|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
1.10.2013 17:37:45   
Milicka 30
user posted image Superr ajde so pozitivni mislii :))
So sreka i moja preporaka samo relaksirano i optimisticki :*
I ajde da ne izraduvas pobrso so user posted image

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 351
2.10.2013 9:41:17   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Јас денес одам на ехо па се надевам ќе е време за прегнил и четврток инсеминација,таков е планот user posted image
Да ти кажам јас си се тешам дека повеќето со мака што имаат пишуваат на форумиве user posted image а тие што имале успешни инсеминации ги нема да споделат user posted image ама само си се тешам user posted image
на сите нас посакувам ајде да ни тргне да си бидеме user posted image user posted image

Wanna be mum, еве на овој линк, може да видиш кој досега што пишал на форумов имал успешна инсеминација. Секако дека има и такви со успешни инсеминации. Позз, со среќа user posted image

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 2.10.2013 19:26:48 >

Непосредна врска до пораките: 352
2.10.2013 12:26:53   
Milicka 30
Јас денес сум ептен тажна добив user posted image , ништо од мојата прва инсеминација, сега ќе одам до матичниот гинеколог да се консултирам дали овој месец да правам инсеминација или преку еден месец треба, како што читав некаде по форумот за инвитро од фондот барале преку месец а јас баш гледав на нивната веб страна никаде не пишува. А може и треба да се јавам да прашам најдобро ,зошто мојот сопруг има тератоспермија user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 353
2.10.2013 12:42:05   
wanna be mum
LoveableMe RR фала убаво е да се прочита за успесите user posted image и од гинекологија денес ме охрабрија дека имаат успех user posted image да го скршам мразот утре еднаш па ќе видиме што ќе биде user posted image
Едно прашање секаде прочетав дека не боли самата постапка, а има ли грчеви крварење после??? user posted image да си се спреам психички user posted image

Milicka 30 баш ми е жал, ајде никој не застанал на една има уште шанси user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 354
2.10.2013 12:47:23   
Milicka 30

LoveableMe RR фала убаво е да се прочита за успесите user posted image и од гинекологија денес ме охрабрија дека имаат успех user posted image да го скршам мразот утре еднаш па ќе видиме што ќе биде user posted image
Едно прашање секаде прочетав дека не боли самата постапка, а има ли грчеви крварење после??? user posted image да си се спреам психички user posted image

Milicka 30 баш ми е жал, ајде никој не застанал на една има уште шанси user posted image

Не боли воопшто ич да не се секираш, јас не осетив ништо, исто како обичен преглед.
Ајдее со среќа , а ете и јас за да си дадам храброст читав по интернет дека има доста успех од инсеминациите.
Поздрав и ти посакувам успешна инсеминација user posted image

Непосредна врска до пораките: 355
2.10.2013 14:05:39   
LoveableMe RR
Миличка 30, не очајувај, меѓутоа од она што го прочитав за сопругот, да те советувам да направите спермокултура да видиш дали има некоја бактерија. Со мојот сопруг беше истата дијагноза -тератозооспермија, кога направивме спермокултура испадна има стрептокока бактерија, ја третиравме со антибиотици потоа правевме спермограм на Клиника на Институтот и спермограмот му излезе добар. Плус, му давав јаткасти овошја да јаде - бадеми, лешници, ореви, ф`стаци и пиеше цинк. Провери за тебе и за него бактерии дали има и дали е се чисто Ова за жал многу не го проверуваат при инсеминациите докторите, па после се неуспешни. Ако го решите тоа, можно е следниот пат да биде успешно.

Wanna be mum, има благо крварење, неколку капки при самата интервенција. Потоа јас чувствував грчеви, но не е страшно. Ти посакувам успех user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.10.2013 14:06:50 >

Непосредна врска до пораките: 356
2.10.2013 19:39:02   
Milicka 30
советувам да направите спермокултура да видиш дали има некоја бактерија. Со мојот сопруг беше истата дијагноза -тератозооспермија, кога направивме спермокултура испадна има стрептокока бактерија, ја третиравме со антибиотици потоа правевме спермограм на Клиника на Институтот и спермограмот му излезе добар. Плус, му давав јаткасти овошја да јаде - бадеми, лешници, ореви, ф`стаци и пиеше цинк. Провери за тебе и за него бактерии дали има и дали е се чисто Ова за жал многу не го

LoveableMe RR досега сопругот има правено два спермограми со спермокултура, првиот спермагромот беше теразоотоспермија а спермокултурата беше негативна, а на втората спермокултура пишува вака (баш сега пребарав) - Изолирана е бактерија Е.коли и пиеше антибиотик ама не се сеќавам кој. А јадеме и двајцата, бадеми,лешници со мед...а да ти кажам кренавме раце од витамини пиеше секакви , имаше едни и од грција ги купувавме ама без резултат, а да ти кажам тие витамини се доста скапи оти они обично се за 10 дена. И сега пие само Ц,цинк и селен. Кај мене резултатите се супер, имам и нормална овулација, хормоните ми се добри, немам бактерии,пап тестот ми е добар. Сега си порачав матичен млеч со мед читав имало многу добри резултати и за двајцата.
Јас инаку се спремам за втора инсеминација, мислев да одам наредниот месец ама докторот инсистира па од утре почнувам со кломифен па ќе видиме. Затоа девојки доколку имате совети слободно пишувајте.
Извинете за долгиот пост. user posted image

Непосредна врска до пораките: 357
2.10.2013 20:57:55   
Hopeful RR
Девојки, еве ме и мене со втора неуспешна инсеминација... user posted image Се уште немам добиено, ама прееска направив тест и видов само една глупава линија, која на ниедна од нас не и ја посакувам... Инаку, денес е 20 ден од инсеминацијата, со Кринон завршив во саботата а со прогестерон ампула ме боцнаа последно во неделата. Очекував да добијам до денес, ама ете, доцни. Не се лажам сама себе како минатиот пат дека тестот не е точен и сепак има нешто и пробувам да се помирам со ситуацијата. Се осеќам толку оддалечено од user posted image и ми се чини дека цел свет е и против мене, и против нас двајца... user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 358
2.10.2013 21:13:48   
vezilka RR
Знам дека така мислиш во моментов и нема да ти викам да не тажиш. Исплачи се, изнавикај се, нека излезе се негативно, и полека ќе се спремиш за повторен обид. Тоа е тоа што го сакаме силно, и ќе ги совладаме сите пречки. Еве јас се пријавувам мене да ми се издереш ако ти треба :) Ајде те чекаме заа некој ден во ново руво.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 359
2.10.2013 21:14:01   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, еве ме и мене со втора неуспешна инсеминација... user posted image Се уште немам добиено, ама прееска направив тест и видов само една глупава линија, која на ниедна од нас не и ја посакувам... Инаку, денес е 20 ден од инсеминацијата, со Кринон завршив во саботата а со прогестерон ампула ме боцнаа последно во неделата. Очекував да добијам до денес, ама ете, доцни. Не се лажам сама себе како минатиот пат дека тестот не е точен и сепак има нешто и пробувам да се помирам со ситуацијата. Се осеќам толку оддалечено од user posted image и ми се чини дека цел свет е и против мене, и против нас двајца... user posted image user posted image user posted image

И јас се чуствувам исто како цел свет да е против мене, се ми смета, си се исплачав и малку ми олесна . Сите околу ми даваат подршка пред нив сум силна ама кога сум сама уште потешко ми е. Мислев дека подобро ќе се сносам со ова ама не било лесно воопшто а уште долг пат не чека....ама мора да бидеме попозитивни.
А ти Hopeful направи си уште еден тест за секој случај,никогаш не се знае, можеби пријатно ќе не изненадиш.

Непосредна врска до пораките: 360
2.10.2013 21:29:44   
Hopeful RR
Milicka30, се плашам дека ако направам утре уште еден тест ќе забегам како минатиот пат, кога бев во denial со недели и дури и кога ми заврши, не можев да се помирам со неуспехот... user posted image реално, мали се шансите за успех од инсеминација, сега ептен го контам тоа, ама тоа е тоа низ што мора да поминеме... Јас веќе не се ни обидувам да бидам силна пред најблиските и плачам како идиот, а пред не толку блиските не им ни зборам за ова... Реално, она што најмногу ми помага сте вие сите тука... Сите ваши зборови и добри мисли малку од малку ми ја прават поподнослива оваа ситуација и многу ми значи тоа...
Vezilka, па баш тебе не би можела да ти се развикам, посебно сега со меше, ќе ми се врати лоша карма user posted image
Ве гушкам сите user posted image

Непосредна врска до пораките: 361
2.10.2013 21:41:06   
Milicka 30

Milicka30, се плашам дека ако направам утре уште еден тест ќе забегам како минатиот пат, кога бев во denial со недели и дури и кога ми заврши, не можев да се помирам со неуспехот... user posted image реално, мали се шансите за успех од инсеминација, сега ептен го контам тоа, ама тоа е тоа низ што мора да поминеме... Јас веќе не се ни обидувам да бидам силна пред најблиските и плачам како идиот, а пред не толку блиските не им ни зборам за ова... Реално, она што најмногу ми помага сте вие сите тука... Сите ваши зборови и добри мисли малку од малку ми ја прават поподнослива оваа ситуација и многу ми значи тоа...
Vezilka, па баш тебе не би можела да ти се развикам, посебно сега со меше, ќе ми се врати лоша карма user posted image

Hopeful потполно те разбирам колку и да сме цврсти ваквите работи не кршат на 1000 парчиња. А знаеш мислам дека и спомнав претходно денот кога правев инсеминација во систина до мене седеше девојка која беше бремена од прва инсеминација...така да не смееме да губиме надеж. user posted image А кога се консултирав за каде да правам инсеминација сите доктори ми укажуваа на тоа дека многу емал процентот за успешна инсеминација, матичниот мене ми вика да ги истерам сите 4 инсеминации една по друга, така да гледам и тој некако не се надева.... ама јас не се предавам, така да мора да се храбримее, нема предавање.

Непосредна врска до пораките: 362
2.10.2013 21:42:31   
kapina
Ajde nema razocaruvanje kakvo razocaruvanje glavite gore. Jas imav tri neuspesni inseminaciii ivf sto znaete kako zavrsi no srekna sum poradi toa sto ima nadez pak da ostanam bremena so prvata inseminaciiiimav mnogu nadez oti ke uspee no za zal ne uspea I toa go doznav sabajleto na imendenot na mm a vecertatrebase gosti da cekam vikav sabajleto kako ke go izdrzam toa no gospod mi dade sila isto I sega pak bolno e mnogu toa denta da go vides plodot na eho a vecerta pocnav da krvaram no ako gospod taka sakal taka neka bide

Непосредна врска до пораките: 363
3.10.2013 10:08:39   
Melanija RR
Девојки никако да се разочарувате,баталете тестови, ако ви помага исплачете се но толку, ви треба сила за понатаму, насмевнете се навиот ден ,живот со мажите со блиските околу вас .... чекајте го вашиот денuser posted image

Само со убава мисла ќе дојде денотuser posted image

Јас забременив втор циклус по инсеминација и мислам дека продолженото дејство на кломифенот било од помош, така што водете љубов

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 364
3.10.2013 10:40:48   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30

LoveableMe RR досега сопругот има правено два спермограми со спермокултура, првиот спермагромот беше теразоотоспермија а спермокултурата беше негативна, а на втората спермокултура пишува вака (баш сега пребарав) - Изолирана е бактерија Е.коли и пиеше антибиотик ама не се сеќавам кој. А јадеме и двајцата, бадеми,лешници со мед...а да ти кажам кренавме раце од витамини пиеше секакви , имаше едни и од грција ги купувавме ама без резултат, а да ти кажам тие витамини се доста скапи оти они обично се за 10 дена. И сега пие само Ц,цинк и селен. Кај мене резултатите се супер, имам и нормална овулација, хормоните ми се добри, немам бактерии,пап тестот ми е добар. Сега си порачав матичен млеч со мед читав имало многу добри резултати и за двајцата.
Јас инаку се спремам за втора инсеминација, мислев да одам наредниот месец ама докторот инсистира па од утре почнувам со кломифен па ќе видиме. Затоа девојки доколку имате совети слободно пишувајте.
Извинете за долгиот пост. user posted image

Миличка, ешерихијата многу тешко се искоренува освен со специјализирана терапија, мој совет е уште еднаш да направите спермокултура, некогаш бактериите латентно опстојуваат во организмот, па прават бељи за забременување.

Hopeful, не очајувај, само храбро, не знам, може треба да се послуша Vezilka RR, мислам дека пишуваше по нејзината успешна инсеминација дека мирувала до тестот за бременост, па женски може и тоа е лекот за успешна инсеминација.

Ајде, храбро главите горе, user posted image

Непосредна врска до пораките: 365
3.10.2013 11:14:59   
vezilka RR

Е, нема лоша карма, има само добра кауза. Ти имаш добра кауза. Види, колку и да се мали шансите, сепак постојат. И еден процент да има шанса да се случи, никогаш не можеш да знаеш дека не си тој еден процент. Така шансите од мали, стануваат големи. Така надежта продолжува да живее и да не води напред. А напред, значи успех на крајот од еден пат, а пред почетокот на друг пат.

Ви посакувам многу среќа на сите кои ги чекате магичните две, оти за овие години сватив дека тука навистина и среќата игра голема улога.

Непосредна врска до пораките: 366
3.10.2013 12:15:24   
wanna be mum
Помина мојата инсеминација само што се вратив user posted image user posted image не било страшно user posted image
Ве молам кажете ми, ми замина докторот неуспеав да го прашам претходно ми кажа да ставам вагинално или орално сеедно утрогестан 3 пати на ден ама не го прашав кога да почнам user posted image user posted image вечер и утре ми рече односи, вие кога после инсеминацијата почнавте со утрогестанот???

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 367
3.10.2013 12:18:53   
Hopeful RR
Ајде wannabemum, со среќа! user posted image Јас ставав Кринон гел од следниот ден, пред спиење, после односи. Друго нешто ти препишаа, аспирин? Одмарај сега и дај боже да си ги видиш твоите user posted image user posted image user posted image

LoveableMe, фала ти за убавите зборови, и сега некако ме замисли со ова мирувањето... мене докторот ми кажа дека нема потреба да мирувам, а му кажав дека вежбам интензивно... хмм... ништо, следниот пат со задоволство ќе скокнам неколку тренинзи user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 3.10.2013 12:23:52 >

Непосредна врска до пораките: 368
3.10.2013 12:43:28   
wanna be mum
Фала, user posted image
Само утрогестан и фолна. А на кој го даваат аспиринот треба некоја посебна мака да се има или онака на сите user posted image user posted image ?
имам слушнато и читам ама пак не ми е јасно кај кого конкретно се дава user posted image

Непосредна врска до пораките: 369
3.10.2013 12:47:23   
LoveableMe RR
Wanna be mum, мене за првата инсеминација ми дадоа аспирин, за втората не, веројатно зависи од проценката на докторот. Штом не ти дале, веројатно сметал дека не треба. Утрогестан се ставаат вагинално според шемата што ти ја дал докторот. Сега уживкај и чекај ги user posted image user posted image .

Hopeful,треба човек се да проба дури не стаса до целта. Поззuser posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.10.2013 12:48:17 >

Непосредна врска до пораките: 370
3.10.2013 13:54:28   
vezilka RR
Значи не се оптоварувајте со тоа дали сте ирувале или не, дали тоа имаврска или не. Да, јас ги лежев првите две инсеменации кои беа неуспешни, третата, успешната, не ја лежев, бидејќи и онака ја правев ради реда.

Утрогестанот, јас почнував да го земам другиот ден после инсеменацијата.

Јас па некако мислам дека аспиринот не го даваат на сите, мора да има некои испитувања на крвта пред да ти дадат аспирин. Што ако немаш коагулација, туку напротив, обратна ситуација. Во тој случај аспиринот би можел и штета да направи. Е сега коагулација може да настане после повеќе последователни третмани со кломифен, и други медикаменти за стимулација.

Непосредна врска до пораките: 371
3.10.2013 14:15:46   
Milicka 30

Фала, user posted image
Само утрогестан и фолна. А на кој го даваат аспиринот треба некоја посебна мака да се има или онака на сите user posted image user posted image ?
имам слушнато и читам ама пак не ми е јасно кај кого конкретно се дава user posted image

Со среќаа!!! Дај боже да биде успешна . Мене ми препишаа аспирин а ниту имаа крвна слика од мене ништо,така да може и до самиот доктор да е, ама ти ич не мисли на тоа, имај позитивни мисли, како ти кажал докторот така, убаво е вечер да имате односи, а за одмарање јас прашав ми кажаа дека за инсеминациите оние 15-20 мин додека лежиш во болница биле најбитни, јас два днеа лежев, ама незнам колку има врска тоа.

Непосредна врска до пораките: 372
3.10.2013 15:58:17   
kapina
Jas prvata inseminacija lezev celo vreme vtorata I taka I taka si rabotev po doma tretata oti znaev oti nema da bideuspesna odev ina rabota

Непосредна врска до пораките: 373
3.10.2013 23:52:38   
wanna be mum
Јас лежев само 20 мин таму и попладнево си отидов на работа user posted image тоа ако сака ќе биде лежеле ние или не user posted image утрогестан од утре ќе ставам и Миличка исто и д-р рече за вечер односи ама незнам имам грчеви некако и уште ми тече по некоја капка крв не сум во форма некако user posted image user posted image ама утре не ни бега user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 374
4.10.2013 9:42:54   
macika4
Здраво на сите јас правев сега 3 инсеминација уствари дупла инсеминација на 16 и 17 септември, требаше да добијам на 2 октомври ама почна на 30 сеп како да ми доаѓа и така ми правеше еден ипол ден менструацијата ми беше слузава и од тогаш ништо незнам што да правам правев тест ама имаше бледа линија и после се изгуби денес ке одам на гинеколог да видам што ке мии каже дали ви се има случено вакво нешто ...

Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.