|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
13.12.2012 16:11:54   
Melanija RR
lindicka ако нема посебен проблем можна е бременост со инсеминација во друг сличај е помала шансата ама ете мора да се четири,не гледаат на засебни случаи туку во глобала.Треба баш да не е во ред крајно само тогаш не баат инсеминации.Ако си ги правела на ГАК првите две тогаш е 900 денари ако не тогаш 1.700 но сепак е неспоредливо со приватна

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 2176
13.12.2012 17:46:55   
ninaaa
E mi koshtashe okolu 6iljadi Euro

n.d

Непосредна врска до пораките: 2177
14.12.2012 3:29:38   
Ummu_Ajna
mashallah mnogu hehehe, bidi zdrava i ziva
ke ti dade gospod pak dete ja 7 godini nemam pa ic ne
mu ja mislam, tuku da prasam nesto 3 den kako sto nemam menzis
imali sansi da dojde menzis pred da napravam beta hcg? uste 4 dena mi ostanaa za beta hcg. pozdrav

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот ninaaa)
Непосредна врска до пораките: 2178
14.12.2012 13:01:11   
Melanija RR
Ummu_Ajna предходно ти имав пишано но може не си ме разбрала user posted image
Нема да добиеш кога треба според твое добивање,туку 15 ден од инсеминација оди на тест за бета тоа е најсигурно.
Еве јас до 15 ден користам утрогестан и како ќе проценам одам на бета а добивав после 4-5 дена ,што значи 19-20 ден после инсеминација.
Дај боже бетата да биде висока и да си user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2179
14.12.2012 16:05:11   
Ummu_Ajna
betata koja cifra treba da e za da polaze pozitiven resultat, i dali sigurno pokazuva? pozdrav

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2180
14.12.2012 17:10:16   
Sajna
Ummu beta hcg test preku krv e 100% najtocen test za bremenost .... se nad 5 e veke pozitiven rezultat ama ima i tuka zaebancii ako e niska na primer 2o ke te zbunat da ne e slucajno biohemiska bremenost i taka ama zatoa najdobro ke si go konsultiras lekarot i ke bide .... koga treba da pravis ti test?

Непосредна врска до пораките: 2181
15.12.2012 2:19:22   
Ummu_Ajna
jas pravev inseminacija na 3.12.2012 denes mie 13 den sega mi ostanaa uste 2 dena sega ne znam dali da pravam na 15 den tacno ili na 16 den? a
bolki za menzis simptomi nema nikakvi. sea gradite ne
me bolat kako pred nekolku dena sto me bolea taka po malce bolat.

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2182
15.12.2012 9:54:14   
Sajna
Ummu vo ponedelnik sabajle trk na test preku krv veke bi trebalo da ti pokaze ... a za simptomi ic da ne se zamamras eve jas nemav ama bas nikakvi simptomi ... nekolku dena sega povrakav od se ama eve i toa mi se regulira poleka .... ajde vo ponedelnik cekame dobri vesti pozz

Непосредна врска до пораките: 2183
16.12.2012 21:25:00   
kapina
na gak uste ne preavat inseminacii prasav denes

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2184
21.12.2012 23:01:14   
Maic.
Драги рр, еве и јас да се приклучам на оваа тема...денес примив прегнил и утре на инсеминација (по прв пат)
поздрав и ако можи мала подршка или совет, оти имам трема, паника и страв user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2185
21.12.2012 23:52:50   
Melanija RR
Maic. нема потреба од страв и паника верувај ми ,ги поминав 3ри.Само биди си опуштена и за 3 минути ќе биде готово и после 30мин ќе си лежиш.
Освен опуштеност зошто не е воопшто никаква процедура друг совет немам, биди си смирена и здравје за 2 недели чекаме user posted image
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Maic.)
Непосредна врска до пораките: 2186
22.12.2012 0:23:30   
Ummu_Ajna
zdravo na site 5 den mie od cikluz uste utre i gotovo. dali smejam da zakazam uste edna inseminacija? dokorkata
mi vika da cekam eden mesec ama ne mi se ceka mene, i sega koj den se odi za insemonaija
koga ke ti pomone menzis i treba sa odam na folikometria?

Непосредна врска до пораките: 2187
22.12.2012 0:31:20   
Maic.
Фала Melanija RR за советот..user posted image
Само да прашам дали после инсеминацијата треба тој ден да лежам да одмарам или се си функционира нормално мислам со нормални домашни активности....?
Се молам на бога за 2 недели да има user posted image ..user posted image
Пред неколку дена имав толку многу прашања. што не знаев од каде да почнам, а денес се мие измешано во главата и ништо не ми текнува што сакав да прашам user posted image
поздрав

Ummu_Ajna јас бев со стимулација, кај мене процесот беше вака:
на 3 ден од циклус пиев кломифен 2х1,- 5 дена
на 5 ден ампули меногон по две навечер до 12 ден од циклус
и на 13 ден примив прегнил и
на 14 (утре) инсеминација.

за без стимулација незнам да ти одговорам нека одговорат по искусните како точно е процедурата за инсеминација без стимулација
поздрав

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 22.12.2012 13:30:08 >

Непосредна врска до пораките: 2188
22.12.2012 0:44:54   
MAKMUZIKA
NAJDOBRI SE VO REMEDIKA I SV LAZAR , TUKU EDNO ME NERVIRA KAJ SITE PRIVATNI STO NE OTVORAAT MATICNA KNISKA TUKU TE PRAKAAT NAVAMU NATAMU DA SI BARAS DOKTOR

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 2189
22.12.2012 0:57:45   
Ummu_Ajna
maic epa ja da si smenam klinika da si otidam bo remedika? sto vikad a da de javam i da razgovaram sto kako, koga ke mi recat. jad koga ja ptavev inseminacijata ne mi dadoa nisto da
pijam samo inekcija primav 1 dekemvri vo 12
navecer i na 3 dekemvri napraviv inseminacija. posle inseminacijata mi dadoa dabreston i vaginaleti i neuspesno. zatoa prasav koga ke mi pomine menzis utre u nedela da se javam vo remedika pa da
vidam sto ke mi recat sto da pravam dali mozam da napravam uste edna inseminacija.

(Одговор на членот MAKMUZIKA)
Непосредна врска до пораките: 2190
22.12.2012 13:28:26   
Melanija RR
Ummu_Ajna мој совет ти е да неправиш одма пак инсеминација.
Ако недај боже треба да правиш ИФВ преку фондот бараат 4 инсеминации но направени преку еден циклус.Ако правиш сега нема да ти биде валидна.
Во однос на тоа кога се прави инсеминација зависи како растат фоликулите,на стимулиран циклус е одприлика до 14 ден а без стимулација како што сега ти направи мислам беше на 16 ден,тоа е индивидуално.
Ако имаш повеќе фоликули тогаш немора стимулација.

Maic. денес повеќе одмарај и лешкарај од утре се нормално само без напнување и тешки работи.

Непосредна врска до пораките: 2191
22.12.2012 14:54:39   
Ummu_Ajna
ni na kraj pamet ne mi odi ivf da pravam, sega za sega bar ne tuku dali mozam da ja pravam inseminacija dali e stetno alo napravam pak uste ednas.,?

Непосредна врска до пораките: 2192
22.12.2012 15:40:06   
Melanija RR
Пишав недајбоже ако стигне до тоа ќе мораш пак да правиш инсеминација, мора да имаш 4 инсеминации преку еден месец.
Јас на твое место не би си го мачела организмот и ризикувала да не ми биде признаена инсеминацијата,а ти како мислиш и чуствуваш.user posted image

Непосредна врска до пораките: 2193
22.12.2012 15:45:02   
Ummu_Ajna
cekaj sega da ti objasnam nesto, sega nemam plan za ivf zasto mlada sum uste sa go izlozuvam teloto na tolku terapija, ako pravam ivf ne pravam preku font tuku kesh ke odam, mene me
ontresira dali e dozvoleno edna po druga, zasto tuka citam na rr im pravel edna po druga odma.

Непосредна врска до пораките: 2194
22.12.2012 23:03:48   
Maic.
Денес поминав добро на инсеминацијата, само што некако немам голема надеж, оставам сега се во божји рацеuser posted image
Од вечерва почнувам со утрогестан (crinone gel), докторот ми рече по една навечер, 15 дена. Дали некој ги има ставано после инсеминација, односно дали има врска со овулацијата?

Непосредна врска до пораките: 2195
22.12.2012 23:19:44   
Ummu_Ajna
ja sum stavala vaginaleti 7
dena samo ama zaboravf kako se vikaa. mislam deka tie beja za
infekija i plodot za se zadrzi taka nesto citav na niv.

(Одговор на членот Maic.)
Непосредна врска до пораките: 2196
23.12.2012 0:03:03   
Melanija RR
Maic. јас секогаш примав утрогестан од 200мг 1 сабајле и 1 навечер,немаат врска со овулација таа ти е во тек т.е. помината.Вагиналетите за ако се задржи плодот како подршка и по забременување често се користат до 12 недела.

Непосредна врска до пораките: 2197
25.12.2012 15:13:12   
Ummu_Ajna
zdravo na site denes bev na doktor, 8 den od menzis folikulot mi porasnal vodeciot 15mm dali dobro toa? gi imam mogu folikuli, vo petok pravam uste edna inseminacija za nepoln mesec
dve:). ovoj pat kasno mi bilo za
klomefon tableti da pijam. utre
ke primam horiomon inekcija i vo petok inseminacija. ajde gospod da me usreki ovoj pat da fati.

Непосредна врска до пораките: 2198
25.12.2012 18:51:20   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Pred da pravite inseminacija, probajte go Preseed, lubrikans so 9 aplikatori,koj ke vi pomogne, so priroden pat da uspeete da izvrsite zabremenuvanje, se aplicira 9 dena okolu ovulacijata i go potpomaga dvizenjeto na spermatozoidite i so toa oploduvanjeto

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2199
26.12.2012 16:13:22   
SOLE
Dali znae nekoj kolku kosta inseminacijata vo ReMedika na privatno ne preku fondot???

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2200
Страница:   <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?