богу го изеде) ручек - леќа со салата од краставица ужина - 2 мали парчиња тиква вечера - најверојатно јуфки со сиренце (ако сака)
цело време и давам сок од цедена калинка и лекот за кашлица внатре.
denes sme povekje na blago :) puding najvekje saka, i neznam dali e ok shto ima edna uzina ??? no rano zaspiva nema koga da mu dadam vtora uzina, vo 7:30 - 8 zaspiva :P inace sega ok jade pa zatoa ne insistiram na povekje obroci.
< Поракaта ја уредил vesnab -- 17.11.2012 22:06:56 >
веснаб јас тој пудинг на нестле би го заменила со овошје и за вечера не би дала пак пудинг ако веќе еднаш јадело детето пудинг во текот на денот. Ама ти најдобро си го знаеш детето. Ако и вака супер си напредува и си ги јаде убаво оброците, тогаш е ок. Исто би додала житарици во појадокот.
taka e , vo sustina taka i pravam, ova meni ni e isklucok :) skoro cel den na blago :) na zadovolstvo na sin mi :D inace jademe na primer dorucek zitarici, uzina ovosje, rucek mevce so zelencuk i vecera moze puding ili cokolino, ili poak nekoi zitarici, moze i gigi bebe :)
млеко, лепче со зденка супа, салата зелка, печено свинско месо со компири овесни снегулки со јогурт супа со лепче млеко пржени компири (ова - бевме легнати веќе по пижами, млекото испиено, и ми вели - Мамо ми се јадат компири, морав да станам да пржам, инаку не беше планирано во менито )
06 -200мл. млеко 10 - плазма потопена во млеко 12.30 - штрудла 7 дејс со јаболко цела мав за секунда(првпат му купив ама ептен му се допадна) 17 - пире од мешан зеленчук со кисело млеко и неколку маслинки (душа дава за маслинки ) 19 - малку овошје мандарина и портокал сецкани 20.30- гриз со чоколадо 22 - 250 мл. млеко
+300 мл цеден мулти во текот на цел ден
19 месеци