|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
24.11.2012 18:45:06   
iviv
Eve me i mene super sum malku iscrpena od patot no sepak mnogu srekna mi izvadija 4 jajce kletki posle nekolku saati se slusnavme so biologot mi deka site 4 bile zreli i gi oplodil utre najubavo ke se znae kolku tocno ke opstanat samo edna rece deka bila ne go razbrav tocno sto so porazlicna struktura no dobra bila no sigurno utre nakaj 10 saat ke mi kazat .Kako i da e vo celost sum presrekna i presadovolna .
@bebe bravo odlicna brojka ajde da vidime do utre sto ke napravat nasite user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1826
24.11.2012 18:45:28   
Melanija RR
Adelle беше позитивна 10 дена немој сега на крај да се нервираш

Ајде подршка за Adelle user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

iviv и @bebe и за вас user posted image утре со убави вести user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.11.2012 18:47:20 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1827
24.11.2012 19:02:58   
gina
ete me mene pak celata sum so prasalnici se bockam so fostimon 3 prasaci so edna voda i sega treba da odam da se bocnam i si vikam da ne e utnav ja so rastvoranjevo i prethodnite ivf taka pravev sega se prasuvam da ne trebase i 3 vodi vie kako se bockavte? ja prasav sestrata taa mi rece taka ama si vikam da ne ne slusnav ubavouser posted image

iviv user posted image user posted image cestitki i site da se oplodat

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1828
24.11.2012 19:38:37   
Adelle

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Фала за поддршката, доста значит во вакви моменти. Јас веќе престанав да се надевам кога вчера го видов минусот, така да не знам дали воопшто имам шанси за било каков добар резултат, ама тоа е... ќе ви пишам утре сабајле каков ќе биде тестот...

Непосредна врска до пораките: 1829
24.11.2012 19:49:19   
iviv
Gina duso nemas li broj od nekoja sestra kade sto mozes da se javis i da se obratis jas se sto ne mi bese jasno se javuvav i si prasuvav nema sram za toa.Ja primav menagon znaci razlicni od tvoite ama valjda imaat ista funkcija jas gi primav tri prasaci so edna voda ama pak prasaj si ubavo da ne zgresis te molam .

Adelle ne se razocaruvaj pred vreme nikokogas ne se znae sto i da e mora da se bide jak pocekaj utre ke vidis te cekame i ti ja pusatam srekata user posted image user posted image user posted image user posted image

Izvini mila sega vidiv deka si se javila ne se ustrucavaj javi i se pak .Kulturno i izvini i se i reci zbuneta sum malku ako sakas pak da mi kazes :) ne se zmaraj so toa svrti si slobodnouser posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 24.11.2012 19:58:32 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1830
24.11.2012 20:09:55   
Bogdancanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Adelle

Зошто 1 саат да издржиш со полна бешика? По ЕТ одиш во вц, така се потиснува ембрионот нагоре.

Јас вчера зезнав и правев дома тест и секако, ме дочека еден дебел минус. Можда беше рано, 10 ден од ЕТ, па ќе правам утре пак и во вторник ќе одам преку крв да правам тест. Страв ми е од резултатот ептен... два дена сум никаква. user posted image

незнам зошто но 1ч лежев со полна бешика последното инвитро и искрено полудевuser posted image и едвај издржав..но овој пат сигурно ќе барам некое решение така неможам....
мислам дека си подранила со тестот требало да почекаш,тоа е лошо кај нас неможеме да издржиме и се брзаме за тест...затоа не се секирај опушти се има време за резултат ајде мила ти пуштам среќа да си ги видиш user posted image цртки.....user posted image

user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 1831
24.11.2012 20:33:55   
Didi80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Adelle user posted image user posted image user posted image за тебе и за user posted image ајдеuser posted image user posted image user posted image

iviv,@bebe стискаме палци за вас и чекаме најјјјјубави вести

Непосредна врска до пораките: 1832
25.11.2012 9:37:54   
*devojce*
Nate cestitki za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ajde od site da slusam vakvi vesti, adelle nemoj sega na kraj nervozi samo pozitivno isto vazi i za drugite.user posted image

(Одговор на членот Didi80)
Непосредна врска до пораките: 1833
25.11.2012 9:49:39   
Adelle
Тестот е негативен. За мене се заклучи оваа постапка. user posted image

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1834
25.11.2012 10:05:55   
trust
adele bas mi e zal iskreno da ti kazam nekako imav pozitivno suvstvo deka ke imas pozitiven test ali toa e nema nazad ima samo napred..koe ti e ova Invitro po red? ete ako e za uteha mene 3 pati mi go odlozuvaat invitroto porado mnogu drugi zdravsteni problemi i sekoj pat koga mi odlozuvaat imam cistvo isto kako neuspesno invitro user posted image se nadevam vo novata godina so novi sili i uspesni user posted image user posted image kako za mene taka i za site koi go gazat ovoj tezok pat pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1835
25.11.2012 11:22:40   
Melanija RR

Правеше тест преку крв?Само тоа е валидно,ако колку што сфатив ти е 12 ден.user posted image може не е дефинитивно

Trust дајбоже новата година да ти донесе user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1836
25.11.2012 14:24:12   
Nate76
Adelle i ovde ke pisam mnogu mi e zal user posted image , Ispitaj i preku krv znaat domasnite testovi da bidat negativni a krvta da pokaze bremenost user posted image

Непосредна врска до пораките: 1837
25.11.2012 14:30:54   
Nate76

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

Nate76 user posted image user posted image user posted image cestitki milauser posted image user posted image user posted image kolku ubava vest sega uzivaj vo tvojata srekauser posted image kako gi pomina ovie 2 nedeli sto pravese dali izleguvase od doma....

bebe ti drzam sreka poveke oplodeni jk i uspesen tranferuser posted image

Adelle rano e za test bidi strpliva ce bideuser posted image

iviv ti kako pomina te nema user posted image

Da ti kazam pravo Gina prvite 3 dena posle transfer lezev posle toa si setkav po doma no ne rabotev nisto posebno samo pred tv kompj, a veke 6-iot den posle transfer otidov i na rabota no bas toj den mnogu mi bese loso mnogu loso nastinav zatnata bev celata glasot odzemen i taka da samo toj den bev na rabota pa pak dva dena doma, inaku poslednite 4 dena pred test si odev najnormalno na rabota , ednas otidovme do park i taka, ne znam ovojpat si rekov kako gospod ne e nikoj ako treba da bide ke bide sekako

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1838
25.11.2012 14:45:41   
Adelle
Не правев преку крв, туку CleabBlue двата пати. CB е најверодостоен од сите затоа што регистрира бременост од 50 U/L, останатите се од 10U/L до 25U/L што значит дека можат да покажат бременост а да не е точно. Ок нема везе ова толку, знам дека преку крв е најточно, ама денеска цел ден имам кафеав исцедок така да мислам дека ќе добијам менструација во скоро време. Престанав да ставам прогестерон затоа што ја спречува менструацијата.

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1839
25.11.2012 14:47:33   
skopjance
Nate 76 "CESTITO" so sreka neka ti euser posted image user posted image user posted image imaj ubava i lesna user posted image
Adelle ne se predavaj , rano e za da bides 100% sigarna deka e negativno, mozebi kaj nas e toa problemot ne mozeme da docekame do kraj pa pravime porano testovi i na kraj se razocaruvamee.Cekaj do 15 den od ET pa togas proveri preku krv domasnite testovi preku mokraca ne se mnogu validni i sekogas ne se tocni.
Na site vi prakam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i da si gi vidite svoiteuser posted image i user posted image ili user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил skopjance -- 25.11.2012 14:48:34 >

Непосредна врска до пораките: 1840
25.11.2012 15:23:18   
Нивеа
adelle немој да се предаваш,рано ти е!кафеавиот исцедок не мора да значи и дека ке ти дојде...
ах мили мои, тежок е овој пат по кој сме тргнале,само тие што го одат знаат како е
после моето неуспешно ивф,целосно сум западната,не знам повеќе што да правам,сите другарки ми се user posted image и само ме препрашуваат ајде шо напраивте,до каде сте,нели пробувате,како да им кажам, кој изговор да го измислам овој патuser posted image
прво беше преселувањето,после беше да се средиме,па работа да најдам...што да измислувам повеќе не знам user posted image
ахххххuser posted image

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1841
25.11.2012 15:28:22   
Adelle
Јас мислам дека сепак немам многу шанси, 12 ден по ЕТ е доста реална слика со оглед на тоа дека на 14 ден ми беше званично закажан тестот.

А што би значел кафеавиот исцедок во овој период? Немав ни капка било каков изцедок цело време, така да верувам дека е ова предзнак за менструација. Џабе само се залажувам дека се е можно кога реално немам шанси.

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1842
25.11.2012 15:59:18   
cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа

adelle немој да се предаваш,рано ти е!кафеавиот исцедок не мора да значи и дека ке ти дојде...
ах мили мои, тежок е овој пат по кој сме тргнале,само тие што го одат знаат како е
после моето неуспешно ивф,целосно сум западната,не знам повеќе што да правам,сите другарки ми се user posted image и само ме препрашуваат ајде шо напраивте,до каде сте,нели пробувате,како да им кажам, кој изговор да го измислам овој патuser posted image
прво беше преселувањето,после беше да се средиме,па работа да најдам...што да измислувам повеќе не знам user posted image
ахххххuser posted image

Ahhhuser posted image
I jas go imam slicniot problem. Ne znam veke sto da im kazam na site okolu mene. Sekoe viduvanje isto me prasuvaat. Samo vikaj si ce bide so gospod napred i smeni tema, barem jas taka pravam.

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1843
25.11.2012 17:35:10   
gina
Nate ubavo sto si izlagala jas site ivf gi sedam doma sega si vikav ce setkam po malce ic ne izleguvav d-r mi rece samo skali da izbegavam jas ziveam vo kuca na vtor sprat i radi skalite nikade ne odev dali kacuvate skaliuser posted image

Adelle mnogu mi e zaluser posted image ama sto mu znaes 16 den napravi test dali se slusna so d-r toj sto ti rece

cacisk i nivea i mene istoto mi se slucuva site samo me preprasuvaat pocnav da se karam mm mi vika ce istepas nekogo pa koga se zamaraat so tugi problemi jas na edna i rekov koga ce bidam ce zemam truba i na plostad ce zastanam user posted image i ce vi istrubam na site sto ste radoznali ce doznaete ako zaborajte da prasate pak i im vikam mozebi nie nesakame deca sto se zamarate so nas porano na site so ubavo ama povece nemozamuser posted image

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1844
25.11.2012 17:48:20   
@bebe
Denes mi se javi embriologot i rece deka 5 se oplodeni, utre povtorno ke me izvestat, ajde so gospod napred na site i na tebe Adelle vo ovie 2 dena

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1845
25.11.2012 18:51:04   
minaj
Adelle mnogu mi e zal ama ne se razocaruvaj morame napred.....mene kako sto mi se blizat denovite za test se poveke mi e strav....ednas si velam neka bide kako Gospod rekol nisto ne mozime sosila...
iviv,@bebe vi posakuvam mnogu sreka i da ne izraduvate so user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1846
25.11.2012 23:43:11   
foksi
cestitki imaj lesna bremenost

zalam za tetot ama se nadevam deka ne e taka sekoja dobra vest mi dava golema nadez se nadevam deka ke ni soopstis ubavi vesti .Gospod cuda parvi.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.11.2012 0:20:19 >

Непосредна врска до пораките: 1847
26.11.2012 10:08:02   
*devojce*

Ajde adelle nema razocaruvanje ke napravis i preku krv pa ke prestanes so utrogestanot ako treba, nemoj predvreme da se otkazes zdravje ke bide sledniot patuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1848
26.11.2012 14:59:17   
@bebe
ET ke bide utre, si ja posakuvam najgolemata sreka i blagoslov vo zivotot, edno bravo za uspeh za mene i za moite embrioncinja user posted image

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1849
26.11.2012 17:59:44   
Melanija RR
НОЕМВРИ - ДЕКЕМВРИ

user posted image

user posted image АКТУЕЛНОuser posted image

16. 11. - minaj - ЕТ

18. 11. - milasteve - пункција

20. 11. - iviv - контрола (Битола)

21. 11. - mesecina83 - пункција

21. 11. - Didi80 - почеток со терапија

21. 11. - gina - почеток со терапија

22. 11. - milasteve - ET

24. 11. - @bebe - пункција

24. 11. - iviv - пункција

===========================

26. 11. - mesecina83 - ET

27.11 -@bebe - ET

27.11 -iviv -ET
======================

29. 11. - Bogdancanka RR - преглед (др. Михајло - Систина)

x. 11. - gina - пункција

x. 11. - Didi80 - пункција

x. 11. - foksi - пункција

user posted image user posted image user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image user posted image user posted image

25. 11. - Adelle - тест

28. 11. - minaj - тест

user posted image ТРУДНИЦИuser posted image

*devojce* user posted image
babyhopeuser posted image
Nate76user posted image

ПРЕГРАТКИ

Nivea user posted image
firenca didiuser posted image
skopjanceuser posted image

НАВИВАЧКИ

Bogdancanka RR, @bebe, Melanija RR, foksi, trust, gina, SOLE, Didi80, firenca didi

Adelle јас апдејтував user posted image се замешав но продолжи си
Како си Adelle,што има ново?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 27.11.2012 17:18:30 >

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali moze da ima posledici od epiduralnata anestezija?

Da (0%)

Ne (17%)

Mozebi (83%)

Број на сите гласови: 6

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!