|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
21.2.2013 11:43:12   
Kolachence
Lina*, se ke bide vo red. Ti samo opusti se i bidi pozitivna! user posted image user posted image user posted image

Inaku za hechingot slusnav od edna prijatelka, a taa od nivni prijateli... Imase edna igra porano: rasipan telefon se vikase user posted image
Kako i da e, ima mnogu literatura na net za toa. Se raboti za pomaganje na procesot na implantacija. Naslusnav deka vo Remedika go pravele, ama nemam potvrda se uste.

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 651
21.2.2013 16:06:51   
emaaaa
zdravo i cestitki do site koi ostanaauser posted image sakam da prasam dali invitro moze da se pravi vo drzavna i kolku pari e tamu pozzz

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 652
21.2.2013 16:20:07   
Anonimen
Denes bev na prva folikulometrija 4 dena posle primanje na Fostimon imam 10 folikuli, no site se okolu 7-8mm. SSe plasam da ne se mali, moze da mi kazete kolku vi bila vas otprilika na 1 folikulometrija.
Fala odnapred

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
  Непосредна врска до пораките: 653
21.2.2013 16:55:36   
Ummu_Ajna
ne se sekiraj rano e uste, ehee za nedela dena ke porasnat znaes kolku. uzivaj i ne se sekiraj, tuku nekoj mene sega da mi kaze mi kasni 3 dena sto e problemot? da ne sum ja trudna povrakam i gradite me bolat, a simtomi za dobivanje nemam.

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 654
21.2.2013 16:56:43   
Lina*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Denes bev na prva folikulometrija 4 dena posle primanje na Fostimon imam 10 folikuli, no site se okolu 7-8mm. SSe plasam da ne se mali, moze da mi kazete kolku vi bila vas otprilika na 1 folikulometrija.
Fala odnapred

jas i ne sum bas da zboruvam,mene za usi mi gi vlecea folikulite da mrdnat ama tvoite se super.Jas na prvata folikulometrija nemav nisto potencijalno a primav po 4 fostimoni na den.Potoa mi zgolemi po 6 fostimoni pa porasnaa samo dva po 10mm.Zatoa uzivaj,super seuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 655
21.2.2013 16:58:26   
Kolachence
Ummu Ajna, i jas koga pocnav da primam suprefact, mi kasnese ciklusot 2-3 dena. Bas i doktorot se cudese... Mgjutoa posle dobiv i prodolziv normalno so terapijata.
Inaku daj Boze da si bremena, pa vednas da prekines so terapija user posted image

Непосредна врска до пораките: 656
21.2.2013 17:04:56   
cacisk
Ummu Ajna pa napravi eden test vecer. Shure Ckeck vo tekot na celiot den se pravi. Da si znaes za sekoj slucaj, ete ti se povraka, te bolat gradite, ne sedi vo neizvesnot. Cekame ubvi vesti

Непосредна врска до пораките: 657
21.2.2013 17:13:45   
skopjance
Ummu ema mene koga mi se namali dolzinata na ciklusot mi otkrija deka prolaktinot mi e visok.Proveri si i ti da vidis kako ti se hormonite.

Emmaaaaaa dali ke pravis na klinikaili vo privatna klinika ako odis preku fondot sekade e ista cena e ako si privatno togas e razlicno.
Ti kako planiras?
Ummu ajna ponekogas i od suprefaktot mozes da gi imas tie promeni ali za sekoj slucaj ne e loso da si proveris so eden test.Se nadevam na user posted image

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 658
21.2.2013 22:06:17   
mimiiiiiiiiiiiii
Zdravo na site,mnogu odamna ve citam i eve resiv i jas da se priklucam vo razgovor,vo brak sum 6 godini imam napraveno 2 neuspesni inseminacii i sega sum vo podgotovka za prvto invitro,pred deset dena pocnav so superfact inekciite,mnogu meseci proveruvavme Lhormonot bidejki mi bese malku visok,inace sum pacient kaj dr Tase vo bitola.Ve pozdravuvam i posakuvam mnogu bebinja ovaa godina.

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 659
21.2.2013 23:20:46   
Bogdancanka
mimiiii добредојде на рр user posted image user posted image user posted image
ајде душо од срце ти посакувам набрзо да си ги видиш посакуванитеuser posted image цртки ти си веќе чекор до целта само опуштено ќе биде се во ред

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот mimiiiiiiiiiiiii)
Непосредна врска до пораките: 660
21.2.2013 23:56:33   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

zdravo na site, kazete mi dali se dobri i efikasni ovie inekcij porigon, dali se dobri?? deka citam razlicni inkcij primame site za ivf?

Ummu_Ajna за тоа кој инекции и што е добро за секој пациент одлучува лекарот кој ќе ја води целата постапка за вештачкото оплодување....

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 661
22.2.2013 0:00:03   
Ummu_Ajna
bogdancanka da te prasam nesto, znaci jas ne sum vo proces na ovulacija, ama mi izlaga od dole parcenca beli leplivi sto moze da e toa? kako silikon da e i se rastegnuva ova mi se slucilo pred da primam inekcij i sega.???

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 662
22.2.2013 13:41:18   
cacisk
Denes bev na kontrola, 8 den so stimulacija so Fostimon, imam 4-5 folikuli, no mali po 10mm user posted image Mi ja zgolemija dozata na 2 i pol Fost. na den. Pa Vtornik pak na kontrola. Dali znaete kako mozat barem malku pobrzo folikulite da porasnat? Nekoja hrana ili nesto? Pozdrav pa ke vi pisam vo Vtornik

Непосредна врска до пораките: 663
22.2.2013 14:55:18   
gina
cacisk mila ne se zamaraj sto da jades vnesuvaj mnogu vitamini so ovosje i zelencuk i ne se sekiraj doktorot so terapijata ce ti gi narasne za dva dena rastat a najmnogu na jajce kletkite vlijae stresot bidi opustena i ce bideuser posted image user posted image

ummu anja mozebi ti se povraka od terapijata toa e isto kako da so bremena so hormonite i mene mnogu mi se losese odvaj se vozdrzuvav da ne povrakam ama ne e loso da si napravis test ne mu znaesuser posted image

mimiiiii dobre dojdeuser posted image user posted image user posted image i ti posakuvam uspeh so ivf i da si gi vidisuser posted image

Непосредна врска до пораките: 664
22.2.2013 14:59:05   
Lina*
mimiiiiiiii ajde so lesno da ti odi terapijata da imas mnogu folikulcinja i na kraj da ne izraduvas so user posted image user posted image I jas odam kaj dr.Tase,super doktor,opustise i se ke bide

cacisk nisto osven ineksiite ne pomaga,bez gajle da bidis ti samo uzivaj si i primaj si ineksii tie ke si porasnat,sto velese mojov doktor....mora da porasnat pa milum ili silumuser posted image

Sto se odnesuva do mene,denes bev na kontrola i betata se iskaci na 101 sto e dobar rezultat no treba da odam povtorno za 5-6 dena pa mozebi togas ke se vidi dali se dveuser posted image user posted image Lele uste ne mi se veruva deka sum user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 665
22.2.2013 15:16:30   
Ummu_Ajna
zdravo zenski, malce se zbuniv vo remedika od guzvata, denes mie prv den od menzis, gi kupiv porigon inekcijte, sega od nedela da pocnav so niv? 3 den od cikluz? od deneska da racunam pa vo nedela da si zemam po 3 ampuli da gi primam i plus suprafaktot. a vo cetvrtok treba krv da mi zemat za estradol za dca casa rezultat, pa eho ke mi pravat.

Непосредна врска до пораките: 666
22.2.2013 17:13:11   
Anonimen
devojki moze mala pomos. Denes Suprefaktot i Fostimonot po greska gi staviv na ista strana, dali bi mozelo da ima nekoe negativno vlijanie toa? Stvarno se zapravivme muabet so sestrata, i zaboravivme. Mnogu mi e maka, i se plasam da ne nenetreba taka.

Непосредна врска до пораките: 667
22.2.2013 17:51:20   
bubble
Suprefaktot se stava podkozno vo stomak ili ramo, a fostimonot muskulno vo zadnikot user posted image ...taka da ne mi e jasno kako moze da se stavat na isto mesto t.e na ista stranauser posted image kako I da e I da gi stavi na isto mesto nema veze, nishto strashno, vednash se absorbiraat od masnoto tkivo se raspredeluvaat I si deluvaat tamu Kade shto treba user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

devojki moze mala pomos. Denes Suprefaktot i Fostimonot po greska gi staviv na ista strana, dali bi mozelo da ima nekoe negativno vlijanie toa? Stvarno se zapravivme muabet so sestrata, i zaboravivme. Mnogu mi e maka, i se plasam da ne nenetreba taka.

Непосредна врска до пораките: 668
22.2.2013 20:36:14   
Kolachence
Mimiiii so sreka!!! Uspesno neka se zavrsi prvoto in vitro.

Lina*user posted image za betata!

Anonimen, nema vrska od koja strana se bockas
, i dali od ista strana 2 pati. Kako sto ti kaza Bubble!

Ummu Ajna kolicinata na injekciite e individualna. Najdobro javi i se na sestrata vo Remedika ke ti objasni kolku treba da si josis, ili proveri na listata sto ti ja davaat dali pisuva.

Непосредна врска до пораките: 669
22.2.2013 20:45:38   
Ummu_Ajna
lina znaci ja imam inekcij i znam po kolku ke
primam znaci po 3 vo den 12 inekcij sum zemala, sega drugo me buni jas denes dobiv, a so porigon treva treti den od ciklus. znaci od nedela
mu doaga neli?

Непосредна врска до пораките: 670
22.2.2013 20:52:28   
Lina*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

lina znaci ja imam inekcij i znam po kolku ke
primam znaci po 3 vo den 12 inekcij sum zemala, sega drugo me buni jas denes dobiv, a so porigon treva treti den od ciklus. znaci od nedela
mu doaga neli?

neznam zosto sum spomnata vo postov no kako sto velis ako denes si dobila vo nedela ti e tret den od ciklus.....prosto ko gravceuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 671
22.2.2013 21:18:16   
Ummu_Ajna
offf lina mila izvini po greska kaj tebe replicirav, ajde ne se nerviraj odma pa i ti lelee bebushite ke gi uplasis heheh,

Непосредна врска до пораките: 672
22.2.2013 23:42:21   
siki1
sakaf da prasam dali nekoja od vas posle nekolku neupesi od ivf dobila spontan folekul,jajna kletkapa pa ja vagala so punkcij ai dosla do uspeh .ako ima nekoja takvo iskustvo ve molam neka mi kaze,jas imaam 4 neuspesni insiminacii i 5 neuspesni ivf i sega poslednovo se prkina postapkata zasto folekulot bese bes jajna kletka gi poz na site sto seuser posted image user posted image isto si gi videle dveteuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 673
23.2.2013 9:34:34   
Anonimen
Vcera mi bese ET se nadevam deka i jas posle 5 godini ce bidam majka. Sakav da prasam dali e vo red na 18 den od ciklus da bide ET? Jas mislam deka malku e kasno, sto vikate vie? Treba da dobijam na 6 Mart i imam samo 10-11 dena do sledniot ciklus. Mislite deka bi bile dovolni ovie denovi da se zadrzi plodot? Da ne dojde do prerano krvarenje. Mnogu se plasam!user posted image

(Одговор на членот siki1)
  Непосредна врска до пораките: 674
23.2.2013 16:42:25   
skopjance
Anonomen ne se sekiiraj i jas prviot pat mi bese ET na 18 den a vtoriot pat na 17 den. nisto strasno kaj sekoj e razlicno. Sega uzival icekaj user posted image za 8 Mart.

Ummu ajna dali sestra ta ti objasni 3 Puregani so kolku vodicki treba da gi primas.

Непосредна врска до пораките: 675
Страница:   <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?