Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ajde Devojki POMOS! Denes dobiv izvestuvanje od fondot za vtoro ivf ,so donorski materijal mi pisuva. Jas ne sakam so donorski materijal kaj nas e oligoastenospermia i nemam podneseno za donorski materijal Seuste gi nemame iscrpeno moznostite samo edno neuspesno IVF i odma donor Dali sega imam pravo da si baram obicno IVF? Dali od komisija imaat taka pravo odma donor?
бомбонче душо да не е некоја грешка?најдобро јави се во фондот и прашај си не се секирај ако е грешка сигурно ќе се исправи јас мислам дека на твое барање се одобрува инвитро со донор
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 9.2.2013 12:27:32 >
ako ti ne si barala so donatorska sperma sigurno e greska, cim nekes so donatorska sperma pazi da ne ti izmesat nesto, taka bratucetmi za malce da gi tuzi za malce donator da i stavile na zena mu po greska, sreka na vreme se otkri sve, i na niv isto im pisuvalo so donator, ama jadni ne procitale ne visle dobro,
Eve me i mene i kako po obicaj kaj mene ne mozi da bidi ednostavno,mora nesto da se iskomplicira.Vcera go imav embiotransferot,mi vtatijadve prekrasni ama dodeka mi gi stavija dusa mi izleze,kanalot mi bil mnogu kriv i edvaj uspeaja da vlezat vo matkata.Bolki nenormalni ama se ke se izdrzi i ke se zaboravi. Poveke me plasi sto snosti kako temperatura da imav i pocnav da kaslam so slajm.Neznam dali ova mu smeta na bebuvcinjata i osven caj sto drugo da se napijam???
Lina so sreka srcko ti posakuvam za dve nedeli pozitiven test i goolemo slavenje tuka na forumov Inaku za kaslanjeto samo caevi , med , prirodni sokovi nisto drugo i ne se sekiraj nisto nema da im e na Jas do den denes ne prestanav da kaslam a za nekoi desetina dena ke vlezam vo 5-ti mesec a sum bremena so bliznaci,otkoga mi go napravija transferot pa toa kaslanje ne sum kasalala taka nikogas vo zivotot , sekret od sinusi do den denes i zatnat nos nikako da se oporavam a pravev i krvna slika se mi e super , ja prasuvam pred nekoj den maticnata doktorka ginekolog dali kaslanjeto moze da im smeta nesto na bebinjata i mi vika onaka otsecno Neeeee nema sansi samo zemaj vitamini med caevi i toa e toa .
Fala mnogu Nate,i jas prosto neznam od kade izleze ova,koga ke se nakaslam cela dusa mi se potkreva. Lele uste i ova da ve prasam,malku mi e smesno ama uste od vcera mi se losi,se nesto neubo mi mirisa,apetit nemam voopsto i sto e najbitno ne mi se pusi cigarce a i kafeto ne mi odi bas.Znam deka e prerano za simptomi ama ajde..... Vo nedela(slednata)treba da pravam test pa ke vidime za simptomive
Zdravo devojki, daj pomagajte sto ke pravam ne znam jas koga ke pravam ivf:( kaslam od avgust mesec malce da se zamoram mislam dusata ke ja izvadam so kaslanje :( od cigarite mi e toa, ama sega podobra sum malce :( dali ke mi steti po ET, tie dve nedeli sto kaslam, moram cigarite da gi trgnam barem tie dve nedeli da ne kaslam, tepam po kutija ipol:(
ummu ema ќе те замолам кога сакаш некој да се уклучи на мсн кажи му го тоа во пп да не биде тоа во последователни постови. Ти благодарам
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Lina mila...ne se sekiraj.I jas kaslav nekade okolu nedela dena i mi bese cudno,pa uzbuna dignav , site mozni poznati doktori koi gi imam gi isparasav kako za na ispit...za da mi kazat skoro site deka toa se slucuva po sekoe primanje na anestezija , a moze da se manifestira po nekolku dena od primanjeto . Vtoro , ako si pusac , a neli gi ostavame naednas cigarite ( sto ne e vo mojot slucaj ) i od nikotinot se kasla posto se cisti plukjata. I vo ovoj slucaj samite pravime greska sto naglo gi ostavame cigarite, a taka sme go sokirale organizmot so nagla promena a i psihicki sto mislime na cigarcinjata si stvarame stres-pa poarno da zapalime 2-3 cigari dnevno...posle sami ke ni se zgadat Znaci , ne se grizi uzivkaj si , sigurna sum deka na bebuskite im e super !!! Te guskam
Fala dusicki i jas vas ve Snosti bev ista kako za snimanje reklama za Ferveks ili kafetin Temperatura imav 37.2 a vamu nisto nesmeam da pijam pa ajde kiselina na noze,rakija so crn piper na gradi lele uzas Samo bebuvcinata da se vo red pa vo nedela da ima zurka
Devojki, ve citam nekolku dena i ve molam za pomos , vcera pravev test domasen za bremenost self clear (na nego pisuva 5 dena od moznoto zacnuvawe) I izleze negativen , go napraviv na 10 den od ET I 12 od punkcija, sto mislite dali e mozno da go imam napraveno rano pa poradi toa da e negativen , a mi kazaa da go napravam na 15 den od ET. Neznam sto da mislam se plasam, a za simptomi nemam bas nikakvi, sto mislite ? Ema I Nadezda cestitki za bremenosta , uzivajte vo nea pa za 9 meseci da si se guskate co basite bebusi . Lina I Bubble daj Boze testot da vi bide pozitiven pa da slavime site zaedno. Za site koi se vo process na IFV im posakuvam uspeh.
Mimi mislam deka e rano,mene posle transfero mi rekoa test da napravam na 14 den od punkcijata i ima sansi da pokazi negativen a vo takov slucaj da napravam uste eden ama po 2 dena.Znam deka trpenieto na site ni e mnogu slabo ama te molam izdrzi barem uste dva dena pa posle da se raduvame zaedno na dvoite Stiskam palcina za tebe i tvoeto
Zenski imam kako da recam moze nevazen problem. Od petokot pocnav so Fostimon da se bockam, se e Ok no nikako da prestanam da jadam blago veruvajte mnogu me tera da jadam, jas sekogas, golem konzumator na blago sum. Se trudam da prestanam no nikako ne mozam. Dali bi imalo negativen odnos za IVF? Dali bi bilo mnogu stetno dodeka sum na terapija?Mnogu se plasam vo vrska so blagoto. Ve molam za sovet, dali e navistina stetno dodeka si vo postapka za IVF da jades blago?
Bombonce, sto napravi? Dali dozna nesto od Fondot?
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombonce
Ajde Devojki POMOS! Denes dobiv izvestuvanje od fondot za vtoro ivf ,so donorski materijal mi pisuva. Jas ne sakam so donorski materijal kaj nas e oligoastenospermia i nemam podneseno za donorski materijal Seuste gi nemame iscrpeno moznostite samo edno neuspesno IVF i odma donor Dali sega imam pravo da si baram obicno IVF? Dali od komisija imaat taka pravo odma donor?
zdravo devojki...denes 4 ti den posle embriotransfer. do sega povekje lezev, stanuvav za jadenje i vo wc...ama vchera vekje pochna grbot i cela snaga da me boli od lezenje pa od denes ke si stanuvam niz doma malku...na kompjuter...dosta beshe lezenje... e sega neznam malku mi e strav da izleguvam nadvor, bidejki na treti sprat sum skali ovo ono ama ke izchesne i toj strav nabrzo...malive se nadevam deka se dobro , i deka poleka poleka ke rastat vo ... koga sme kaj onaj psihichki moment....uffff...teshko e mozokot da go nasochuvash samo kon pozitivni raboti... se nekogash od nigde nikade ke preleta nekoja glupava misla... ili pak ke pochnam da osekjam nekakva tezina vo dolniot del od stomakot, koja izcheznuva vednash posle svrtuvanjeto na mislite na pozitivna strana ...megjutoa povekjeto od vremeto sum relaksirana ponekogash si go galam stomacheto i taka loshite chuvsyva zaminuvaat ve gushkam milichki...
Bravo Bubble! Ke bide se vo red. Normalno e ponekoja crna misla da preleta, ama bitno e da si go zadrzis opstoto pozitivno raspolozenie. mnogu sreka ti posakuvam!
Bravo Bubble! Ke bide se vo red. Normalno e ponekoja crna misla da preleta, ama bitno e da si go zadrzis opstoto pozitivno raspolozenie. mnogu sreka ti posakuvam!
Душички мои, ви посакувам на тие што се во очекување да си ги видат цртките... Еве ме мене, да се јавам на рапорт (што би рекла баба ми) [sm=jezicek.gif Напраив ПАП и микробиолошки брисеви во четвртокот,сега пред малку ми се јавија со брисевите се е во ред, сега уште резултатите од Пап-от, докторот ни даде зелено светло за ивф во Април...да се надеваме се ќе биде во ред ве гушкам
Душички мои, ви посакувам на тие што се во очекување да си ги видат цртките... Еве ме мене, да се јавам на рапорт (што би рекла баба ми) [sm=jezicek.gif Напраив ПАП и микробиолошки брисеви во четвртокот,сега пред малку ми се јавија со брисевите се е во ред, сега уште резултатите од Пап-от, докторот ни даде зелено светло за ивф во Април...да се надеваме се ќе биде во ред ве гушкам
Nivea! I jas april najverojatno ke pravam, pa ke si se druzime i poddrzuvame!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа