|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
26.12.2012 17:33:05   
Ummu_Ajna
preku fond ne se praj indeminacija vo privatnite kliniki, samo vo drzavna so karton i kniska, vo remedika kosta 4500 denari vo Sistina 5500denari

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 2201
26.12.2012 22:30:14   
ZLATICKO
zdravo na site,
na 17 dekemvri pravem inseminacija,i koristam utrogestan,otkako pocnam da gi koristam pocesto mi se mokri,i me pece,isto taka me bolam i gradite,dali nekoj znae  sto znaci ova.I dali bazalnata temperatura se meri samo nasabajle,ili moze vo sekoe vreme?

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 2202
26.12.2012 22:35:55   
Ummu_Ajna
i jas mnogu idev po mala nuzda, a toa sto te bolat gradite ne e vo red da te bolat bas vo proces na inseminacija. taka mi rece doktorot mene. ne treba da
bolat gradi koga se praj inseminacija. nesto so hormonite ne e vo red.

(Одговор на членот ZLATICKO)
Непосредна врска до пораките: 2203
27.12.2012 16:31:03   
Melanija RR
Ummu_Ajna како тоа нетреба да те болат гради кога правиш инсеминација?Лично не го разбрав твојот пост,болење на гради е индивидуално и кај некои се симптом на бременост а не дека не се во ред хормоните.

Ummu_Ajna како помина денес на инсеминација?

ZLATICKO од утрогестанот не треба да те пече но дај боже да има user posted image па ќе си провериш да не е бактерија некоја а може и да е моментално.Повеќе за базална температура прочитај ТУКА јас никогаш немам мерено.
Ако убаво изброив за нова година треба да правиш тест user posted image од се срце дај боже user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2204
28.12.2012 2:36:53   
Ummu_Ajna
melanija od forumot rr. ba edna drugarka
mi rece ne e vo red da bolat gradi koga pravis inseminacija ili kasno ti ja napravile koga si bila pred dobivanje ili so hormonite ne e ok i taka ispadna mene me boleja gradite za vreme inseminacija i dobiv nisto mnogu kasno gi pravat tuka inseminacijte hadzi lega mi rece inseminacija ne se praj edna nedela pred dobivanje tuku porano eve jas denes ke pravam inseminacija petok vo 10 sabajle.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2205
28.12.2012 10:16:28   
Melanija RR
Мислиш од кога ќе се направи инсеминација тие две недели додека чекаш ако те болат гради значи неуспешно,на тоа мислиш?

Јас не се согласувам,многу рр-ки ќе потврдат дека воопшто како и да се обидувале да забременат некои биле трудни кога ги болеле гради а некои не,тоа е индивидуално.
На природен циклус сега кога забременив мене 1 недела пред да добијам ме болеа гради,од кога требаше дадата да добијам до денес воопшто не ме болат.Сите три инсеминации воопшто не ме болеа гради и беа неуспешни.

Сепак мислам дека тоа е индивидуално ,различно кај секој организам.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2206
28.12.2012 10:58:28   
Ummu_Ajna
devojki imam jaki bolki do dolniot del na stomakot i levo jajnikot, dali moze da e ovulacija denes pravam inseminacija, mozno e da pulnal folikul? koga ke stanam i sednam mnogu me boli i koga mockam:)

Непосредна врска до пораките: 2207
28.12.2012 14:05:28   
Melanija RR
Ајна те боли пред да направиш инсеминација?Тоа означува овулација,пукање на фоликул.

На кој ден од циклус правиш,колкави се фоликулите и дали прими инекција за пукање ма фоликулите?Те прашувам за да пишам мое мислење од искуство.
Деновиве ќе дебатираме за инсеминации кога се праваш зошто во некои гледишта се согласуваме.user posted image

Непосредна врска до пораките: 2208
28.12.2012 15:42:57   
Ummu_Ajna
pred da napravam inseminacija kaj 12 casot jaki bolki imav vo predelot na stomakot i ne mozev no da sednam ni da stanam. pred tri dena folikulot mi bese 15mm primav inekcija zavcera horimon. i gradite sega me
bolat mnogu. 11 den od menzis mie napravena inseminacijava. poz melanija i so sreka bebusot gospod da ti go dade zdravo zivo.

Непосредна врска до пораките: 2209
28.12.2012 22:13:36   
Ummu_Ajna
zdravo na site. denes ja napravif i vtorata inseminacija daj boze da bide i posledna. tuku kazete mi doktorot ne mi dade nikakva terapija osven samo edna inekcija sto primav horiomon zasto taka bez terapija tos znaci vo red e so mene i nema
potreba od terapija???

Непосредна врска до пораките: 2210
28.12.2012 22:30:48   
Lina*
Siguro nema potreba od nisto i mene koga pravev inseminacija nisto ne mi dadoja.Ednas zemav vaginaleti bidejki endometriumot bil tanok,mislam bese prviot pat ama samo togas.
Dali prasa od sto ti bile bolkite???puknal folikulot ili???

Непосредна врска до пораките: 2211
28.12.2012 22:37:04   
Ummu_Ajna
da mi rece sigurno si imala ovulacija prsnal sigurno rece. sega ke go fatime i gradite
me bolat mnogu jas ne zemam vaginaleti prviot pat samo koga pravev ses nisto

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 2212
28.12.2012 22:47:20   
Lina*
Gradite te bolat sigurno deka si imala ovulacija a ako prodolzat taka da te bolat mozi da znaciuser posted image daj boze

Непосредна врска до пораките: 2213
28.12.2012 23:01:05   
Ummu_Ajna
uhhhh taka be duso podrzime jas se
razocaruvam preska slusnav mnogu ubaa vest
od
zolvami posle 6
godini ostana trudna i placev od radost vo germanija
primila 10 inekcij nekoj ne znam sto se i ostana. ako ne bide
ova nisto odam i jas za germanija tamo ke pravam kontroli ama go mola gospod da
bide amiiinnnnnn inace 11 den od
ciklus mie i koga moca jajnikot
me boli i vo predelot na stomakot

Непосредна врска до пораките: 2214
28.12.2012 23:07:55   
Lina*
Uzivaj i ne se opteretuvaj so baranje na simptomi i ne razmisluvaj so ke pravis ako ne bidi.Misli pozitivno deka ke bide ovaj pat,mora da bide,uzivaj vo praznicive i posle da si gi docekas tvoiteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2215
28.12.2012 23:12:02   
Ummu_Ajna
ne z opteretuvanje ne se opteretuvam toa e bozja volja nie muslimanite vo toa veruvame, deka ako gospod saka ke bide ako neke ti mozes da se trkalas po zemja dzabe e sve.

Непосредна врска до пораките: 2216
28.12.2012 23:14:36   
Lina*
Ne te prasav dali ova ti e prva inseminacija ili imas praveno i drug pat?

Непосредна врска до пораките: 2217
29.12.2012 0:12:47   
Ummu_Ajna
prvata mi bese na 3 dekemvri vo sistina. vtorata vcera mi bese na 28 dekemvri, uste ovaa i gotovo na ivf idam na priroden ciklus, ako i ova ivf ne bide uspesno idam na ivf so stimulacija, ako itoa ne bide uspesno, ke dignam race od sve i ke ostavam vo bozji race toj neka presudi stp ke bide za mene.

< Поракaта ја уредил Ummu_Ajna -- 29.12.2012 0:14:02 >

Непосредна врска до пораките: 2218
29.12.2012 9:53:39   
Maic.
После една недела од инсеминација и мене почесто ми се мокри, незнам дали е од вагиналните, исто така и неколку дена ме боли стомакот како за менструација, а рано е за да добијам треба негде околу 9 јануари (ако добијамuser posted image ), посебно сношти многу ме болеше стомакот и градите и имам многу киселини во желудникот.
Ummu_Ajna и јас не се согласувам со тоа дека не треба да болат градите, баш напротив мислам дека ако болат тоа е позитивно, значи како шо кажа Melanija RRза сите е индивидуално.
Девојки поздрав и посакувам сите во новата година да си ги видиме долго посакуваните user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2219
29.12.2012 14:48:13   
Melanija RR
Од лично искуство со 3 инсеминации, 8 пати пиено кломифен постојат неколку правила во процедурата кои некои лекари не ги почитуваат можеби сметајќи како што и ние кажуваме ако треба да биде ќе биде.Тоа е така ,но во ова напредно време забораваат дека и ние многу работи до некаде знаеме.

=Кога ќе се прими прегнил или друга инсекција на база на гонодоприн , фоликулите со големина од 18мм до 23-24мм треба да пукнат во рок од 24 до 36 часа.И во тој период се прави инсеминација.Ова е честа грешка а со тоа и неуспешна инсеминација.
=Кога ќе одите на инсеминација посебно ако се поминати скоро 36часа или наближуват и ако сте имале болки во јајници барајте да ви направат ехо.Ако фоликулите се поодамна прснати (тоа на ехо они ги гледаат) тогаш се проценува дали воопшто се прави инсеминација.

=Се проверува преку крв 15 дена по инсеминацијата,секој порано направен тест е лажен.
=Доколку не сте стимулирани тогаш инсеминацијата се прави тогаш кога докторот ќе процени дека фоликулите се доволно големи и ќе прснат.

=Ако сте стимулирани ,веројатно околу 13-14 ден од циклус се прави инсеминација.
=Занемарете кога претходно сте добивале ако треба да добиете нема да биде очекувата дата(пример добивате на 35 ден),кога сте стимулирано ќе добиете 14 дена по овулацијата,што значи 28 до 30 ден.

=Доколку примате утрогестан вагинално ,на 15 ден од инсеминација направете проверка преку крв дали сте бремени,ако не планирате да правите тој ден тогаш најчесто тој ден се прекинува со утрогестан и во тој случај ќе добиете за 4-5 дена ,значи 28 ден +4 дена=32 ден од циклус

(Одговор на членот Maic.)
Непосредна врска до пораките: 2220
30.12.2012 11:11:35   
ZLATICKO
zdravo na site,
kako sto napisav predhodno na 17 dekemvri pravev inseminacija,i ovie denovi od sabajle meram temperatura  koja prvite dva dena iznesuvase 36,8,tretiot den 36,9,i denes 37 sto znaci ova,i dali da napravam test.

Непосредна врска до пораките: 2221
30.12.2012 11:46:45   
@bebe
ZLATICKO, dosega e super znak, toa znaci deka si ovulirala ovoj mesec, deka veke nastapila ovulacijata i dokolku prodolzi taka odnosno treba sega da ostane 37.0 ili da se zgolemi poveke, vazno e da ne se simne voopsto se do momentot na ocekuvanata menstruacija, dokolku e taka toa znaci deka mozno e da nastapila bremenost, prodolzi da si meris se do momenotot na ciklus, vo sekoj slucaj ovoj mesec ti nastapile plodnite denovi-ovilacija, samo da e pogoden momenotot na inseminiranje i da se oplodile, se nadevam i daj boze da bide uspesna inseminacijata, so srekauser posted image

< Поракaта ја уредил @bebe -- 30.12.2012 11:50:22 >

Непосредна врска до пораките: 2222
31.12.2012 6:44:01   
Ummu_Ajna
dobro utro. kazete mi zasto mnogu me boli kicmata? i po malce vo dolniot del na stomskot? i gradite meki se taka ama mnogu me bolat .

< Поракaта ја уредил Ummu_Ajna -- 31.12.2012 6:45:07 >

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 2223
31.12.2012 15:55:31   
kate18
Zdravo RR, nova sum na forumot,najprvo sakam site da ve pozdravam,redovno ve citam i na mnogu navrati ste mi bile od pomos.Ovaa tema momentalno mi e aktuelna,zatoa sto pred edna nedela i jas ja napraviv prvata insemenacija i sekako se nadevame na user posted image , skoro 10 meseci se obiduvame bez uspeh, a prethosdno imav i spontan. Zdravje se nadevame naskoro na uspeh,uste ednas pozdrav do site.

Непосредна врска до пораките: 2224
1.1.2013 21:40:06   
ZLATICKO
Zdravo na site,i srekna nova godina,i se najdobro vo nea.
kako sto predhodno pisav,da ve potsetan pravev inseminacija na 17 dekemvri,sabajle napraviv test  mislam deka e nevaliden,dali moze toa i sto znaci.sekoj den meram temperatura koja e 37 stepeni,no nekako imam simptomi za dobivanje,i sum nervozna,mislam deka i ovoj mesec nema da ima nisto,ve molam za sovet
pozdravce i ovaa godina site sto sakame bebe da si docekame.

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 2225
Страница:   <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?