|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
4.10.2013 10:06:00   
kapina
Dali primmase pregnil ako si primala od toa ti e bila taa bleda crta

(Одговор на членот macika4)
Непосредна врска до пораките: 376
4.10.2013 10:22:49   
macika4
Не не ништо ни хормони ни ништо се нервирам а немам никакви симптоми на бременост ке видам денес што ке ми каже докторот

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 377
4.10.2013 11:42:55   
vezilka RR
Без позитивен тест, волку рано ни на гинеколог со сигурност не можат ништо да ти кажат. Најсигурно ти е да направиш тест преку крв, тука нема бледи, не бледи цртки. Пред да одиш на гинеколог, јас би те советувала да појдеш преку крв да си испиташ.

Непосредна врска до пораките: 378
4.10.2013 16:46:00   
wanna be mum
Ај ве молам за мислење, вчера во 10ч ја правев инсеминацијата и цел ден имав по неколку капки крв. Ама имам и денес малце,
нормално е ??? user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 379
4.10.2013 16:51:28   
macika4
Да рано е уште докторот ми кажа дека се гледа нешто и го измери 8,56 мм ми кажа дека сум бремена само да идам пак за 1 недела а мене уште не ми се верува

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 380
4.10.2013 17:03:45   
wanna be mum
user posted image user posted image Честитки за user posted image кажи ми која беше препораката за дупла инсем. немаше пукнато фоликули првиот пат или..? баш ме израдува ајде честитики уште еднаш и со лесно

< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 4.10.2013 17:06:50 >

Непосредна врска до пораките: 381
4.10.2013 17:09:54   
kapina
Macika a oti ne ispitAs betahcg dali si ili ne si bremena ke znaes so sigurnost

Непосредна врска до пораките: 382
4.10.2013 17:26:15   
macika4
Вака ова ми е 3 и кога отидов на лекар докторката ми кажа дека сум во овулација и да не го испуштиме да правиме две и така бидна а за бета хцг некако ми е рано докторот ми кажа за една недела да одам некако страв ми е да не се избаксузирам и ке почекам две години чекав и дочекав user posted image

а за фоликулите ме праша ми беа 20 мм а ендометриумот 9

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.10.2013 14:10:12 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 383
4.10.2013 20:26:36   
Milicka 30
macika 4 cestitkiii , bas me ohrabri sto si ostanala bremena so inseminacijauser posted image
So sreka!!!

Непосредна врска до пораките: 384
4.10.2013 20:32:03   
Milicka 30
ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Ај ве молам за мислење, вчера во 10ч ја правев инсеминацијата и цел ден имав по неколку капки крв. Ама имам и денес малце,
нормално е ??? user posted image

Некаде имав прочитано дека после инсеминацијата мозе да има малку крварење а ако е повеќе да се консултираш со доктор. Јас лично немав ништо после тоа само некои тапи болки ама кратко траеја. Одмараше после инсеминацијата или продолжи со тековните обврски?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.10.2013 14:12:51 >

Непосредна врска до пораките: 385
4.10.2013 20:36:23   
macika4
затоа и ви пишувам да не се откажувате и да не мислите дека нема да биде ништо...Јас две год ве читам и ве следам и знам како е кога ке се разочараш ама стварно е кога најмалку ке се надаш тогаш биднува на мојот маж спермограмот последниот пат му беше лош и се разочарав ама ете бидна ....

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 386
4.10.2013 20:53:57   
Milicka 30
...Јас две год ве читам и ве следам и знам како е кога ке се разочараш ама стварно е кога најмалку ке се надаш тогаш биднува на мојот маж спермограмот последниот пат му беше лош и се разочарав ама ете бидна ....

Баш ми е мило, а каде правеше инсеминација?

Непосредна врска до пораките: 387
4.10.2013 21:51:10   
macika4
у државна

Непосредна врска до пораките: 388
4.10.2013 22:49:34   
kapina
A kako sega vikas ne te razbiram na ehoto se videlo otisi bremena. A za betahcg ti bilo rano prvo nema sansi da se vide na eho. Tolku rana bremenost drugo prvo se prave beta hcg. Pa potoa eho moj sovet ti e prvo ispitaj si beta hcg pa potoa kazuvaj oti si bremena

Непосредна врска до пораките: 389
5.10.2013 13:41:59   
LoveableMe RR
Мацика те молам уште еднаш потврди дека си бремена по инсеминацијата, пиши детали па да те ставиме во успешните приказни. user posted image

Непосредна врска до пораките: 390
5.10.2013 13:54:00   
wanna be mum
ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30
Ај ве молам за мислење, вчера во 10ч ја правев инсеминацијата и цел ден имав по неколку капки крв. Ама имам и денес малце, нормално е ???

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Некаде имав прочитано дека после инсеминацијата мозе да има малку крварење а ако е повеќе да се консултираш со доктор. Јас лично немав ништо после тоа само некои тапи болки ама кратко траеја. Одмараше после инсеминацијата или продолжи со тековните обврски?

Многу малце неколку капки имав ама денес веќе не user posted image нормално било вчера се слушнав со д-рuser posted image не одмарав само еден саат дома и си отидов на работа user posted image да сменам мисли user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.10.2013 14:15:05 >

Непосредна врска до пораките: 391
5.10.2013 13:57:48   
wanna be mum

ИЗВОРНА ПОРАКА: macika4

Вака ова ми е 3 и кога отидов на лекар докторката ми кажа дека сум во овулација и да не го испуштиме да правиме две и така бидна а за бета хцг некако ми е рано докторот ми кажа за една недела да одам некако страв ми е да не се избаксузирам и ке почекам две години чекав и дочекав user posted image

Колку фолекули имаше? прочитав за големината и мојата беше толку 21мм ама една другите помали. Прашањето ми е на колку размак ги правевте инсеминациите 1 ден или..??? ехо правеше меѓу 1ва и 2ра инсем???

Непосредна врска до пораките: 392
5.10.2013 14:35:09   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: macika4

а за фоликулите ме праша ми беа 20 мм а ендометриумот 9

На ехо ќе се гледа идната недела но преку крв 100% покажува за тоа не е ич рано ,може да испиташ.user posted image

Јас листот со бетата од лабораторија си го чувам за успомен user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 393
5.10.2013 21:36:45   
macika4
Да ја ке испитам преку крв сигурно само што вчера бев мн збунета и не ни знам што сум пишала неможам уште да му верувам на докторот мислам на тоа што сум бремена затоа што се откажав и си викам одам на инвитро затоа така пишав а дека вчера веше петок денес викенд и у понеделник обавезно одам да проверам и ви пишувам....А иначе ја не верував дека има нешто затоа што во понеделник крварев кафеаво и си викам еве ми дојде и ги имав сите знаци за добивање а оно само еден ден и толку и кога отидов на лекар очекував да ми каже дека имам некое внатрешно крварење затоа што така ми прекина кога он вика бремена си и се виде зрнцето кое сега е 8,56 мм

значи мене докторката ми го кажува само еден што е најголеми другите не а инсеминациите ги правев на 16 и 17 септември

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.10.2013 22:43:07 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 394
6.10.2013 12:00:38   
LoveableMe RR
Мацика 4, би сакале да те замолиме да ни кажеш, мислам рече трета инсеминација во Државна, со што те стимулираа, што терапија имаше, дали нешто пиеше дополнително витамини и сл, на оввој линк Имав успешна инсеминација, па да им помогнеме на другите членки во процесот на Инсеминација во иднина.

Фала ти. Позз user posted image

Непосредна врска до пораките: 395
6.10.2013 22:04:18   
MademoiselleNina
Мојата трета инсеминација - неуспешна ...
Добив еден ден пред да треба да го правам тестот преку крв ...user posted image

Тоа е ...
Продолжуваме понатаму ...

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 396
7.10.2013 1:44:56   
petra27
Zdravo zenski....nw sum nova,odamna sum na forumov....no so zvercevo doma nemoze da se sedne na net.....inace Stefan ima skoto tri godinki i zacnat e so inseminacija....od prva :)...ja pravev vo Sistina kaj D-r Lazarevski.....imav eden folikul..bev stimulitana so klomifen i fostimon inekcii....imase samo 10 milioni spermatozoidi...i bidna od prva......
Sega se spremame za vtora inseminacija...kaj istiot doktor vo istata bolnica....od 3ti do 7mi den piev klomifen pa fostimoni....denes bev na merenje folikul i mi dade uste tri inekcii pa vo sreda ke mi meri povtorno....ajde zenski stiskajte palci za Stefan da dobie sestricka

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 397
7.10.2013 6:31:46   
kapina
Ajde petra stiskame palci

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 398
7.10.2013 9:30:53   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Zdravo zenski....nw sum nova,odamna sum na forumov....no so zvercevo doma nemoze da se sedne na net.....inace Stefan ima skoto tri godinki i zacnat e so inseminacija....od prva :)...ja pravev vo Sistina kaj D-r Lazarevski.....imav eden folikul..bev stimulitana so klomifen i fostimon inekcii....imase samo 10 milioni spermatozoidi...i bidna od prva......
Sega se spremame za vtora inseminacija...kaj istiot doktor vo istata bolnica....od 3ti do 7mi den piev klomifen pa fostimoni....denes bev na merenje folikul i mi dade uste tri inekcii pa vo sreda ke mi meri povtorno....ajde zenski stiskajte palci za Stefan da dobie sestricka

Петра 27, се радувам кога читам за успешна инсеминација, се наде вам и овој пат ќе фати од прва, кажи ми какви се тие фостимон инекции, јас се спремам за 2 инсеминација ама примам само кломифен од 3-7 ден ,денес ми е 7 ми ден.

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 399
7.10.2013 10:30:21   
LoveableMe RR
Петра, се најубаво, баш не израдува со твојата успешна приказна за инсеминацијата. Ти посакуваме успех и за вторатаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.