|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колку често се карате со својот партнер?
7.10.2009 15:30:50   
mother 29
ние нешто во последно време,баааааги се потскарувамеuser posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 51
7.10.2009 15:34:32   
profesorica
уф пред некој месец се нешто се расправавме.несакам караници, а кој сака???

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 52
7.10.2009 16:56:58   
denicka
фала му на Бога сега за сега скоро и ич да не се караме. тоа сто ке се закачнеме по малку и не го сметам за карање. единсвено многу се нервирам околу неговата работа. па нонстоп е на работа. така да нема време за караници само user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 53
8.10.2009 0:12:33   
Anushka
ех, Еца, Еца, никогаш ние луѓето не се караме заради некој трет. Тоа е секогаш заради нас самите. Потребна е многу мудрост и итрина да бидеш свој во врската (бракот) без кавга и без тој да сети ека си свој, дека е се` по твое.
Кога правиш отстапка или ќе пеќутиш, си правиш поен (кредит) за себе

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 54
8.10.2009 0:30:26   
Bogdancanka
како и у секој брак и кај нас има по некоја караница најчесто за глупости,некој трет аха и да го споменам свекор ми кој се меша кај што не му е местото и ете ни караница user posted image

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 55
25.10.2009 12:06:21   
mami
леле не ми се верува, направи проблем зошто сум сакала јас да си направам торта за именденот на Лука...И уште ми вика- па ете ти правеше за роденденот сега нека прави мајка ми..луѓе па мое дете си е, мерак ми е јас да си спремам за него, или јас сум грешка. Дај помагајте зошто неможам веќе. ке почнам да си мислам дека јас сум таа што е пореметена само затоа што за моето семејство ми е мерак јас да си спремамuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 56
25.10.2009 12:11:45   
niki
Леле, а зошто едноставно не направите и двете, што мора баш за тоа да се карате? 

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 57
25.10.2009 12:12:13   
Tanja K.
potpolna podrska imas od mene.Merak ti e tebe fala bogu,pa nepravis za komsisko dete tuku za svoe.A majkati ili majkamu,ako sakaat neka pravat i oni,ama toa vo (dlaboko neka se najkde za gosti drugi).user posted image user posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 58
25.10.2009 12:14:22   
mami
ма ајде не сфаќам ни јас...она си правела занејзините, нека ме остави да си правам за моето.Доволно се нервирам што за божиќ, велигден и другите поголеми празници спрема она, јас ништо неможам да си направам, семора да биде она како што намислила, уф, аман веќе да се селиме од овде.

(Одговор на членот Tanja K.)
Непосредна врска до пораките: 59
25.10.2009 12:20:08   
srekna mama
мами,ќе ти речам не се нервирај,ама знам како ти е.Ајде свиркај си,ништо не викај-додуша треба да си таков по природа),направи си ти без многу објаснувања.А,мажи како мажи ,ќе си ги бранат мајките-душо не вреди да се расправате за свеки(од искуство ти кажувам),да си трошиш нерви и време за некоја таму,ма ајде молим те....Не се нервирај!

(Одговор на членот Tanja K.)
Непосредна врска до пораките: 60
25.10.2009 12:22:21   
ripce
хаха... истата ситуација беше и кај мене, мами, само што кратко и траеше... Никој не и е крив што дозволила нејзината свекрва да и прави што сака и да и го чува синчето, па сега тоа не ја рецка... и сега покушава мене истото да ми го прави... ама јас не сум таа... за неколку нијанси сум подалеку од нејзиниот ум...
И замислете што му вика на нејзиното синче кога си заминавме... Оди, оди само да знаеш дека пак ќе се вратиш... хахахаха

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 61
25.10.2009 12:23:51   
srekna mama
мама,ами кај мене свеки не се замара-она била стара и зборавила да прави,па кога јас неможев со детево,или претходно на работа,маж ми спремаше,а она беше прва за мѕабет-да доминира..свашта...

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 62
25.10.2009 12:28:51   
niki
Ау едно споменување на свеки и одма жешка дискусија. Ај не туку им се нервирајте, нека прават, нека работат, вие ко гости и баш ви е гајле. Садовите не ми се измиени од вчера, камо да беше тука мојата свекрва да ми ги измие, вака мене ме чекаат и ич не ми е забавно.
Незнаете што имате дома жениииииии!

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 63
25.10.2009 12:29:27   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: denicka

фала му на Бога сега за сега скоро и ич да не се караме. тоа сто ке се закачнеме по малку и не го сметам за карање. единсвено многу се нервирам околу неговата работа. па нонстоп е на работа. така да нема време за караници само user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Potpisuvam

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 64
25.10.2009 12:32:41   
mami
леле ники и кумата моја истото го вика- ама јас не сум таква, мене ме учеле се сама да си правам, од никого помош да не барам, се сама да си завршувам, а уште па сега кога сум со свое семејство- уште повеќе, тоа си е моја работа, она нејзината си ја завршила, го чувала што го чувала, го пеглала, му готвела, си средувала сама по дома- епа зошто не ме остава сега мене јас да си го правам тоа?тебе можеби ти е убаво свеки да ти мие садови и пере алишта, ама мене не ми е, не сакам, сакам сама, макар и ми било тешко

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 65
25.10.2009 12:34:02   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

леле ники и кумата моја истото го вика- ама јас не сум таква, мене ме учеле се сама да си правам, од никого помош да не барам, се сама да си завршувам, а уште па сега кога сум со свое семејство- уште повеќе, тоа си е моја работа, она нејзината си ја завршила, го чувала што го чувала, го пеглала, му готвела, си средувала сама по дома- епа зошто не ме остава сега мене јас да си го правам тоа?тебе можеби ти е убаво свеки да ти мие садови и пере алишта, ама мене не ми е, не сакам, сакам сама, макар и ми било тешко

Potpisuvam mimi i jas sakam se sama da si pravam , pa koga ke stignam togas .

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 66
25.10.2009 12:54:36   
niki
Знаеш како мами? И ја ко тебе викав, се сама можам и сакам и ете среќа моја сама сум, ама навистина не е секогаш интересно да ти паѓа грбот и се тебе да те чека. Тоа што сега седам на компјутер, не е затоа што имам време туку затоа што ме мрзи. Садоперот ми е полн со садови, во куќата насекаде расфрлани играчки, за пеглање, за перење купишта, детето сум го ставила да гледа цртани затоа што ми е преку глава да и правам детски муабети, а никогаш нема никој да ме одмени. И баш би сакала да излезам со неа на прошетка и да си дојдам дома да ме пречека готов ручек, ама кој да ми го направи. Ете денес не правам ручек, ама ќе јадеме тоа што останало од вчера и вчера намерно правев дупла доза ете бар тоа нешто денес да не морам.
А кога ќе дојде време за родендени, пак се мене ме чека и се спремам една недела претходно и пола работи готови ги купуваме и пак после една недела неможам куќата во ред да ја доведам, ама сама сум. И секаде, ама секаде и детето со мене го носам, никогаш нема на кого да го оставам бар на саат време. Сабајле се фарбам и неа у ВЦ сум ја ставила на шоља да седи и да ме гледа, ем сама се фарбам, ем неа да ја пазам.
Колку год да сме силни, моќни, способни, сами не можеме затоа уживајте дур ви помагаат, дур ви прават и не барајте преку леб погача зошто и без леб ќе останете.
Јас разбирам да се карате ако имате некои несогласици, ако ве навредуваат, ако се злобни и лоши со вас, ама затоа што ви помагаат луѓето, епа претерувате навистина и незнаете да цените.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 67
25.10.2009 13:11:14   
mami
јас и онака се сама правам и детето секаде со мене си го носам, кај неа или кај моите го оставаме ско ептен неможеме да го носиме со нас, мене не ми е проблем. кафето со другарките си го закажувам во игротека, тој си игра јас си правам муабет, и дома кога сме, тој сам си игра, јас сум пак послободна, и искрено, не ми треба помош кога после на глава ке ми ја качат. Мисламд ека кога ке бидеме сами икога ке си фатам еден ред на работите ке ми биде топ. А вака неможам ништо. еве пред некој ден правев колачи во 12 пополнок до 2 само затоа што она беше во кујна, ама нема врска, се навикнав веќе..ми е криво што со мм се карам заради неа, заради некој кој не вреди за карање...

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 68
25.10.2009 13:30:43   
ripce
ми е криво што со мм се карам заради неа, заради некој кој не вреди за карање...

и мене мами!!!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 69
25.10.2009 13:36:53   
mami
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image една од многуте причини зошто си ја сакам рингераја е и то што колку и да ми е тешко, ке си пишам, ке се олеснам, ке ме гушне некој и малку ке помине...ве сакам рингерајковци..

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 70
25.10.2009 13:51:12   
mis.
Јас се согласувам со ники.не дека мами не те разбирам но во човековата природа е секогаш нешто да му недостига.На мами тебе нешто ти недостига тоа што ники го има а на ники и недостига тоа што го има мами а недостатокок на мами ники го смета како предност.Таков е животот а мами немој да мислиш дека ако живееш сама нема да се карате со сопругот.Да ќе се караш но тогаш за други причини.Нема да имаш време да средиш по дома,да исчистиш испеглаш,да направиш за јадење, да го нараниш детето,време за тебе а одиш и плус на работа.24 часа не ти се доволни и пак куќата во хаос а маж ти леле па се е во хаос што си правел цел ден.Не мора баш така да каже но се подразбира дека и тебе нема да ти биде се во ред кога се ќе биде хаос.Јас не одам на работа сама живеам немам помош а и да одам на работа не знам како би било многу тешко без помош.Дете носи зимај од градинка па болно...............има многу на темава ........

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 71
25.10.2009 14:23:08   
BEBICA
Jas so mm se karame no mnogu retko.najcesto toa se gluposti pa taka da posle 5 minuti sme smireni.user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 72
25.10.2009 16:24:02   
niki
Еееееееее мами, мами, со другарки на кафе е најмал проблем да го носиш детето, ама кога одиш на фризер, на депилација, на гинеколог не е баш интересно и детето да го влечкаш со тебе.

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 73
25.10.2009 17:09:03   
mami
па јас и сега кога одам на ти еместа не го оставам со неа, ниту со некој друг. Се договарам со мм, кога е слободен тој или во работно време тоа си завршувам...еве го уште ми е лут, не ми прави муабет, аман веќе со овие наши каранициuser posted image user posted image

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 74
25.10.2009 17:50:50   
niki
Попаметниот попушта викаат, напрај му го кеифот нека прави она торта а ти најди начин и напрај си и ти торта, кај мајка ти на пример можеш. Амааааааааааан веќе уште скарани за една торта.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 75
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Забременување!
Natasa981

Дали Вашата бременост беше планирана или се случи спонтано?

Да,планирав и калкулирав плодни денови со останати помагала за зачнување (40%)

Незнам, не се оптеретував со калкулации,но секако сакав бебе (38%)

Не, се случи сосем спонтано и неплански! (23%)

Број на сите гласови: 96

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!