Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 13.10.2013 10:38:58
jasminagorjandejan
OPS i eve ja otsabajle dojde ,znaci uste eden mesec uzivanje so mazot mi,da vi kaza ova mi e prviot obid za vtoro detence taka da ne se tolku razocaruvam ima vreme i si davame prostor za uzivanje .POZDRAV i povtorno da se obiduvame za.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 13.10.2013 13:35:38
LoveableMe RR
Sandraro, ти посакуваме што поскоро да ги видиш фамозните цртки. Јасминагорјандејан, мило ни е што пристапуваш со позитивна енергија напред и ајде следниот месец да пишеше убави вести. Позз
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 14.10.2013 11:36:55
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: **IRENA
devojki bi ve zamolila ze edna usluga nekoja od vas ako moze da mi perporaca dobar ginekolog vo Gak poradi to sto denes imam uput za tam za prkinuvajne na bremenosta poradi nerazviena srceva reakcija na plodot!nekoja ako moze da mi pomogne!
p.s:slobodno adminot nego mi go premesti postot poso cela sum vkocaneta I ne znam kaj da se obratam
Ирена, не очајувај, сепак ГАК се померодавни да дадат уште едно мислење. Твојот пост ќе го префрлам во темата Аномалии на плод, а има уште една тема Гинеколози препораки, може ќе најдеш нешто за ГАК.
Членки, ајде пишувајте побрзо ако знаете некого на ГАК за оваа работа.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 15.10.2013 22:47:29
**IRENA
LoveableMe RR ti Blagodaram mnogu za trudot !Imeto na doktorot ne go doznam ali da mu se pozlatat racete !ja prekinaa denes bremenosta ,ali ne ocajuvam poso samata nepravilna bremenost bese mnogu stetna po moeto zdravje I se tesam so pomislata stom ednas fati ke ima I drugi priliki!od se na site im posakuvam mnogu uspeh
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 17.10.2013 12:39:29
LoveableMe RR
Ирена само храбро, подобро да си здрава, а штом еднаш се фатило, верувај 1000% ќе се фати пак, имам илјадници примери да ти посочам на пријатели и познаници. Само напред
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 18.10.2013 13:42:35
bebence19
se sekavate na mene? :) na mojata prikazna od pred eden mesec :) epa imam novosti sesta nedela trudna imame veke i srceva akcija :) ve sakam i go najdov lekot koga gospod sakal :) :) :) toa bilo
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 18.10.2013 13:50:30
LoveableMe RR
септември 2013
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebence19
deneska dobiv sto e devet dena porano, odnosno imam kafeav iscedok napraviv test koj ostana bel pa poleka pocna da se obojuva i posle eden saat mi pokaza edna crta, sakav da ve prasam od iskustvo dali treba da se plasam???? ke idam na pregled od koga mi zavrsi.
bev kaj organdziski na pregled zaedno so soprugot, spermogramot mu e odlicen, a na mi vika ti imas tri pomali problemi koi zaedno pravat da ne mozes da ostanes trudna, prvo mi vika imas ranicka na grloto na matkata mnogu mnogu mala, nova na dopir krvari posle vika se somnevam za nepodvizni jajcevodi(demek ne bile dovolno elasticni), mozno i neproodni i na kraj vika policisticni jajnici.........se iznaplakav kaj nego me udri sok normalno prvicnata moja reakcija beze uzasna, mi dade nekoi vaginaleti i antibiotici bez bakterioloski analizi pa resiv da pravam prvo testovi pa posle ponatamu....... deneska sum mnogu posmirena pa mozam da kazam deka sum i srekna sto znam kade da go baram problemot vo mene :). inaku od doktorot sum epten razocarana znaci na sekoj vtor zbor bese in vitro kao vo stil ako e ova ok ama ako e ovo invitro i sl mi treba vase mislenje i ako nekoja imala ranicka na grloto od matkata kako ja imate leceno
Bebence19, секако дека се сеќаваме на тебе и на сите маки и разочарувања што ни ги напиша. Честиткиииииииииииии имај лесна бременост и сподели со нас што е лекот што го најде?
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 18.10.2013 13:59:41
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebence19
se sekavate na mene? :) na mojata prikazna od pred eden mesec :) epa imam novosti sesta nedela trudna imame veke i srceva akcija :) ve sakam i go najdov lekot koga gospod sakal :) :) :) toa bilo
Бебенце19, многу ми е мило! Честитки Да имаш сега наубава, најлесна бременост и да уживаш во неа.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 18.10.2013 14:25:56
bebence19
toa sakav da kazam gospod sakal nisto posebno ne pravevme samo jas piev cal od ajducka treva, neven , kantarion malku i seme od kopriva , no go piev i predhodno veruvam deka e bozja rabota :)
fala vi sega smao gospod da me iscuva isplasena sum mnogu
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 18.10.2013 14:31:57 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 18.10.2013 18:48:24
Melanija RR
bebence19 да си имаш најубава незаборавна бременост многу многу ми е мило за тебе Постарите исчекувалки полека полека се бришат од список и убаво викаш господ сакал така беше и кај мене. Уживај во секој ден останативе 8 месеци
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 19.10.2013 10:18:23
Мамичка85
Bravo bebence bas mi e milo samo da se mnozime neka ti e so lesno cela bremenost i samo pozitivno gledanje na rabotite imalo Gospod se ke bide vo red pozz i imaj ubav den
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.10.2013 9:57:40
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: snowbool
I jas se prijavuvam kako pacient na koj mu e praveno histeroskopija, laparoskopija i istovremeno mi e secen septum na matka 4-5 mm.Ova ne bese voopsto strasno zasto drugiot den si doma. Posle eden mesec pak imav i miomektomija i od site tie raboti mi rekoa deka sleduva hsg pa ivf. Ama jas nekako se somnevav deka treba ivf zasto prethodno imav eden spontan i taka samo sto pocnav dokumenti da podgotvuvame za fzo za ivf jas ostanav spontano bremena ...Kaj e Gospod nikoj ne kako sto ima i primeri pogore sto pisale taka da ne se plasete.......i imajte pogolema vera ...
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.10.2013 20:54:55
LoveableMe RR
Девојки, вашите дискусии ќе бидат префрлени во делот Инсеминација како соодветна тема. Ѕвезда, добредојде и ти посакувам што поскоро да останеш .
Би те советувала да прочиташ нешто околу Антифосфолипиден синдром, Генетско испитување или ХЛА типизација, евентуално да видиш таму дали нешто можеби соодветствува на твојот проблем. Во секој случај би те упатила на Гинекологија на Клиника, таму ми рекоа дека има преку 50 испитувања зошто некои парови не можат да имаат деца, но тие ќе ти одредат кои од нив/или дали воопшто треба да испитуваш за да останеш бремена.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 23.10.2013 19:08:44
Melanija RR
Имаме нова трудница , со успешна прва инсеминација,честитки petra27
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 24.10.2013 12:02:44
Vesna I
Devojki, za zal mojava baba roga nikako ne se otkazuva od mene pishete me za nedobivanje na 23.11 i se nadevem deka kje e za posleden pat godinava Cestitki do site novi trudnici, im posakuvam ubava i lesna bremenost
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 25.10.2013 13:08:23
kuklickaa
Zdravo mii moi RR se prefrluvam od temata 'Spontan abortus' vo juni...pominaa da recam poktiricnite meseci pa sega vi doagam na ovaa tema,so novi nadezi za ....prviot pat se sluci neocekuvano ama ete zavrsi za kratko vo 7 nedela....ne bilo za mene....sega so novi sili prodolzuvame napred eve kako pocnavme 1 mesec vo pohod,pa zdravje toa sto e za nas ke si dojde....ovoj mesec nekako ne bev mnogu agilna pa samo 2.3 dena koga imav ovulacija(racunajki po moe) i nekako kako nerealno mi e,pa od drugiot mesec poseriozno :)) inace sega treba da mi dojde nakaj 28...pa ke cekame.....Od se srce za site na forumov posakuvam da si vidime i da si sme .....pozdrav dusicki
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.