|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
23.9.2013 15:20:05   
babyhope
Hopeful мила како иде исчекувањето, имаш ли некои симптоми или не се замараш и само си ги чекаш 14 дена?? Ајде наскоро чекаме убави вести user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 326
23.9.2013 16:52:55   
Hopeful RR
Па искрено, не ни очекував дека ќе бидам до толку олабавена user posted image Не знам ни колку дена поминаа од инсеминацијата, едино што бројам е секој четврти ден за прогестерон ампула user posted image Од симптоми, само подуеност и осетливост на градите, ама ептен, тоа најверојатно од сите хормони. Не сакам да правам тест на 16 ден затоа што не можам да поднесам уште едно такво разочарување, па решивме да чекаме и да видиме дали ќе добијам user posted image user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 327
24.9.2013 10:19:18   
Посакувам сите да се израдуваме до крајот на оваа година со user posted image user posted image
и ние досега кога сме ги правеле инсеминациите мојот доктор никогаш не рекол да апстинираме, баш напротив после ехото кога ги мериме фоликулите ми викаше ајде дома малку да повежбатеuser posted image
така да сакајте си се секогасш кога ќе ви дојде мерак...не дозволувајте да водењето љубов го ограничиме на потребата ден потоа ден предтоа...спонтаноста носи поголеми резултати...а воедно на тој начин се лачи и хормонот на среќа кој придонесива за поголема опуштеност user posted image

Непосредна врска до пораките: 328
24.9.2013 13:03:29   
wanna be mum
Прв пат ќе правам и затоа можеби мислам дека е којзнае што user posted image Иначе мили мои фала за советите да не му ја мислам и спонтано да си се радуваме со мм ама тоа кај нас не е можно еве веќе 2 години како пробуваме за бебенце работното време на мм ни прави проблеми user posted image така да се помиривме дека мора дури понекогаш и да се договараме кога, ужас user posted image
ајде нека има многу успешни инсеминации и user posted image user posted image

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 329
25.9.2013 16:13:22   
Wanna be mum, значи го имаме истиот проблем...мојот сопруг е константно на пат и јас само го известувам која недела мора да биде дома хахахха...ни во ова не си сама...потполно те разбирамuser posted image ...ама за user posted image user posted image вреди сета пожртвуваност...

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 330
26.9.2013 13:52:41   
wanna be mum
user posted image тешко нас со договарање хахаха, а кога се пазевме имаше поубаво работно време user posted image понекогаш мислам и поради тоа толку време не фаќа user posted image Ајде може инсеминацииве ќе помогнат да дојдиме до user posted image user posted image
user posted image
Hopeful има нешто ново? user posted image

< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 26.9.2013 13:54:36 >

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 331
27.9.2013 12:05:58   
Hopeful RR
Уште не user posted image се надевам и викендов ќе помине ок, држете среќа user posted image
wanna be mum, до каде си ти? user posted image

Непосредна врска до пораките: 332
28.9.2013 12:21:48   
wanna be mum
Рано е денес 9ти ден одам на прво мерење фоликули па тие ќе си кажат кој ден инсеминација user posted image ќе биде наредна недела ама кога незнам, гледам очекувањата да ги намалам знаеме за проценитите од прва колкави се ама од некаде мора да се почни user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 333
28.9.2013 21:30:59   
wanna be mum
Се вратив од мерење, имам 4 фоликули големки од 13-16мм се движат, другите помали не се важни а 9ти ден ми е па си викам супер е user posted image user posted image вторник вечер прегнил па четврток боже здравје инсеминација, Ми даде естрадиол ендометриумот да се здебели до вторник 3мг сабалје 3мг навечер user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 334
29.9.2013 1:30:03   
kapina
Wannabes jadi cveklo,med jatki za endometriumot

Непосредна врска до пораките: 335
29.9.2013 12:27:53   
wanna be mum
Фала капина, да, знам, јадам мед и ореви user posted image ако вторник вечер ми ја стави прегнилот ми рече инсеминација четврток сабајле, тоа се таман часови поминати? незнам зошто многу ми се гледаат user posted image
Hopeful до каде си ајде дај ни малце hope user posted image
user posted image

< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 29.9.2013 12:29:08 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 336
29.9.2013 14:52:33   
Melanija RR
Ви посакувам успешни инсеминацииuser posted image
Го знаете моето мислење и искуство, ехо пред да примите прегнил и ехо пред инсеминација

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 337
30.9.2013 11:00:26   
Milicka 30
Здраво девојки! Јас сум нова на форумот, стално ве читам и можам да кажам дека досега вашите постови многу ми помогнаа, ме информираа за многу работи што не бев запознаена. Јас правев прва инсеминација на 14,09 овој месец во Систина, денес ми е 17 ден од инсеминацијата, сеуште немам добиено менструација а на 15 ден си правев тест за бременост и беше негативен. Некако немам храброст да си направам тест преку крв, се некако си одложувам.Дали некој се има судрено со слична ситуација?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 338
30.9.2013 11:36:44   
wanna be mum

ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30

Здраво девојки! Јас сум нова на форумот, стално ве читам и можам да кажам дека досега вашите постови многу ми помогнаа, ме информираа за многу работи што не бев запознаена. Јас правев прва инсеминација на 14,09 овој месец во Систина, денес ми е 17 ден од инсеминацијата, сеуште немам добиено менструација а на 15 ден си правев тест за бременост и беше негативен. Некако немам храброст да си направам тест преку крв, се некако си одложувам.Дали некој се има судрено со слична ситуација?

Дали примаш утрогестан? Знае понекогаш од него да доцни иако би ти посакала да не ја видиш 9 месеци а може било рано за user posted image user posted image направи уште еден и да се израдуваш и ти и нас user posted image user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 339
30.9.2013 12:12:32   
LoveableMe RR

Да, јас имав сличен слулај, треба да ги прекинеш прогестеронските вагиналети ако ти ги препишале, не знам бидејќи тука немаш напишано дали ги ставаш. Штом ги прекинеш, треба да добиеш. Во секој случај, провери уште еднаш со тест, па ќе видиш дали ти е од вагиналетите или можеби ќе не израдуваш. Поззuser posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.9.2013 12:13:10 >

Непосредна врска до пораките: 340
30.9.2013 12:32:24   
Milicka 30
Ne napisav deka primav utrogestan 2x200,aspirin 100 i folna 2pati na den, e sega od 15 den navamum prestanav so utrogestanot zosto taka mi kazaa vo sistina a si pijam samo folnakiselina. Uf kolku samo zelna da vidam 2 crticki, veke 2 godini se macam, i konecnoo pocnav so inseminacija :) . Ke si pocekam uste malku.... a moze i test povtorno da si zemam. Jas epten se zacudiv deka sekogas dosega dobivam na 28 dena,ama moze i od klomifenot nesto da se poremeti

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 341
30.9.2013 13:20:48   
Melanija RR
Ако не е успешна инсеминацијата по прекинот со утрогестан се добива за 4-5 дена.
Така што чим си примала и кломифен нема да трае циклусот 28 дена,туку зависи кој ден си правела инсеминација. Брои 15 дена од денот на инсеминацијата.
Затоа преку крв е најсигурнои таман може да покаже user posted image навиваме за user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 342
30.9.2013 13:30:08   
Milicka 30
Fala ti mnogu Melanija RR za podrskata.... ke napravam proverka preku krv. :*

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 343
30.9.2013 23:18:15   
wanna be mum
Миличка јас добив вториот ден од кога го прекинав утрогестанот, знаев дека ќе добијам и си ги прекинав и покрај кломифенот и прегнилот и се добив како секогаш на 29ти ден ко саат, а минатиот месец после години ми доцнеше 1 недела без врска и причина user posted image user posted image така да јас од срце посакувам ова да е успешна инсеминација
И ние по 2год пробување месецов прв пат ќе правиме.А да те прашам за што ти дадоа аспирин? ти посакувам user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 344
1.10.2013 0:36:01   
kapina
Stvarno zosto go davat aspirinot ginekolozite ne mi e jasno imalo ili nemalo potrebase znae on se dava na tie slucaevi sto imat trombofilijaineznam tie nasive ginekolozi na site ista sema ja davat maimalo nemalo potreba od aspirin jas na primer na dvete inseminacii dr trajkovski ne mi davase nisto da primam mi vikase nemas potreba zosto da te klukame so lekovi samo koga nema potreba od niv

Непосредна врска до пораките: 345
1.10.2013 8:50:44   
Milicka 30
ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Миличка јас добив вториот ден од кога го прекинав утрогестанот, знаев дека ќе добијам и си ги прекинав и покрај кломифенот и прегнилот и се добив како секогаш на 29ти ден ко саат, а минатиот месец после години ми доцнеше 1 недела без врска и причина user posted image user posted image така да јас од срце посакувам ова да е успешна инсеминација
И ние по 2год пробување месецов прв пат ќе правиме.А да те прашам за што ти дадоа аспирин? ти посакувам user posted image user posted image user posted image

Аспирин 100 даваат за циркулација, добро е за срцето а баш се консултирав со доктор и ми кажа дека не е штетно, затоа што се прима во мала доза сепак, а знам многу другарки кои во текот на бременоста до 3 месец примаа аспирин. И мене циклусот секогаш ми е навреме ама сега дали дека стално мислам на тоа...и ми доцни. А вие кога имате инсеминација ? Знаеш тешко е што многу малку резултати има од инсеминацијата, ама денот кога ја правевме пред мене имаше една девојка која беше бремена од прва инсеминација па ми даде малку надеж ,зошто по сите форуми кога читам стварно многу малку успешни има. Ама затоа ние сме овде да си надаве надеж user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 1.10.2013 20:40:36 >

Непосредна врска до пораките: 346
1.10.2013 8:53:21   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Stvarno zosto go davat aspirinot ginekolozite ne mi e jasno imalo ili nemalo potrebase znae on se dava na tie slucaevi sto imat trombofilijaineznam tie nasive ginekolozi na site ista sema ja davat maimalo nemalo potreba od aspirin jas na primer na dvete inseminacii dr trajkovski ne mi davase nisto da primam mi vikase nemas potreba zosto da te klukame so lekovi samo koga nema potreba od niv

Сите доктори даваат различна терапија, јас знам многу што не им препишуваат ништо, ама сето ова е превентивно и затоа кога ке ти препишат аспирин ти нагласуваат дека се прима до 15 ден по инсеминацијата ,после тоа се прекинува и доколку си бремена се прават испитувања па ти препишуваат терапија, а јас мислам дека аспиринот и не е така штетен во тие 15 дена

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 347
1.10.2013 9:58:07   
malena1
Од аспиринот нема никаква штета, само полза може да има. Еве лаички да објаснам. Можно е во бременоста да се створат микротромбови на плацентата и со тоа ембрионот не се снабдува со кислород и хранливи материи и се случува спонтан, а со аспиринот кој е антикоагулант крвта се разредува и тоа се избегнува. Инаку докторите го даваат превентивно затоа што ако правите тестови на тромбофилија пред бременост (освен генетските кај кои секако се покажуваат предизспозиции на тромбофилија) може се да покаже во ред, а со самата бременоста да настане згрутчување на крвта. Најдобро е да си ги слушате докторите или да им спомнете нешто доколку мислите дека пропуштаат, а никако не се ослонувајте на коментари на форумот од типот ,,јас не знам зошто го даваат кога нема потреба и тн." . Поздрав

Непосредна врска до пораките: 348
1.10.2013 10:40:19   
Milicka 30
Малена 1 потполно се сложувам со вас.Сите доста читаме по интернет,ама тоа не значи дека се што е напишано е точно ,затоа докторите најдобро си ја знаат работата. :)

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 349
1.10.2013 14:49:39   
wanna be mum

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

секогаш на 29ти ден ко саат, а минатиот месец после години ми доцнеше 1 недела бе

Аспирин 100 даваат за циркулација, добро е за срцето а баш се консултирав со доктор и ми кажа дека не е штетно, затоа што се прима во мала доза сепак, а знам многу другарки кои во текот на бременоста до 3 месец примаа аспирин. И мене циклусот секогаш ми е навреме ама сега дали дека стално мислам на тоа...и ми доцни. А вие кога имате инсеминација ? Знаеш тешко е што многу малку резултати има од инсеминацијата, ама денот кога ја правевме пред мене имаше една девојка која беше бремена од прва инсеминација па ми даде малку надеж ,зошто по сите форуми кога читам стварно многу малку успешни има. Ама затоа ние сме овде да си надаве надеж user posted image

Јас денес одам на ехо па се надевам ќе е време за прегнил и четврток инсеминација,таков е планот user posted image
Да ти кажам јас си се тешам дека повеќето со мака што имаат пишуваат на форумиве user posted image а тие што имале успешни инсеминации ги нема да споделат user posted image ама само си се тешам user posted image
на сите нас посакувам ајде да ни тргне да си бидеме user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.