Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Nate i Gina fala ni na postovite stvarno se mnogu ohrabruvacki.Mozam samo da zamislam kolku sme smesni site tri no sigurno pri prvoto IVF site se vakvi.Nie ke se potrudime da bideme pohabri a vas poiskuntite ve molime za podrska i dobri soveti oti teskite denovi do dvete crti doprva doagaat.
Devojcinja, sigurno ke se povtoram, ama aj uste ednas da di kazam. Jas sum imala edno in vitro i neuspesno bese, a lezev 14 dena. Ne se mrdnav od krevet, osven za do toalet. I jadev i spiev vo krevet. I ne bidna... Mislam deka Nate ubavo vi kaza, opustete se, ke bide onaka kako sto treba da bide. Obidete se da si gi razubavite ovie momenti, stom ne odite na rabota, olabavete se so drugarki, kafence, muabetce... Taka ke razmisluvate pomalku na in vitroto, i ke vi bide polesno. Ve silno!
Anonimen, za temperaturata ne znam bas dali da zemas nesto, ne e tolku visoka temperatura. Pij ceden sok od portokal, limon... A ako pocne da se kacuva mnogu, jas znam deka moze da se zeme paracetamol, ama sepak konsultiraj se so doktorot ili sestrata za toa.
Ajde milicki raduvajte mu se na zivotot i so pozitivna misla site ke uspeeme.
Dragi RR ...znam kolku Vi e tesko vremeto na cekanje,lezenje i slicno,sekoj moze i razlicno da Ve posovetuva,da procitate se i sesto...da ne se povtoruvam, imam napisano i prethodno na grupava,posle punkcija se preporacuva lezenje denta , slednite dva dena poveke miruvanje, a veke potoa se da si tece normalno,so toa sto nema da se napregate, nagli dvizenja treba da se izbegnuvaat i kleknuvanje i naglo stanuvanje...znaci se treba da si e kako i prethodno. Dokazano e i naucno ( ke moram da se povtoram od prethoden post ) , lezenjeto i strogoto miruvanje ja oteznuva funkcijata na organite...znaci ne moze isto da funkcionira i normalno, telo koe se dvizi i telo koe miruva, od protok vo krvta, pritisok isl. Iskreno, znam deka denovite bavno pominuvaat , i ne bese taka odamna koga i jas minav niz istoto. Ke Vi povtoram uste ednas...OPUSTENO i POZITIVNO ...drugoto samo ke si dojde . Na site koi se vo procedura im posakuvam mnogu uspeh, a na onie koi se vo iscekuvanje sto pobrzo da mi se pridruzat na listata na . Ve gushkam site i ne zaboravajte...polovina od "rabotata" e zavrsena ako ste so pozitivni misli , ne barajte simptomi, se ke bide vo najdobar red
Anonimen ...za pokacenata temperatura mozes da se konsultiras i so doktorot iako I jas imav pokacena temperatura i koga se konsultirav mi kazaa deka e normalno i deka pokacenata temeratura e ubav znak...Ne krevaj panika , konsultiraj se so doktor , no ne panici ako i ponatamu se pokacuva sekoj den - osven ako ne si bila vo kontakt so bolen pa da e nedajboze virus :((( Ajde,glava gore,veruvam deka nema mesto za panika
devojki mislam deka moeto 1ivf e neuspesno,sabajlevo imav malku krv ,zemav napraviv i test i ispadna negativen a 8 den mi e od transfer,ke pocekam uste malku da vidime kako ke se odviva situacijava,ako ne zdravje so novi sili ke se borime ponatamu pozdrav do site i site da si gi docekamev
Cacim te molam ne panici za test e mnogu rano.Ako krvarenjeto e rozenikavo a ne crveno toa e poradi implantacijata na embrionot i se slucuva od 8-12den od transverot.Procitaj vo statiite za prvite znaci za zabrmenuvanje sekade go pisuva.Pozdrav i samo hrabro.
cacim a za sekoj slucaj da si stavis progesteronska inekcija. Bez razika dali e od implataciono ili obicno krvarenje, so inekcijata sigurno nema da imas veke rozevkasti kapki. A za test e mnoguuu rano, pocekaj uste 3-4 dena. Samo bez panika
< Поракaта ја уредил cacisk -- 10.3.2013 12:46:57 >
Vo vtormik imam zakazano punkcija,pa bi sakala da gi prasam tie sto imale iskustvo kakva e postapkata,ima li anestezija,koku trae,jas sum po priroda golem panicar i me interesira kako ke se odviva toa.poz
душо нема место за паника пункција се прави со целосна анестезија,ти ги вадат јајце клетките одмараш малку во болница и потоа си одиш дома,после пункција може да имаш болки во стомак но не е страшно за ден две и тие поминуваат ајде мила со лесно на пункција
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Zdravo devojki,eve me mene, fala vi na podrskata...cacisk jas sum dobro sega za sega,go nema rozenikavoto,samo simptomite se uste gi imampa ke vidime... kolachence fala ti mnogu, se nadevam deka ke bide i ke se pojavat kaj site mimiiii so sreka na punkcija, da imas ubavi kvalitetni jajce kletki, ne se plasi nisto ne e strasno,opustise...
цацим душо не се секирај 8-ми ден од трансфер е рано за било каква реакција затоа мила иако е тешко опуши се дозволи позитивна мисла да те води па за некој ден дај боже да си ги видиш цртки....
Mimi so lesno utre na punkcijata,da imas mnogu ubavi jajcekletki i da se napravat uste poubavi bebuvcina a vie devojcina iscekuvalcina uzivajte.....znam deka e mnogu lesno sega jas da kazuvam i da popuvam treba vaka ili taka koga znam kolku e tesko,koga znam deka celo vreme si barav simptomi a nemozev da si najdam i tolku na kraj bev ubedena deka nisto nebidna od moeto IVF,duri i testot mi se vide deka e negativen Ama ne bilo taka....Zatoa soberete sili i izdrzete uste nekoj den pa potoa site da se raduvame na
Cacim ne se grizi ne baraj simptoni kaj sekogo e razlicno a isto taka i sekoe IVF e razlicno sega ubavo uzivaj si i za edna nedela obavezno da ne israduvas so pa i Cacisk i Koki12 da ti se pridruzat vo slavenjeto.
Mimiiiiiiii ne se sekiraj za punkcijata jas eve kako najsveza deneska pravev, ne e strasno kratko trae 15 minuti posle te vrakaat vo soba da ja zavrsis invuzijata i za 2 cas te pustaat doma. Jas momentalno nemam nikakvi bolki a mislam deka e zatoa sto mi izvadija samo 2 JK, me uveruvaa ako se samo 2 bile mnogu dobri. Se nadevam deka ke se oplodat i dobro ke se razvivaat stoako prosliot pat imav 7 JK pa niedno ne se fati, stiskam palci za ovie dve.Inaku togas imav bolki vo stoamakot a mislam deka e zatoa sto mi izvadija 9 togas. Sega cekam utre da mi se javat embriolozite da vidam kako se se odviva.
skopjance мила ајде со среќа нека се оплодат и да не израдуваш со ... @mimi ете свежо искуство, не се преокупирај со постапката, ќе биде се во најдобар ред... Ајде да ни се множат со високи Бета
Skopjance cestitki i od mene ti posakuvam sto poskoro ebrioncinjata da bidat so tebe.Mojata doktorka sekogas me tesese so toa deka za bebence potrebna ni e samo edna dobra jajce kletka i deka kvantitetot ne e sekogas znak za kvalitet i uspeh vo ovaa rabota. Inaku denes mi se javi da me slusne kako sum i mi kaza deka mozam vo Cetvrtok da odam da napravam test.Toa e 13 den od transverot.Moze li da mi kazete vie obicno koga go pravevte?