Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Пушење за време на бременоста 25.1.2013 13:36:27
Ikana
Ако кажи си мислење, само да те утешам дека колку и да мислиш дека погрешно правиш, размисли само дека стресот е многу поштетен од цигарата. Неколку цигари на ден не е ништо страшно, затоа и гинеколозите викаат дека до 5 може да се пушат на ден, во тек на бременост. Најбитно е ти да не си под стрес и да си смирена, поради бебчето.
RE: Пушење за време на бременоста 25.1.2013 13:47:50
Beatris
Јас бев прва што кога ќе видев бремена жена со цигара викав леле ненормална како не и е срам, јас во ист момент ќе ги откажам кога ќе забременам. Ама не било така. По природа сум јак каректер за било што, ама за цигарите бев утка. Пушев цела бременост, детето ми е здраво право, ништо не му фали, има одличен имунитет, се роди со АПГАР 9/10. Во никој случај не се оправдувам и не викам дека е во ред, ама ете така излезе. Мој совет кој може да откаже, нека откаже, кој не може нека не се јадосува туку да проба колку може да ги намали и боже мој, со добра мисла се ќе биде во ред
RE: Пушење за време на бременоста 25.1.2013 17:14:56
JanaMarija
Aj i jas da se priklucam na temava kako bivsi pusac.
Pusev 7 godini i toa strasen pusac i gi ostaviv za bremenost i sega dodeka dojam ne pusam, megutoa vo bremenost postelkata mi stareese mnogu brzo i prvo sto me prasuvaa bese dali pusis- i si vikam da pusev ke se jadosuvav ...ete pusam, mu steti na bebeto, postelkata e stara, ke se iskomplicira...a bebeto zdravo pravo izleze i sega cat pat mi mirisaat ubavo i so kafe sakam...ama NEMA SANSI dodeka dojam....nekoi vikaat poloso e da pusis koga dois zosto direktno odi nmikotinot preku mlekoto, otkolku vo bremenost.
RE: Пушење за време на бременоста 25.1.2013 18:55:50
Melanija RR
Да не бидам евентуално окарактеризирана како довчерашен пушач а сега критизер нема да цитирам никого. Едно јас и гласно ќе кажам што важи за било што во животот. Најлошо е сами себе да се залажуваме за било што.
И јас бев пушач точно 15 години, од старт тоа не е оправдание за било што.Пушев по 1 кутија на ден.Кога дознав дека сум бремена ,а така и од секогаш си викав, одма ќе ги оставам .Тие два дека до потврдување на ехо пушев 2 цигари во ден и тоа на 4 пати . Ова го пишав и во друга тема но со задоволство ќе се повторам.Гинекологот ми рече најискрено штом можеш со 2 цигари можеш без ниедна.И седниот ден ги оставив.И јас порано си викам леле шок ќе биде,ќе припагам ништо од тоа.Полошо било што ќе се поправам отколку што ќе пушам. Е баш сум спремна на сегашните 80кг да додадам уште 30кг и да одам на царски,барем мирно ќе спијам дека евентуално со ништо не сум му наштетило на моето неродено дете а господ за друго си знае. И мајками со мене пушела и жива и здрава се родив само 2,5кг.,друго се супер. Барем знам дека ако сакам можем да ги оставам.До кога тоа никогаш со сигурно нема да го тврдам.
Ова не го сфаќајте како критика ,туку дека се е во главата и џабе било кој ќе ви збори додека сами не решите. Пушењето е секогаш право на избор.Муабетот ми е дека нетреба изговори и причина за да се откажат цигари туку подршка и карактер.
П.С.непушач 30 дена ......до кога:непознато
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Пушење за време на бременоста 25.1.2013 18:56:10
deluxe
Za vreme na dvete bremenosti pusev inace sum strastven pusac 1 kutija dnevno,no vo bremenosta namaliv 5-7 cigari dnevno.Pa nisto nema fala bogu,nedaj boze od se ima steta na plodot i od lekarstva hemikalii i dr .gluposti.Cesto cuvstvuvav griza na sovest poradi toa no ete samo toa sakav da zapalam cigara,mene jadenje ne me privlekuvase,no stom ke se spomnese cigara ligi mi tecea .Loso od moja strana no ete pomina bez posledici(fala bogu). isto taka i ova da go napomenam ima edna studija koja kazuva deka bebinjata cii majki pusat se ragaat so pomala tezina i pred vreme kaj mene toa se pokaza netocno i dvete gi rodiv golemi bucki bebinja ,i zgora na toa nad termin nadnoseni .ne sakam so ovoj post da sum primer za nekoi trudnici znam deka loso postapiv no sakam samo da spodelam so vas dragi rr-ki pozzzzzzz
RE: Пушење за време на бременоста 25.1.2013 19:07:21
Cipi Ripi
Јас ги оставив цигарите во 15 недела и не пушев до овој Божиќ, ама ич ни дим ни ништо. Што се прелажав пак да запалам сега не знам, ама ќе ги оставам пак, нека ми пројде меракот сега. Инаку јас пушев многу, по кутија/кутија и пол, значи страствен пушач, мене некој да ми кажеше да ја изгснам цигарата од чело ќе му ја изгаснев. Ама искрено пушење со непушење...тоа е огромна разлика. Се е поразлично кога не пушиш, во позитивна смисла. Само кој може да си ги скроти нервите, тоа е според мене главната работа.
RE: Пушење за време на бременоста 25.1.2013 21:26:22
Beatris
Заборавив да кажам погоре, откако се породив не пушев, значи можело... Бидејќи А не сакаше да цица, се молзев до некои 6-7 месеци на саат-два и и давав мајчино млеко со шише додека не ми цркна пумпата. Ме маткаа на сервис повеќе од 10 дена и накрај ми дадоа нова, а требаше уште одма. Ама кога фатив да молзам катастрофа, за тие две недели се намалило млекото, џабе малтретирање беше. И тогаш пропушив пак. Дебил, нема оправдување
RE: Пушење за време на бременоста 26.1.2013 4:44:44
bucko mal
Oooooooo ligi mi protekoa od temava,edna godina nepusac ama seuste imam kriza za cigara neznam za vas ama sega mislam mozam edna kutija da ispusam edna po edna.Bebevo go dojam nesakam si vikam tolku izdrzav pa sega da zeznam rabota ama neznam do koga drugarka mi ko ke pusi jas uzivam vo cadot zamislete ne mi smeta
RE: Пушење за време на бременоста 26.1.2013 10:10:58
sandriana RR
Јас сум од најлошата категорија бивши пушач. Непушач сум веќе 2 и нешто години (ги откажав веднаш штом ми се потврди бременоста, а таманев кутија на ден), сакав, морав, како и да е....До ден денес не сум паднала во искушени за цигара, а 24/7 сум со пушачи околу себе-на работа се давам во чад од цигари, дома исто така. Сега ми пречат, односно, ми пречи кога 2-3ца одеднаш пушат, па мене ми горчи во грло. Нервата ја регулирам најчесто со чоколадо, се надевам така ќе си добијам и некој килограм плус Детето си го поштедив од никотин и остали лоши хемии од цигарите дур беше во утроба, но сега, кога е дел од светов не ми успева баш. Трудниците имаат право на избор секако, но ако веќе непушењето е преголем стрес, тогаш се согласувам дека умерено пушење е подобро од постојан стрес и немир.
RE: Пушење за време на бременоста 26.1.2013 13:45:34
zzaa
jas sum pusac 8-9 godini,i za vreme na bremenosta pusev po 5-7 cigari dnevno,poslednite dva meseci od bremenosta ne pusev da vidam dali ke izdrzam za cudo izdrzav,i koga se porodiv prvite dva meseci ne pusev me bolese ranata ne mi se stanuvase da dremam na tarasa za cigare,a posle dojde leto i si propusev pak iako doev,sega pusam pak na tarasa doma ne se pusi,ama i sega po 5-10 cigari zavisi kako ke mi se pogodi denot.neznam so da kazam probuvav jas na mnogu nacini da gi otkazam si kupiv lepenki ama ne mi pomogna ,kupiv i elektricna cirara,ama zabe posle pak ke si zapalev drugo cigare,gi frlav cigarite si rekov od utre kraj,koga ke dojde utre ajde kafe pa ne mi se pije kase bez cirare,i taka samo gi namaliv,a pred bremenosta pusev i po 1 kutija,i cel zivot si vikav koga ke doznam deka sum bremena ke gi otkazam ama ne bilo taka.
RE: Пушење за време на бременоста 26.1.2013 19:00:12
temjanuska2
Deluxe mi ja ukrade mislata :) i jas procitav nekade ne mi teknuva tocno kaj deka trudnici vo evropskite zemji namerno pusat za da plodot bide so pomala tezina i da im bide polesen poragajot,ama na koj i da kazav mi velea deka nema sansi za takvo nesto samo se tesam oti sum pusac.A nema vrska ni se tesam so nisto i svesna sum za stetnite posledici od cigarite,bas mi e milo sto i nekoj drug go procital :) e sega kolku e tocno neznam,ama jas ne pusam od tie pricini pusam od sto pusam :( a interesno mi e procitav nekolku postovi za stasni pusacki po 1 kutija a sto da kazam jas dodeka studirav pusev i po 3 kutii dnevno ,vo koi da se smestam jas vo najlosite ,ama sega pusam po 15-20 cigari sto i toa e mnogu ama toa e
RE: Пушење за време на бременоста 26.1.2013 19:53:12
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2
i jas procitav nekade ne mi teknuva tocno kaj deka trudnici vo evropskite zemji namerno pusat za da plodot bide so pomala tezina i da im bide polesen poragajot,ama na koj i da kazav mi velea deka nema sansi za takvo nesto samo se tesam oti sum pusac.
Ова нема никаква врска со европските земји ова е индивидуално.Ако погоре прочитавте некоја рр-ка рече дека пушела а детето се родило со поголем килажа, а за мене пишав дека јас пак сум се родила едвај 2,5кг. Така што никаква врска нема со европа туку се работи за различни организми,а дека некој може намерно да пуши е тоа би казнува со закон ако јавно го каже тоа дека намерно го прави.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Пушење за време на бременоста 26.1.2013 22:08:50
niki
Deluxe mi ja ukrade mislata :) i jas procitav nekade ne mi teknuva tocno kaj deka trudnici vo evropskite zemji namerno pusat za da plodot bide so pomala tezina i da im bide polesen poragajot,ama na koj i da kazav mi velea deka nema sansi za takvo nesto samo se tesam oti sum pusac.A nema vrska ni se tesam so nisto i svesna sum za stetnite posledici od cigarite,bas mi e milo sto i nekoj drug go procital :) e sega kolku e tocno neznam,ama jas ne pusam od tie pricini pusam od sto pusam :( a interesno mi e procitav nekolku postovi za stasni pusacki po 1 kutija a sto da kazam jas dodeka studirav pusev i po 3 kutii dnevno ,vo koi da se smestam jas vo najlosite ,ama sega pusam po 15-20 cigari sto i toa e mnogu ama toa e
aj sto pusite pusite, vas problem, no iznesuvanje na javen roditelski forum vakvi gluposti e preteruvanje ako vakvo nesto se utvrdi kako tocno vo evropskite zemji moze i deteto da im bide odzemeno na takvite neodgovorni majki razbiram deka pusite i deka mozebi ve grize sovesta, no naveduvanje na nebulozi koi nemaat mnogu vrska so zdrav razum ne pretstavuva olesnitelna okolnost za nieden pusac i mnogu mi e tesko da poveruvam deka zena nepusac ke pocne da pusi samo za da rodi dete so pomala tezina i polesno da i bilo poroduvanjeto, a i pusacite veruvam poprvo ke se odlucat da prestanat za da preveniraat nesakani posledici otkolku namerno da pusat za da ne postignelo deteto golema tezina i so toa namerno da predizvikaat nesakani posledici zenite i vo evropa ragaat deca od ljubov i so zelba da im obezbedat se najdobro, ne gi serat na buniste spored mene na nekoja si vakva ideja moze da dojde samo nekoj psihicki poremeten, zdrav i razumen covek tesko
RE: Пушење за време на бременоста 26.1.2013 22:29:26
Bilence2
Bev pusac, po 10 cigari dnevno pusev(max) no za dvete bremenosti koga.doznav vednas gi ostaviv bez da.zapalam.nitu edna cigara. Za prvoto dete ne pusev .sse do denot koga mi sekna mlekoto, i pak propusev, za vtoriov pat seuste dojam, i ne sum zapalila cigarce. Iskreno, bidejki sega sum frlena na jadeje, mislam deka potesko bilo od jadenje da se otkazes otklolku od cigari. Najiskreno, trudnica i doilka ne treba da razmisluva samo na sebe, tuku i na drugo nevino sustestvo koe moze da ima posledici koi navidum ne gi primetuvate izrazeni vo slab krvotok, anemija, bronhitis(podocna i hronicen bronhit i astma) cesti nastinki, slab imunitet do srcevi maani i zaboluvanja. Toj policaec go imam jas vo glava,bidejki ne bi si prostila.nikogas da ne daj boze deteto mu presudam uste nerodeno za nezdrav zivot ponatamu. Ne se tesete so toa sto velite deka i.drugi hemikalii i otrovi vnesuvate na drug nacin, smetajte deka i pokraj tie drugi hemikalii vnesuvate uste i preku cigarite 4000 toksini od koi nikotinot ne e najstrashniot. Izvinete za drskosta, no zena sto pusi dodeka e bremena ili doi, za mene ne zasluzuva da bide majka. Veruvajte, go sakam.pusenjeto, i verojatno povtorno ke propusham otkako ke mi sekne mlekoto, no dodeka bev bremena i dojam toa nema nikako da se sluci. Veruvajte, 10 tina dena trae agonijata i iskushenieto, od denot.koga ke resite.deka.ne sakate da mu nastetite na vaseto cedo, ponatamu lesno go prifakate toa i poveke ne vi se pusi. Probajte,.za vaseto dete se raboti.
RE: Пушење за време на бременоста 27.1.2013 12:28:58
Bethany
Апсолутно против пушење за време на бременоста! Тоа не е дека ете детето ми се роди здраво, право, ништо не му фали, туку мора да има некакво влијание понатаму. Тоа бебе во самиот почетен најбитен развој е директно изложено на токсини. Во бременоста не се ни фарбав, ниту користив стикови, ниту се мачкав со се и сешто. Се гледав да сведам на минимум, колку што можев, колку што беше до мене, така да си бев на чисто сама со себе пред се. Јас додуша сум непушач и многу години пред и да останам бремена, пушев само некое време од животот, дури и сега гледам да го заштитам детето колку што можам, не влегуваме во зачадени простории, гости кои пушат можат да пушат на тераса ако сакаат, кога одиме некаде на гости нормално не си давам за право да кажам на некого што ќе прави во својта куќа ама обично луѓето се сами свесни и не палат цигари во просторија каде е мало дете. Додуша бевме скоро на гости кај луѓе кои имаат две деца, едно е алергично на цигари, ама татко и сепак не престанува да пуши во нејзина близина. Ама битно и купува сите можни играчки, за жал здравјето не се купува, ама треба човек да биде совесен.
RE: Пушење за време на бременоста 27.1.2013 23:23:14
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany
Апсолутно против пушење за време на бременоста! Тоа не е дека ете детето ми се роди здраво, право, ништо не му фали, туку мора да има некакво влијание понатаму. Тоа бебе во самиот почетен најбитен развој е директно изложено на токсини. Во бременоста не се ни фарбав, ниту користив стикови, ниту се мачкав со се и сешто. Се гледав да сведам на минимум, колку што можев, колку што беше до мене, така да си бев на чисто сама со себе пред се. Јас додуша сум непушач и многу години пред и да останам бремена, пушев само некое време од животот, дури и сега гледам да го заштитам детето колку што можам, не влегуваме во зачадени простории, гости кои пушат можат да пушат на тераса ако сакаат, кога одиме некаде на гости нормално не си давам за право да кажам на некого што ќе прави во својта куќа ама обично луѓето се сами свесни и не палат цигари во просторија каде е мало дете. Додуша бевме скоро на гости кај луѓе кои имаат две деца, едно е алергично на цигари, ама татко и сепак не престанува да пуши во нејзина близина. Ама битно и купува сите можни играчки, за жал здравјето не се купува, ама треба човек да биде совесен.
hehe bethany a vozduhot kako go filtrirase? se zezam inaku as pusev pred bremenosta strasen pusac po 1 kutija dnevno koga doznav deka su bremena gi namaliv na 3-4 sam so kafe taka bev i koga doev a sega si se vrativ na staro
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 8:24:36
deluxe
NIki
aj sto pusite pusite, vas problem, no iznesuvanje na javen roditelski forum vakvi gluposti e preteruvanje ako vakvo nesto se utvrdi kako tocno vo evropskite zemji moze i deteto da im bide odzemeno na takvite neodgovorni majki razbiram deka pusite i deka mozebi ve grize sovesta, no naveduvanje na nebulozi koi nemaat mnogu vrska so zdrav razum ne pretstavuva olesnitelna okolnost za nieden pusac i mnogu mi e tesko da poveruvam deka zena nepusac ke pocne da pusi samo za da rodi dete so pomala tezina i polesno da i bilo poroduvanjeto, a i pusacite veruvam poprvo ke se odlucat da prestanat za da preveniraat nesakani posledici otkolku namerno da pusat za da ne postignelo deteto golema tezina i so toa namerno da predizvikaat nesakani posledici zenite i vo evropa ragaat deca od ljubov i so zelba da im obezbedat se najdobro, ne gi serat na buniste spored mene na nekoja si vakva ideja moze da dojde samo nekoj psihicki poremeten, zdrav i razumen covek tesko
heehehhehee niki sekogas me iznasmevas so komentarite bas kako osa si :P bockas...... Mila Niki ne citaj stom ova za tebe ne e za citanje preskokni ja ovaa tema i odi na nekoja tema za Naj Naj roditeli pa tamu fali se!!!!!!!!!!!!!! i nie sto pusime nemame bolna i nz uste kako ja narece psihata zapazi gi pravilata na forumof vregas!!!
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 8:53:01
Mihaela 2010
Od sekogas sum pusela,ama ne sum bila strasven pusac...koga ostanav trudna ni edna cigara ne zapaliv,dve godini skoro,cela bremenost i dodeka doev ...ne osekjav nikakva potreba za cigara...i denes sum takva znam da zapalam vo denot 5 ili da ne zapala cela nedela.... I nema vrska toa deka ako pusis plodot ke ti bil pomal,ete jas cela bremenost cigara u usta ne staiv pa bebeto mi se rodi sitno i da inaku sum protiv pusenje vo bremenost,i ic ne mi e ubavo koga ke vidam trudnica so cigarata vo usta,ama sekoj so svoite odluki neli..
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 10:34:32
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki
Ники, те молам воздржувај се од вакви навредливи коментари, во ред се во склоп на поентата, меѓутоа многу лесно некој може да си ги препише на своја сметка и да се навреди, особено кога веќе цитираш некој пост. Да не се доведуваме на граница на лична навреда!
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 11:47:23
niki
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR
Ники, те молам воздржувај се од вакви навредливи коментари, во ред се во склоп на поентата, меѓутоа многу лесно некој може да си ги препише на своја сметка и да се навреди, особено кога веќе цитираш некој пост. Да не се доведуваме на граница на лична навреда!
ok ke se potrudam vo idnina i ne e voopsto problem poslednata recenica da se izbrise, ako sakate i smetate deka ima potreba, poentata si ja kazav i pogore vo postot
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 11:49:37
Bethany
Што е чудно тоа ако Ники кажаа дека тоа може да дојде на памет само на некој психички пореметен? Па нели е така всушност... Еј ќе пушам за да дете ми се роди помало и полесно да се породам. Тука немаат врска цигарите и одлука некој да пуши , туку МОТИВОТ зошто пуши. А па можам тогаш и јас да се навредам на постот на Ивоничка што ме прашува како го прочистував воздухот? И тоа нели е лична навреда, исмејување на мојот пост? Одам надвор со гас-маска и на детето му ставам... Се шалам, веќе кажав дека правев тоа што е до мене, во мојта можност и оквирите на нормалното, не забегувам.
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 12:56:13
Beatris
Бетани, јас јасно напишав дека поентата на Ники не беше навредлива бидејќи не се однесуваше конкретно на цитираниот пост и член. Е сега на форумов сите работи некако лично се сфаќаат па затоа и беше опомената. Плус има разлика со оние зборови упатени до тебе, сепак ова беа директни навредливи зборови.
Никој не рече дека пушењето е убаво и дека треба да се практикува, меѓутоа ако некој го направил тоа или има проблем со откажувањето, не може да се каже дека не заслужува да биде мајка или не знам што. Факт е дека многу деца на мајки пушачи се раѓаат без никаков проблем, и растат во здрави и прави личност, меѓутоа тоа не треба да се сфаќа како правило туку како исклучок.
Имам пријателка која кога остана бремена веднаш престана да пуши, децата ни се на слична возраст. Е сега кај нив дома се пуши на големо... Што да се каже на тоа? Јас пак сум пушач ама кај мене дома цигара не смее да се запали, исто така не одам ни на гости кај што се пуши.
Затоа најдобро ќе биде секој да си го каже мислењето, без притоа да осудува некого. Дајте аргументи, за или против, за да имаме конструктивна дискусија
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 13:29:05
Ikana
Дајте женски бидете малку потолерантни кон членовите на форумов, само рипате и се мавате во гради за се и сешто. Ајде малку да ве пратам сите во забременување форумот да видите жени и идни мајки како се поддржуваат таму....што е оваа негативна енергија што ја ширите цело време и тоа кај трудни жени, кои ај што живи се јадат дека пушат, па и уште ред мајки да им го дотурат стресот ги караат. Ајде малку бидете фини и поддржете ги оние кои се борат со оваа зависност, за да можат да престанат. Ако имате предрасуди, чувајте си ги за себе. Многу брзате да го фрлите првиот камен, ко вие безгрешни да сте. Кој не знае да каже без да навреди, нека не кажува или нека научи да дава поддршка за да можат мајките кои пушат за време на бременост да се откажат од цигарите и да не си бараат оправданија зошто да пушат туку причини зошто да престанат. Јас лично, престанав да пушам во бременоста и не пушев кога доев, додека не снемав млеко и додека не се одби бебето од града. Па ете не ги осудувам и вреѓам мајките кои пушат или пушеле, само затоа што нив им треба поддршка, а не осуда.
< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 28.1.2013 13:37:42 >
RE: Пушење за време на бременоста 28.1.2013 16:48:20
Melanija RR
Јас мислев дека оваа тема ќе биде како мотив за тие што се бремени ДОКОЛКУ сакаат да најдат подршка и совет и да престанат да пушат.
Оваа тема мене ми беше мотив додека мака мачев да забременам да си наметнам сама на себе став дека кога ќе забременам веднаш ќе ги оставам цигарите. Од 1 кутија ,еден ден 2 цигари, трет ден ниедна цигара.За каков пушач и да се работи. Јас се надевам дека ќе можам но да бидам искрена не бев сигурна дали оставањето на цигарите ќе ми успее.Но тој судбински момент беше посилен од мене,реков не и остана не.
Целта на мојот пост и понатаму е како бремените кои пушат АКО сакаат да ги остават цигарите ,ако се свесни дека наоѓаат изговор ќе најдат совет/пост кој ќе ги потикне дека и они така мислеле ама не им успеало. Значи темава треба да е мотивирачка,ако некоја трудница сака мотивација