Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.10.2012 11:54:43
anaana
nie nemame problem so mnogu tezina duri na momenti mislam deka imame malku iako doktor vika deka e super. ama me interesira koj sovet go davaat doktorite ili tie tamu vo sovetuvaliste koga bebe od 4 meseci ima 9 i pol kg. ili kako sto nekoj pogore napisa deka na 4.5meseci ima skoro 11kg (mislam deka vaka procitav) sto sovetuvaat doktorite. ajde ako e positno deteto ke ti kaze davaj mu so sila hrana ili davaj mu pocesto ama vo vakov slucaj? kako edna majka iako znae deka ne e pred se zdravo bebe na 4meseci da ima skoro 10kg, da mu zabrani da jade. toa prvo ne razbira? ke place.. sigurno cjace nema da mu e dovolno.. kako da postapi? imam jas prijatelka isto nejzinoto bebe na 4 i pol meseci ima preku 8 i pol kg, znaci nekade nakaj 9kg. do sega bilo samo na cicanje sega pocnala malku po malku so sokce. doktorkata i rekla da ne mu dava kasicki. no do koga? toa mora nesto da jade drugo? cisto ova me interesira
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.10.2012 12:14:45
kufte
zdravo mamicki nie imame 5 meseci teski sem 6550 a dolgi 65 a na ad mleko sme,mislam deka sme super zasto vo 5 mesec treba da si ja duplira rodilnata tezina-sonceto moe se rodi 3150 so 50cm
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.10.2012 12:16:18
Kori
Mojata sucka se rodi 3300, na godina imase 8800 so 80cm, lani na 2,5 godini bese 14kg i 99cm, a pred eden mesec na 3,5 godini ja izmerija14,5kg i 104cm. Bas me inteesira dali nekoj ima iskustvo vakvo dete za edna godina da stavi samo pola kilo, a da porasne 5cm????Bas sum zbuneta nisto ne mi e jasno, a si jade deteto super i vo gradinka i doma, 3 obroka i uzinka, sto metabolizam ke imase
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.10.2012 12:47:11
kremco
Moeto bebe e krupno ama 9500 Imase na 6 meseci a ne na 4..na 4 otprilika 7 kg...Za 4 mesecno bebce mnoogu e taa tezina moeto so 7 bese bucka a da imase uste 2ipol kg,lele pa toa ne e zdravo...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.10.2012 14:07:53
kikicka
Во овој случај ке се консултира со педијатарот. Сега се вратив од ортопед и истото ми го кажа и лекарот, значи прекумерната тежина кај децата можедадоведе и до искривувањена нозете.
ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana
nie nemame problem so mnogu tezina duri na momenti mislam deka imame malku iako doktor vika deka e super. ama me interesira koj sovet go davaat doktorite ili tie tamu vo sovetuvaliste koga bebe od 4 meseci ima 9 i pol kg. ili kako sto nekoj pogore napisa deka na 4.5meseci ima skoro 11kg (mislam deka vaka procitav) sto sovetuvaat doktorite. ajde ako e positno deteto ke ti kaze davaj mu so sila hrana ili davaj mu pocesto ama vo vakov slucaj? kako edna majka iako znae deka ne e pred se zdravo bebe na 4meseci da ima skoro 10kg, da mu zabrani da jade. toa prvo ne razbira? ke place.. sigurno cjace nema da mu e dovolno.. kako da postapi? imam jas prijatelka isto nejzinoto bebe na 4 i pol meseci ima preku 8 i pol kg, znaci nekade nakaj 9kg. do sega bilo samo na cicanje sega pocnala malku po malku so sokce. doktorkata i rekla da ne mu dava kasicki. no do koga? toa mora nesto da jade drugo? cisto ova me interesira
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 26.10.2012 14:21:40
Alexia
Za 10tina dena ce pravime 5 meseci. Do 4tiot mesec doktorkata ni velese deka ne e problem ako imame mnogu kila bidejki bevme samo so majcino mleko, znaci debeleenjeto ne e opasno dokolku bebeto samo cica. No posle 4 tiot mesec bese ocigledno deka ne go zacituva cicanjeto bidejki ponacesto barase da cica, pa vovedovme i kasicki i sokcinja i so apetit si jade. Mozebi mlekoto mi bese pokaloricno, piev vitamini prenatal sekoj den do 4 mesec i jadev med,a medot e mnogu biten za doilkite za mlekoto. Nie so soprugot sme slabi dvajcata, no soprugot koga bil mal bil ist vakov bucko
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 26.10.2012 14:30:25
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kori
Mojata sucka se rodi 3300, na godina imase 8800 so 80cm, lani na 2,5 godini bese 14kg i 99cm, a pred eden mesec na 3,5 godini ja izmerija14,5kg i 104cm. Bas me inteesira dali nekoj ima iskustvo vakvo dete za edna godina da stavi samo pola kilo, a da porasne 5cm????Bas sum zbuneta nisto ne mi e jasno, a si jade deteto super i vo gradinka i doma, 3 obroka i uzinka, sto metabolizam ke imase
Moeto dete ima skoro 5 godini i ima 17 kg a visoka e 1100 cm - manekenka na mama..Si jade najnormalno i zdravo takada ne i ja mislam mnogu.... I ona slabo napreduvase,se rodi 2650gr i mi kacuvase mesecno najmnogu po 500 gr i taka si prodolzi...Mojata kerka za dve godini bese 15.5 -16 kg pa ne se nerviram,ako e zdravo ic ne mu se sekiraj... Mene nejzinata doktorka mi rece - ne se sekiraj ,ne se site deca isti,a i nema na kogo da bide debela - toa si e genetski..
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 29.10.2012 14:37:03
MACICUCI
Nie se rodivme 3150 i 53 sm. a na 6 meseci bez 4 dena bevme 69,5 sm i 7730 kg teski. Si rucame kasicki od 4 meseci, a od 5 i pol meseci sme na kravjo mleko zosto jas nemav dovolno i mi se odbi samiot !
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 6.11.2012 11:16:04
deluxe
Za eden mesec sme pokacile samo 550gr ,mislam deka e malku .doktorkata rece deka e ok ama jas kako majka se nerviram mislam deka bi trebalo da e poveke .se rodi 3750- sega na 2 meseci ima 5800gr minatiot mesec sme stavile poveke a sega ne.mozebi zatoa bese placlivo mu se jadelo dusice.no za uteha mi e sto izdolzilo 10 cm od raganjeto(za 2 meseci) mozebi i toa ima vlijanie . zbuneta sum .
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 7.11.2012 14:15:48
malenaa
bebusko ima 3 meseci i imame 7 kg i 65cm, mislam deka e normalno, samo cickame, pa za mesec dena sakame da pocneme so sokcinja i kasicki a inace se rodi 3260 so 50 (3080 iskocivme od bolnica)
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 14.11.2012 16:23:51
gorda2
Ќерка ми се роди 2700, бавно напредуваше, на годината околу 7, на 2 год околу 11 кг Син ми се роди 3400, а сега на 2 месеци има 5 кг Многу е полаком, па сиимам и рагади, ама ако тој напредува, вреди мојата мака
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.11.2012 14:49:09
eni
Eli ne znam dali se sekavas, ti pisav jas deka i mojov bebus e golem bucko. Na 3 meseci imavme 7.600. Dali posle treti mesec poslabo kacuvate na kilaza. Pedijatarot toa mi go kaza, ke se izednacele so drugite bebusi na 7 meseci.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.11.2012 17:37:15
eli07
ИЗВОРНА ПОРАКА: eni
Eli ne znam dali se sekavas, ti pisav jas deka i mojov bebus e golem bucko. Na 3 meseci imavme 7.600. Dali posle treti mesec poslabo kacuvate na kilaza. Pedijatarot toa mi go kaza, ke se izednacele so drugite bebusi na 7 meseci.
Da Eni pomalku kacuvame nego prvite meseci,ali nie od prvite 2 meseci si imame kapital golem taka da sega i normalno da kacuvame pak ke imame dosta.Eve kako napreduvavme: 1 m - 1.800 2 m - 1.500 3 m - 1.100 4 m - 1.000 Se nadevam deka nema da ideme so isto tempo i ponataka,a samo na majcino mleko e.Vie kako napreduvavte?Pozz