|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
18.8.2013 15:30:07   
kapina
Prviot pat da vtoriot I tretiot ne

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 276
18.8.2013 15:31:15   
kapina

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina
Mislev za eho pred inseminaciija
Prviot pat da vtoriot I tretiot ne

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 277
18.8.2013 15:53:39   
wanna be mum
MademoiselleNina па 2 не се многу дози што си испила за да се трошат така нагло резервите на јајцеклетки user posted image јас мислев по подолго време пиење се случува тоа
Ако е за некоја утеха јас мислам пак да го провериш хормонот друг месец зошто тогаш може си немала овулација (нели нормално е до 2-3 пати годишно да се нема) немало јајце клетка и затоа бил висок- штознам ме чуди од само 2 дози кломифен тоа да се случува user posted image Ако правиш една водечка фоликула во нестимулиран циклус тоа е доволно одмори од хормони па ќе видиш user posted image

Непосредна врска до пораките: 278
18.8.2013 16:56:02   
vezilka RR
Јас правев три инсеменации, и сите три пати ехо правев по следниот распоред, наредниот ден откако ќе го испиев кломифенот, па по два дена, па по два дена, и така зависно колку дена ќе и треба на јајце клетката да порасне. И непосредно пред инсеменацијата уште еднаш.

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 279
18.8.2013 18:25:00   
MademoiselleNina
И јас мислам дека 2 дози не се многу ...
Друг пијат и по повеќе па ништо не им е

Ете сепак кај некои од вас правеле повеќе од 1 ехо пред инсеминација - што е нормално, секаде така пишува.
Но следен пат кога ќе идам ќе си кажам што све сум прочитала ...

Ајде со позитивни мисли сите да стигнеме до целта

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 280
18.8.2013 18:36:12   
vezilka RR
Јас пиев шест дози за период од една година отприлика. Контрола на хормонска слика правев еднаш во тој период, некаде на средина, и тогаш немаше некоја кохзнае каква промена. Е додуше плсле последната доза, кога ја правев и последната инсеменација (таа успешната) немам повторно правено контрола. Е сега наредно одење сигурно ќе инсистира докторов, оти тој спомна уште прошлиот пат, ама јас не сакав, доста ми беше од прегледи и доктори.

Инаку уште еднаш ќе кажам, не се предавајте, и сигурно ќе успеете. Јас знам, и од се срце ве гушкам и ве бодрам.

Непосредна врска до пораките: 281
18.8.2013 19:49:59   
LoveableMe RR
Рингерајки и јас го мислам истото. Има некои со години ги стимулираат па нема проблем околу трошењето на јајце клетките. Инсеминациите како инсеминации се ок, но ако други фактори се испитани претходно. Вагиналните инфекции, слабата циркулација, хормонскиот статус и уште некои испитувања се важни, а докториве кај нас гледам не обрнуваат многу внимание на тоа пред да прават инсеминации и ИВФ.

Затоа, сами направете си се што мислите пред инсеминација, не чекајте на докторите, па можеби на тој начин ќе успеете да user posted image и нема да одите на ИВФuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 282
30.8.2013 15:41:21   
Hopeful RR
Хмм... откако направив целосна хормонска анализа па до првиот циклус со Кломифен и првата инсеминација поминаа некои 8-9 месеци. Нова анализа директно пред инсеминацијата не правев. На ехо ми се чини дека бев само два пати, првпат откако почнав со Кломифен или ден пред да почнам, а вториот пат непосредно пред инсеминацијата, и се беше ок, според проценките и пресметките.
Откако излезе дека инсеминацијата е неуспешна, направив тест само на пролактин, кој беше покачен, но бидејќи почнаа одмори, прво докторот, после и јас, не успеав да разговарам за пролактинот и за евентуална терапија.
Еве, баш денес добив, и во консултација со докторот, треба да го повторам тестот на 3-4 ден од циклус. Здравје, во понеделник или вторник ќе знам што и како, дали треба терапија и кога ќе може да направам следна инсеминација. Во секој случај, се чувствувам прилично ок и полна со надеж user posted image
Ве гушкам user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 283
2.9.2013 13:49:22   
LoveableMe RR
Ајде Hopeful сите стискаме палци и чекаме да не известиш со убави вести, па да запишеме и некоја трудница во постот Имав успешна инсеминација user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 284
3.9.2013 11:27:24   
malena1
Девојки мене веке втор пат по инсеминација не ми даваат терапија со утрогестан, прогестерон и сл. Има ли неко друг такво искуство?????user posted image

Непосредна врска до пораките: 285
3.9.2013 11:30:12   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: malena1

Девојки мене веке втор пат по инсеминација не ми даваат терапија со утрогестан, прогестерон и сл. Има ли неко друг такво искуство?????user posted image

Ако ти правеле на природен циклус без стимулација обично не даваат, мене така на последната инсеминација не ми дадоа прогестерон терапија. Веројатно сами проценуваат дали треба или не. Ако не си сигурна, побарај уште едно мислење од друг гинеколог. Позз, ајде ти посакуваме среќа.user posted image user posted image

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 286
3.9.2013 12:08:31   
MademoiselleNina

И мене после 2 те (неуспешни) инсеминации не ми дадоаа ништо, ни утрогестан, ни прогестерон,ниту па ми го испитаа преку крв. Ама мислам дека ако се хормоните во ред - нема потреба од тоа, бидејќи би требало жолтото тело да го излачува.
И јас како и ти се прашувам дали треба да се дава, и во коои случаи се дава а во кои не
Една моја пријателка кога остана бремена (природно) веднаш и дадоа ...
Некаде по странскиве сајтови прочитав дека треба да се контролира количество на прогестерон на 21 ден од циклус, знае некој дали стварно е така? мене не ми го испитале ниеднаш во тој период

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 3.9.2013 12:10:23 >

Непосредна врска до пораките: 287
3.9.2013 12:40:19   
Melanija RR
кога се прави инсеминација со стимулиран циклус се дава утрогестан за подршка бидејќи пример кломифенот го истенчува ендометриумот кој треба да е подебел за да се задржи плодот па затоа се дава естрофен но и тогаш се дава утрогестан.
Секогаш кога правев инсеминација бев стимулирана и ми даваа утрогестан.Кога природно забременив се беше во ред и воопшто не ми дадоа утрогестан.Во тоа е е разликата природна овулација и стимулирана

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 288
3.9.2013 13:22:28   
LoveableMe RR
Нина, еден гинеколог ми рече да проверам прогестерон на 21-ви ден, а потоа кај другиот кога отидов ми рече по ново немало потреба од трети ден од циклус се гледале сите хормони, ај сега кому да веруваш? И јас не сум правела тест на 21-ви ден за прогестеронот, а можеби треба.

Рингерајки сакав да ве прашам после инсеминацииве, дали од стимулацијата што ми ја даваат за првата инсеминација или од Еутироксот што го пијам некако менструациите ми се полесни, немам ПМС, не сум нервозна веќе, ги немам оние класични симптоми кои порано ми беа многу тешки и почнуваа дури 10 дена пред добивање. Плус, многу сум смирена некако. Споделете искуства и вие ако ви се случува такво нешто? Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.9.2013 13:23:13 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 289
3.9.2013 13:33:07   
malena1
Inaku stimulirana bev stimulirana so klomifen i prasav dali treba utrogestan i mi rekoa ne. A ti MademoiselleNina bese li stimulirana so nesto? Mene ova mi e treta inseminacija. Prvata bese uspesna ama imav spontan i togas primav utrogestan i progesteron inekcii. Potoa imav prirodna bremenost i togas mi dadoa utrogestan, a pak imav spontan. E sega vtorata i 3-tata inseminacija gi pravam vo druga klinika i ovde ne mi davaat utrogestan. Stvarno veke neznam sto da mislam user posted image Da ne mi se inseminaciite odnapred osudeni na neuspeh. Ajde moze sega ke bide se vo red. Sepak najsilnite prezivuvaat.
Inaku koga veke spomena LoveableMe RR i jas mislam deka otkoga pocnav so ovie postapki nemam taka izrazeni PMS simptomi.

Непосредна врска до пораките: 290
3.9.2013 14:14:06   
MademoiselleNina
И јас пиев кломифенпред двете инсеминации.
Инаку од вообичаените симптоми за добивање немав ниеден!, нис томак не ме болеше ни ништо... а и следните циклуси после тоа се до последниов.
Инаку јас порано не можев да издржам без кетонал пред добивање, а сега не см се напила од мај навака Ч), ништо не ми е, нит ме боли нит ништо.
Е сега да спомнам дека пиев(сега веќе не) фолна, Б6, Б12, и вит Д неколку месеци, можно е и вит од групата Б да придонесуваат за немање предменструални болки.
Ја не сум знаела дека треба утрогестан, селедн пат и тоа ќе си побарам да ми дадат.
Малена1 - не се разочарувај, мможеби во твојот (а и во мојот случај) не требало да се дава прогестерон... Веројатно знаат што прават лекариве... а и нели секоја од нас е различна и различно реагира на стимулации.
А во која клиника правеше сега?

Непосредна врска до пораките: 291
3.9.2013 14:20:20   
Hopeful RR
Мене ми е исто, и пред и после стимулација. И пмс ко нездрава, и болки како и секогаш, огромни. И тоа првото добивање после инсеминацијата беше со посебно интензивни болки, и не гледам некоја промена...

Непосредна врска до пораките: 292
3.9.2013 15:30:03   
malena1
Во Ремедика правев. Инаку и јас верувам на докторите и дека тие знаат најдобро. Можеби ние само читаме и што треба и што не треба и само се збунуваме и имаме дилеми

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.9.2013 16:00:32 >

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 293
9.9.2013 12:33:23   
wanna be mum
Гледајќи го ценовникот на Плодност (бидејќи со наредниве 3 дози кломифен планирам барем 1 инсеминација да направам) пишува -една инсеминација и дупла инсеминација user posted image Знае ли некоја од вас каква е таа дупла( 2 инсеминации во еден циклус )??? Истиот ден ја прават или наредниот ??? user posted image

Непосредна врска до пораките: 294
9.9.2013 12:56:36   
Melanija RR
немам искуство во правење но значи две инсеминации во еден циклус за поголеми шански во смисол со пратење на фоликули на два пред пукање да се брризга сперма

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 295
9.9.2013 17:36:21   
kapina
Dupla inseminacija znaci dve inseminacii edna podruga na primer
, deneska. Edna utre druga

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 296
9.9.2013 18:09:01   
wanna be mum
Вие што имате правено какви правите единечни или дупли???
Значи многу се јаки статистикиве на странските сајтови воопшто не се поттикнувачки user posted image немало разлика помеѓу една и друга резултатите и кај едната и другата се што да кажам катастрофа проценти некои user posted image и сега????
Значи пред вакви раскрсници во животот не сум се нашла user posted image
Ми се чини ја водам најтешката борба ама тоа е ќе се откажам дома со user posted image кога ќе се вратам user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 297
9.9.2013 18:35:54   
LoveableMe RR

....Mene ova mi e treta inseminacija. Prvata bese uspesna ama imav spontan i togas primav utrogestan i progesteron inekcii. Potoa imav prirodna bremenost i togas mi dadoa utrogestan, a pak imav spontan......

Според она што го читам за тебе, треба да направиш некои испитувања АФА, Д-димери, Витамин Д и сл, и моја препорака да одиш кај Панчевски во Систина, тој е многу добар за жени кои не можат да го задржат плодот. Значи ти немаш проблем да забремениш, туку да ги задржиш според она што ни пиша. Да провериш и вагинални инфекции и други работи, за да не се мачиш џабе со инсеминации, можеби нешто ситно е во прашање, но докторите ти го занемаруваат. Ајде, да не израдуваш со убави вести.user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 298
9.9.2013 19:39:35   
kapina
Zosto si gi davas parite za inseminacii na privatno. odi napravi si gi siteispituvanja zosto doslo do spontan abortus. napravi gi cetirite inseminacii na gak I spremaj dokumenti za IVF na mene denes mi dojde ciklusot prv cikluspo spontaniot abortus utre imam zakazano za afai dd dimeri ivo sreda treba da ispitam fsh lh I estradiol malena ispitaj si gi I hormonite

Непосредна врска до пораките: 299
9.9.2013 21:49:55   
malena1
E dragi rr prijatelki imam jas i mnogu poveke od ovie ispituvanja napraveno i se e vo red ne mozat da najdat nisto. A imam problem i so zabremenuvanje i so zadrzuvanje na plodot na pr. veke godina dena ne ostanuvam bremena i prethodno bese isto. Problematicen spermogram, ama mora da bide barem edno user posted image ako ne poveke. Za toa site se borime

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.