|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
22.11.2012 10:42:50   
Adelle
Девојки, јас го апдејтав списоков некако user posted image Ако не е нешто точно, корегирајте ме, јас пробав по вашите постови да ве вметнам. Малку ми е тешко пошто не ми означувате со болд па не можам баш да ве следам. Ако не ви е тешко означете го датумите на пример еве девојки во сабота на 24. 11. имам пункција... и јас ќе знам точно user posted image И пишувајте ми кога имате ултразвук и све, да знам до кај сте во постапкава, вака не знам кај да ве ставам user posted image

Него, не ми е јасно како до последен момент не знаете кога имате пункција или ЕТ? Гледам скоро никоја не добива конкретен датум све во последен ден ви јавуваат user posted image Овде на последниот ултразвук кога одиш добиваш датум за пункција, на пункцијата добиваш датум за ЕТ.

Инаку јас сум добра, немам никакви знаци сеуште, во недела ќе правам тест и ќе видиме на што сме... страв ми е да не биде минус и да бидам ептен разочарана....

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 1776
22.11.2012 10:59:06   
minaj
firenca didi preku fond sum....inaku sum od prilep ama mene blisku mi e nemav problem so patuvanjeto.Si zedov boleduvanje od prviot den koga pocnav so terapijata za da nemam dopolnitelni nervozi bidekji mi se slucuvase i po 5h da ostanam vo Bitola.Po transferot pijam Aspirin 100,folna kiselina,Proginova tableti,stavam Utrogestan 200 mg 3 pati dnevno.Prvite 5 dena od punkcijata pijav i Dekortin po sema i Vibramicin.Mozam da ti kazam deka d-rot i biolozite vo Plodnost najprofesijonalno i najvnimatelno si ja zavrsija rabotata,a dali ke ima user posted image sega samo Gospod moze da pomogne.
Jas mislam ic da ne mislis,ostavi na doktorot pa ke se dogovorite dokolku ima potreba i ti da odis sekoj den ke najdite nekakvo resenie.

Непосредна врска до пораките: 1777
22.11.2012 11:24:13   
*devojce*
Zdravo devojki me nemase skoro cela nedela na forumov.Ajde da spodelam so vas sto mi se sluci.Na 14.11 bev na eho mi rekoa deka e edno bebe i nesto kako senka se gledase no nekaza sto e doktorot.Vo nedelata na 18.11. odsabajle pocna da me boli stomakot mooogu i jas spored bolkite mislev napad na bubreg deka e.Takvi bolki nikogas ne sum osetila.Otidov vo sistina mi stavija infuzija i lezev edno 2h tamu no poloso ipoloso bese.Izleze deka edno bebe e vo maatkata a drugata senka e ustvari vonmatericna bremenost,poradi kola puknala tuba i stomakot pocna da se polni so krv samo EDEN GOSPOD ME SPASI, me odnesoa pod hitno na operacija a na moite im kazaa deka ne se znae dali ke ostanam ziva,zamilete kako im bese niv jas samo bilkite gi osetiv neznaev sto se slucuva a tie kutrite ccc.Za sreka pak ke kazam fala mu na gospoda mene uspeaa da me spasat,vonmatericnoto go otstranija a bogami i drugoto bebce prezivea,pokaza srceva akcija i sega sum 6ta nedela.

(Одговор на членот minaj)
Непосредна врска до пораките: 1778
22.11.2012 11:26:52   
Kolachence
Bogadancanka,
site sakame poveke odvoeno vreme i poveke razbiranje od doktorite, za zal ne sekogas go dobivame toa. Tie se premnogu zafateni, zasto imaat mnogu pacientki, a nie barame nekoj da ne soslusa i da ni vlee doverba.
Jas in vitroto go pravev kaj d-r Dimitrov od Remedika, nepuspesno bese... Sepak ne sakam da go promenam doktorot. Prvo razmisluvav dali da pojdam vo druga klinika, ama vo Remedika se cuvstvuvam mnogu prijatno i doktorot, i pokraj toa sto ima mnogu malku slobodno vreme, e pozitiven. I na mene i na soprugot ni se dopadna negoviot pristap.
Moj sovet e da si pojdes kaj doktorot, da vidis kakov vpecatok ke ti ostavi. Ako e pozitiven i ti vleva doverba, ostani kaj nego. Ako ne, sekogas mozes da go promenis...

Lele devojce zal mi e sto ti se slucilo set_o toa user posted image ! Sepak, dobro e sto se se zavrsilo dobro i cestitam za bremenosta!!!

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 22.11.2012 14:01:36 >

Непосредна врска до пораките: 1779
22.11.2012 14:10:40   
gina
devojce mila se rasplakav mnogu mi e zal sto si morala i niz toa da pomines no najvazno e sega deka se e ok sega samo odmaraj misli na tvoetouser posted image pozzz

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 1780
22.11.2012 14:14:04   
gina
ИЗВОРНА ПОРАКА: minaj

firenca didi preku fond sum....inaku sum od prilep ama mene blisku mi e nemav problem so patuvanjeto.Si zedov boleduvanje od prviot den koga pocnav so terapijata za da nemam dopolnitelni nervozi bidekji mi se slucuvase i po 5h da ostanam vo Bitola.Po transferot pijam Aspirin 100,folna kiselina,Proginova tableti,stavam Utrogestan 200 mg 3 pati dnevno.Prvite 5 dena od punkcijata pijav i Dekortin po sema i Vibramicin.Mozam da ti kazam deka d-rot i biolozite vo Plodnost najprofesijonalno i najvnimatelno si ja zavrsija rabotata,a dali ke ima user posted image sega samo Gospod moze da pomogne.
Jas mislam ic da ne mislis,ostavi na doktorot pa ke se dogovorite dokolku ima potreba i ti da odis sekoj den ke najdite nekakvo resenie.

minaj mila sakav da te prasam dali od Proginova samo belite gi pies? Ti drzam sreka da bide uspesno SREKNO

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 22.11.2012 17:56:42 >

Непосредна врска до пораките: 1781
22.11.2012 14:26:07   
minaj
da gina samo belite gi pijam.I jas ti posakuvam mnogu sreka do krajot i rezultatot da bide user posted image .

Devojce pominalo losoto ke zaboravis,sigurno ne ti e lesno ama bitno deka se e vo red sega.Te user posted image .

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1782
22.11.2012 15:29:54   
@bebe
Punkcija vo sabota na 24. 11 pa neka mi e so sreka i na mene i na site ostanati

Непосредна врска до пораките: 1783
22.11.2012 15:58:09   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: *devojce*

Zdravo devojki me nemase skoro cela nedela na forumov.Ajde da spodelam so vas sto mi se sluci.Na 14.11 bev na eho mi rekoa deka e edno bebe i nesto kako senka se gledase no nekaza sto e doktorot.Vo nedelata na 18.11. odsabajle pocna da me boli stomakot mooogu i jas spored bolkite mislev napad na bubreg deka e.Takvi bolki nikogas ne sum osetila.Otidov vo sistina mi stavija infuzija i lezev edno 2h tamu no poloso ipoloso bese.Izleze deka edno bebe e vo maatkata a drugata senka e ustvari vonmatericna bremenost,poradi kola puknala tuba i stomakot pocna da se polni so krv samo EDEN GOSPOD ME SPASI, me odnesoa pod hitno na operacija a na moite im kazaa deka ne se znae dali ke ostanam ziva,zamilete kako im bese niv jas samo bilkite gi osetiv neznaev sto se slucuva a tie kutrite ccc.Za sreka pak ke kazam fala mu na gospoda mene uspeaa da me spasat,vonmatericnoto go otstranija a bogami i drugoto bebce prezivea,pokaza srceva akcija i sega sum 6ta nedela.

Lele devojce mila...Sreka tvoja... Ti posakuvam da si pomines mnogu lesno vo bremenosta...

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1784
22.11.2012 17:08:44   
mesecina83
zdravo na site rr eve me mene deneska so prekrasni vesti deneska vo 12 casot mi se javi embriologot od remedika i mi kaza deka mi izvadile 14 jajce kletki I deka se oplodile 8 jajce kletki i deka utre pak ke mi se javat za da mi kazat koga ke bide transfero dali vo sabota ili ponedelnik kolku sum samo user posted image user posted image user posted image daj boze za mojot rodenden koj e na 21.12 ke go dobijam mojot najubav podarok koj go cekam veke 8 godini da bidam user posted image user posted image user posted image da gi vidam user posted image user posted image daj boze samo gospod da ne cuva site i da ni daruva samo ubavi raboti ke vi pisam utre pak

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1785
22.11.2012 17:47:25   
Didi80
Devojce si imala golema sreka i ti i tvoeto user posted image .Strasno e toa sto ti se slucilo.Gospod te cuval i neka te cuva ponatamu.Imaj si ubava user posted image .

Mesecina83 mnogu ubavi vesti so sreka neka ti e.Ajde neka ti se ispolni zelbata za rodendenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 1786
22.11.2012 17:56:54   
Adelle

ИЗВОРНА ПОРАКА: minaj

Зошто се пијат Прогинова, Вибрамицин, Декортин?

*devojce* добро е штом се завршило така, си имала среќа и да остане user posted image кај тебе. Среќно до крај на бременоста!

@bebe со среќа на пункцијата!!! Да ни јавиш како ќе поминеш..

mesecina83 супер штом имаш така добар резултат! Сега одмарај до ЕТ.

Непосредна врска до пораките: 1787
22.11.2012 18:03:34   
Melanija RR
mesecina83 многу убави вести user posted image уште поубави за твојот роденден

*devojce* многу ми е жал,како си?
Пак неможам да разбера за што се и каква функција имаат каналите при ИФВ,кога и без канали се прави успешно ИФВ.
Од ова ми е стравuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Didi80)
Непосредна врска до пораките: 1788
22.11.2012 19:40:35   
Nate76
Devojce mnogu mi e milo sto se se zavrsilo dobro user posted image uffff, kolku me rastrevozi koga procitav najvazno deka se e vo red i so tebe i so bebco user posted image
Milasteve stiskam palci i za tebe user posted image
Mesecina83 mnogu dobri rezultati ajde neka prodolzat da se delat tvoite embrioncinja user posted image user posted image
Jas utre odam sabajle na test pa so gospod napred user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1789
22.11.2012 19:57:33   
Bogdancanka
user posted image user posted image user posted image ви благодарам за утехата user posted image user posted image user posted image
сепак јас мислам дека не барам многу,само малку повеќе позитивност од страна на лекаритеuser posted image

Ах девојче мила баш ми е жал за тоа што ти се случилоuser posted image сепак добро е што твоетоuser posted image е во редuser posted image user posted image user posted image за него вистински борец

Бебе со лесно на пункција...ајде мила држам среќа набрзо да си ги дочекаш user posted image цртки
Месечина мила од се срце ти посакувам успешен трансерuser posted image user posted image user posted image

ајде Нате ти ја пуштам сета среќа утре да ни пишеш убави вестиuser posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1790
22.11.2012 20:14:21   
*devojce*
Devojki sakam da ve prasam nesto vo vrska so maticnite ginekolozi, bremenosta vi ja vodat onie kaj sto ste pravele ifv do kraj ili ja vodi maticniot?Sega jas treba da se prijavam kaj maticnata a bogami i popovik vo sistina treba da me prati ke odam i tamu i tamu, ili?

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1791
22.11.2012 22:14:29   
Didi80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka RR

миластеве мила ајде успешен трансфер,дај боже набрзо да си ги видиш user posted image цртки
инаку јас да ви кажам мене нешто душата ми се стега,се прашувам колку исправно постапив што ќе одам кај др.Поповиќ како ќе бидам прифатена од докторотuser posted image user posted image user posted image леле безброј прашалници ми се мотаат низ глава,навечер кога легнувам никако да заспијам имам некој немир во себе...незнам што ќе бидеuser posted image од друга страна се тешам тоа ќе биде обичен преглед ако се договориме ќе продолжам со инвитро кај него ако не ќе барам друг,сепак ова е чувствителна тема сакам малку по отворен доктор кој ќе ми влее малку надеж....нели не барам многу?

Bogdancanka ne baras ti mnogu se razbira samo znaes jas prethodnite dva pati imav odlicna komunikacija i so dvajcata d-ri(kaj razlicni gi pravev ivf).I zosto mi bese toa za dzabe bese ne uspeav.Sega odam kaj tret,kaj gorenavedeniot.Mozebi ne zbori mnogu ama kaza i me prasa bas toa sto nikoj od d-rive prethodno ne prasal.Jas sum prezadovolna.So sreka...

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1792
22.11.2012 22:17:40   
Didi80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nate76

Jas utre odam sabajle na test pa so gospod napred user posted image user posted image user posted image

Nate76 user posted image user posted image user posted image za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1793
22.11.2012 22:19:04   
Bogdancanka
благодарам Диди едвај чекам да дојде 29ти па да видам што ќе биде,сакам што побрзо да почнам со подготовките за ивитро дај боже овој пат да биде успешно,се надевам ќе биде се во редuser posted image

(Одговор на членот Didi80)
Непосредна врска до пораките: 1794
22.11.2012 23:03:21   
foksi
zalam za toa sto si go preziveala .Teskoto i losoto pominalo sega neka te sledi samo redost i sreka.

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1795
22.11.2012 23:13:36   
firenca didi

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

mesecina83 многу убави вести user posted image уште поубави за твојот роденден

*devojce* многу ми е жал,како си?
Пак неможам да разбера за што се и каква функција имаат каналите при ИФВ,кога и без канали се прави успешно ИФВ.
Од ова ми е стравuser posted image

moze da dojde do vanmatericna bremenost i vo inf postapka dokolku kanalite ne se otstraneti ili samo vrzani bebeto moze da se spusti i zadrzi vo kanalot jas pred 6 godini imav operacija koja samo gi isekoa gi vrzaa kanalite koj veke nemaat nikakva funkcija i spasena od vonmatericno na nekoj i skros gi vadat taka da ne misli na toa misli samo dk ke uspeesuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1796
22.11.2012 23:31:34   
foksi
devojki kaj mene rabotite sega zasega odat vo dobar tek. uste nekolku dena mislam za 5 ke imam punkcija ama ke mi kazat tocno vo ponedelnik.

(Одговор на членот foksi)
Непосредна врска до пораките: 1797
22.11.2012 23:37:53   
Bogdancanka
ајде фокси мила пуштам среќаuser posted image со лесно на пункција и успешен трансферuser posted image

(Одговор на членот foksi)
Непосредна врска до пораките: 1798
23.11.2012 10:24:28   
iviv
Mnogu e bitna terapijata i jas idam kaj Tase i jas bev slucaj kako tebe samo ne so policisticni jajnici sosema druga problematika kade sto mi napravi podetalni isituvanja i rece deka kaj mene ne treba dolg protokol na primanje na terapija sto znaci toa eve na primer sega stop inekcija primiv na 11 den od terapija sto znaci dosta pokratko no so podobar efekt od prviot pat kade primav 18 dena terapija mojot organizam ne go dozvoluva toa se gubi kvalitet i slicno .Jas sum prezadovolna od doktorot definitivno znae sto pravi .Inaku jas utre pravam punkcija i sega ne se dve folkeuli nego tri presrekna sum .ke vi pisam kako sum pominala user posted image

(Одговор на членот firenca didi)
Непосредна врска до пораките: 1799
23.11.2012 14:24:46   
babyhope
Ајде уште еден тон user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image за сите кои што си ги чекаат user posted image user posted image . Нате ја чекаме прва да не израдува, но уште ја нема...Пуштам user posted image user posted image user posted image за среќа и убави вести!

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1800
Страница:   <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

на кого да личи вашето бебе?
daki

На кого да личи вашето бебе?

мама (58%)

тато (36%)

баба (свекрва) (0%)

дедо (свекор) (1%)

вујко (1%)

тетка (4%)

Број на сите гласови: 73

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!