Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 18.1.2013 1:10:23
Anne^
Melanija Дај Боже да е тоа што го чекам веќе скоро 2 години!!
Cvekelencule, има повеќе видови на цисти. И јас имам цисти и тоа не 2 - туку еден куп се но моите се водени, имам и на двата јајника. Ми се појавуваат после секој циклус, а во текот на цуклусот ми пукаат, и така секој месец. Водените цисти не се опасни. А за другите видови навистина незнам. те
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 18.1.2013 1:17:38
Cvekelencule
Anne^ Е јас досега не сум имала ваков проблем ама си викам ке ми пукнат па ќе нема потреба да примам терапија важно не е нешто страшно поздрав до тебе и свети Јован на сите да ви даде по едно бебуле а може и две ако не сте знаеле ,тој е заштник за жените што не можат да останат бремени и за малите дечина е заштитник ,затоа молете му се него ,Мојата поголема ќерка се вика Јована и го носи неговото име долга и широка е мојата приказна ама со уба крај
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 18.1.2013 23:15:51 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 19.1.2013 14:53:12
Marionkaa
Zdravo na site:) Jas sum nov celen na forumot kako prvo sakam da im cestitam na idnite mamicki a da im dadam podrska na site sto se obiduvat da dobijat detence.Imam edno prasanje.Mi kasni okolu 5dena pred 2 dena napraviv test za bremenost i mi izleze pozitiven ama vtorata linija bese mnogu bleda edvaj se gledase deneska pak naprraviv tast mi izleze negativen i nz sto da pravam neznam dali ima ili nema :S
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 19.1.2013 14:58:55
Ummu_Ajna
ИЗВОРНА ПОРАКА: Marionkaa
Zdravo na site:) Jas sum nov celen na forumot kako prvo sakam da im cestitam na idnite mamicki a da im dadam podrska na site sto se obiduvat da dobijat detence.Imam edno prasanje.Mi kasni okolu 5dena pred 2 dena napraviv test za bremenost i mi izleze pozitiven ama vtorata linija bese mnogu bleda edvaj se gledase deneska pak naprraviv tast mi izleze negativen i nz sto da pravam neznam dali ima ili nema :S
po ova bledda crtka posle nema crta mi izgleda kako bebe da imas hehehe, odi preku krv proveri se beta napravi toa 100% kazuva da ili ne.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 19.1.2013 18:16:19
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: zansen
Okolu edna godina se obiduvam da zabrmemenam no bezuspesno me interesira od kade treba da pocnam da pocnam so ispituvanje vasi iskustva itn inaku pred 2 god sum pravena konizacija pravam redovni kontroli i se ok ve molam za odgovor poozzzz
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk
Najprvo ispitaj si hormoni na 3 den ( LH, FSH, Estradiol, Prolaktin, Testosteron, i dr), potoa napravi se pap test, proveri dali imas hlamidija, kandida, i dr. Soprugot neka napravi spermogram i spermokultura, ama da imate 3-4 dena apstinencija. I ako maticniot ti rece napravi si HSG da vidis dali ti se proodni kanalite. Mislam deka ovie se najosnovnite ispituvanja sto treba da se napravat. Pozz
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 19.1.2013 18:17:27 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 19.1.2013 20:44:17
zansen
Pap test pravam redovno na sekoi 4 meseci na posledniot pap ima benigni kletocni promeni hpv nema dosega imam praveno vginalen briz se e vo red a moze da odam sledniot mesec da ispitam hormoni pa posle hsg pozzzz
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 19.1.2013 23:15:36
Anne^
Kikicka јас треба утре да добијам, се надевам дека нема дојде вештицата :-) само ме ствиа во мисла градиве, синојка имав мали болки а денес не ме болат... сепак јас би рекла како господ никој не е, никој не може против негова воља! што е наше ќе си дојде :-) ве гушкаммм
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 19.1.2013 23:25:05
Cvekelencule
Anne А да ми ја пратиш , мене ич нема да ти се налутам јас таква вештерка очекувам ама никако да дојди Ајде убав ден е утре со убави вести да ни се пофалиш поздрав
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.1.2013 17:17:28 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.1.2013 0:32:52
Juki3
Deneska napraviv test i bese pozitiven mnogu sum srekjna i im posakuvam na site sto cekaat da im se ispolni zelbata Mene deneska mi se ispolni po tret pat
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.1.2013 1:40:39
Ummu_Ajna
ИЗВОРНА ПОРАКА: Juki3
Deneska napraviv test i bese pozitiven mnogu sum srekjna i im posakuvam na site sto cekaat da im se ispolni zelbata Mene deneska mi se ispolni po tret pat
so srekja neka ti e daj boze zivo zdravo da go iznosis i rodis i gospod da ti go cuva:):) a prirodno zatrudne ili? ako ne e tajna
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.1.2013 9:10:12
kikicka
Честитки Јуки13 на новата бременост Трета среќичка како викаат:)
ИЗВОРНА ПОРАКА: Juki3
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.1.2013 11:35:21
Нивеа
Ах,девојки јас длабоко се извинувам што вака закаснив со информациите! Ептен заглавив,требаше во средата да проверам преку крв,но Вторникот вечерта ме фати некој вирус,повраќање,кашлање,главоболки,вртоглавици,право в болница,таму бев до вчера и прокрварев и така се се заврши и денес си имам и нормално пишете ме за нареден месец за 20 фебруари . Просто не било мое!Не ми било судено!Да сме живи и здрави сите... јуки3 честитки за бременоста,со лесно да ти е!
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.