Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
dorucek: jabolko izblendirano so sok od portokal i zitarici rucek:riba,oriz,brokula,lukce i maslinovo maslo vecera:cokolino sok,isceden od eden portokal i koga ke jademe nie si podkasnuva suvo lepce 13 meseci
АД млеко 200мл (Нестле Џуниор) Тарана со сирење, путер и кисело млеко Овошна каша Хипп од портокал, манго, јаболко со житарки Телешко мевце со карфиол, морков, компир, целер и лук Овошен јогурт Чоколино со кравјо млеко АД млеко 200 мл
Околу 100 мл вода и чај Хипп од шипинки, јаболко и портокал.
12 месеци и 7 дена.
< Поракaта ја уредил Ikana -- 16.12.2012 9:47:49 >
sabajle:pola jabolko,edna mandarina,pa lepce so margarin i marmaladce mleko pa spie rucek:kompiri przenki, posle ke i pravam puding,i ke jade pak nekoe ovosje,ili kornfeks,ne natopen taka da gricka i vecer mlekce pak 16 meseci,
доење кајсија со овесни снегулки јаболко со мед малку геврк и јогурт тел мевце со зеленчук една гоолема банана јајце со кашкавал и палтиџан млекце за добра ноќ
малку чај и вода
06:30h cicanje 08:30h cokolino so ad nestle junior 11h japonsko jabolko i 2 obicni jabolka(pomali) 14h mislirkino mevce so integralen oriz,kromid,luk,morkov,paskanat 17h cicanje 18:30 mandarina i pola banana 20h palenta so abc sir i jogurt + 1 parce kaskaval, sin mi obozava kaskaval..neznma kolku e zdravo i ok megutoa ovie 3-4 dena sekoj den jademe po edno parcence.
22h cicanje z adobra nok vo tekot na denot okolu 400-500 ml voda
Ајде сефте овде да направиме со денешното мени: 08.30 - 150 мл млеко 09.30 - домашни кифли со павлака 12.30 - 1/2 банана,1/2 јаболко, 2-3 вишни, 1/2 лаж.мед и исто толку какао - сето ова изблендирано со малку млеко и плус 2 лажички мелена плазма 14.30 - компир манџа 18.00 - 1 плазма + смоки и многу сок 19.00 - лебче со АБЦ крем сир 21.00 - 200 мл млеко пред спиење 1 година и 3 дена
Ние вчера: 10.30 - 250 мл.млеко 11.15 - варена јаболка со овесни снегулки и 2 лажички 4 вида семиња 13- неколку парченца бејк роус и сокче вива со цевка 17 - варен лосос со мешан зеленчук (морков,компир,пашканат,кромид) 19- грицкање сув корнфлекс 20.30- 8 житарки со какао 22.30- 200 мл млеко
Денес јадевме и планираме да јадеме:
9.30- 250 мл млеко 10.30 - варена јасија и јаболко со оризови снегулки 12.30- пола банана и неколку несолени крекери 14.00- 200 мл цеден микс сок(потрокал,јаболко,морков и киви) околу 17 - телешко со брокула,карфиол,компир и морков и кисело млеко разбира се околу 19 - 1,2 плазма бисквитки околу 20.30- јајце со павлака и јогурт околу 22.30 - млеко за добра ноќ
пс.малку ни е пореметен распоредот на распуст сме,до касно спиеме,касно легнуваме,уште некој ден
20 месеци и некој ден
Вчера на мени: 08.30 - 150 мл млеко 10.00 - лебче со АБЦ сир 12.00 - банана 14.30 - телешко месо со ориз,морков и грашок 17.00 - плазма 19.00 - кисело млеко со жолчка и малку трошки лебче 21.00 - 200 мл млеко многу вода и сок 1 година и 8 дена
-појадок - тарана со рендан кашкавал -ужинка - мандарина и банана - ручек - сарма и лепче, пасирано - ужина - лепче со зденка -вечера - ја прескокна поради рано заспивање, само млеко 210 мл АД за заспивање
преку цел ден едвај испи 150 мл сок, одбива вода, чај и сл.
Планирано денешно мени
-појадок - палента со сирење и варено јајце - ужина - јаболко со бисквити пасирано - ручек - гравче со лепче - ужина - лепче, путерче, павлаче, кашкавалче, мааалку саламче - вечера - бисквити со млеко - 210 мл АД млеко за заспивање
Млеко АД 200 мл Доручек: Тарана со јогурт и сирење Ужина: Хипп каша од кајсија и житарки Ручек: Риба со зеленчук Ужина: Јаболко и банана со плазма Вечера: Млеко АД 200 мл (ми заспива навечер последниве денови и не ми се буди за вечерата)
Цел ден испи 200 мл чај и малку вода
13 месеци
< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 6.1.2013 12:22:48 >
доење праска и јаболко со 4 вида семиња банана тел. мевце со брокула и карфиол и јогурт малку јаболко и морков карамелино за вечера АД млеко за добра ноќ
пиеше цеден сок од портокал и мандарина и сок од јаболко
06h cicanje 09h cokolino so ad nestle junior 11h pecena tikva( nekolku kosteni) 12h kifla 14:30 h mesan zelencuk(karfiol,broklua,morkov,kromid i integralen oriz) 16h cice i nananje 18h banana i monte pokasno 20h lebce so jogurt + malku pita( od badnikovata vecera zaedno veceravme site) 21:30 cicanje za dobra nok 12 meseci i 12 dena
Денес: 09.30 - палента со к.млеко + малку кифла со мармалад - цеден сок од портокал и мандарини - плазма - 120 мл млеко пред спиење 14.30 - компир,морков,грашок,жолчка + 1/4 белка и јогурт - 1/2 банана и 1/2 круша 19.30 - лебче со павлака 21.30 - 200 мл млеко и цел ден сок со вода помешано не знам колку 1 година и 12 дена
Вчера Појадок - варена виршла, лепче со павлака и јогурт Ужинка - сок од два цедени портокали + тортица Ручек - супа, пржени компири и пилешко со павлака и печурки Ужина - животинско, компот од сливи Вечера - лепче со путер, кашкавал и печеница
И двапати по 200 мл млеко, плус буквално една голтка вода за цел ден. Имаме 2,5 години.
izmegu:skoro dve svareni virsli, so lepce i kiselo mleko rucek:peceni kompiri so meso,malku supa... blagicko postojano po nesto,treba paketcinjata da i gi trgnam od pred oci
vecera:prepeceno lepce so zdenka voda,sok i mleko pred spienje