Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ringerajki dali posle punkcija stomakot moze da e naduen kako balon . Prasuvam za edna prijatelka, Ima i blagi bolki vo jajnicite. Dali posle punkcija moze da se dojde do hiperstimulacija? Moze za odgovor, da znam sto da i recam
< Поракaта ја уредил cacisk -- 5.3.2013 19:37:25 >
нормални се болките и чувството на надуеност после пункцијата но, сепак кај секоја жена е различно ...мислам нема место за паника...мене после пункција ми препорачаа да се напијам кетонал за да се облажи болката
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 5.3.2013 19:41:29 >
cacim shto se ovie bezpotrebni paniki ponekogash simptomite za bremenost se ednakvi na onie kako za mensis...do dusha ne ni treba da barash nikakvi simptomi....zemi utre proshetaj malku...PREKRASEN POST IMASHE BLUE_BLUE POGORE....sledi gi nejzinite upatstva...mislam deka se prekrasni i deka se onie vistinskite gledaj, se razbira kolku mozesh, da zaboravish na procedurata...relaksiraj se i opushti se...pravi raboti shto te pravat srekjna....sigurna sum deka ke bide...i deka ke gi vidish ti prakjam mnooogu srekja i mnoooogu pozitivna energija
normalno deka moze da se javi naduenost, bolku vo jajnici, bolki vo dolniot del od stomakot, kako nozevi da te sechat....samo neka pie mnogu voda....2 litri dnevno...i toa e....za den dva se ke si dojde vo normala...pozdr
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk
Ringerajki dali posle punkcija stomakot moze da e naduen kako balon . Prasuvam za edna prijatelka, Ima i blagi bolki vo jajnicite. Dali posle punkcija moze da se dojde do hiperstimulacija? Moze za odgovor, da znam sto da i recam
bravo za koki i caci ne se sekirajte pogotovo to cacim normalno e toa ,so lezenje ne preteruvajte ke ve fati psihata hahhaha se ke bide vo ret jas eve veke sega dobif posle neuspesnoto ivf i sega neznam dali vednas ovoj mesec da proveram dali ke imam spontana ovulacija ili sto mislite kazetemi,da ne e rano,kaj tebe koki kako bese posle neuspehot?na kolku vreme imase ovulacija ?se raduvam mnogu za site sto uspafte
Cacim i jas vcera vecerta i na nekolku pati vo tekot na denot imav tapi bolki,no mislam deka toa e normalno neli embrionceto si bara mesto i se zacvrsnuva vo matkata,nasite sigurno toa go pravele vcera ,opusti se sega duri normalno e i ako imame nekolku kapki krv.Jas posle postot na blue stanav si izlegov i si sedev na terasa po sto lezenjevo me ubivase. Siki jas vednas na sledniot ciklus ja pravev vtorata punkcija ne sakav nikakva terapija po sto prethodniot mesec isprimav premnogu.Podobro e vednas na slednoit ciklus dodeka uste sme pod vlijanie na terapijata.Imam citano tuka deka i slednite 2-3 meseci posle Ivf ima sansi da ostanes bremena,deka terapijata ima uste vlijanie.Ti posakuvam mnogu sreka.
kolachence fala na prasanjeto, kako moze da bideme, jas citam knigi, gledam tv, grickam soncogled, se trudam da ne se zamaram, da mi minuva vremeto pobrzo,gledam mitinzi na tv
Ringejajki da ve prasamkoga lezite , lezite skroz ili so podignati noze? Jas eve 4 dena lezam so podignati noze, pa sakav da ve prasam vas vie kako lezite. Pozz
< Поракaта ја уредил cacisk -- 6.3.2013 18:11:55 >
cacisk мила зарем уште се замараш како лежиш , опушти се, уживај периодов, не мисли на тоа, однесувај се најнормално... како што кажа Lina во еден нејзин претходен пост... јас кога го правев моето ИНФ, мојот матичен гинеколог ми вика, останувале бремени и со секс.однос во стоечка положба во WC а камо ли со волку посветеност... после извршениот трансфер ние сме како и секоја друга жена која има шанси да забремени по природен пат. Некој одлучува да ги одлежи сите 15 дена, некој веднаш после 3 ден се враќа на работа... твоја е одлуката. ајде сите тука навиваме за па заедно да
koki 12 ti blagodaram mnogu za sovetot i poddrskata ,jas se razbira ke proveram sega vednas uste ovoj ciklus dokolku imam ovulacija vednas ke odam,pa zatoa jas se cudef kaj tebe kako napravi dve jj kletki bes terapija i si peretpostavuvaf deka si zaminala vednas vo sekoj slucaj cestitki i uzivaj no nikako da se nerviras i zamaras so izlezuvanje poooo za site sto cekate dve
pozz jas sum prijatelka od ummu ajna te pozz i da ja trgnes od na lista go prekina invitroto poradi sto dobi hepatitis c i te zamoli ako se moze da i go trgnete ban pozz
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.3.2013 21:38:24 >
Cacim i Cacisk vi pozeluvam prijatni denovi so odmor,
Denes bev na eho i merenje estradiol d-r bese zadovolen i mi ja prodolzi istat terapija pa zdravje vo petok pak na proverka. Se nadevam deka se ke tece glatko pa da im se pridruzam na iscekuvalkite. Imam resene ovoj pat da ne sedam 2 nedeli doma malku i nadvor da se prosetam, pa sto ke dade gospod toa. Ai terminot ne mi s pogodi non stop na TV reklami za izbori otok se, da ne se custvuvam tolku relaksirano mislam deka ke padnev vo depresija.
pozz jas sum prijatelka od ummu ajna te pozz i da ja trgnes od na lista go prekina invitroto poradi sto dobi hepatitis c i te zamoli ako se moze da i go trgnete ban pozz
ummu ema секој што се регистрирал на Рингераја се согласил со правата на форумот (клик ТУКА ),во кое едно од нив е дека секој дава информации на своја одговорност и неможе да бара бришење или преправање на истите. Ако нешто друго имаш да пишеш исклучиво преку пп -порака, на форум во пост е забранета ваква или слична дискусија, бидејќи ќе биде избришана согласно Правилникот.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
===================== 2013 година Ema$ nadezda Lina*
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 9.3.2013 11:18:07 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Devojki od sreda treba da pocnam da se bockam so suprefact. Na listata imam 0.5 i 0.3. Kako sto razbrav treba prvo da pocnam so 0.5, pa posle od koga ke pocnam so drugite injekcii da stavam po 0.3 suprefact. Ne mozam da se setam minatiot pat kako pocnav... Moze nekoj od vas da mi kaze, prvo so pogolema doza suprefact se pocnuva, pa posle se namaluva, taka?
Ole2004 i gina, fala vi na odgovorite!!! Ole2004, fala na najubavata zelba! Se nadevam dek ovoj pat ke bide uspesno i ke si go gushnam i jas konecno uvceto
Jas na 04.03 imav transver i mi vratija 2 prekrasni Da ve prasam jas ovie 2 dena mnogu me bolat racete i ramenicite, sto nikogas ne se slucilo do sega. Veruvajte kako da mi gori mestoto od bolka i voopsto ne mozam ni noce ni denje da spijam. Ne sakam da zemam nikakvi lekovi (analgin, andol, paracetamol) dali nekoja od vas imala vakva bolka i sto ste napravile. Denes duri i sakav da se javam kaj Dr. da prasam ama mi bese nezgodno kako mu recam me molat ramenicite
Isto i visoka temper. imam 37.4 pred polovina cas bas merev. Momentalno pijam samo Estrofem, folna, i aspirin.
< Поракaта ја уредил cacisk -- 7.3.2013 19:00:43 >
Јас имав болка во рамена при интервенција (лапаро и хистеро) и ми кажаа дека е нормално при анестезија, а нели пункцијата е со анестезија па веројатно е тоа но не е на одмет и да прашаш