|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Хистероскопија
9.8.2013 10:13:00   
sasaiciko
Iskreno da i tebe ti blagodaram

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 276
9.8.2013 12:01:25   
Melanija RR
sasaiciko терапијата е индивидуална јас пак ништо не пиев ни пред ни после лапаро-хистеро.Најважно е да си закажеш преглед/консултација па ќе те запишат, се чека и до 2-3 месеци.Ова за на ГАК.
Мене ми правеше др.Трајковски ,една ноќ во болница и се супер помина.
Со лесно и на тебеuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 277
18.8.2013 23:36:17   
nataly86
Zdravo RR..treba da pravam histeroskopija poradi setum vo matkata koj najverojtno e i pricinata zauser posted image ... me interesira posle kolku dena se vrativte na rabota i opsto na sekojdnevnite obvrski..pozz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 278
19.8.2013 0:33:27   
vezilka RR
Со секојдневните обврски ден - два откако се вратив дома, а за на работа си земав уште некој ден. Иако мислам дека може и веднаш да се вратиш ако условите не ри дозволуваат да си поседиш.

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 279
21.8.2013 19:27:15   
sibela
eve i moeto vreme stigna za lapro i histero.. voopsto ne se plasam ama ic okoto ne mi trepnuva ,, samo me plasi edna rabota ,, kaslam pomalku imam suva kaslica piev i lekovi i sirupi i nikako ne mi pominuva ,,, pa da ve prasam dali bi mi smetalo za vreme na operacijata i posle operacijata????? d-r go prasav mi vik dka ne e strasno ,,, ama aj si velam i vas da ve prasam devojki???????

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 280
21.8.2013 22:26:36   
MademoiselleNina
Protiv kaslica dobro e da se pie caj od leneno seme.
Stavi vo 250 ml ladna voda 2 supeni lazici leneno seme, vari go 10 tina min, dodeka ne stane kako ligava tecnost, ostavi go poklopeno 30 min i otkoga ke se izladi (mlako) ispij go ...
Bi trebalo da ti pomogne
Gadno e ... se tegne dodeka go goltas, ama za 2-3 dena po 2 pati dnevno ako pies, mislam deka ke ti ja smiri kaslicata.

Jas posle laparo i histero skopija se cuvstvuvav super. Vo vrska so disenjeto dodeka pocnav da didam normalno malku me bolea gradite i sakav da kaslam, ama ako probav da zakashlam me boleshe mestoto kade sto mi se rezovite i koncite. Imav i nekoe cuvstvo na suvost vo grloto, i toa me terase na kashlanje, a voda ne mi davaa da se napijam... ama toa e kratko ..za 2-3 saat mi pomina.
Taka sto ne e nisto strasno, a taa bolka e mala i ne e nepodnosliva.

Zatoa probaj go cajov, gaden - negaden :) pomaga, provereno i isprobano
Ajde i so lesno
E i koga ke ti ja stavat anestezijata - samo so pozitivni misli da si bides ... user posted image

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 281
22.8.2013 20:51:36   
sibela
MademoiselleNina
ok tnx za odgovorot ,denes bev na doktor mi dadoa sirup da mi j namli kslicata mulkoplant. inaku kazimi ti prvese laparo i hitero i dali posle toa si ostanla bremena??? jas planiram u sistina da pravm kaj d-r nikola pancevski . i go prasav dali posle lapro i histero ke zabremenam . i d-r mi vika se nasmea i mi vika abe devojce ova ovde ne e kladilnica sigurno ke zabremenis 100% i nekako me ohrabri ...

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 27.8.2013 23:21:42 >

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 282
23.8.2013 1:10:57   
MademoiselleNina
ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

MademoiselleNina
ok tnx za odgovorot ,denes bev na doktor mi dadoa sirup da mi j namli kslicata mulkoplant. inaku kazimi ti prvese laparo i hitero i dali posle toa si ostanla bremena??? jas planiram u sistina da pravm kaj d-r nikola pancevski . i go prasav dali posle lapro i histero ke zabremenam . i d-r mi vika se nasmea i mi vika abe devojce ova ovde ne e kladilnica sigurno ke zabremenis 100% i nekako me ohrabri ...

user posted image user posted image user posted image
Пробај го лененово семе - ништо не губиш, може самода ти помогне, а и ефтино е - 30-40 ден.
Инаку јас се уште не сум бремена, лапаро и хистеро скопија правев во јануари оваа година ...

И ти посакувам лесно да поминеш, стварно не е страшно, и брзо ќе се опоравиш. Мене ми дадоа 7 дена боледување.
И уште нешто - отстрани си ги срамните влакна, инаку таму ќе ти ги отстранат. Не треба да имаш ниедно влакно :)

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 27.8.2013 23:22:27 >

Непосредна врска до пораките: 283
24.8.2013 13:10:33   
sibela
jas ke pravam laparo i histero zaso folikulite prirodno me mi rastat i koga mi rastat so lekovi duri i pregnil primiv ama nisto. d-r od sistina mi rece deka imam kao kapsul n jajnicite sto gi gusi folikulite i ne im davaat da rastat i koga ke ja ostrani kapsulat nem da imam nikakov problem z zabremenuvanje,, a i + matkata mi e vo T forma treba da ja namesti zso taa e glavtat koja ja nosi celata bremenost,
... a ti zaso sto pravite so mt trgnete na akcija sega,,, i jas sum bila pod stresovi ziveam so mnogu luge vo kukja ama resiv da se opustm smo i samo mojata rabota da sija gledam drugite ic ne gi fermam .. gi pocituvam prvm se ruceci cisteenje ...... ama glvno mojata cel si ja imam.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 27.8.2013 23:24:59 >

Непосредна врска до пораките: 284
24.8.2013 17:29:53   
MademoiselleNina
Mislam deka kaj tebe stvarno ke se resi problemot so lararoskopija, em ke ti otstranat, em ke ti gi proverat kanalite i matkata.
Taka sto user posted image ic da ne se sekiras.
Jas pravev histeroskopija zaradi toa sto imav mal polip, za koj sto pretpostavuuva deka moze da preci, ama ne bea sigurni, i go otstranija, sega go nema ama nema niuser posted image
A laparoskopija mi bese dijagnosticka, za da se vidi dali mi se proodni kanalite, bidejki jas sum ekstremen protivnik na site drugi metodi za proverka vo koi e vkluceno X zracenje. No ispadna dobro sto se odluciv za laparoskopija, bidejki edniot ne mi propusta - pa i toa mi go sredile ... no se uste nema user posted image
Ama jas ne gubam nadez, sega terenot e cist i slobodno moze da si se vgnezdi. :)

Taka sto se nadevamuser posted image user posted image naskoro.
Ajde pa od koga ke pomina tvojata intervencija pisi kako si pominala.
Se sredi li kashlanjeto?
Ajde so lesno da pomines ... i pobrzo do user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 285
26.8.2013 14:17:44   
sibela
ajjjjjjjjj edno ??????? do vas d-r mi rece prv den so mens. da se javam , jas dobiv ama mn mn mn malku e toa kako 2 fleki taka nesto da se javam da gi prasam ili da pocekam dodeka da izbie dobra menstruacija,, sto velite vie????? a taka pa ako cekam uhu ke docekam sto da pravam neznam sepak jas mislam malku malku ama dobivanje e i toa kazete mi vie koj den so men pravevte intervencija i dali men. vi bila veke pri kraj koga pravevte operacija??????

Непосредна врска до пораките: 286
27.8.2013 0:28:57   
MademoiselleNina
Pisav ... mi go nema postot
Sibela,

Vo zavisnost kakov ti e ciklusot, kako voobicaeno dobivas, dali ova zanci kaj tebe dobivanje?
Intervencijata se pravi vo tocno opredelen den koj mora da bide vednas po zavrsuvanje na menstrualnoto klrvarenje, no ne pred zapocnuvanje na ovulacijata. Za vreme na ovulacija ne se izveduvaat vakvi zafati.
Inaku i mene isto taka mi rekoa, no jas voobicaeno imam 2-3 dena po nekoja kapka pred da mi protece ko so treba, i mi rekoa da se javam duri otkoga ke protece. I pisle toa mi zakazaa - mislam deka bese 7 dena od pocetok na menstruacija. Inaku jas voopsto nemav veke krvarenje na denot koga mi ja pravea intervencijata.
E i kupi si vloski od cist pamuk - Vir okolu 65 den se po marketive, ke ti trebaat za posle toa. Mene tamu mi dadoa oni, ama i jas si nosev, a za doma koga ke dojdes verojatno ke ti trebaat, bidejki nastanuva malo krvarenje posle toa i pozalno e d ase koristat vloski od cist pamuk.
I za na denot koga ke si odis obleci nesto zgodno, da ne te pritiska vo delot na stomakot, mozes nekoj fustan sirok, ili suknja labava, i gaki recisi bez lastik, labavi nekoi. :)
Za doma mene najzgodno mi bese da spijam u pizami - bez lastik, im go isekov:), me stiskase. Nekoi vikaat deka e najdobro spavakjica da se nosi, ama ja se snajdov vaka.
Mozno e da imas problemi so stolicata, ja bev na dieta ... kompir morkov itn, bidejki povrakjav posle intervencijata.
Ne se plasi ako si go viis stomakot naduvan :) toa e od vozduhot koj se vmetnuva zaradi laparoskopijata, no za 5-6 dena ke ti spadne.
Inace mene mi bes uzasno koga mi vlagaa doktori u soba i mi ja gledaa vloskata :) uzas :) ama toa e :)

Se nadevam deka ne kasnam mnogu so odgovorov, duri sega bev vo moznost da se vkluvam user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

ajjjjjjjjj edno ??????? do vas d-r mi rece prv den so mens. da se javam , jas dobiv ama mn mn mn malku e toa kako 2 fleki taka nesto da se javam da gi prasam ili da pocekam dodeka da izbie dobra menstruacija,, sto velite vie????? a taka pa ako cekam uhu ke docekam sto da pravam neznam sepak jas mislam malku malku ama dobivanje e i toa kazete mi vie koj den so men pravevte intervencija i dali men. vi bila veke pri kraj koga pravevte operacija??????

Непосредна врска до пораките: 287
27.8.2013 13:12:47   
sibela
tnx za odgovrot da ti pisam jas vcera se javiv kaj sestrata sto zakazuva za pregledi i i rekov deka dobiv ama 2 3 kapki ..i da mu kaze na d-r. ona mi zakaza za vo cetvrtok da odam tamu da mi pravat nekoi analizi i + da zboruvam so d-r. ama eve denes gledam malku poveke imam mens. ana ne e toatoa mene maticniot mi rece duri deka imam i polip ,, pa mozebi i od toa taka dobivam .. inaku jas ke mu kazam za toa dali treba skros da nemam nikakvo krvarenje pa togas intervencija ??? sega vo cetvrtok ke odam od sabajle pa ke ti pisam sto kako mi rekoa ,, a + toa sestrata me prasam dali d-r mi dade nekoi si donoval tab. i rekov ne , ili pa mozebi neso ke mi dade da dobijam i najverojatno slednata nedela pon, ili vtor, ke me operiraat.

Непосредна врска до пораките: 288
27.8.2013 19:37:13   
MademoiselleNina
Sibela,
Jas nisto ne piev, prethodno imav brisevi napraveno, na denot samo krv mi zemaa (za poveke raboti) mi mera pritosok, me pregledaa disi kaslaj :) grlo i me rasprasuvaa za smejni bolesti, mi objasnija deka ke bidam pod celosna anestezija, deka ke mi sravat cefka za disenje v grloto, deka posle toa ke osetam bolki vo grloto ( boli ama malku, kako koga imas nastinka) i toa...
Ama ne piev nisto, nikavi apcinja. No sekoj slucaj e razlicen, taka da koga ke odis vo cetvrtok, ubavo prasaj si se sto te interesira, i prasaj za sto se tie apcinja?

Koga ke te budat bi trebalo da sonuvas :) toa e najinteresniot del :) za 5 sekundi ke ti stane jasno :)

Непосредна врска до пораките: 289
27.8.2013 19:41:12   
MademoiselleNina
a i vednas po budenjeto ne mozev da gledam jasno, se mi bese matno... ne mozev da fokusiram nieden predmet. :)
Nekolku minuti gi slusav, ama ne mozev da zboram :) ama posle 10 min na intenzivna nega se bese OK. A i na leviot pokazalec imav zakaceno nekakva stipka za merenje na srceto, e toj prst me bolese ... mi bese taka ubavo utrnat sto toa bese prvata bolka sto ja osetiv
Moze ova e za nekoj druga tema sto se zanimava so anestezija :)

Непосредна врска до пораките: 290
27.8.2013 22:02:24   
pepermint
Наредниот месец треба да направам хистероскопија кај др. Димитров во Ремедика. Ве молам доколку има некој искуство со докторот да пише , а ме интересира колку би чинело тоа. Мојот матичен гинеколог се сомнева на септум во матка, но не е сигурен па ме пушта таму.

Непосредна врска до пораките: 291
27.8.2013 23:09:34   
elenak
sibela и MademoiselleNina, делот од вашите постови што се однесува на проблемите во бракот поради забременување го префрлив во нова тема. Sibela ако сакаш повели и раскажи ни за твојата ситуација ТУКА.

< Поракaта ја уредил elenak RR -- 27.8.2013 23:10:01 >

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот pepermint)
Непосредна врска до пораките: 292
28.8.2013 0:32:39   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepermint

Наредниот месец треба да направам хистероскопија кај др. Димитров во Ремедика. Ве молам доколку има некој искуство со докторот да пише , а ме интересира колку би чинело тоа. Мојот матичен гинеколог се сомнева на септум во матка, но не е сигурен па ме пушта таму.

А хистероскопија за што ќе правиш, имаш и друга мака? А за септумот, за да бидеш.сигурна дали го имаш. И каде е сместен направи си HSG.

Непосредна врска до пораките: 293
28.8.2013 0:44:43   
MademoiselleNina
pepermint, во врска со цените во ремедика можеш да се инфомираш на нината веб страна, или пиши на гугл ремедика ценовник и ќе ти излезе. (тука не смеаам да ставам линк)
Но најдобро е прво да се консултираш со лекарот, и тој ќе ти каже што треба да правиш. Инаку на мојата интервенција беше присутен и димитров, обично одат по 2 лекари.
Така што најдобро е да закажеш, да те види, па ќе ти каже што и кога ќе треба да правиш. А самиот преглед кошта околу 3000 ден (ама и тоа е варијабилно, во зависност од тоа што ќе процени дека треба да направи - прегледа) Ја за преглед комплетен најмногу сум платила 6000 ден.

Непосредна врска до пораките: 294
28.8.2013 17:00:03   
nataly86
Pepermint jas bas sega lezam doma i se oporavuvam od histeroskopija, vo ponedlnikot pravev, Isto i kaj mene se somenvase doktorot spored snimkata HSG deka mozebi ima septum, bidejki se spremam za in vitro predlozi da se napravi office histeroskopija (taa e dijagnosticka, bez anestezija) trae 15 min cela procedura se snima so kamera i se gleda sosotojbata na matkata, Kaj mene se ustanoci deka imam septum vtor stepen i deka e pozelno da se napravi histeroskopija za resekcija na septumot, super pominav istiot den me pustija doma. Jas pravev vo Plodnost i me kostase 37500den, Pozdrav i se sto te interesira prasaj

Непосредна врска до пораките: 295
28.8.2013 18:43:19   
sesilia
dali moze so eho da se vidi dali ima septum?ili 4d nesto? i kolku cini toa vo remedika?fala

Непосредна врска до пораките: 296
28.8.2013 21:47:23   
pepermint
Јас пред 4 месеци се породив во 24 недела, и сега се подготвувам за наредна бременост , и покрај сите испитувања треба и дијагностичка хистероскопија. Гинекологот гледа некаква линија во матка, но точно не знае што е... можеби уште не ми вратена матката во нормала, можеби е септум и поради тоа сака да ме прати на дополнително испитување кај др. Димитров во Ремедика.Некако мн. сум исплашена..А болно е снимањето без анестезија?

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 297
28.8.2013 23:28:44   
MademoiselleNina
Јас мислам наместо да правиш само дијагностичка хосретоскопија, направи нормална, па ако има потреба ќе средат гоа што треба да средат и готово.
Дијагностичка не би требало да боли, (незнам - така ми кажаа) ама и тоа е ингивидуално во зависност од проблемот

Непосредна врска до пораките: 298
29.8.2013 0:32:15   
nataly86
Ne e bolno, i kratko trae...mislam cela postapka zaedno so priprema traese 15 min. Jas ne sakav nepotrabno da primam anestezija zatgoa se odluciv prvo da pravam dijagnosticka da vidam dali ima i kolkava e pregradata, no sepak morase da se pravi i operativna, odlukata e tvoja pozz i srekno za sto i da se odlucis

Непосредна врска до пораките: 299
30.8.2013 8:18:56   
sibela
Devojki drzete mi sreka ,,jas vo ponedelnik ke pravam laparo i histero,,,pa vo vtorni ke vi pisamkako pominav. poz

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.