|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
9.7.2013 0:58:06   
bik4e
капина и менада а и на сите девојки кои се во ин витро постапка им посакувам успесно ин витро user posted image
Капина ти ин витрото го правиш во плодност пак ме интересира односот на докторот како си задололна ,дали си преку фондот или на приватно user posted image Менада каде го правиш своето ин витро ?
Јас имам ваучер за второ ин витро и се двоумам каде да го правам ,првото не успесно го правев во систина user posted image

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1451
9.7.2013 5:13:39   
kapina
Voopsto nesum zadovolna od doktorot bikce oti celo vremejasmu kazuvavoti sum hipotireoticna. Onne zapomtil zaboravil I mi dade ednI lekovi koi mozat da mi nastetat na mene sreka sto pred dagikupam tielekovi sekonsultirav so, endokrinologotsto mija slede rabotata na w00titnata zlezdai on mi kaza oti jas ne smeam da gipijam tie lekovi I koga mu se javiv na dr tase da goprasam zosto mi gi dal tie lekovi on mi vika aa jas neznaev oti si ti hipotireoticna vi se molam prethodno stopAti mu kazuvav zatoaI mi kaza
Ne ne pij nisto ama kako da se isplasi I vika lele lele sto ke napravev boze

< Поракaта ја уредил kapina -- 9.7.2013 5:22:45 >

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1452
9.7.2013 11:59:10   
menada
I jas go pravam plodnost vo bitola, i dosega e se vo red samo sto poveke informacii dobivam od sestrite nego li od dr, odam na aspiracija a nezz kolkavi folikuli imam, na moite prasanja ili dobivam oskuden odgovor ili politicki "ne se sekiraj ako treba nesto da ti kazam ke ti kazam" user posted image bitno e da zavrsi se vo red

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1453
9.7.2013 12:48:40   
cacisk
Jas iskreno se cudam kako moze Dr da ne ti kaze kakva e sostojbata na folikulite i endometriumot.
Dali vo Plodnost vi davaat sema i ispod nea na sekoj pregled se zapisuva golemina i brojnost na folikuli i endometrium?
Jas pravev vo Sistina kaj Dr. Popovic, i pri sekoj pregled mi kazuvase kolku folikuli imam, kolku golemi se za sekoj folekul poedninecno, duri i na ekranot mi gi pokazuvase. I potoa se mi zapisuvase na semata.
Ne daj boze da odite na 2 IVF kaj drug doktor i ve prasa za prethodnoto IVF , za terapijata,za folikulite, sto-kako, a vie ne znaete sto da kazete.
Nekako ne mi se dopagja pristapot na Tase od Plodnost, da napomenam sum bila ednas i nikogas vise vo zivotot.
Ova e moe mislenje

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1454
9.7.2013 13:25:18   
kapina
Super menada mozda. Ke sevideme utre sakav da prasam sto pievte po punkcijata kakvi lekovi zemavte dali nekoja od vas pielamedrol na mene dr tase mi godade toj leka a ne sum smeela da go pijam ipokraj nego mi dade I aspirin. Proginova utrogestan vibramicin I folan toa bese pred navodno da doznae oti sum hipotireoticnai posle koga dozna mi rece nisto da ne pijamvie sto pievte po punkcijata

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1455
9.7.2013 13:34:26   
cacisk
Posle punkcija jas nisto ne piev. Posle ET mi dadoa Utrogestan 2x1, 1x1 asprin, 1x1 folna i 2x1 Estrofem.

Непосредна врска до пораките: 1456
9.7.2013 13:35:04   
kapina
Davat sema cacisk no samo za inekciite za brojot na folikuli I endometriot kolkav e ne davat zabrojot na jajcekletkitemi dadoa sema duriotkako gi izvadija a za endometriumot voopsto ne mi kazaa kolkav e

Непосредна врска до пораките: 1457
9.7.2013 16:28:58   
bik4e
Такви се скоро сите доктори изгледа многу не објаснуваат, но сепак најбитно е да има позитивен резултат user posted image
Мораш да ги следиш шо терапија ти даваат и да прашуваш на сегде оти тие се отсутни кога им го кажуваш проблемот шо го имаш ,тоа е тешко на тој шо си има мака user posted image
Ин витрото го правите преку фондот или пак на приватно ,каков е осттокот од персоналот во плодност ?

Непосредна врска до пораките: 1458
9.7.2013 16:50:48   
kapina
Za personalot vo plodnost mozam da kazam oti se super jassakan da Prasam Dalidoktorite odlucuvat ili nie kakopatienti odlucuvame kolku embrioni da ni stavat kaj mene se oplodile tri embrioni I mi vikat oti ke mi stavat dva no jas sakam site tri da mi gi stavat

Непосредна врска до пораките: 1459
9.7.2013 17:33:47   
bik4e
Jas mislam deka odlucuva doktorot kolku embrioni ke ti vratat , go gledaat kvalitetot na embrionite i gi vrakaat najdobriteuser posted image
Na koj den ke ti gi vrakaat embrionite koga pravese punkcija ?
I ne mi kaza dali si preku fondot ili privatno ako si preku fondot dali ti gi davaa inekciite od plodnost i dali plati nesto plus participacijata ?

Непосредна врска до пораките: 1460
9.7.2013 23:56:24   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Super menada mozda. Ke sevideme utre sakav da prasam sto pievte po punkcijata kakvi lekovi zemavte dali nekoja od vas pielamedrol na mene dr tase mi godade toj leka a ne sum smeela da go pijam ipokraj nego mi dade I aspirin. Proginova utrogestan vibramicin I folan toa bese pred navodno da doznae oti sum hipotireoticnai posle koga dozna mi rece nisto da ne pijamvie sto pievte po punkcijata

kapina dali tashe ti kaza da ne go piesh medrolot ili progynovata. bidejki kolku shto mozev da najdam medrolot i nema nekoi kontraindikacii si euthiroxot, a progynovata moze da go namali negovoto dejstvo i zatoa e potrebna pochesta kontrola... shto ti kazaa na shto shtetat lekovite, zoshto ne smeeme da gi pieme i koi lekovi...navistina ne razbiram...i premnogu se zagriziv user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1461
10.7.2013 8:38:57   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

jassakan da Prasam Dalidoktorite odlucuvat ili nie kakopatienti odlucuvame kolku embrioni da ni stavat kaj mene se oplodile tri embrioni I mi vikat oti ke mi stavat dva no jas sakam site tri da mi gi stavat

Јас мислам дека сега со Правилник е донесено да се вратат најмногу до 2 амбриони. Сепак тоа веројатно се однесува на тие што идат преку ФЗО, не сум сигурна дека може такво нешто да одлучат и за приватните пациенти.

Непосредна врска до пораките: 1462
10.7.2013 12:20:27   
kapina
Nisto na mene mi vratija samo1 embrion drugite ne se razvijalekako sto treba razocaranasum mnogu

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1463
10.7.2013 12:32:01   
bubble
kapina ne se razocharuvaj pred vreme. edno ama vredno. mozebi e toj vistinskiot shto ubavo ke si se vgnezdi i ke si raste i ke stane prekrasno bebche...premnogu imalo takvi sluchaevi. sekogash velam, podobro edno odkolku ni edno, neli? ajde ti posakuvam se najubavo, imaj opushteni 2 nedeli i da se raduvame site zaedno so tebe, daj boze... toa mnogu mi treba i mene i na site ostanati...zelni sme za ubavi vesti, vesti shto ke ni vleat nadez....ti isprakjam mnoooogu gushki user posted image

Непосредна врска до пораките: 1464
10.7.2013 12:35:24   
menada
I jas mislam deka edno ama vredno ke bidi, ti posakuvam sreka i da ne raduvas za brzosouser posted image , inaku jas pomiav super na apiracija za razlika od toa kolku bev uplasena imav 12 jk pa so Gospod napred se nadevam ke imame dobri embrioncinja.

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1465
10.7.2013 13:29:04   
bik4e
Kapina nemoj da se razocaruvs edno ama vredno daj boze da se vgnezdi i za desetina dena da ni se pofalis deka si user posted image

Непосредна врска до пораките: 1466
10.7.2013 13:29:06   
cacim
kapina kakvo razocaruvanje, ke se karame.... vo februari pravev IVF na privatno imav samo eden folikul,znaci edna jajce kletka i imav uspesno IFV....zatoa bidi si smirena i opustena i ne se zamaraj so nisto, odmaraj gledaj tv, citaj knigi i za 2nedeli ke slavime za user posted image pozdrav i user posted image user posted image user posted image

menada user posted image user posted image user posted image za jajce kletkite, sega da go cekame transferot...user posted image user posted image user posted image i za tebe

a mene eve mi stigna izvestuvanje od fondot da dostavam dopolnitelno krvna slika i glikemija, pa se nadevam deka vo septemvri i jas povtorno ke pocnam so postapkata za IVF

Непосредна врска до пораките: 1467
10.7.2013 13:32:29   
bik4e
Taka e Cacim ne e bitno kolkav e brojot bitno e embrionceto da bide kvalitetno i da si go pronajde svoeto mesto vo matkata user posted image
Ti kade go pravese svoeto prvo in vitro ??

Menada super si pominala na aspiracija sega ti posakuvam ubavi embrioncinja user posted image
Koga ke bide transverot ? Tvoeto in vitro go pravis so vaucer ili na privatno?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 10.7.2013 14:16:35 >

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1468
10.7.2013 14:24:58   
Melanija RR
menada и kapina со вас сме user posted image user posted image user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
13.04. -Нивеа -почеток со терапија
kapina
menada

=========================
07.07 -kapina -пункција
10.07. -menada -пункција

10.07. -kapina -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
24.07. -kapina -ТЕСТ

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Kolachence user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image cacimuser posted image taci14 user posted image Hercouser posted image trustuser posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1469
11.7.2013 23:33:30   
kate..
zdravo na site rezultatite od brisot se vo red denes papa tes mi zimaa i me gledaa na kolkoskop i toa e vo red samo me cudi go prasav doktorov moj sto e sledno na red toj mi vika ima vreme do septemvri ako nekoja znae sto drugo da ispitam neka mi pise za da baram upat od maticniot.pozdrav do site

Непосредна врска до пораките: 1470
12.7.2013 10:47:30   
menada
Da gi prijavam moite 4 odlicni embrioncinjauser posted image se nadevam deka ke si najdat ubavo mesto vo moeto stomace i za 14 denovi ke gi vidam posakuvaniteuser posted image ili user posted image

Непосредна врска до пораките: 1471
12.7.2013 11:13:29   
cacim
menada user posted image user posted image user posted image za tvoite embrioncinja... so sreka na transferot, i daj boze site da si gi vidime posakuvaniteuser posted image

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1472
12.7.2013 13:18:41   
bik4e
Cestitki Menada za embrioncinjata user posted image Daj boze za dve nedeli da se pofalis so user posted image dali go pravis in vitroto preku fondot ili na privatno ?

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1473
12.7.2013 17:44:10   
Didi80
Zdravo devojki !!! Ajde jas da si se prijavam vo temava user posted image
Moeto treto IVF. Primam superfakt i fostimon,pa zdravje vo ponedelnik na prva folikulometrija user posted image user posted image user posted image i da vidime sto ,kako ke kaze doktorot za ponataka. Ve pozdravuvam site i ajde pozitivnooooooo,idemeeeeeeeeeeee

Непосредна врска до пораките: 1474
12.7.2013 18:02:24   
sasaiciko
Sakam da ve prasam za kolku vreme otprilika se dobiva odgovor od fondot?gledam po forum kaj site razlicno,a sega deka se odmori dali se prolongira so poveke vreme ili za 20 deka kako sto mi kazaaa

(Одговор на членот Didi80)
Непосредна врска до пораките: 1475
Страница:   <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.