Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Jas zavrsiv so punkcijata ovojpat izvadija odlicna jajce kletka i sega nestrplivo ke go cekam embriologot da mi se javi utre so ubavi vesti.Siki jas uspeav po pridoden pat da dobijam jajce kletka ocigledno e deka terapijata ne mi pomaga,se nadevam ovoj ciklus i ti ke uspees. Sakav da gi prasam poiskusnite za utre ako mi kazat deka se e vo red i mojata jajce kletka dobro se razviva dali toa znaci deka treba da se opustam ili postoi rizik i vo Sabota i Nedela nesto da ne se razviva kako sto trebaa.Pozdrav!
Zdravo devojki,nekako ste mi tivki ovdeka,nikoj nisto ne kazuva do kade e rabotava...koki12 ti se javija li biolozite???kako napreduvate???? Za ummu ajna procitav deka bila banirana oti navodno kazuvala nekoi lagi pa taka da neznaeme dali i voopsto bese na IVF
Jas seuste si lezam,odmoram pa vo sreda ke odam na kontrola da slusnime dali ke cukaat dve srcenca ili edno edvaj cekam da go vidam Ajde devojki da ve vlecam po mene za da se prefrlite na drugi temi,dosta e ovde.Pozz
Здраво и од мене.Кога отварам РР прво ја читам оваа тема и се радувам на секој успех.На сите ви посакувам наскоро успех,а на новите трудници лесна бременост и усте полесен пораѓај.Поздрав!
Zdravo na site,jas sega sobrav hrabrost da vi pisam, dosega samo ve citav,dosega imam napraveno dve punkcii bez transver,sega sum malku isplasena imav punkcija pred 3 dena i embrionot mi se razviva ama bavno ,sega cekam utre pak da kazat,kako ode razvojot, ve molam poiskusnite da mi kaze nesto, da si gi namalam grizite....pozdrav i vi blagodaram odnapred
Dobredojde...ti posakuvam shto pobrzo da se prefrlish na forumite za bremenost...se shto ne ti e jasno mozesh Da si prashash...a nie ako mozeme ke pomogneme spodeluvajki gi nashite iskustva...ti prakjam mnogu mnogu srekichka za embrioncheto da se razviva pobrzo I so odlichen kvalitet da go docheka svojot transfer...samo opushteno I so pozitivno razmisluvanje...pozdravche
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacim
Zdravo na site,jas sega sobrav hrabrost da vi pisam, dosega samo ve citav,dosega imam napraveno dve punkcii bez transver,sega sum malku isplasena imav punkcija pred 3 dena i embrionot mi se razviva ama bavno ,sega cekam utre pak da kazat,kako ode razvojot, ve molam poiskusnite da mi kaze nesto, da si gi namalam grizite....pozdrav i vi blagodaram odnapred
ДОбредојде cacim , само опуштено мила, се ќе си дојде во свое време. Значи сега откако е оставено ембрионот да се развива, потребна ти е сета позитивна енергија и да го подготвиш твоето тело да го прифати за време на трансферот. Значи релаксирај се, мисли само на убави нешта, не дозволувај сомнежот да те преокупира. Колку поопуштена ќе бидеш, толку подобро. Ти посакувам наскоро да ни се пофалиш со . Некако стварно сме малку тивки деновиве а? Лина јас ти посакувам и тебе да си го/ги слушнеш најубавиот звук за твоите уши, звукот на бебешкото срцебиење
bubble i babyhope vi blagodaram na podrskata,vi posakuvam i vas se najdobro, site da si docekame da osetime kako e da si majka...... se trudam da bidam pozitivna, no odvreme navreme mi doagaat nekoi misli od koi se plasam, samo sakam se da bide vo najdobar red, se nadevam na transver vo nedela, a posle i na
Штом има само 2-3 исчекувалки малку е затишје, знаете не сите можат да пишуват редовно и да дадат поддршка но сигурно се тука и не читаат cacim добре дојде на РР се надевам дека се ќе биде во ред со трансферот и ќе се радуваш на
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Во вторникот бев на преглед кај матичната ме прегледа вагинално и ми каза дека има 2 цисти дека едната е 26мм,а другата е 33,3 мми рече дека на ехото се гледа дека во најскоро време ќе ми дојде ама веќе 14 дена ми касне и ми даде вибримицин да пијам 2 на ден,од каде ми се појавија овие цисти докторката рече за 2 недели да идам на преглед ќе ми земе пап тест и брисеви лелеле само колку се плашам да не оваа сериозно со цистиве а таман се одлучив да одам за чешка сега ќе мора да го санирам проблемот се надевам сами ќе си пукнат
Cacim drzam palci za tvoeto embrionce pa vikendov da ne izraduvas so ET.
Mesecina 83 ne se sekiraj za cistite moze da se pojavat i posle nekoe vreme po IVF. Ginekologot ke ti kaze sto treba da pravis jas ednas koga primav klomifen mi sa pojavija pa so dobreston mi puknaa.
Jas deneska pocnav da se bockam so Puregon pa zdavje ke vidime kako ke odi se. Lele ama bolele ovie
Zdravo na site.Mnogu vi blagodarm na site za podrskata ve citam od letovo i znaev deka koga ke bidam vo IVF postapkata vasata pozitivna energija ke mi pomogne polesno da go prebrodam celoto ova macenje i iscekuvanje.Deneska mislam deka ke poludev od cekanje,mi se javija duri vo 13h mi kazaa deka jajce kletkata se oplodila i sega ostanuva da ja cekame delbata.Neznam kako ke docekam do utre za ishodot.Ve pozdravuvam site i vi blagodaram sto ste so mene vo celava ova maka.Pozdrav!
samo sakam so vas da spodelam, mi se javija od bolnica sega za sega se e vo red i utre na transfer, se nadevam deka se ke bide dobro.... vi blagodaram na site za podrskata
koki12 ne se sekiraj se ke bide vo red, da mislime samo na ubavi raboti..
koki mila navistina me izraduva sto bas e se vo ret i taka i kebide navistina opustise ke posne i da se deli jj.mnogu mnogu mi e milo sega za=nam deka mozebi i za mene ke se najde nekoja posledna sansa,bravo za KOKI 12
so sreka na site i sekoja postapka neka ni e blagoslovena za ...eve i jas veke pocnuvam da se spremam za 2 ivf , bas sakam da pominam i kaj d-r da prasam koe ispituvanje baraat da go napravime doktorite po neuspesno ivf, so isklucok na osnovnite sto gi bara fondot, dali znaete
===================== 2013 година Ema$ nadezda Lina*
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.3.2013 20:59:28 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Devojki moze da mi kazete sto oznacuva estradiolot ? Jas sum vo proces na IVF, vo Petokot estradiolot mi bese 1800, a folkulite mali, ne porasnati. Primam stimulacija po 3 Fostimona, i vo Ponedalnik ja primam stop inekcijata. Ne razbiram samo za estradiolot, Dr mi vaka super ti e, a folikulite mali. Ve molam za pomos,srcinja ste ako mi odgovorite.
eve me mene...transferot pomina,sega mi ostanuva da se opustam i odmaram vo narednite 14 dena, samo neznam dali ke mozam da izdrzam so lezenjevo,mislam deka grbot uste sega me boli...
sto se slucuva so drugite?so sreka na ste,stiskam palci za site koi se vo postapka
Zdravo devojki jas denes bev na transfer konecno bidna rabotava.Vcera koga mi se javija mi kazaa deka embrionot se razviva bobrzo od sto treba i ne se znaese dali ke ima transver denes no fala bogu se se zavrsi dobro.sega ostanuva dalezam i da odmaram do moite dve .Cacim jas i ti ke se druzime ovie dve nedeli i se nadevam ke se izraduvame zaedno.Siki ti ja pustam celata sreka i sto poskoro da ne izraduvas i ti,gledas od mojov primer deka za site ima nades.pozdrav.
cacim i koki12 vaka bidete veseli i radosni bidejki ovoj period na iscekuvanje e navistina najubav, sega bebencata se na sigurno kaj mamicka i sigurno ke ve izraduvaat so