|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
9.9.2013 23:29:08   
kapina
Malena spontanite abortusi moze da ti se od losiot spermogram

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 301
10.9.2013 16:51:24   
Hopeful RR
Девојки, мене во четврток ме очекува втората инсеминација user posted image Немаме некои којзнае колкави очекувања, и за разлика од првиот пат, сега сме и двајцата многу пореални и во однос на шансите, и во однос на понатамошните чекори, но сепак, се надеваме на user posted image Овој пат пиев дупло поголема доза Естрофем за разлика од минатиот пат, исто Кломифен и истите инекции, па ќе видиме. Држете ми среќа user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 302
11.9.2013 9:57:35   
LoveableMe RR
Не ти ја држиме, ти ја пуштаме user posted image user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 303
11.9.2013 11:30:01   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Malena spontanite abortusi moze da ti se od losiot spermogram

Мислам дека спонтаните абортуси не можат да се случат од лош спермограм. Лошиот спермограм може да доведе до неможност до забременувањ- да се спојат ј.клетката и сперматозоидот или пак ако во спермата има некоја бактерија да настане инфекција кај жената- но тоа може да се докаже со брисеви. Штом настане бременост причината за спонтаните треба да се бара кај жената- имунолошки или други причини. Оние испитувања кои се прават за да се откријат генетските промени кај мажот може да се направат и кај одличен спермограм.

Непосредна врска до пораките: 304
11.9.2013 11:30:58   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, мене во четврток ме очекува втората инсеминација user posted image Немаме некои којзнае колкави очекувања, и за разлика од првиот пат, сега сме и двајцата многу пореални и во однос на шансите, и во однос на понатамошните чекори, но сепак, се надеваме на user posted image Овој пат пиев дупло поголема доза Естрофем за разлика од минатиот пат, исто Кломифен и истите инекции, па ќе видиме. Држете ми среќа user posted image user posted image user posted image

Пуштаме среќа user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 305
13.9.2013 11:47:03   
Hopeful RR
Ете девојки, бидна инсеминација бр. 2 user posted image Имаше 20 милиони, што е ок, па сега ќе видиме. Имам терапија од естрофем, аспирин, фемибион, кринон гел и прогестерон ампули. Овојпат ќе пробам да не бројам денови и недели, него да се опуштам и да видам што како ќе излезе, без лажни надежи. Фала за убавите зборови, ептен ми значи и ми помага! Ве гушкам! user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 306
13.9.2013 12:31:52   
Bethany
Со среќа, навиваме за позитивниот резултат user posted image
Колку можеш обиди се да се опуштиш, знам дека не е можно воопшто да не размислуваш, ама нека мислите ти бидат насочени само кон добри нешта user posted image user posted image user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 307
13.9.2013 12:52:17   
vezilka RR
user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Ете девојки, бидна инсеминација бр. 2 user posted image Имаше 20 милиони, што е ок, па сега ќе видиме. Имам терапија од естрофем, аспирин, фемибион, кринон гел и прогестерон ампули. Овојпат ќе пробам да не бројам денови и недели, него да се опуштам и да видам што како ќе излезе, без лажни надежи. Фала за убавите зборови, ептен ми значи и ми помага! Ве гушкам! user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image И ние тебе те гушкаме и ќе чекаме заедно со тебе.

Непосредна врска до пораките: 308
13.9.2013 18:36:48   
Melanija RR
Hopeful user posted image само имај убава мисла и уживај си, имаш најголема подршка те user posted image
user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 309
15.9.2013 19:22:07   
zdravo, jas sum taze na forumov pa me interesira dali nekoja od vas inseminaciite gi pravi na GAK i kaj doktor, i dali e zadovolna od istiot user posted image

Непосредна врска до пораките: 310
15.9.2013 19:45:37   
babyhope
здраво Karma... најпрво ти посакувам добредојде на РР и се надевам ќе имаш убава дружба со нас. Јас немам правено инсеменации на ГАК, имам лапаро и хисто кај др.Трајковски а сега и моето ИНФ ќе биде кај него. Доколку сакаш ГАК, него топло ти го препорачувам, нема да згрешиш сигурно.. одличен професионалец е со разбирање и добар пристап. Ти посакувам набрзо да ги видиш user posted image user posted image
Кажи ни нешто за тебе, од кога се обидувате за user posted image ?
Уште еднаш user posted image

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 311
15.9.2013 20:38:43   
LoveableMe RR
Јас правев на ГАК, др. Трајковски и др. Тофоски се добри, ако сакаш можеш да правиш таму. Позз

Непосредна врска до пораките: 312
19.9.2013 15:36:54   
Благодарам за топлото добредојде user posted image , иако ве следам една година сега сметав дека ми треба подршка од сите страни user posted image
Во брак сме две години, и никако не успеваме да значнеме, имено ние имавме и претходно незаштитени односи и ете после толку време без резултати решивме да ги направиме сите испитувања. Инсеминации имаме направено 3 има неуспешни, но поради финансиски причини решив да процесот го продолжам на клинина. Се консултирав и со мојот гинеколог и тој ми ги препорача истите и успеа да ми закаже кај Тофоски за во среда user posted image .
Нашиот проблем е слабиот спермограм, за што бевме кај Др Чедо и му препиша на сопругот Сперман и сега почнавме да ги пиеме.
Сега планираме да направиме инсеминација нели ако е се во ред, па здравје ...вербата ме држи...знам дека ќе нушкаме еден ден user posted image ...заедно сме во оваuser posted image

Непосредна врска до пораките: 313
19.9.2013 16:46:51   
Hopeful RR
Здраво Karma, ја имаш сета поддршка на светот од мене, а верувам и од сите тука user posted image Ти посакувам наскоро да си видиш user posted image user posted image Само храбро, позитивно и оптимистично! user posted image

Непосредна врска до пораките: 314
21.9.2013 0:50:32   
MademoiselleNina
user posted image
Bidna denes mojata treta inseminacija :)
Otidov na kontrola na 19 ti i lekarot mi vika - ajde utre inseminacija i bidna :)user posted image
Onaka voopsto ne se opteretuvav kako prethodno, a i ne primav nikakvi stimulacii, i ne mi prepisaa nisto da pijam.
I iskreno poubavo se custvuvam otkolku koga piev klomifen. I imavv efen folikul 19 mm na 11 ti den, sto mislam deka e super user posted image
Za 2 nedeli test user posted image user posted image
user posted image

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 21.9.2013 0:51:26 >

Непосредна врска до пораките: 315
21.9.2013 12:24:12   
wanna be mum
Сите што чекате ви посакувам да не дојде user posted image и многу успешни инсеминации user posted image user posted image
јас месецов ќе ја правам првата user posted image имам уште време утре почнувам со кломифен ама сакам да прашам се апстинира од односи пред инсеминација и колку нов спермограм бараат??? нашиот од лани е и е во најдобар ред.

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 316
21.9.2013 13:53:05   
Bethany
Мадмоазел Нина, ти посакувам месецов да ги видиш двете црти user posted image
Со среќа мила. user posted image Чекаме резултати. user posted image

Wanna be mum, и тебе ти посакувам успешна инсеминација, опуштено само, и не се оптеретувај, ете веќе си почнала со прашања. user posted image Мислам дека нема потреба од апстинирање, можеби еден ден пред самата инсеминација да се нема односи, ама се е релативно и не постои правило. Затоа многу не мисли, консултирај се со докторот што како е најдобро, и со среќа user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 317
21.9.2013 16:18:44   
LoveableMe RR
Девојкииииииииии, ви посакувам среќа и ајде да излезат инсеминирани рингерајчиња следниот месец user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 318
21.9.2013 16:52:42   
lolla RR
Здраво девојчиња, јас прв пат пишувам во оваа тема но редовно ја читам одамна. Прво на сите да посакам успешни инсеминации :)

Ние планираме следниот месец да правиме на клиника. Сите испитувања ги направивме, само чекам резултати од микробиолошки и мм е на спермограм на хистологија во среда.

Е сега ме интересира како оди постапката да закажеш инсеминација на клиника? Да се јавам таму и да барам термин кога ке добијам да отидам на разговор или матичната ми закажува?

Фала ви однапред на одговорите.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 319
22.9.2013 0:42:26   
kapina
Maticniot ginekolog sega zakazuva pregled na gak

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 320
22.9.2013 10:26:30   
MademoiselleNina

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Сите што чекате ви посакувам да не дојде user posted image и многу успешни инсеминации user posted image user posted image
јас месецов ќе ја правам првата user posted image имам уште време утре почнувам со кломифен ама сакам да прашам се апстинира од односи пред инсеминација и колку нов спермограм бараат??? нашиот од лани е и е во најдобар ред.

Vo vrska so apsitniranje pred inseminacija toa e demek zaradi podobar spermogram, bidejki vikaat 3 dena treaba da se apstinira. Nie nikogas ne sme go pocituvale ova "pravilo" user posted image Ako ni se saka user posted image ne sme si go skratuvale toa zadovolstvo. Samo sto na eden den pred inseminacija ne ni doshlo da "se sakame" :) ama toa e mislam od stres, od iscekuvanje ...od vozbida ..itn.
A spermogram inaku pravat na samiot den na inseminacija od "materjalot " sto ke go ostavi mm
Ti posakuvam uspesna inseminacija i user posted image user posted image naskoro
user posted image

Непосредна врска до пораките: 321
22.9.2013 13:43:31   
wanna be mum
Фала на одговорот ајде прво ти user posted image user posted image после ние user posted image Сакам еден куп бебенца на пат user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 322
22.9.2013 16:05:56   
Melanija RR
Прашај за спермограмот лани бараа спермограм не постар од 1 година и ХИВ тест не постар од 6 месеци,а дента не прават спермограм со резултати туку кога го подигаш материјалот ти пишува на него и ти кажува колку прочистени милиони има сперматозоиди.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 323
22.9.2013 16:33:59   
wanna be mum
Сабота ми е 9ти ден и одам на ехо да видиме фоликулите до кај се па се ќе прашам што ми треба user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 324
23.9.2013 11:19:07   
Hopeful RR
Ајде wanna be mum, чекаме информации user posted image Нас докторот ни кажа апстиненција од некои 2-3 дена, а ни бараше од претходно спермограм, затоа што ако не е добар, не препорачуваат инсеминација. Ти посакувам убава и успешна инсеминација! user posted image

Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.