Melanija RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: profe Vo sabotata pred eden butik prodavackata trudna sesti mesec nekade, sedese i pusese cigari. Si pomisliv, ee nekoi kako lesno si gi sfakjaat rabotite. Toa bese pred krvarenjeto, a sega uste povekje ne mozam da se iznacudam. Pozdrav do site ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Тоа и јас се чудам, пушат, пијат, гајле им е... Но тоа е, некој што се намачил со стерилитет поинаку гледа на работите. ИЗВОРНА ПОРАКА: Roberta r profe ne znaci deka ako sme pusaci ne se grizime eve i jas sum edna od niv.js znam deka toa ne e ubavo ama kaj nas doktorite ne znaat nisto osven da kazat od cigarite e.eve na mene ovde mi kazaa deka ne e vo red da pusam no ne e vo red i odendnas da se prekinat,pa mi preporacaa da pusam od najslabite cigari ne poveke od 10 na den. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Roberta r, извини, не сакам да се расправам и да ти мудрувам, но морам да си кажам. Имам нула толеранција за пушачи општо, а посебно пак за трудници. Може е стрес за бремениот организам нагло откажување, но сигурна сум дека поголем стрес е самото пушење, колку и да се тоа цигари дневно. Нема многу или малку пушење, или пушиш, или не. Не верувам во постепено откажување, се работи за психичка подготвеност и одлучност. Еве на пример мм беше страствен пушач, но кога реши, си одреди датум и од тој ден па наваму, веќе со години, нема запалено ниедна цигара, и воопшто не беше толку страшно колку што сите пушачи мислат - а и тој самиот. Кризата не е ништо посебно, и повеќе е мит отколку нешто што не може да се издржи. Секој е одговорен за своето тело, во ред, но мислам дека е страшно себично да се пуши во бременост. ИЗВОРНА ПОРАКА: scared Се согласувам потполно со Hopeful. Нема постепено откажување, па стрес било ова она, тоа се само изговори. Маж ми пушеше кога започнавме врска претерано, за само неколку месеци он престана нагло со цигарите, не по 1-2 дневно туку скроз ги исфрли и тоа заради мене само. Еве веќе 4 години нема ставено цигара во уста. Го направи тоа заради мене која му бев само девојка тогаш, затоа не можам да сфатам некој да не може да престане да пуши заради најмилото. Кога он престана можат сите во тоа сум сигурна, само треба да се сака, нели
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
|