|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
9.3.2013 20:37:56   
koki12
Nate i Gina fala ni na postovite stvarno se mnogu ohrabruvacki.Mozam samo da zamislam kolku sme smesni site tri no sigurno pri prvoto IVF site se vakvi.Nie ke se potrudime da bideme pohabri a vas poiskuntite ve molime za podrska i dobri soveti oti teskite denovi do dvete crti doprva doagaat.

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 801
9.3.2013 22:36:01   
Kolachence
Skopjance, ajde so srekja!!! Da se raduvame na user posted image user posted image

Devojcinja, sigurno ke se povtoram, ama aj uste ednas da di kazam. Jas sum imala edno in vitro i neuspesno bese, a lezev 14 dena. Ne se mrdnav od krevet, osven za do toalet. I jadev i spiev vo krevet. I ne bidna...
Mislam deka Nate ubavo vi kaza, opustete se, ke bide onaka kako sto treba da bide. Obidete se da si gi razubavite ovie momenti, stom ne odite na rabota, olabavete se so drugarki, kafence, muabetce... Taka ke razmisluvate pomalku na in vitroto, i ke vi bide polesno. Ve user posted image user posted image silno!

Anonimen, za temperaturata ne znam bas dali da zemas nesto, ne e tolku visoka temperatura. Pij ceden sok od portokal, limon... A ako pocne da se kacuva mnogu, jas znam deka moze da se zeme paracetamol, ama sepak konsultiraj se so doktorot ili sestrata za toa.

Ajde milicki raduvajte mu se na zivotot i so pozitivna misla site ke uspeeme.

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 802
9.3.2013 22:52:32   
Ema$
Dragi RR ...znam kolku Vi e tesko vremeto na cekanje,lezenje i slicno,sekoj moze i razlicno da Ve posovetuva,da procitate se i sesto...da ne se povtoruvam, imam napisano i prethodno na grupava,posle punkcija se preporacuva lezenje denta , slednite dva dena poveke miruvanje, a veke potoa se da si tece normalno,so toa sto nema da se napregate, nagli dvizenja treba da se izbegnuvaat i kleknuvanje i naglo stanuvanje...znaci se treba da si e kako i prethodno. Dokazano e i naucno ( ke moram da se povtoram od prethoden post ) , lezenjeto i strogoto miruvanje ja oteznuva funkcijata na organite...znaci ne moze isto da funkcionira i normalno, telo koe se dvizi i telo koe miruva, od protok vo krvta, pritisok isl. Iskreno, znam deka denovite bavno pominuvaat , i ne bese taka odamna koga i jas minav niz istoto. Ke Vi povtoram uste ednas...OPUSTENO i POZITIVNO ...drugoto samo ke si dojdeuser posted image . Na site koi se vo procedura im posakuvam mnogu uspeh, a na onie koi se vo iscekuvanje sto pobrzo da mi se pridruzat na listata na user posted image . Ve gushkam site i ne zaboravajte...polovina od "rabotata" e zavrsena ako ste so pozitivni misli , ne barajte simptomi, se ke bide vo najdobar red user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 803
9.3.2013 23:04:00   
Ema$
Anonimen ...za pokacenata temperatura mozes da se konsultiras i so doktorot iako I jas imav pokacena temperatura i koga se konsultirav mi kazaa deka e normalno i deka pokacenata temeratura e ubav znak...Ne krevaj panika , konsultiraj se so doktor , no ne panici ako i ponatamu se pokacuva sekoj den user posted image - osven ako ne si bila vo kontakt so bolen pa da e nedajboze virus :((( Ajde,glava gore,veruvam deka nema mesto za panika user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 804
10.3.2013 12:07:12   
cacim
devojki mislam deka moeto 1ivf e neuspesno,sabajlevo imav malku krvuser posted image ,zemav napraviv i test i ispadna negativen a 8 den mi e od transfer,ke pocekam uste malku da vidime kako ke se odviva situacijava,ako ne zdravje so novi sili ke se borime ponatamu
pozdrav do site i site da si gi docekamevuser posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 805
10.3.2013 12:29:12   
kapina
cacim rano ti e uste za test toa krvarenje moze da ti e implantacisko

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 806
10.3.2013 12:34:21   
koki12
Cacim te molam ne panici za test e mnogu rano.Ako krvarenjeto e rozenikavo a ne crveno toa e poradi implantacijata na embrionot i se slucuva od 8-12den od transverot.Procitaj vo statiite za prvite znaci za zabrmenuvanje sekade go pisuva.Pozdrav i samo hrabro.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 807
10.3.2013 12:45:45   
cacisk
cacim a za sekoj slucaj da si stavis progesteronska inekcija. Bez razika dali e od implataciono ili obicno krvarenje, so inekcijata sigurno nema da imas veke rozevkasti kapki. A za test e mnoguuu rano, pocekaj uste 3-4 dena. Samo bez panika

< Поракaта ја уредил cacisk -- 10.3.2013 12:46:57 >

Непосредна врска до пораките: 808
10.3.2013 21:58:09   
mimiiiiiiiiiiiii
Vo vtormik imam zakazano punkcija,pa bi sakala da gi prasam tie sto imale iskustvo kakva e postapkata,ima li anestezija,koku trae,jas sum po priroda golem panicar i me interesira kako ke se odviva toa.poz

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 809
10.3.2013 22:03:36   
Bogdancanka
душо нема место за паника пункција се прави со целосна анестезија,ти ги вадат јајце клетките одмараш малку во болница и потоа си одиш дома,после пункција може да имаш болки во стомак но не е страшно за ден две и тие поминуваат ајде мила со лесно на пункцијаuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот mimiiiiiiiiiiiii)
Непосредна врска до пораките: 810
10.3.2013 22:05:30   
file
Ne e nisto strasno dobivas celosna anestezija i seto toa trae okolu 30 min potoa ke polezis nekade oklou cas dva i te pustaat da si odis.So sreka i da imas mnogu jajce kletki user posted image

(Одговор на членот mimiiiiiiiiiiiii)
Непосредна врска до пораките: 811
11.3.2013 9:52:30   
cacisk
Cacim kako si? Pisi ni sto napravi.Imas uste rozevkasto ili ne?
Pozdrav

(Одговор на членот file)
Непосредна врска до пораките: 812
11.3.2013 10:17:09   
Kolachence
Ajde Cacim stiskame palci. Mene mi mirisa na user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 813
11.3.2013 10:51:08   
Melanija RR
cacim рано е за тест, мисли на убаво и се ќе биде во редuser posted image
mimiiiiiiiiiiiii со лесно утре user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

15.02. -cacisk-почеток со терапија
19.02. -skopjance -почеток со терапија
mimiiiiiiiiiiiii -почеток со терапија

==========================

28.02. -cacisk -пункција
28.02. - koki12 -пункција
11.03-skopjance-пункција
12.03. -mimiiiiiiiiiiiii -пункција

03.03. -cacim -ЕТ
03.03. -koki12 -ЕТ
04.03. -cacisk -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

17.3. -cacim и koki12 -тест
18.03. -cacisk -тест

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Nivea user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezda user posted image Lina*user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 814
11.3.2013 10:51:29   
cacim
Zdravo devojki,eve me mene, fala vi na podrskata...cacisk jas sum dobro sega za sega,go nema rozenikavoto,samo simptomite se uste gi imampa ke vidime...
kolachence fala ti mnogu, se nadevam deka ke bide i ke se pojavat user posted image
kaj site
mimiiii so sreka na punkcija, da imas ubavi kvalitetni jajce kletki, ne se plasi nisto ne e strasno,opustise...

Непосредна врска до пораките: 815
11.3.2013 10:58:51   
cacisk
Cacim odlicni vestiuser posted image Kazi mi dali primi progesteronska inekcija? Ajde jas i ti dvete "caci" mora da izdrzime uste 1 nedela. Pozdravcee

Непосредна врска до пораките: 816
11.3.2013 11:01:32   
Bogdancanka
цацим душо не се секирај 8-ми ден од трансфер е рано за било каква реакција затоа мила иако е тешко опуши се дозволи позитивна мисла да те води па за некој ден дај боже да си ги видишuser posted image цртки....

Непосредна врска до пораките: 817
11.3.2013 11:07:46   
cacim
ne primiv nikakva inekcija, samo pustiv nekoja solza i si rekov deka taka trebalo da bide

Непосредна врска до пораките: 818
11.3.2013 11:18:28   
koki12
Cacim super vesti,celo vreme te mislev.Ajde samo hrabro devojki ni ostanaa uste nekolku dena.
Mimi so sreka za utre.

Непосредна врска до пораките: 819
11.3.2013 12:26:11   
Lina*
Mimi so lesno utre na punkcijata,da imas mnogu ubavi jajcekletki i da se napravat uste poubavi bebuvcina a vie devojcina iscekuvalcina uzivajte.....znam deka e mnogu lesno sega jas da kazuvam i da popuvam treba vaka ili taka koga znam kolku e tesko,koga znam deka celo vreme si barav simptomi a nemozev da si najdamuser posted image user posted image i tolku na kraj bev ubedena deka nisto nebidna od moeto IVF,duri i testot mi se vide deka e negativenuser posted image user posted image Ama ne bilo taka....Zatoa soberete sili i izdrzete uste nekoj den pa potoa site da se raduvame na user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 820
11.3.2013 13:41:55   
skopjance
Cacim ne se grizi ne baraj simptoni kaj sekogo e razlicno a isto taka i sekoe IVF e razlicno user posted image user posted image user posted image sega ubavo uzivaj si i za edna nedela obavezno da ne israduvas so user posted image pa i Cacisk i Koki12 da ti se pridruzat vo slavenjeto.

Mimiiiiiiii ne se sekiraj za punkcijata jas eve kako najsveza deneska pravev, ne e strasno kratko trae 15 minuti posle te vrakaat vo soba da ja zavrsis invuzijata i za 2 cas te pustaat doma. Jas momentalno nemam nikakvi bolki a mislam deka e zatoa sto mi izvadija samo 2 JK, me uveruvaa ako se samo 2 bile mnogu dobri. Se nadevam deka ke se oplodat i dobro ke se razvivaat stoako prosliot pat imav 7 JK pa niedno ne se fati, stiskam palci za ovie dve.Inaku togas imav bolki vo stoamakot a mislam deka e zatoa sto mi izvadija 9 togas. Sega cekam utre da mi se javat embriolozite da vidam kako se se odviva.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 821
11.3.2013 14:15:59   
babyhope
skopjance мила ајде со среќа нека се оплодат и да не израдуваш со user posted image user posted image ...
@mimi ете свежо искуство, не се преокупирај со постапката, ќе биде се во најдобар ред...
Ајде да ни се множат user posted image user posted image user posted image со високи Бета user posted image

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 822
11.3.2013 14:19:49   
cacim
skopjance so sreka i da se oplodat i dvete jajce kletki,pa zdravje da se raduvame site zednouser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 823
11.3.2013 14:29:46   
Bogdancanka
скопјанче душо две ама вредни ајде душо чекаме да не известиш како ќе напредуваат и кога ќе биде трансферотuser posted image

Непосредна врска до пораките: 824
11.3.2013 15:06:22   
koki12
Skopjance cestitki i od mene ti posakuvam sto poskoro ebrioncinjata da bidat so tebe.Mojata doktorka sekogas me tesese so toa deka za bebence potrebna ni e samo edna dobra jajce kletka i deka kvantitetot ne e sekogas znak za kvalitet i uspeh vo ovaa rabota.
Inaku denes mi se javi da me slusne kako sum i mi kaza deka mozam vo Cetvrtok da odam da napravam test.Toa e 13 den od transverot.Moze li da mi kazete vie obicno koga go pravevte?

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Id idnata godina..........
zelba

dali si vetuvate nesto sebe si deka od idnata godina ke promeni te

nemam (36%)

da prestanam da pusam (13%)

na dieta (32%)

navedi sama sto (19%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!